Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Úhyn ryb

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 7 Přejít na další stránku   1  
Úhyn ryb
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2017 23:28 Muž spooky [11] - Asie
Pozrel som si dokladnejsie tvoju prezentaciu a hlavne hodnoty vody, ktore uvadzas.
Mas tam obrovske skoky a celkovo absolutne nestabilne hodnoty.
Obrovske vykyvy GH, kH, ph. V priebehu par dni ti skace GH z 18 na 6, potom zase na 16, ... Toto fakt nie je pre ryby dobre.
Mne to pride ako absolutne nestabilne prostredie s obrovskymi vykyvmi hodnot vody. A to by kludne mohlo vysvetlovat tie uhyny.
Dalej som si vsimol, ze si dala ten novy filter a za 3 dni si vyhodila stary. Za 3 dni sa ti novy filter neosidli bakteriami. Takze vobec neprebieha rozklad odpadovych latok. A pri tvojom vysokom ph 8 je to jasna otrava ryb amoniakom.
No cele je to zle. Celkovo jedna obrovska chyba za druhou. A tie chyby su fatalne pre ryby. Skor by som povedal, ze sa divim, ze ti to nevykapalo cele.
Dalsia vec je hodnota CO2. Pri kH 18 a ph8 je to len 6 mg/l. To je strasne malo. Potrebujes okolo 20 mg, aby ti rastli rastliny, ktore ti pomozu udrzat rovnovahu v akvariu a odburaju ti NO3.
Urcite by som na to tvoje akvarium pouzil externy filter. Napriklad TetraTec EX 1200 Plus. Urcite by to vode velmi pomohlo vzhladom na to, ze tam mas skoro 50 ryb.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2017 22:39 R Muž ctibum [7090] Re: Kikyo
Nic ve zlém, ale mně to akvo přijde od začátku celý špatně. Když koukám do deníku, na fotky, na data přidávání ryb a rostlin... Ryby od prvního dne založení s minimem rostlin, od začátku úhyny ryb, po dvou třech týdnech léčba Preventinem něčeho nekonkrétního a přesto přidávání dalších ryb atd...
Osobně bych to úplně na Glutaraldehyd nesváděl a přesunul problém do nějakého vlákna řešícího problém s funkcí akvárka, ale třeba někdo zkušenější bude mít jiný názor, až (pokud) si projde prezentaci...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.04.2017 22:25 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: Maq
Hele, ale ono v tom akvárku je tolik kytek a relativně hodně málo ryb, navíc první kdo vysoké NO3 nezkousne jsou apistogrammy, v tom bych asi úplně problém nehledal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2017 22:18 Maq Re: NHKG
Tak to rád slyším, že aspoň ty dražší měří dobře. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2017 22:15 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Maq
Mám test NO3 Seru a JBL a oba ukazují stejně přesně tolik, kolik čekám. Samozřejmě ty levnější asi budou ukazovat nesmysly.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2017 22:11 Maq Re: Kikyo
Testy na NO3 opravdu často ukazují nesmysly, osobně jsem to vzdal a nepoužívám je.
Ale nelíbí se mně ten seznam ryb. Je to jak na letišti: všichni jsou si cizí a nikdo tam není doma. Ty je tam držíš nastálo.
Myslím že už jen z toho jsou ty ryby stresované. Pak stačí málo a odchází to.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2017 21:13 Muž spooky [11] - AsieRe: Kikyo
Testom od Rataja by som neprikladal velku vahu. Ja mam dobre skusenosti s JBL a Sera.
Ja do svojho akvaria pridavam 10 ml tekuteho CO2 denne a neskapala mi ani jedna ryba. Akurat sa paradne rozrastol koberec.
Pripisoval by som to tym vysokym hodnotam NO3.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   23.04.2017 20:56 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Kikyo
80mg/l NO3 mi nepřijde úplně OK. To citlivější ryby spolehlivě odrovná. A pandy jsou z mojí zkušenosti citlivější, v mých akvaristických začátcích u mě dlouho nepřežily.
Být tebou omezím rybí osádku a vykašlu se na tu desinfekci. Tu má smysl používat jen lokálně na zničení řasy. Používat ji jako zdroj CO2 je nesmysl, který si vymysleli obchodníci, aby měli co prodávat.
Pokud chceš CO2, tak se pro začátek dívej se po kvasnicích (časem po tlakové nádobě).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2017 20:53 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: Kikyo
Ako najjednoduchšie mi pripadá proste dávkovanie prerušiť. Dlhodobú toxicitu na všetky druhy rýb asi nikto nemá otestovanú, no keď vychádzame z toho, že je to proste jed, nejaké postupné pomalé poškodzovanie je reálne možné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2017 20:46 Žena Kikyo [2] - Cichlidy – Toxicita pro ryby?
Fotka k příspěvku Vlákno jsem nepročítala dopodrobna, ale nikde jsem neviděla ani náznak diskuze ohledně toxicity pro ryby. Výrobci všichni do jednoho uvádějí, že je jejich přípravek pro ryby netoxický, pokud se dodržuje dávkování. Já používám již asi 3 měsíce Invital Carbon, který má dávkování 2 ml na 50 l vody a už mě opravdu nenapadá, čím jiným by mohly být moje náhlé úmrtí ryb. Ne hromadné, ale častější a vždy jdou do kopru jen některé druhy. Takhle mi vymřeli např. všichni pancéřníčci panda, byli ze 3 různých zdrojů, různých velikostí ale postupně šli všichni. Nejdéle vydržel ten největší jedinec, ti menší šli rychleji. To mě přivedlo na myšlenku, že třeba zrovna pandy patří mezi ryby citlivější k této chemii a už nízké koncentrace je pomalu "tráví". Nevím jak si jinak vysvětlit ta úmrtí. Když to srovnám např. s pancéřníčky zlatopásými, tak ti jsou téměř bez problému. Stejně jako většina mých živorodek. Dusitany a dusičnany měřím pravidelně, vodu měním také pravidelně (1/3 týdně), akva mám 300l, 4 měsíce od založení, přičemž ten Invital Carbon používám asi 4 měsíce a během té doby mě prostě neustále pronásledují tyhle na první pohled nevysvětlitelné úhyny... Pro příklad třeba pestřence červené tam mám páreček už skoro od začátku a ti jsou v pohodě. Nejhorší byli opravdu ti pandové, nemám pro jejich hromadný úhyn jiné vysvětlení. Také je častý problém když koupím nové ryby - i z ověřeného zdroje od pána, který mívá ty ryby opravdu zdravé. Změnu prostředí přežije tak 25-50% nově koupených ryb (většinou tak do týdne). Už vážně nevím, kde je chyba, přidávám i foto akva sad

Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2017 21:47 Muž Wanderer [2103] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: Pepan
Na kapradinky a anubiasy mám haluz. :-) Kameny jsou uprostřed džungle, stejně nejsou vidět...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2017 21:45 Muž Wanderer [2103] - Skaláry - nejkrásnější ryby.
Tak plovoučky rozhodně. Koupil jsem je jen tak na zkoušku, rozrostlo se to a jsem rád, že je mám. Myslím, že dost zmírnily stav při výměně dna a pak stěhování do nového akvária s novým filtrem a doplněným dnem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2017 21:43 Muž Pepan [5045] - RostlinyRe: Wanderer
Druhá možnost by byla ty kameny nechat a natáhnout na ně nějaké malé Anubiasy nebo menší kapradinky.
P.S. Omlouvám se, ale moje deformace mě přeprala. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.04.2017 21:41 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Wanderer
Akvárium plně zarostlé kytkami je jen jedna z více metod jak udržet akvárium dlouhodobě stabilní. Zde na rybičkách je podle mě zbytečně stavěna jako jediná vhodná pro začátečníky. Bohužel toto má pro začátečníky jeden obrovský problém - velká část začátečníků má problémy s růstem rostlin a dlouho trvá, než se to u nich pořádně rozroste.

Já bych spíše doporučil plovoucí rostliny, objemově předimenzovanou filtraci a častou výměnu vody (50% minimálně 1x týdně). Je to celkem "blbuvzdorné", protože i když se jedna z těch 3 věcí poruší, akvárium většinou funguje bez problémů dál.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2017 21:30 Muž Wanderer [2103] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: ctibum
Když si vzpomenu, jak jsem se plácal po ramenou, když jsem dovezl svoje první 4 kytky. Dva echinodory, valisnerii a něco malého. A myslel jsem si, jak to nemám v 250l pěkně osázené... Dneska jsou tyhle rostlinky jenom jedny z mnoha v džungli a teď se divím, že to mohlo vůbec fungovat. Přemýšlím, že vyhodím zbylé kameny, abych měl prázdnou plochu dna a mohl bych ještě dosazovat. Ta poznámka o zakryté zadní stěně není vůbec od věci. Ony ty kvítka dokáží vyřešit dost věcí samy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2017 12:03 Maq Re: Magic
Magic napsal: Ono to v zásade nemusí byť zlý pohľad. Len to chce potom k akvárku pripojiť zodpovedajúci filter...
Mám dojem že podceňuješ - a nejsi sám - význam dna.
Ať už dáš zásobní substrát, nebo do něj jen necháš kadit ryby, ve dně se hromadí kde co, a bakterie to nenechají na pokoji. Anaerobní i aerobní. Anaerobní procesy nejsou jenom špatné. Špatné jsou tehdy, když významně převládají nad aerobními. A to je právě případ dna, které není prorostlé kořeny rostlin. Rostliny svými kořeny přivádějí do dna kyslík a cukry a cíleně pomáhají aerobním bakteriím osídlit substrát. Aerobní a anaerobní procesy se vzájemně doplňují a výsledkem je podstatně lepší a rychlejší dekompozice organické hmoty až na minerální látky. Ty jednak obecně méně vadí, jednak je rostliny baští - koneckonců to je důvod, proč se namáhají bakterie v kořenech podporovat.
Myslím že tohle žádným filtrem plně nenahradíš. I pokud dáš do filtru geniální médium, které vyhovuje k osídlení aerobním i anaerobním bakteriím, je to stále jen ubohá nápodoba ohromně komplexních procesů, které probíhají v kořeny prorostlém dně. Můžeš například podpořit nitrifikaci, což jistě není špatně, ale to je pouze jedna položka z mnoha.
Odkalováním, filtrací a výměnami vody tak vlastně jen zmírňuješ následky něčeho, co probíhá principiálně špatně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2017 11:23 R Muž ctibum [7090] Re: Magic
Nojo, jenže lidi do toho zpravidla nejdou s tím, že založí nerostlinné akvárko. Koupí ve zveráči dva tři košíčky v lepším případě živých rostlin a prohlásí, že mají hustě osázené...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2017 11:21 R Muž ctibum [7090] Re: petrisko911
Tak ne každej umí předstoupit a říct "Ahoj, jsem blbec, podělal jsem to, pomozte mi prosím". Jednodušší je tvářit se, že se to podělalo samo. Akorát že tady jsou lidi (nemyslím tím zrovna sebe) dost zkušení na to, aby tomu věřili.
Souhlasím s tím, že je to blbě založené. Proklatě málo zeleně, moc ryb a špatné ryby.
Rady jsi dostal, manželce řekni, že jsi kvůli ní dostal po tlamě a že přišla o hlasovací lístek.
Ať se daří ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   11.04.2017 10:54 Žena drvi [2942] Re: Horác, ctibum
:-D jasně, my už z toho udělali jedno přikázání z Horácova desatera, a ty pak takhle smich smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2017 10:51 R Muž ctibum [7090] Re: Horác
Hele hele, nemůžeš si jen tak přijít a říct, že sis dělal srandu no :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2017 10:48 Muž Zab01 [62] - Raci, krabi, krevetkyRe: Pepan
To víš, každého zajímají akorát ryby a nic jiného neřeší, hlavně ať to plave. Už jsem viděl i to, že dotyčný měl doma dřív ryby, než vodu v akvárku. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2017 10:48 Muž Magic [879] - RostlinyRe: ctibum
Ono to v zásade nemusí byť zlý pohľad. Len to chce potom k akvárku pripojiť zodpovedajúci filter... alebo ČOV ;-).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2017 10:46 R Muž ctibum [7090] Re: Pepan
Kytky mají na zahrádce a v truhlíku za oknem přeci. Akvárko je na ryby, no ne? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   11.04.2017 09:37 Muž Pepan [5045] - RostlinyRe: Horác
Možná je to nadsázka, ale nadsázka tím správným směrem. Je zajímavé, že klasická začátečnická chyba je, že je akvárko přerybněné. Překytkované akvárko jsem u začátečníka asi ještě neviděl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2017 08:57 Muž Horác [3942] Re: Pepan
Pepan napsal: Hodně lidí se tady odvolává na Horáce, který řekl, že pokud je v nádrži vidět zadní stěna, je v něm málo rostlin. Já už si na to teda (při svý skleróze) nevzpomínám ... ale tohle byla určitě nadsázka :-) (sám jsem to tak nikdy neměl) smich ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.04.2017 23:20 Muž Pepan [5045] - RostlinyRe: petrisko911
Správný vývoj. To co napsal Ctibum je léty prověřená pravda. Ono stačí, že kopance udělá občas jeden ošetřovatel. Když dělá ty kopance celá rodina, nemůže to vůbec fungovat. A fakt udělej to, co jsem říkal. Sednout si s manželkou, probrat, co za ryby chcete v tom akvárku mít a podle toho se bude stavět celá koncepce nádrže. A co se týče těch kytek. Hodně lidí se tady odvolává na Horáce, který řekl, že pokud je v nádrži vidět zadní stěna, je v něm málo rostlin. Podle něj i v té mé Pravé šedesátce, kam ses díval, je málo kytek, protože místy zadní stěna prosvítá. Skladba rostlin ale fakt záleží na rybí obsádce, protože třeba u velkých cichlid by ty kytky nevydržely. No je pozdě, dneska už toho necháme. Dobrou noc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2017 23:12 petrisko911 Re: ctibum
No,to je právě to, že netuším z čeho to je. Asi bych si moc nepomohl, kdybych kecal a pak čekal nějakou kloudnou radu. Každopádně základní chyba moc ryb a málo rostlin.
No, myslím,že dneškem u nás doma taky skončila demokracie, teda jen v otázkách akvarka smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   10.04.2017 22:57 R Muž ctibum [7090] Re: petrisko911
Jak jsem řekl, nerad bych ti křivdil, ale ten průser se neudělal sám a z toho, cos odpovídal, to tak skoro vypadá. A pár týpků jsem tu už četl, co dělali všechno správně... Tak nic ve zlým pivo
Já mám doma zle, protože jsem odmítl dát kamkoli Ancistruse, do "200" Parmičku žraločí, přestože její známej má tři ve 150l atp.
Jak píše Pepan, v tomhle demokracie nefunguje. Já se o to starám, já tu čtu jak blbej, takže přání vyslechnu, ale já mám právo veta...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   10.04.2017 22:42 Žena Xlienka [276] - AmerikaRe: Maq
Tedy až tak tragicky bych to neviděla. Substrát není něco strašného s čím by akvárium nemělo fungovat a to ani u začátečníků. Nechápu to zatracení hned od začátku.
Pokud to chce dotázaný polopatě tak: Chyba byla v nedostatečném osázení rostlinami a brzkém nasazení velkého množství ryb.
To, že je na cca 20% dna dekorace znamená, že vše ostatní musí být komplet osázeno. Což si lze představit tak, že substrát bude vidět pouze u přední hrany a nikde jinde. Nejlépe ještě připenvit rostliny i na dekorace a přidat další plovoucí na hladinu.
Ryby se v první řadě vybírají dle objemu pro rybu v dospělosti (ať nezakrní v růstu a netrápí se) a vhodnosti společného soužití. A pak je potřeba postupného vypouštění. Ne na dva krát, ale třeba každý druh zvlášť. V případě velkého hejna i na 2-3 krát jeden druh. Není kam spěchat. Rychlejším přidáním ryb se rozhodně záběh nezrychlí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.04.2017 22:41 R Muž ctibum [7090] Re: Maq
Ale mně se to fakt celkem líbí :) Když by se to dozaložilo :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   10.04.2017 22:41 Muž Pepan [5045] - RostlinyRe: petrisko911
Tak si zítra sedni s manželkou, uvařte si kafe a povykládejte si o tom, jakou koncepci by to akvárko mělo mít. Sám jsi zjistil že systém "strčíme tam co koho napadne" prostě nefunguje. Akvárium je, nebo by mělo být živoucím organismem, který existuje s minimálním naším přičiněním. Stav, že systém se hroutí, ryby hynou, majitel si rve vlasy a denně kolem nádrže kmitá s tím, že výsledky aktivity jsou vidět minimálně, je neudržitelný. Takže proberte, co by se tam mělo nechat, co doplnit, samozřejmě s ohledem na doporučení místních poradců a chytrých knih či stránek na internetu. A hlavně - péči o nádrž by měl provádět jeden člověk, který má přehled o tom, kdy se nádrž čistila, kdy a jak často se krmí, jakou další péči to akvárko potřebuje. Styl "staráme se všichni" obvykle nefunguje, protože buď jeden spoléhá na druhého a nádrž zkolabuje pro nadměrné znečištění, nebo krmí všichni a z vody je brzy hnojačka. Takže by se měl určit jeden, kdo se bude starat a ostatní se budou kochat, případně ošetřovatele chválit za dobrou péči o nádherný kus vybavení domácnosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2017 22:27 petrisko911 Re: ctibum
Tak hele, asi takhle. Přišel jsem si sem pro radu a asi těžko mi někdo z vás poradí, když si budu vymýšlet. Rostliny sem protrhal, protože prostě některé na tom nebyly dobře. A k rybám taky vím, že jsem udělal chybu, ale některé rybky tam prostě chtěla žena. Ještě jednou děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   10.04.2017 22:21 Maq Re: ctibum
Když to je těžký...
Dokoupí rostliny, zaryje do toho báječnýho substrátu... a může strojit další funusy.
Na tom akváriu jsou elegantně naštelované šutry. Jinak je to neštěstí.
Nevím jak vy ostatní, ale já bych se s takovým akváriem netrápil, založil bych ho znovu, bez podělaného substrátu, obarvené či jaké gigacichlidy, (ostatně do mrazáku bych dal raději ty ryby všechny), s hromadou rostlin, a měsíc čekat a číst si o akvaristice.
(Neznám ten filtr - ten je v pořádku?)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   10.04.2017 21:52 R Muž ctibum [7090] Re: petrisko911
Tak hele. Já jsem ten poslední, kdo by měl někomu radit nebo někoho kritizovat. Ale na fotce máš asi 7 (i kdyby 10) stonků nějaký Cabomby, nebo co to je. Fotka to je po protrhání a znovuzasazení předchozího "hustého" porostu. Takže mi z toho vychází pozadí původně hustě osázené pěti stonky, které si stíní a brání v růstu... Sorry jako...
A jsem zase u toho mlžení. Ale možná jen blbě vidím...
Laicky k rybám. Když projdu letmo zdejší atlas, tak bych jen z hlediska životního prostoru a soužití řešil především Parmičku červenoploutvou i červenoocasou, Skaláry a Cichlidu (jen ta má uvedenou min. velikost 30cm a velikost nádrže 600l!)...
Když jsi toho tolik četl, měl sis taky udělat čas na čtení o rybách...
A Co ten zákal na hlavní fotce? Ten je tam jak dlouho?
Mysli si o mě co chceš, ale lidi ti tady radí dobře a zadarmo. Tak je přestaň tahat za fusekli...

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2017 21:51 petrisko911 Re: lacewings
Super, děkuju. Dokoupim rostliny, uberu ryb a pak dám vědět na prezentaci výsledek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   10.04.2017 21:24 R Muž lacewings [5579] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: petrisko911
petrisko911 napsal:........ Odkaleni sem dělal minulou sobotu. V den problémů byly ryby v pořádku,normálně plavali, po obědě se najednou shromazdily u hladiny a začaly hynout.
-jasné příznaky otravy
-zbytek byl již zde uveden ,jednoznačně narušená rovnováha,
-rekovalescence ryb trvá na míře zasažení a stavu současně vytvářené "stability"
-málo rostlin = pomalejší stabilizace -doplnit
-točit výměny vody, nekrmit, nekupovat žádné ryby tak tři týdny ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   10.04.2017 21:17 Muž Pepan [5045] - RostlinyRe: petrisko911
Na rovinu. Když já proberu rostliny v akvárku, tak po probrání jich mám v nádrži asi desetkrát víc než Ty. To je ten můj výraz "žalostně málo rostlin".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2017 21:13 petrisko911 Re: ctibum
Substrátu sem se ani nedotkl. Probrane byly rostliny v zadní části, rostou krásně rychle a samozřejmě sem je sadil vedle. Jen jak byly nahusto, tak si stinily a pár jich špatně rostlo. Odpovídám tak jak odpovídám, protože před založením AQ sem tady a nejen tady pročítal spoustu rad. A rád bych se dostal k tomu, kde jsem udělal chybu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   10.04.2017 20:53 R Muž ctibum [7090] Re: petrisko911
Protrhané? Máš jich tam pět a půl. Co na tom protrháváš? A když už, tak to "protrhané" zasaď vedle... Ani při "protrhávání" jsi substrát nepromíchal?
Mám celou dobu pocit, že pořád tak trochu mlžíš. I když bych ti nerad křivdil. Ale všechno popisuješ až moc správně, všechno děláš tak, jak se má, přesto ryby odcházejí "bezdůvodně" a zničehož nic...
EDIT
Ale jinak to akvo nevypadá vůbec špatně, podle mě. Když přisadíš zeleň a pořešíš tu rybí polívku...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   10.04.2017 20:06 Muž Pepan [5045] - RostlinyRe: petrisko911
Když si kdokoliv pořizuje ryby do akvárka, měl by to dělat s rozmyslem. Měl by si ujasnit, jaké ryby si pořídí, aby to nebyl takový guláš jako je tam teď, hlavně ryby s podobnými nároky, podle toho by se ta nádrž měla obsadit rostlinami, protože jiná rostlinná skladba bude u velkých cichlid, jiná u teter a jiná třeba u Ancistrusů. A ryby by se měly dát do nádrže až se pořádně zaběhne. A moc bych se při kalkulaci počtu ryb nespoléhal na filtr. Ten by měl sloužit jako takový nadstandart a zejména u menších druhý ryb by akvárko mělo fungovat i bez něj. Návodů tady na fóru je dost, stačí se podívat do patřičných vláken a pročíst si je.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.04.2017 20:02 R Muž romant [28001] Re: petrisko911
Vyčistit hadice od filtru, popř. médium jako je vata, to jsou nejčastější zpomalovači. Ryb může být klidně i více než máš, ale je to o vhodném složení, tedy rozhodně jsou rizikovým faktorem ty držkolezci a hlavně ta amlulárka, to je kombajn, kterej má nedokonalý trávení a do vody naustále vypuzuje výkaly v podobě těch nejškodlivějších N látek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.04.2017 20:02 Maq Re: petrisko911
Nečekej že pár cyklů průser-otázka-odpověď to spraví. Buď si nastuduješ základy akvaristiky (články na tomto webu jsou dobrý začátek), anebo toho raději nechej.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2017 19:57 petrisko911 Re: Pepan
Fotka je focena zrovna po údržbě,takže kytky byly protrhane. Každopádně rostlin přidám. Chtěl bych se teda zeptat, kolik mám dát do AQ rybek? A druhá otázka je ohledně filtru. Vím, že se filtr po zabehnuti zpomalí, nicméně ten můj že začátku krásně čeril hladinu, jemně pohyboval rostlinkama. No a teď po dvou měsících chodu z rampy sotva teče voda. Děkuju moc
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   10.04.2017 19:35 Muž Pepan [5045] - RostlinyRe: petrisko911
Je tam žalostně málo kytek, čili stejný názor s Romantem, dále na objem moc ryb a ta obsádka je stylem - co dům dal. Nějaká oranžová cichlida, skalár, vzadu nějaká bojovnice, velká ampuárie. A kytek tam je tak na menší hejnko malých teter. Chce to dosadit hodně kytek a ujednotit rybí obsádku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   10.04.2017 19:25 R Muž romant [28001] Re: petrisko911
No ať tak, či tak, podle dostupných informací došlo k narušení rovnováhy, ono to prostředí je už podle fotky méně stabilní, chybí tam prosperující rostliny a je tam vcelku převaha producentů nekompromisních odpadních látek a křehká rovina mezi spotřebiteli a producenty se prostě vychýlila na stranu producentů a akvo není schopno zpracovávat onen škodlivý odpad a citlivější jedinci, tedy převážně imunitně slabší jsou kukat jako první.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2017 19:19 petrisko911 Re: romant
Právě že ne. Na tohle si dávám pozor.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   10.04.2017 19:17 R Muž romant [28001] Re: petrisko911
Zaryl jsi hodně do dna a vytáhnul na povrch ten zásobní substrát, nebo se pletu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2017 19:12 petrisko911 Re: lacewings
Poslední byly přidány parmicky nádherné. Uhynuly tetry, parmicky a teď už i skalara. Krmení sem jim dával tetramin, tablety od dávala a ještě něco pro bety. Samozřejmě přiměřeně. Příznaky nemoci žádné. Odkaleni sem dělal minulou sobotu. V den problémů byly ryby v pořádku,normálně plavali, po obědě se najednou shromazdily u hladiny a začaly hynout.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   10.04.2017 18:59 R Muž lacewings [5579] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: petrisko911
-které druhy uhynuly?
-který druh byl nasazen jako poslední?(6x Parmička nádherná)
-zákal oka?
-výkaly barva?
-používané druhy krmiva?
-odkalení dna?
;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2017 18:46 petrisko911 Re: ctibum
Po deseti dnech anciky a šneka, zbytek po měsíci od založení. A posledních šest cca před 14 dny. Na filtr jsem první měsíc nesahal, potom už jen čištění predfiltru.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [7] ...... 38

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 22891x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15262?od=301