Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Neonka - nemoc

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 4 Přejít na další stránku   1  
Neonka - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2019 22:03 Honza Re: Wanderer
30 litru akvárium jsem kupoval pro děcko ale samozřejmě se staram já.

Neonky jsem mel v poctu 6 ks bez problémů 5 let i s Betou ,která žila pres 4roky. Nikdy jsem neměl žádné nemoci,rasy minimálně,voda čistá. Ano ,časem některé umřeli ale to jsem přikládal letům.

No2 merim testem Azotin a vychází mi to na 0,1mg/l. Což v přiložené tabulce vychází jako neškodná koncentrace. Teplota vody je 24-25C.

Jako začátečník jsem vždy postupoval podle rad v akvaristice a toho co jsem si načrtl.

Neonky se podle všeho v takhle malých akváriích prostě chovají,takže mi to po tech několika letech bez problémů nepřijde jako ,,dost nesolidni chovatelský přístup".

Samozřejmě,dokud nezjistim co se děje ,další kupovat nebudu.

A akvárium jsem nechal po znovuzaložení stát bez ryb dva dny,než jsem vrátil původní osazenstvo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.11.2019 01:04 R Muž lacewings [5669] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Honza
Honza napsal:..
Mel by nekdo nejaky napad ,kde delam chybu?...

- karanténa ryb, je další faktor k již uvedenému ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   10.11.2019 19:32 Muž Wanderer [2103] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: Honza
Žádnou prezentaci ani zakládat nemusíš. Neonky do 30l je dost nesolidní chovatelský přístup, a je v podstatě jedno, co je to za druh. Jestli nevyměníš akvárium za větší a budeš pořád dokupovat neonky, tak budou pořád chcípat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2019 19:03 Muž Kawasaki [2998] - AmerikaRe: Honza
Dej víc info. Teplota, pH, tvrdost, jaké to jsou neonky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2019 18:42 Muž UndeR [80] Re: Honza
Založ si prezentaci ať se můžeme mrknout jak to akvárium vypadá. Čím více údajů uvedeš, tím lépe. Jak dlouho jsi nechal akvárium zaběhnout než jsi přidal první ryby? Řekl bych, že pro neonky je 30 litrů docela málo. Je to hejnovitá a do 30ti litrů dáš hejno jen těžko.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2019 18:37 Honza – Vymirani novych Neonek
Zdravim, po delsi dobe a problemech s rasou jsem ,,znovu zalozil " akvarium (30litru)
Vse vycisteno ,vyvareno.
Nicmene mi zbyli z puvodniho osazenstva po letech pouze 3 neonky a jedna kreveta (japonika). Po te co jsem osazel akvarium novymi kytkami a nechal jej par dni odstat, jsem vratil me tri Neonky(stari 5let) a Krevetu zpet. Za dalsii 4dny jsem prikopoupil 4ks Neonek, 2ks Otiku a dve male krevety(Japoniky).
Behem tri dnu nove Neonky vymreli. Dokoupil jsem tedy znovu dalsi 3ks a z tech uz mi k nesnimu dni zbyva jen jedna. Ostatni osazenstvo vypada v pohode,krevety se svlekaji,voda kristalove cista,filtr cisty,NO2 v poradku(mereno testem).
Mel by nekdo nejaky napad ,kde delam chybu?
Diky, Honza

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2019 22:28 Muž vlka [3520] Re: Provpe
Nejdříve mě manželka překvapila otázkou, co to mám za novou rybku v AQ. Na první pohled nezdravá barva v hejnu Neonek. Krapet se stranila hejna. Od té doby naštěstí zatím nic.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2019 20:48 R Muž lacewings [5669] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Genovesa
-utratit, pravděpodobně allimentární intoxikace ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2019 21:57 Muž Provpe [8] - RostlinyRe: vlka
Neonka je vybledla i v noci nebylo to nejak rano? Nebo muze byt i naladova ryby jaou jako lidi :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2019 21:56 Muž Provpe [8] - RostlinyRe: Genovesa
Tezko soudut z tehle fotky ale ta hlava se me nezda uplne ok vypada to ze ma nejak nafoukle zabry ne? Nema je odstate?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2019 06:16 Genovesa Re: Genovesa
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, včera jsem si všimla, že jedna neonka je stále v proudu u filtru, zrychleně dýchá. Žádné fleky a ni vyblednutí jsem na ní nenašla, oči bych řekla taky v pořádku. Co by s ní mohlo být? Akvárium 126l, údržba v neděli, měněna 1/3 vody. Ostatní ryby jsou klidné, podle všeho v pořádku. V akváriu je 18 neonek červených, 2 čichavci perleťoví a 4 malí gavúnci boesemanovi, jeden ancistrus. Video neonky přidám hned z mobilu.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2019 18:14 Muž vlka [3520]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Hezké odpoledne. Zrovna včera jsem si říkal ,,10 měsíců a žádný problém,,. A dnes ráno objevena v AQ jedna, sice normálně plavající, ale ,,divně vybledlá,, Neonka. Fotky jsou s bleskem, takže to není 100%ní. Neonka ,,šla,, do mrazáku.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2019 08:14 Muž Wanderer [2103] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: geek simon
Buď může být plná jiker nebo je přežraná. Záleží čím krmíš. Obojí bych neřešil, maximálně zrevidoval krmení. Tj. jestli mají vhodný druh krmení, rozmanitost atd. a zařadil bych aspoň jednou týdně den půstu.
No a nebo je fakt chabrus a jestli se to motání nezlepší a bude zhoršovat, bude padat na bok apod. tak bych ji dal do mrazáku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2019 12:18 Muž geek simon [0]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj,
potřeboval bych poradit mám v mé nádrži jednu neonku, která strašně moc žere je tlustá a je taková divně zbarvená proti ostatní a plave nakřivo a divně není náhodou nemocná?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2019 18:19 Muž Longer01 [21] – bledá neonka
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím, všiml jsem si, že je jedna z neonek vybledlá. Ostatní ok. V posledních týdnech v akva nic nového. Žádné změny nebo nový přírůstek. Má někdo radu, na co se zaměřit? Děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2019 14:22 Michal Re: afc1886
Ukončil jsem jí i sobě trápení. Ledová tříšť a mrazák...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   08.06.2019 22:38 R Muž afc1886 [15391] Re: Michal
Nepovím ti co to je, ale zkrať jí to trápení a pošli jí na druhý břeh.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.06.2019 22:16 Michal – Neonka - černá boule
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Poraďte prosím, co je to za nemoc. Velký černý nádor za hřbetní ploutví a menší na spodní části úst. Ryba plave normálně, ale po separaci nejí.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   30.04.2019 11:44 Silviebaris Re: Darkie
Betta s neonkama není dobrá volba,betta má uplně jiný teplotní nároky...To akvárium má jen 28litrů hmm ...to je malý na ty neonky,nevhodný podmínky.. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2019 11:41 Darkie – Podivné bílé a černé vředy na tlamičce - poraďte
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, před nějakou dobou se u některých mých neonek objevily tyto vředy. U většiny jsou bílé ale u asi dvou černé. Ty které jsou na tom hodně špatně to mají i na ocase. Krom toho že vypadají jako zombie se mi ale jinak zdají v pořádku, žerou, jsou čilé, dovádějí spolu... Na internetu nemůžu najít co by to mohlo být, napadá mě jen tuberkuloza (ale chybí příznaky hubnutí, apatie, propadlého břicha a zkřivené páteře) nebo nějaká plíseň (ale vypadá to více jako vředy/výrustky než chomáčky plísně). Poraďte prosím, nechci aby moje rybičky trpěly.
Vodu se snažím vyměňovat každý týden 1/3 a teplotu udržuji na 24-26°C. Přidávám CO2 a antialgaen.

Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.04.2019 11:21 R Muž Anthrax [5060] Re: Gabriela
Bez fotky těžko říct. Nemůžou být jen přežrané? Zkusil bych pár dní nekrmit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2019 11:17 Žena Gabriela [1] – Neonka modrá
Dobrý deň. Mám 7 neoniek modrých a 2 z nich majú nafúknuté brušká. Neviem čo to môže byť za chorobu, ale vodnatelnosť to asi nebude lebo NEmajú zježené šupiny a ani vypuklé oči. Potravu zatiaľ prijímajú normálne a aj plávajú tak ako ostatné.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2019 19:46 R Muž lacewings [5669] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: pavel1234
-nejspíše Sporozoa ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2019 18:42 pavel1234 – Neonková nemoc
Taktéž mám žlutou tečku na těle neonek. Řešil jsem tento problém před půl rokem a sama zmizela. Nyní se vrátila a má to jedna neonka červená a jedna neonka obecná. Utratit ty nakažené? Počkat? Zatím jsem nevypátral žádný lék, co by tomu pomohlo. Kdyby někdo věděl, prosím řekněte. :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2019 00:01 Žena amillero [0] – Bila kulicka
Fotka k příspěvku Taky se mi na trech neonkach udelaly takove bile kulate boulicky, na kazde rybe 1, ted uz na jedne to vypada, ze ji leze z pod supiny dalsi. Zkusila jsem neonky odlovit a utvar odtrhnout pinzetou. Jedna to nedala, jedne jsem tu boulicku zrejme praskla a jedne to zustalo. Ta s tou prasklou boulickou je poznat jen podle maleho flicku, ktery ji potom zustal. Jinak ryby nejevi jakekoliv jine znamky nemoci.
Prosla jsem snad vsechny "internety" smich, procetla tohle i jina vlakna, ale vsude je vzdy jen dotaz bez odpovedi. Vypada to, ze se nejaka nemoc, ktera postihuje jen neonky siri chovy, ale nikdo nevi, co to je a co s tim.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2019 10:03 Muž Miras [111]
Fotka k příspěvku Ahoj, chlapi prosím co mi to žere Neonku? Vypadá to jako nějakej "pupínek", tečka, snad plíseň...?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2019 17:34 R Muž Anthrax [5060] Re: Hana
Chtělo by to alespoň pospat nějaké příznaky + fotku ryby. Ale taky by to chtělo nějaké info o nádrži (stáří, teplota, údržba, filtrace atd). Nejlepší by bylo zaregistrovat se tu a založit si prezentaci nádrže. Třeba někdo na něco přijde. :-)
Ryby samozřejmě nemocné být mohly ale dost záleží do jakých podmínek šly.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2019 17:25 Hana – neonka
Dobrý den, mám 250 l akvárium. Koupili jsme v prodejně 10 ks neonek červených. Po třech dnech umřela jedna, druhý den 5 a dnes zatím další jedna. Ostatní ryby, z jiné prodejny jsou čilé a zdravé. Nemáme žádný druh, který by jim "ublížil". Znamená to tedy, že jsme si "přitáhli" domů rybky i s nemocí? Co ostatní rybky, můžou to chytit? Co dělat se zbylými neonkami? Všimla jsem si, že mají na sobě žlutobílé tečky, jakoby krupičky. Zkoušela jsem to vyfotit, ale mobil to nebere a lepší foťák nemám. Omlouvám se za laický dotaz. Děkuji. H.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2019 17:21 Muž marion888 [119] Re: Anthrax
No právě, a hlavně že jen neony, ještě se mi to za 35 let akvaristiky nestalo, za celou dobu 2xkrupička, naposled před 10ti lety.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2019 17:09 Silviebaris Re: pavel1234
no,já měla něco podobnýho,údajně jsem měla střevního bičíkovce hexamita,léčba byla entizolem,ale vydrž na zkušenější,možná se pletu...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2019 17:08 Muž marion888 [119] Re: powery
Právě že ne, v sobotu navečer v 18.00 vše ok, jel jsem pryč, druhý den dopoledne "zkáza".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2019 17:06 Muž marion888 [119] Re: Anthrax
Minulou nádrž bych neřešil, to je passé:-) tahle přerybněná není, teplota 24-25. Otrava se mi nezdá, všechny ostatní tetry i krevetky jsou v pohodě, ani jeden úhyn. Zřejmě jsem si možná něco přitáhl s tím nákupem 3 dny předtím na Pankráci na Arkádách, i když to první dny na to nevypadalo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2019 17:03 pavel1234 – Neonková nemoc.
Fotka k příspěvku Dobrý den,
mám tu neonku vyfocenou. Ta jedna, co má okousané ploutve nejde vidět. Schovává se za rostlinama a nechce vylézt. Poíslám teda foto neonky obecné, která má tu nemoc. Když jsem pozoroval ty neonky červené, žádná neonková nemoc na nich nebyla. Asi jsem viděl blbě.

Co s těmi nemocnými prosím?
A mohou tuto nemoc dostat i tetry křivopruhé a ozdobné?

Díky moc.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2019 12:52 R Muž Anthrax [5060] Re: marion888
Nevím o tvé nádrži zhola nic. Ale když se kouknu na tvou minulou prezentaci, tak jsi to měl zarybněný hodně. Nemohly se ti ty neonky prostě přes noc udusit? Jakou tam máš teplotu? Ještě mě napadá otrava. Když ti to padá po tolika kusech. Prezentace stávajícího akva by bodla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2019 12:46 Muž powery [250] Re: marion888
A jak vypadaly po úhynu? Nějaká známka nemoci?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2019 12:41 Muž marion888 [119] – neonky červené
Tak myslel jsem si, že toto se mě týkat nebude, a ejhle. Akvárium 30 neon červených,20 teter ohnivých 6 teter ozdobných, 20 ks krevet Sakura red. 10 neon v akváriu asi 3 měsíce, minulou středu jsem koupil na Pankráci údajně od chovatele 20 ks dalších, vypadaly v pohodě. V neděli ráno 25 mrtvých neon různě po akváriu, zbytek do včerejška. Ostatní tetry a krevetky úplně v pohodě. Tak nevím, jestli je to těmi novými kusy / v pytlíku se mi zdála voda chladná na to, že měly být loveny před hodinou/, nebo jsem někde něco zanedbal já. Voda filtr ok, tak nevím, kdyby to bylo pár ks, ale tak rychle a hromadně. Máte s tím někdo podobnou zkušenost, nemám moc času procházet toto téma tady celé:-) Začínám přemýšlet, zda neony znovu, nebo nějaké jiné pěkné tetrovité místo nich, popř. zda neonky obecné či modré jsou na podobná úskalí odolnější. Díky za každou radu i i zkušenost:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2019 20:50 pavel1234 Re: silviebaris
Zítra si půjčím od bráchy foťák a pokusím se.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2019 20:48 Silviebaris Re: pavel1234
Mohl by jsi ty neonky zkusit vyfotit... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2019 20:37 pavel1234 – Neonková nemoc.
Dobrý den všem,
potřeboval bych od Vás pomoc. Mám akva 250 litrů v mé prezentaci. Až asi před 2 dny jsem zjistil, že tam mám neonkovou nemoc. Zbylé neonky obecné jsou buď strašně hubené, křivé a nebo mají zkrácené ploutve. Co s těmito obecnými? Utratit? Nechat? Jedna nebo dvě z obecných mají tu neonkovou nemoc. Červené neonky mají tuto nemoc asi 3 nebo i míň, teď nevím. Co s nimi? Náhradní nádrž nemám, bohužel. Co se týče teter ozdobných a křivopruhých. Mohou tu neonkovou nemoc taktéž chytnout?

Díky za všechny rady.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2019 20:42 Muž Provpe [8] - RostlinyRe: BigBen
Blba kvalita ale vypada to jak nejaka rana v ktetre je plisen.. Nejlepsi nasolit trochu vodu. Pokud se to nezlepsi odlovit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2019 20:39 BigBen – Neonka Červená - nemoc
Fotka k příspěvku Dobrý den, mám dotaz, včera jsem koupil od chovatele Neonky červené a když jsem je dal do akvaria, tak jsem si všiml, že jedna z nich je nemocná (nebo ?pokousaná? - byly v akva spolu se Skalárama). Na horní straně ocasu má narůžovělé zježené "chomáčky". Mohu poprosit o identifikaci a doporučení, jak postupovat? Děkuji.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.12.2018 20:55 Muž Martin Karviná [19] Re: afc1886
Taky jsem na to myslel, ale pořád jsem doufal že se zlepší třeba za hodku. Nevím nechci jí zase zbytečně dlouho nechat trápit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.12.2018 20:50 R Muž afc1886 [15391] Re: Martin Karviná
Utratit, alespoň podle popisu a ceny rybky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.12.2018 20:39 Muž Martin Karviná [19] – neonka plave břichem vzhůru
asi před 10min jsme si všimly že jedna neonka plave bříchem vzhuru a jako by měla ukousnuté bříško. Byly tam 2 samice Betty asi 2hod. Tak nevím jeli možné že ji stihly napadnout ??? Jinak jsem dal neonku do karantény kde je preventar a antimikotyn. Teplota je 26C
Ale nevím jestli se ji to zhojí a nebo ji utratit at se netrápí. Děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2018 12:29 Maq Re: Lukáš
Hromada možných důvodů. Potřebovali bychom víc informací. Na to tady máme prezentace akvárií, tu si založ, všechno tam pěkně napiš, a pak se dá něco řešit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2018 12:01 Lukáš – Neonka
Dobrý den, mám dotaz, v pondělí sem prováděl údržbu akvária, výměna čtvrtiny vody. Od té doby jsem jich cca pět vyndal mrtvých, nemeli oči a vybledly.teplota vody cca 28 stupnu, filtr vnější Atman, akvárium 240 l. Prosím čím by to mohlo byt???

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2018 12:15 R Muž ctibum [7172] Re: Gábina
Zkus vygooglit Lernaea - kotvový červ. Nedávno to někdo řešil tady rybicky.net/forum/9148… a na fotce mi to přijde dost podobné...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2018 11:48 Muž Provpe [8] - RostlinyRe: Gábina
moc nejni poznat podle fotky ale mohly by to byt Kapřivci
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2018 11:03 Gábina – neonka
Fotka k příspěvku Dobrý den, mám 350 l akvarko juwel, ve které jsou mírumilovné rybičky a také hejno neonek červených , u 2 se objevil na těle jakoby červík , chovají se jinak normálně, jiné druhy ryb ( skalary, čichavci, danie parazity nemají. O jakou chorobu se jadné a jak mám dále postupovat. Moc děkuji za odpověď.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2018 13:43 pavel1234 Re: romant
Filtraci právě řeším. Nedávno jsem dokupoval čerpadlo 400 l/h a biomolitan s objemem 2 litry. Nic moc ale ten můj eheim, co mám u pavích ok, to neutáhnul, tak jsem dokoupil to čerpadlo a biomolitanem. Nyní řeším skaláry a ty neonky. U skalárů ten Eheim zatím stačí. Nyní budu dokupovat k těm neonkám čerpadlo - 400 l/h a biomolitan s objemem 3 nebo asi i 4 litrů. Prostě v tuhle chvíli rozhazovat peníze nemohu, budou Vánoce. Proto ta změna údržby, každotýdenní výměna 20% vody, není to sice dost ale snad pomůže. Rostlin tam mám myslím dost, zadní budu sestřihávat a sázet a sázet. Díky.
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [4] ...... 46 47

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 42453x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/14357?od=151