Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Neonka - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 23 Přejít na další stránku   1  
Neonka - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2012 23:18 Muž Zacek14 [0]
Fotka k příspěvku Přidávám fotku toho prevíta - nevíte co je to zač..? Má to asi 5mm, když se to natáhne, jinak to leze jako plž, zkrátí se a pak natáhne dopředu. Plavat jsem to neviděl, tak nevím. Díky moc.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2012 23:15 Muž Zacek14 [0] – Neonka umírá s otevřenou tlamkou
Zdravím všechny. Potřebuji poradit. Mám neonky společně s živorodkami. Zrovna přeléčuji celé akva Entizolem proti vnitřním parazitům. Živorodky jsou viditelně zasažené (bílé dlouhé výkaly, schovávají se a chudnou), ale neonky byly až do tohoto týdne úplně v pohodě. V pondělí umřela první, ale zvláštním způsobem. Pozoroval jsem ji přes den, jako jediná měla otevřenou tlamku, jako by ji nemohla zavřít..vůbec jsem nevěděl co si o tom mám myslet a tak jsem čekal co bude dále. Ráno byla mrtvá u dna. Normálně žrala s ostatními, plavala v hejnu, měla plnou barvu, pak ta tlamka a konec :-( Myslel jsem, že dostala nějakou křeč či co, a protože ostatní byly v pohodě, tak jsem to nechal být. Ale dnes jsem našel druhou mrtvou, tentokrát byla zkroucená u hladiny a opět s plně otevřenou tlamkou. Když jsem ji odlovoval, tak jsem si všiml, že na ni je nějaký malý prevít, tak jsem ho odchytil taky a nafotil - prosím o radu proč se tak děje..? A je ten prevít příčinou nemoci a smrti rybek..? Pošlu fotku hned následně. Díky moc za každou radu a zkušenost.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.06.2012 20:10 R Muž romant [27982] Re: Ondra
Rybu bych šetrně utratil a zaměřil se na podmínky v akváriu o kterým nikdo nic neví, takže těžko kdo poskytne nějakou smysluplnou informaci. Těma podmínkama mám na mysli hlavně péči o vodu s nepodceněním výměn, odkalování dle potřeby a nepřekrmování ryb.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2012 20:06 Ondra
dneska jsem si všiml že moje neonka plave svisle a dopoledne ležela jako mrtvá ale najednou se vzbudila rozplavala se a dělá to dokola nevím co s ní potom má ještě potrhané ploutve!!!!!!
Tak mi prosím poradíte?Může to mít souvislost s tím že mi včera chcípla plata? sad

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   13.06.2012 16:56 Muž Ad@m [1051] Re: Barča
Záleží na tom, ako sa o ne staráš smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2012 16:50 Barča – Nemoci neonek.
Jsou neonky často nemocné?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2012 09:37 Muž LiborSprysl [9015] Re: romant
To je samozřejmě možné...někomu na to kousání funguje zvýšení kyselosti rašelinou. Moc dobře to nevypadá, ale je to řešení :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2012 09:34 R Muž romant [27982] Re: LiborSprysl
Díky za rozšíření obzorů, tato skutečnost o neposlušnejch červenejch neonkách mě nebyla známa. :-) Nicméně si myslím, že tím pádem můžeme mít každý svůj díl pravdy. Víme jak dovede krupice ryby pocuchat. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2012 09:30 Muž LiborSprysl [9015] Re: romant
romant napsal: To co popisuješ mě jako nemoc nepříjde, ale jako logický důsledek pokrupičkové nákazy(oslabené rybky, pobyt v nedobrým prostředí). Nasaď vodoléčbu(obdení výměnu vody) a za pád dní uvidíš, že se to bude lepšit.
On má červené neonky...ty se okusují úplně běžně...tento zlozvyk má již několik velmi silných kmenů (zdrojů smich ) po ČR. Zatím se jen odhaduje, proč tomu tak je. Navíc je z Tábora a tam je to docela silné...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2012 09:23 R Muž romant [27982] Re: dvorak002
To co popisuješ mě jako nemoc nepříjde, ale jako logický důsledek pokrupičkové nákazy(oslabené rybky, pobyt v nedobrým prostředí). Nasaď vodoléčbu(obdení výměnu vody) a za pád dní uvidíš, že se to bude lepšit.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2012 09:16 Muž Karel z Tábora [21] – Neonky
Ahoj měl jsem te%d v akvárku krupičku měli jí hlavně neonky a všiml jsem si že neonky mají takové jako ostříhaně nebo okousané ploutvičky.Krupička je fuč neonky jsou čilé ale ploutvičky mají pořád okousané.Nevíte co by to mohlo být za nemoc?Popřípadě jak jí léčit?Díky moc

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2012 00:01 Žena Kate127 [74] Re: FelidaeS
Aha, takže se to zase objeví a nemám si toho všímat? Jak říkáš, na jiné ryby než neonky obecné se to nepřeneslo. Nevíš ještě o někom, kdo má třeba zkušenost, že ještě nějaký druh neonky to nemá? Měla bych ještě trošku zvětšit hejno, tak jestli třeba zvolit nějakou jinou, která na toto onemocnění není náchylná. Díky :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2012 22:09 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: Eva
Dost málo informací, chtělo by to fotku (kvalitní) + nějaké informace o nádrži atd. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2012 21:50 Eva
Ahoj, chtěla bych Vás poprosit o radu :( U neonek obecných se nám objevili červené tečky (vypadá to jako "nějaké bublinky"), které jsou pod bříškem a mají zarudlé i žábry :( Moc prosím o radu. Děkuju
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2012 15:24 Žena FelidaeS [61] Re: Kate127
Měla jsem taky neonky a měly přesně tu jednu milimetrou bílou kuličku, jak tu dával odkazy Sid. Z hejna to mělo jen pár jedinců na různých místech. Vždy to samo zmizelo, zase po čase objevilo na jiném místě. Normálně žraly a nebylo na nich jinak nic divného. Z celého akva to žádná jiná ryba neměla, jen neonky červené...nyní mám diamantové a na nich se za celou dobu neobjevilo vůbec nic....krupička to určo není. Jednou jsem se tu ptala a nikdo nevěděl, co to vlastně je, jen že to na neonkách měl taky....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   13.05.2012 09:01 Muž Yirka [9118] Re: Kamilstrom
OT - frantisek asi chtěl říci, že když je v nádrži krupička, je mrtvolek kupička. ;-)
A když se krupička zanedbá, má frantisek asi poprvé pravdu. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2012 00:21 Žena Kate127 [74] Re: frantisek
no krupička to určitě na stopro nebyla :-D to je jediná nemoc, kterou jsem už na rybě viděla x-krát a myslím, že bych ji zcela jistě poznala :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   12.05.2012 23:47 Muž Kamilstrom [539] - RostlinyRe: frantisek
Ted uz jenom zjistit ci je to kupicka,ze jo?! :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -3   12.05.2012 23:14 Muž frantisek [0] - Živorodky
tak toje kupička, toje jasný!!!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2012 17:55 R Muž romant [27982] Re: Kate127
Rybky bych v té karanténě doléčil a až budou bez příznaků, tak bych je přelovil do společnýho až tak po týdnu co je budeš ještě po tom léčení v karanténně sledovat. Potom bych karanténu řádně vypláchnul intenzivníma výměnama vody a po dalším týdnu teprve zakoupil nový rybky a umístil je do karantény. Není kam spěchat a po těch zkušenostech co máš, to bude jistě lepší.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2012 17:51 Žena Kate127 [74] – Po týdnu léčení
Zdravím,
po týdnu léčení pozoruji, že jich zhruba 6 kusů je bez oné bílé tečky a zbylé tři ji ještě mají. Léčím sera bactopurem. Mám zdravé neonky již přelovit do akva nebo vyčkat, zda se uzdraví i ostatní (někdy)? Nevím, zda by to pro hejno nebyl šok, kdyby najednou 6 kusů se přestěhovalo zpět do akva a zbyly jen tři v karanténě? Také zvažuji, že ještě asi 5-7 neonek přikoupím a nejspíš ze stejné akvaristiky jako ty předešlé. Měla bych je dát rovnou do karantény k těm léčeným? U těch předešlých se nemoc projevila zhruba po týdnu. Nebo je dát do akva a čekat zda tu nemoc mít budou či nebudou? Nevím, co by byl nejlepší postup, ale přelovovat je z akva byl teda heroický výkon při jejich hbitosti. Poradíte?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2012 07:44 Muž PaDa [6073] - mřenky a sumciRe: Sid
Narozdíl od vašich poznatků jsem si já nikdy evidentního přenosu mezi rybkami v hejnu nevšiml. Stejně jako rozšíření bouliček po těle napadené rybky.
Zaznamenal jsem přenos i na rybky dodané jindy a z jiného zdroje...

Třeba se příště při podobné příležitosti rozhodnete trochu zaexperimentovat. :-)
No raději bych k tomu už neměl příležitost, ale kdyby ano, mohu se pokusit ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.05.2012 22:10 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: PaDa
Samozřejmě - původ "bouliček" na mých a vašich rybkách by musela posoudit nějaká kapacita; takto podle fotky můžeme jen hádat.
Narozdíl od vašich poznatků jsem si já nikdy evidentního přenosu mezi rybkami v hejnu nevšiml. Stejně jako rozšíření bouliček po těle napadené rybky.
Všiml jsem si ale, že postižené rybky přežívají bez zjevných známek újmy docela dlouho. Jde ale jen o subjektivní pocit, protože jsem žádná důkladnější pozorování v tomto směru neprováděl.
Vodu měním pravidelně, zodpovědně a bez zjevného efektu na popisovaný problém. :)
...přišlo mi, že to moje by se bez likvidace rybky odstranit nedalo. I když kdo ví, k podobně radikálnímu kroku jsem se neodhodlal a ryby raději rovnou utratil...
Přesně totéž jsem si až do "osudného" okamžiku myslel taky. ano
Třeba se příště při podobné příležitosti rozhodnete trochu zaexperimentovat. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   04.05.2012 22:07 R Muž romant [27982] Re: Kate127
Klid, nejhorší smrt je z vyděšení. Pořiď si karanténní nádrž a bude to příště s větší jistotou, všechno je řešitelný. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2012 22:05 Žena Kate127 [74]
Vy mě teda děsíte s těmi neonkami. Už zvažuju, zda je ještě budu pořizovat, když mi budou tak odpadat :'-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2012 21:41 Muž PaDa [6073] - mřenky a sumciRe: Sid
Jasně, jsou to jen dohady, žádný rozbor jsem dělat nenechával... Ale na tu infekční bakterku hraje několik faktorů:
- přenos pouze ze zjevně již nakažených jedinců
- nákaza i po kompletní výměně vody a odstranění viditelně nemocných ryb
- nakonec snad úspěšná (i když přes mrtvoly...) léčba baktopurem

Nevím, jestli to vaše bylo to úplně samé, přišlo mi, že to moje by se bez likvidace rybky odstranit nedalo... :-( I když kdo ví, k podobně radikálnímu kroku jsem se neodhodlal a ryby raději rovnou utratil... Ale souhlasím, že ohledně původu nic moc věrohodnéo není, ale ta donesená infekce z pražských burz a akvaristik, to mám z několika nezávislých zdrojů :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2012 21:25 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: PaDa
...Pokud to vypadá nějak takhle:
rybicky.net/k/forum/322483.jpg
rybicky.net/k/forum/298269.jpg ...

Na tu "infekční baktérku" jste přišel jak? Pátral jsem po původu a na nic věrohodného jsem nenarazil... :-O
Nezveřejňuji to jako návod, jen pro zajímavost:
Podařilo se mi odchytit modrou neonku, které vyrůstala tato "boulička" zpod oka. Po zhruba dvouměsíčním pozorování v izolaci jsem se rozhodl pro radikální zásah - mechanické odstranění "problému". "Operace" se zdařila, rybka zákrok přežila a po pár dnech mohla být vrácena do "rodného" hejna. :)
Bohužel - pozdě jsem si uvědomil, že jsem se mohl na vytaženou "kuličku" mohl mrknout pod mikroskopem... hmm Tak mi zůstal jen poznatek, že ta věc měla "gumovitou" konzistenci. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.05.2012 20:46 Muž PaDa [6073] - mřenky a sumciRe: Kate127
Zkus jak říká Roman, třeba se některá vrátí zpátky ano
Ale osobní zkušenosti (a také jsem léčil, ne že ne...) mi říkají: připrav se spíše na kompletní likvidaci chovu, nějakou delší pauzu a pak nový pokus se snad lepším počátečním vstupem ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   04.05.2012 20:13 Žena Kate127 [74] Re: romant
Díky. Ryby vypadají chováním zdravě, až na tu bílou tečku. Uvidím, jak to zabere. Kdyby začaly vypadat zle, tak bohužel budu muset přistoupit k likvidaci...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   04.05.2012 20:06 R Muž romant [27982] Re: Kate127
Já, byť sám ryby neléčím, Tak ve tvém případě pro to pochopení mám. Nikdo tady přesně neurčil o jaké onemocnění vlastně jde a všechno je to v rovině spekulací, takže použít ten bactopur, pokud je to skutečně nějaké bakteriální onemocnění svůj smyl může mít. To jestli to zabere, nebo Ti ty rybky budou postupně padat, na to podle mě nezná odpověď skoro nikdo. Léky máš nakoupený, peníze investovaný, tak uvidíš, jak a kam se to posune. Držím palce, ať je ta úspěšnost větší než úmrtnost.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   04.05.2012 19:59 Muž Ad@m [1051] Re: Kate127
Ja viem, že taká správa nepoteší, ale myslím, že to je najrozumnejšia možnosť. Teda, bola by. Ale ak už máš bacto tabs vyskúšať môžeš, ale úspech je málo pravdepodobný :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2012 19:56 Žena Kate127 [74] Re: Sera
jaj :-( vzduchování je samozřejmost...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   04.05.2012 19:47 Muž Ad@m [1051] Re: Kate127
Boj nepomôže. Ak ju neutratíš, rybka sa bude ďalej trápiť, potom zomrie a ty za to ešte prídeš o ďalšie peniaze(a pravdepodobne aj nervy, pretože rybke to dobre neurobí). Keď však budeš bojovať ďalej pri aplikácii liečiva vzduchuj(!!!).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2012 19:40 Žena Kate127 [74] Re: PaDa
Teda to jsi mě opravdu nepotěšil. No už jsem koupila sera bacto tabs a uvidím. Budu praktikovat tyto tablety a vodoléčbu ... nemám to srdce je utratit bez boje. Třeba něco zabere. Nevím, zda mám mězi těmi devíti hledat asi dvě domněle zdravé? Jejich odchyt je katastrofa, jak jsou tak hbité...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2012 23:56 Muž PaDa [6073] - mřenky a sumciRe: Kate127
Já je dával rovnou k "léčbě" vodní želvě, napadené ryby již stejně šanci nemají... Je to tak na měsíc dva plavat s ostatníma, konec je ale neodvratný a infekce se nezadržitelně šíří :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2012 21:04 Žena Kate127 [74] Re: romant
Klasická krupička to není určitě. Takže mám zkusit ten Bactopur? A co ten Sera omnipur? Skoro všude jsem bohužel četla, že je to nevyléčitelné a neonky mi uhynou :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2012 20:11 R Muž romant [27982] Re: Kate127
Pokud je ten moribundus bakteriální povahy, jak kolegové naznačují, tak bych zkusil aplikovat ten Bactopur dle návodu. Pokud ty rybky šly do nezařízený nádrže, jak jsem pochopil, tak to jim bohužel taktéž nepřidá na kondici, tak se snaž jim alespoň měnit vodu a strč jim tam nějaký vzduchování. Varinta nedělat nic a vyčkat dalšího vývoje, kdo bude tzv. silnější je jistě taktéž možná, leč pro někoho neakceptovatelná.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2012 19:44 Žena Kate127 [74] Re: PaDa
Ano, to bude bohužel ono :-( Krupičku jsem kdysi už viděla a myslím, že to není ono. Ryby jsem dala do jiné nádrže a uvidím. Je na to tedy nějaký lék? I ten co psal romant nebo prostě bohužel uhynou? :-( u dotazu, kde byly ty fotky jsem se žádné pořádné řešení nedověděla. . .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   03.05.2012 18:41 Muž PaDa [6073] - mřenky a sumciRe: Kate127
Pokud to vypadá nějak takhle:
rybicky.net/k/forum/322483.jpg
rybicky.net/k/forum/298269.jpg
nebo jako na fotkách od Franze Fritze z 06.04.2009 08:56,
tak mám 2 zprávy, jednu špatnou a jednu dobrou.
Špatná je ta, že je to nějaká infekční baktérka a k tomu pěkný svinstvo. Bouličky se zvětšují a přibývají na různých místech, napadená rybka po relativně krátkém čase uhyne. Je toho poslední dobou hodně, hlavně v Praze jsem slyšel, že si to lidi tahaj z burzy, říkal mi Pavel ze ZOO Bráník že to také kdysi měl v jedné dodávce, já to dotáhl v zimě z Vysočan.
Ta dobrá zpráva je ta, že to postihuje pravděpodobně jenom neonky, ostatní ryby s nimi chované to nikdy nechytily (také odpozorované od více akvaristů u mnoha druhů).
Důležité je ihned odstranit z akvárka každou rybku, na které se objeví příznak. Také vodoléčba doporučená od Romana určitě prospěje. Podobným způsobem jsem z 20ti kusů zachránil 8 (alespoň doufám, už se to cca 14 dní neobjevilo).
Pavel to tenkrát léčil myslím baktopurem, ale také mu toho hodně popadalo.

edit: předpokládám tedy, že se nebavíme o krupičce
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2012 18:41 Muž Yirka [9118] Re: Kate127
Neonky jsou na krupičku poměrně háklivé a bývají prvním ukazatelem její přítomnosti v nádrži. Také bývají mezi prvními, které padnou této nákaze za oběť. Přelovování nemá žádný smysl. Pozorně pozoruj, jakmile nabudeš jistotu, že nemoc propukla, začni léčit dle doporučení Romana. (Lék bych na tvém místě již sháněl)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2012 17:04 R Muž romant [27982] Re: Kate127
Vycházím z údajů v prezentaci. I v půl roku starém akváriu může být rozhoupaná voda a to, že se tam třely ramirézy nemusí svědčit o její kvalitě, on takovej pud sebezáchovy udělá své. Uvidíš co Ti na Tvůj dotaz odpoví někdo další, já si za svým doporučením s tou vodoléčbou prozatím stojím. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2012 16:51 Žena Kate127 [74] Re: romant
Dle mého čerstváček až takový není, když jede od října... nevím, nechci riskovat úhyn všech ostatních kvůli pěti neonkám...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2012 16:41 R Muž romant [27982] Re: Kate127
Pokud je to akvárko čerstváček, na nějž to dle prezentace vypadá, tak bych v první fázi doporučil ordinovat intenzivní vodoléčbu v podobě denní či obdenní výměny 1/3 vody a až dny následující ukáží, jde-li skutečně o krupičku. Pokud tomu tak bude, tak přeléčit celý akvárko, nikoho nikam neodlovovat. Velmi účinné a šetrné léčivo je eSHa exit, možno v kombinaci s eSHa 2000, aplikovat dle návodu. Teplotu bych nezvyšoval.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2012 16:27 Žena Kate127 [74] – Bílé tečky
Zdravím všechny,
dnes jsem si na neonkách všimla, že skoro každa z mých devíti má někde jednu malou bílou tečku asi 1mm možná trošku menší (mělo jich být 10, ale prodavačka se přepočítala). Jedna má dokonce dvě tečky. Nevím, zda je to krupička? Byla jsem zvyklá, že závojnatka měla vždy těch teček moc. Rybky vypadají čile a žerou. Foto se mi nedaří, jsou to rychlíci. V akva jsou spolu s panceřníčky a s cichlidkami (všichni se včera třeli a vypadají v pohodě). Mám přelovit? Bohužel mám náhradní akva jen kouli. A mám přitopit? Mám teď teplotu vodu 25,5 stupně. Čím je přeléčit?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2012 19:35 Žena Pelasilka [0] Re: romant
jasně to chápu já jen jestli je to opravdu tou krupičkou nebo jestli to není třeba něčím jiným,abych něco nezanedbala.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2012 19:33 Žena Pelasilka [0] Re: romant
krupičku léčím costapurem od sery,léčím od pondělka a jsou už všechny rybky skoro bez bílých teček jen sem tam jedna tečka na některých rybkách.První den léčby mi i umřely dvě těhule paví očka :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2012 19:33 R Muž romant [27982] Re: Pelasilka
V léčbě bych rozhodně pokračoval dle návodu. To že ryba uhyne při léčbě krupičky, to se prostě stává, velmi záleží na tom v jakém stádiu se s léčením nemoci započne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2012 18:14 R Muž romant [27982] Re: Pelasilka
Čím to léčíš?
Edit: prosím sloučit s tímto vláknem rybicky.net/forum/14357-neonka--nemoc…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2012 18:13 Žena Pelasilka [0] – Umírání neonek
Ahojky prosím poraďte mi někdo měla jsem hejno 15 neonek obecných ve společným akva 240l.Doléčuji krupičku všechny rybičky jsou už skoro zdravé ani neonky nevypadaly na tom moc špatně podle mě byla osypana krupičkou jen jedna ale dnes ráno plava na hladině jedna mrtvá s okousanýma ploutvičkama a do tehle chvíle jsem vylovila další čtyři co se to děje?Muže mi někdo poradit sad začínám být zoufalá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2012 17:31 R Muž romant [27982] Re: DukeCZ
Pokud je možnost, tak bych jí odlovil do separé nádrže a sledoval jí. Stran utracení je velmi šetrný způsob v silně perlivý vodě.
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [23] ...... 46

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 41953x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/14357?od=1101