Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Akvarijní set

NápovědaFórum » Technika » Akvária 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 4 Přejít na další stránku   1  
Akvarijní set
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2020 21:00 Muž _ucx_ [1424] - Symphysodon + CorydorasRe: Lucie
Ne, ale je méně praktické z hlediska údržby, bude obtížnější k tomu sehnat nebo vyrobit stolek (ok, tenhle argument v setu padá), případný náhradní kryt atd.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2020 20:58 Lucie Re: 4Sima
Dekuji za odpoved.Me jde spíš o to zda není třeba víc náchylné na prasknutí....Jak říkám jeto me první takže se snažím najít informace kde muzu????
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2020 20:54 Muž 4Sima [1929] Re: Lucie
Záleží, které se ti líbí víc. U vypouklého akvária je lehce z některých úhlů deformovaný pohled.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2020 20:35 Lucie – Vypouklé akvarium
Prosím o radu, chci si pořídit své první akvárka.Mam vyhlidnuty celý set 112l i se skrinkou.Akorat je vypoukle, jeto jedno nebo je lepší rovne sklo?Dekuji za radu

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2020 11:25 Muž Káca [63] Re: Ondra
Ahoj. Buď vlepený skleněný filtr + čerpadlo nebo vnější s předfiltrem. Nejsem přesvědčen o Aqua Nova. Co se týká setu, tak za mě Fine set. Juwel skříňku mám, slouží dobře, ale už bych to nepořizoval. Platíš značku a zbytečně. Hloubka akvaria ideálně o 10cm větší než výška. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2020 11:14 Muž _ucx_ [1424] - Symphysodon + CorydorasRe: Ondra
Dal bych silnejší světlo, tak 50W. Externí filtr je fajn, jenom ty komerčně vyráběné mají málo filtrační hmoty. Projdi si tato dvě témata:

rybicky.net/forum/6711-vyroba-vlastniho-filtru
rybicky.net/forum/8727-filtr-do-velkeho-akvaria-201-500-l

Určitě bych zvážil i nějaký předfiltr, je to další filtračni objem navíc, případně v něm může být nějaká další specifická hmota (zeolit, AU, cleanwater apod.).

No a když se podíváš po něčem, co je širší než těch 40 cm, tak získáš snadno další objem navíc, aniž by se to nějak zásadně projevilo na zabraném prostoru. Ideální nádrž je z boku širší než vyšší :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2020 10:47 Ondra – Juwel Rio 180 vs. Fine akvarijní set 100x40x57cm 200l se Sinkor LED 30W - 1x Sinkor LED 30W
Ahoj,

plánuju zakládat akvárko a volím mezi Juwel Rio 180 a Fine akvarijní set 100x40x57cm 200l se Sinkor LED 30W - 1x Sinkor LED 30W (www.rostlinna-akvaria.cz/…). k Tomu Fine setu bych doukoupil externí filtr s 1000l/hod (asi Aqua Nova vnější filtr NCF-1000).

Nechci mít rostlinné akvárko s náročnými rostlinami - chci pořídit samozřejmě dostatek rostlin, ale pouze nějaké nenáročné. Co se rybí osádky týče, tak v ideálním případě bych to viděl na skaláry (2ks), čichavce (2-4ks), neonky (15-20ks), pancéřníčky (5-8ks). Dokázal bych si k tomu pak ještě představit párek cichlid (ramirezka či papouščí), anebo parmičky polopruhé (5ks). Parmiček a cihlid se ale klidně vzdám.

Co si o tom myslíte? Budu rád za vaše náměty a kritiku.

P.S.: Nedoporučujte mi, ať si místo toho postavím větší akvárko - na víc než 180 - 200l nemám prostor. Zároveň jsem celkem nešika a proto bych preferoval nějaké setové řešení.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2020 09:25 Paja3 – Eheim Vivaline 126 versus skříňka
Tento set je vybavený plastovým rámečkem a výrobce píše nepoužít podložku.
Nechal jsem si profesionály vyrobit skříňku, která má bohužel desku vpředu ukončenou čelním rámečkem. Ten je cca 1 mm pod deskou a tím pádem rámeček akvária pod předním sklem vlastně "visí" ve vzduchu (protáhnu tam papír).
Hmotnost takto nesou boční/zadní stěny a zřejmě průhyb dna.
Výrobce skříňky pravil, že podložka vše spraví.
Výrobce akvária ji zakazuje.
Mohu ještě akvárium posunout dozadu na desku, ale to hůř vypadá.
Možná přeháním. Možná si deska "sedne" a vše bude ok.
Poradíte ?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2020 19:47 Muž Káca [63] – Fluval megaflex 123 litrů
Máte někdo zkušenosti s tímto akva setem? Děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   21.07.2020 21:15 Muž _ucx_ [1424] - Symphysodon + CorydorasRe: bergkamp
Do krytu připevníš s trochou úsilí cokoli, vrutům a akušroubováku neodolá nic :-) A abych nezapomněl, u takhle velké nádrže a osvětlení s příkonem kolem 200 W už dává smysl odpadní teplo z toho osvětlení cpát zpátky do té nádrže, jednak ty LEDky pak vydrží déle a kromě toho to ušetří nějaké peníze za elektřinu... Takže bych hledal světlo s vodním chlazením, třeba tohle: www.ledaquaristik.de/…

FX-6 je výborný filtr, pokud chceš uzavřený kanystrový filtr, ale pořád je to jen rychlá filtrace a toho filtračního média v něm je sice víc než ve většině ostatních, ale i tak poměrně málo oproti filtrům komorovým. No ale zejména se nabízí otázka, co a kolik v té nádrži chceš mít, protože od toho se odvíjí potřebný filtrační výkon. Pokud to bude hodně zatížená nádrž, pak je taky určitě lepší mít víc než jeden filtr pro případ výpadku.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2020 20:07 Muž bergkamp [80] Re: jab63
Já chci jít do LED osvětlení. Jen se v tom tak nevyznám a v malém akváriu šlo světlo Aquatlantis Easy LED Universal Freshwater 590 mm připevnit přímo do původního krytu místo T5 trubic. Dokupoval jsem ho později a možná to půjde vymyslet lépe.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   21.07.2020 18:55 Muž jab63 [1867] - BorneoRe: bergkamp
Proč nejdeš cestou LED osvětlení?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2020 18:13 Muž bergkamp [80]
Zdravím, několik let mám doma akvárium diversa 112 l se stolkem solid. Chtěl bych pořídit ještě jedno větší - stejný set ve variantě 720 l (akvaria.heureka.cz/…#). Filtr Fluval FX-6 by měl být snad dostatečný.

Potřeboval bych poradit s výběrem krytu a led osvětlení. Jsou 4 varianty krytu T8 (2x58w a 4x58w) a T5 (2x80w nebo 4x80w). Např. www.diversa.info.pl/…. V akváriu bych chtěl mít středně náročné rostliny a ke světlům případně led controler.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2020 15:09 Muž jab63 [1867] - Borneo – Aquatlantis Advance 60
Aquatlantis Advance 60. Měl jsem ho od 9.listopadu 2019. Poslední komponent jsem zlikvidoval 25.února 2020. Nejhorší investice co jsem při svém restartu akvaristiky udělal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.06.2020 13:14 Muž Papik [622] Re: silviebaris
Buď ráda, když jsi s ním spokojená. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2020 13:00 Silviebaris Re: Papik
akvárium diversa mám už 3 roky,krom filtru je vše původní...a funguje a i teploměr je stále čitelnej... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.06.2020 12:50 Muž Papik [622] Re: Jurdas
Kvalita bude odpovídat ceně. Stejný kryt, ale v rozměru 60x30 cm mám, přenáší se na něj vibrace od čerpací hlavy a víko krmícího otvoru občas drnčí.
Světlo je velmi slabé.
Na skle zbytečně šetřili, osobně bych raději 4 mm.
Nalepovací teploměr k ničemu, časem se stane nečitelným.
Vnitřní filtr bude pravděpodobně honič vody s nicotným objemem filtračního materiálu.

Měl jsem podobný set a časem téměř vše povyměňoval. Zůstal už jen vykuchaný a upravený kryt, o kterém stejně přemýšlím, že ho sundám. Ovšem na jejich cenu se samozřejmě nedostanu.

4Sima: Topítko je nastavitelné, viz obrázek v odkazu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2020 12:37 Muž 4Sima [1929] Re: Jurdas
Pro krevetky nebo jako betárko, proč ne. Osvětlení na běžné nenáročné kytky postačí. Jen topítko bude možná topit na jednu přednastavenou hodnotu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2020 10:53 Muž Jurdas [37] – Dotaz na akvarijní set.
Zdravím ,chci se zeptat jaké jsou zkušenosti s tímto akvarijem Akvarijní set DIVERSA LED Expert 40 černý rovný za názory děkuji. www.akvamex.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2020 10:22 Muž lukasbc [51] Re: nekdo
No mám juwel 240 jenom s tím rámečkem, ale hlava mi nebere "rozložení", protože rámeček je jen po obvodu. Podle mě se tam počítá s průhybem dna a akvarium je na to doufám "dimenzované".
Právě kvůli otázky případné reklamace jsem to nechal jak píše výrobce, ale že bych byl klidný :) :) :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2020 08:08 BlackieSirrah Podložka
Díky všem palec Takže bez podložky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.06.2020 22:08 Muž nekdo [356] Re: vlka
Ano, u proximy je to “jen rámeček”, který tu váhu roznese, u řady vivaline je to plastový rámeček, který má ještě uprostřed přepážku. Pravda je taková, že je to ozkoušené a funkční, bezproblémové, bez orezavani a práce - nasadíte, postavíte na skříňku a dáte do toho akvarium - dokud nebudete mít nějaký závažný problém, tak si na to ani nevzpomenete.
Pokud někdo potřebuje tepelně izolovat, tak stejně nepůjde cestou komerčně dostupné akvarijní podložky.
Nevýhoda vlastně je, a to je ta, že to není běžně dostupné jako náhradní díl (znovu - lhostejno zda eheim nebo juwel) takže pokud to někomu praskne, může mít problém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2020 22:05 Muž 1965 [35] Re: DH
Vím je to na hoře na stránce žlutě napsáno . Mám dvě Ria 180 vím o čem mluvím .
www.juwelakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.06.2020 20:44 Muž vlka [3527] Re: nekdo
V tomhle videu je vidět, že je to opravdu jen rámeček (v 5min. 20sek.) takže asi AQ leží jen obvodem na tom rámečku, což je prý ta podložka, nevím, nemám to doma.
www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   23.06.2020 20:18 Muž nekdo [356] Re: vlka
izolační výmluva je vzhledem k tloušťce podložky úsměvná.
Pravda je taková (lhostejno zda nové sety od eheim, nebo juwel), že podložka pod tou plastovou podložkou je spíše na škodu (z hlediska zatížení akvária a materiálem pod ní). Každý správný prodejce by Vám měl říci, že buďto podložku nepotřebujete (protože systém má svojí - ten plastový rámeček, který roznese váhu a nenechá tolik možností pro průhyb dna) a nebo si jí vemte, ale potom budete muset (měl(a) byste) sundat ten plastový rámeček.
A malé rýpnutí z druhé strany - jak dopadne reklamace, když Vám praskne akvárium, respektive bude téci a pošlete fotku i s podložkou pod podložkou ? Jakpak se k tomu výrobce postaví...... ? ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.06.2020 20:09 Muž DH [335] Re: 1965
Ano, nabízí i podložky pod akvárium, ale to neznamená, že jsou protřeba pro Juwel set ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.06.2020 20:06 Muž vlka [3527] Re: DH
Spodní rámeček prý slouží jako integrovaná podložka pod akvárium, takže není potřeba.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2020 19:53 Muž 1965 [35] Re: DH
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2020 19:45 Muž DH [335] Re: vlka
Subjektivní názor jednoho prodejce e-shopu. Zeptej se radši rovnou u zdroje - www.juwelakvarium.cz
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2020 19:41 Muž vlka [3527] Re: DH
Čauky,dotaz byl na podložku : ,,Rostlinna-akvaria.cz píše k Juwel Rio 180 LED akvarijní set černý :
Dobrý den,
není to zcela nutné, ale podložka lépe izoluje akvárium a vyrovnává drobné nerovnosti.,,
Osobně bych vždycky podložku dal...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2020 19:12 Muž DH [335] Re: vlka
U Juwelu určitě ne, je tam rámeček a podložka navíc by udělala víc škody než užitku. Výrobce to nedoporučuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2020 18:26 R Muž ctibum [7222] Re: BlackieSirrah
Je tam rámeček?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2020 18:10 Muž vlka [3527] Re: BlackieSirrah
Mezi AQ a stolkem by něco mělo být, jinak může za jistých okolností hrozit prasknutí dna...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2020 14:05 Muž 1965 [35] Re: BlackieSirrah
Mám Juwel a tam se nedává , tuším , že Eheim to má také tak .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2020 13:06 BlackieSirrah Re: AsusKD
Můžu se ještě poptat? Když se jedná o set akvária se stolkem dává se tam ještě podložka.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.06.2020 20:25 Muž AsusKD [85] Re: nekdo
ja mám ešte ten starší typ bez led s 849mm T5. Ale tomu, čo mi tam rastie, to nijak nevadí. ;-) Nejak sa neviem dokopať k tomu dokončit vlastné led osvetlenie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2020 19:38 Muž nekdo [356] Re: AsusKD
180 má 940 (17 w) a 240 má 1140 (20w) svítí to stejně “na prd” ale dá se prikoupit další stejné a díky tomu jak to má eheim vyřešené se může bez problému dát více světel na místa, která potřebujete. Na co2 náročné rostliny a koberce to určitě není dostatečné, jak bylo napsáno
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2020 14:45 Muž AsusKD [85] Re: BlackieSirrah
Ahoj, ja mám vivaline 240l vyše dvoch rok a nie s s ním žiadne problémy. Jediná slabina je slabšie osvetlenie. Neviem, aké má 180-ka osvetlenie, ale ak tam planuješ vháňať CO2 a pestovať koberec, tak to asi stačiť nebu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2020 12:20 BlackieSirrah – EHEIM VIVALINE 180l
Zdravím, zvažuji koupi setu EHEIM VIVALINE 180l včetně skříňky. Existuje nějaký problém pro který byste si ho nepořídili? Vnitřní filtr preferuji, světlo se může doladit. Spíše mi jde o problémy se samotnou nosností skřínky nebo nějaké jiné nepříjemnosti jako vlepený filtr kvůli kterému jsem zavrhla Juwel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2020 20:31 Muž MatyMaty [15] Re: I.Š.
Jasně každý máme svůj názor, ano souhlasím s tím, že se u filtru nedá regulovat průtok, ale při správném nastavení výpustě filtru se proudění vody vychytá, ale to je podle mě jediná slabina ;-). Světlo je v pohodě, tím se netrap, pokud tedy nebudeš chtít světlo regulovat, to je pak raketa. Pokud jsi už měla Rio v hledáčku, tak za mě dobrá volba ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2020 20:20 Žena I.Š. [55] Re: MatyMaty
Dívala jsem se na JUWEL RIO 125 LED jako první možnost, ale četla jsem tady, že si nechávají filtr vyřezávat a mění za účinnější a osvětelní je údajně předimenzované pro provoz bez CO2 a bez možnosti regulace. Čím víc čtu, tím míň vím :-D Ale byla by to pro mě určitě nejlepší varianta.
Tak asi jedu ;-)
Děkuju
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2020 19:38 Muž MatyMaty [15] Re: I.Š.
Nechceš se právě kvůli tomu podívat na Juwel Rio 125. Máš v tom setu vyřešené vše co potřebuješ. Když to tak vezmu kolem a kolem, tak s koupí filtru k té Diverse budeš na cca. stejných penězích. Juwel už znáš, akvarko super, skříňka super, filtr vnitřní je za mě úplně parádní ;-) , tak popřemýšlej. Asi bych ti stejně doporučil ten Juweláckej filtr, myslím že stojí někde okolo 1,5tis. Filtr je při koupi vlepený a jsou k tomu základní filtrační vložky, koupíš jen Cirax a jedeš palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2020 18:39 Žena I.Š. [55] Re: vlka
Díky. Preferuji vnitřní. Mám místo pouze na 125 l, resp. šířku 80 cm. Ale mám v místnosti už set Juwel 70 černý, tak bych byla ráda, aby to šlo trošku k sobě.
Ten vnitřní, co mi doporučuje Invital s UV lampou to utáhne?
Děkuju, vítám všechny názory.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2020 18:32 Muž vlka [3527] Re: I.Š.
Čauky, také nezapomeň, že ty vnější si vezmou cca 175 kWh za rok, což je také k zamyšlení při 190 litrech...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2020 18:25 Žena I.Š. [55] Re: MatyMaty
Ahoj Martine, děkuji moc za reakci. Parmičkárnu pamatuju, jasně ;-)
Trochu v tom tápu. Prý slabý filtr, jak píšeš, a silné světlo. Diversa je bez filtru a zaráží mě ta nízká cena setu i se skříňkou. Ptala jsem se na eshopu Invitalu a tam mi doporučili tyto externí filtry:

Filtr doporučuji kvalitní www.rostlinna-akvaria.cz/…

Případně levnou variantu www.rostlinna-akvaria.cz/…

a tento vnitřní:
www.rostlinna-akvaria.cz/…

Jednoznačně bych z bezpečnostních důvodů chtěla vnitřní.

Ale zase nevím, jestli je to dobrá volba. Poradíš, prosím? Pořízení akva mi vlastně brzdí jen ten výběr.
Díky moc,
I.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2020 16:20 Muž MatyMaty [15] Re: 1965
Jasně do rohu Trigona ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2020 16:19 Muž 1965 [35] Re: MatyMaty
Juwel dělá 190sátky ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2020 16:13 Muž MatyMaty [15] Re: I.Š.
Ivčo ahoj, podle mě je ten stávajíci filtr Juwel One pro ty naše stávající nádrže špatný respektive malý. Pamatuješ tu mojí Parmičkárnu, tam jsem vyměnil filtr za externí Tetra 400 a bylo to úplně o něčem jiném.
Na set Diversa jsem také koukal, ale nakonec jsem zvolil Juwel (tu novou 190sátku), ale jen díky době dodání, což bylo 8 týdnů. Filtr chceš dovnitř,nebo ven? Tak zatím ahoj

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.06.2020 19:32 Žena I.Š. [55] – Filtr k setu
Zdravím ahoj Vím, že sety nepreferujete, ale i tak prosím o radu, jaký vnitřní filtr by byl vhodný a jestli je dostačující LED osvětlení pro nenáročné rostliny. Koketuji s představou, že by tam byli méně choulostivé malé cichlidky a k nim asi pancéřníčci a nějaké menší hejníčko parmiček nebo tetřiček. Zatím jen úvahy.
Prošla jsem si stejně velké nádrže a skoro každý má filtr jiný, takže jsem z toho dost jelen. Na radu v akvarstikách se moc spoléhat nechci.
Sety JUWELu jsou se skříňkami podle mě zbytečně drahé (jeden už mám),tak jsem našla tuto variantu: www.rostlinna-akvaria.cz/…
Doporučený filtr stejné značky je podle mě až podezřele levný ;-)
Díky moc za tipy a doporučení, ale předem hlásím, že jsem v technice velmi marná ahoj

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2020 18:06 R Muž ctibum [7222] Re: nenda
V převážné většině ano. Např. Juwel je má vlepené, nevím, jestli ve všech setech, ale dá se vyříznout.
Každopádně bys to měl najít v popisu setu...

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [4] ...... 45 46

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 41636x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/12588?od=151