Akvarijní set
Čerpací hlava(nejpoužívanější Atman AT200, na tento objem) s kostkou biomolitanu 10x10x14 cm. Je to jedno z nejlevnějších a zároveň velmi účinných řešení filtrace(vnitřní).
EDIT: Yirka byl rychlejší.

romant napsal: Tak mě tedy příjde 30W do 50 litrovýho akvárka se kterým chce člověk s akvaristikou začít, jako lehce nadstandartní osvětlení u setu.
A u 50 litrového akvárka by měl být jaký filtr aby odpovídal jakým takým normám

DÍKY
Já mám zase výbornou co se týče ceny i kvality. A nejsem ve městě sám.
Tak mě tedy příjde 30W do 50 litrovýho akvárka se kterým chce člověk s akvaristikou začít, jako lehce nadstandartní osvětlení u setu.

Osvětlení si měl jaké? Kolik watů?

Já jsem začal se setem v Hornbachu(suprová akvaristika,kvalitní/levná) Koupil jsem si set 50l od Tetry s jejich topítkem, filtrem a osvětlením.
Nemůžu nic vytknout(zatím)
stál 990Kč

Deathbull napsal: To je to samé, taky set Econoline jen 54 litrů. Několikrát jsem ho viděl NOVÝ v akci za 999,-
A myslíš, že to osvětlení je dostačující?

S sklenářstvím mám špatnou zkušenost. Leckdy to nevypadá valně a levnější to taky nebejvá.
To je to samé, taky set Econoline jen 54 litrů. Několikrát jsem ho viděl NOVÝ v akci za 999,-
osvětlení se dá taky v pohodě vyrobit, jen pozor na to že se elekřina nemá ráda s vodou, já mám doma většinu takovýchto vyrobených osvětlení, nebo jen koupím těleso v nějakém hobbymarketu, třeba kuchyňské
Věřím tomu, že ve městě jako je Zlín je sklenářství, kde ti nádrž slepí výrazně levněji než ho koupíš v krámě.
Asi to tak udělám, že si zajdu do ZL do akvaristiky a nechám si kůpit akvarium + filr k tomu topení, čerpadlo hlavně ty světla nějak vyřeišt a snad to nějak klapne nemůžu se dočkat.
Akvárium je v každém vhodném obchodě, či ho udělají - popř. firem zabývající se jejich výrobou je taky dost. Při návštěvě akvaristiku se čerpací hlava a filtrační pěna taky sežene. No a najít světlo už je sice horší, ale snaha se určitě vyplatí. Vše je lepší, než ty klasické černé kryty.
Ano je sice plno inzeráů co jsme se tak dneska díval,ale všechno je to tak, že lidé jsou např z Prahy a akvarium mě poštou samozřejmě nepošlou a já když su z okr. Zlín, tka do Prahy určitě nepojedu

.....Musím něco vymyslet aj ty akvaria na internetu nevypadají špatně jako inzeráty, jen ta přeprava.....ale díky za rady.
Kaaterinecka má pravdu. Já kdybych základal (vlastně už asi po páté) mé akvárium, tak bych počkal minimálně měsíc, ne-li více. Hodil pár šnečků Helena, možná ancíka a čekal než se mi vše zaběhne, zjistil jaké rostlinky akva a vodě vyhovují a poté až vložil rybky. Ale to nikdo nedělá, protože to nikdo nevydrží.

Jj to už mám v hlavě

, že rybky až tak 3 týdny po založení akva

když si hned k vánocům nepořídíš i rybky tak to určitě dopadne dobře

Jen to vyřiď i ostatním v rodině, aď ti je někdo nenadělí
Teď je na avizu supr inzerát, kéž bych ho viděl dříve, než jsem kupoval své akvárium.
zvirata-rostliny.avizo.cz/…
Jinak mám taky Juwel set RIO 125 a to osvětlení je 2x28w není už 2x18w. Je možné, že u starších verzí to bylo slabší, ale teď už jsou novější a řekl bych, že dostatečné na rostlinky. Jinak ty akvasety určitě ne polské! Eheim, Juwel budíž. Ale opravdu ty levné sety jsou celkem na prd.

A počet rybek záleží na tom, co tam bude, jak říká Roman.
jak to takhle čtu, tak tenhle koníček mě bude bavit

těším se na to už

na Vánoce si to pořídím,celé to tu prostuduji a bude to snad dobré.
taky jsem se setkala s názorem že ancistrus je čistič a čistí akvárium, stejně tak třeba šněci nebo pancéřníčci. Ale je potřeba vědět že to co sežerou to taky vyprodukují ve výkalech, takže nedokáží nahradit výměny vody nebo odkalování
Jasné už to všechno začínám studovat to mě baví číst

paráda

Já šneky v akváriu mám rád. Udělej si vlastní názor, navštiv patřičná vlákna, kde se dočteš jak pozitivní, tak negativní reakce na šneky(povětšinou zaviněny chybama majitelů). To složení rybek se jistě bude s tím, jak se Ti bude dostávat dalších informací měnit. Jsou rybky, kde bude platit, že méně znamená více a budou rybky kterých je zase třeba mít určitý tzv. větší počet, ale to se dá, když člověk chce všechno načíst.

Ju, to už jsem se díval a jak jsme říkal na začátku napadlo mě, že bych tam mohl dát neonky + paví očka a třeba tetry

+ 1 ancitruse....A chtěl jsme se zeptat vodní šneci jsou dobří v akvarku?,měli by čistit dno ne.
To klidně i víc(nenabádám k přerybňování), ale bude záležet na tom co to bude za rybky(velikost, míra znečištění, snášenlivost). Použij třeba zdejší atlas ryb a začni porovnávat a třeba se i zeptej. Sekce nádrže je taky dobrým vodítkem, kde se můžeš informovat co v takovým podobným akvárku mají ostatní.
EDIT: Co se může hodit
www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/… ono záleží jakých, ale nad rybkami bych přemýšlěla až nakonec. Nedřív zařízení, rostliny, nechat pár týdnů zaběrnout a pak postupně přidávat rybky
No na aukro se mrknu jestli tam něco není to mě ještě nenapadlo, já právě nevím ale asi máte pravdu, že je lepší koupit to všechno zvlášť n o uvidíme

.... Do 112 l akvárka kolik rybek cca?

25?
Mrkni se na Aukro, Hyperinzerci atd a takovýhle set (či komplet vybavené akvárium) tam můžeš sehnat za 500-1000,- Kč a často bývají dovybavené i těma síťkama, stěrkama řas atd.
Nové sety jsou předražené a hlavně časem zjistíš, že spousta věcí nevyhovuje: slabé osvětlení, filtr si představuješ jiný, plastový kryt také není to pravé ořechové...
právě že se setem můžeš mít ještě víc problémů, než to všechno koupit zvlášť, stejně časem zjistíš že musíš plno věcí vyměnit a přidat světlo. Dobrých setů je sakra málo
Mám také set (od jiné firmy) s celkovým objemem jen o málo větším (126l) a zářivky 2x18w, tedy celkem 36W, a je to celkem málo... 24W pro set 112l se mi zdá opravdu doost málo... musel bys pečlivě vybírat rostlinky a být tím dost limitován, rostlinek velmi nenáročných na světlo zas tolik není, a časem by ti to mohlo být líto že si nemůžeš dopřát tuhle a tamtu krásnou rostlinku

nebo si jí dopřeješ a budeš se dívat jak odchází... tak jako já.
Ostatní technické věci (fitr atd..) mám jiné, takže umím posoudit.
Jo díky super přečtu
Jasné ale jelikož jsme začátečník , tak si mi zdá nejlepší volba právě koupit set

Dobrý podvečer
Na tyhle Výnoce bych si chtěl udělat radost s akvarijním setem,jelikož jsem naprostý začátečník, tak bych chtěl poradit jestli je do začátku tohle akvarium dobré,vím, že bych musel dokoupit ještě teploměr štěrk a odkalovač vody, sí´tku na ryby atd

, ale ten základ jestli yb mohl bý oki

....
www.happyzoo.cz/…
a hlavně co bych v něm mohl chovat, já osobně bych tam chtěl mít alespoň 3 druhy rybek, říkal jsme si, Neonky,paví očka a ještě jeden druh kdyby to šlo, ale potřebuji hlavně vědět v jakém množstvím a hlavně co s tím akvarijem jestli je to dobré do začátku.... Předem mooc děkuji
Starší reakce
Jo je to na moravě,jen dílna je tuším na Tošovické ulici.Ale po domluvě to i za poplatek dovezou.
Děkuji. TO vše se uvidí. Děkuji za informace - ihned to začnu pročítat a hledat

Výborně. Děkuji. Pokud je to na tom místě, kde ukazuje mapa - tak je to poměrně blízko. Je to na Moravě, že?

TO je hned o starost méně. Zkusím si tu stránku projít a kontaktovat je. Děkuji moc!

Jiné akvaristiky nejspíše prodávají sety jen s malým osvětlením, že?

O jedné takové prodejně vím,dělají aq.jak standartních rozměrů,tak atypy,prostě co budeš chtít,podstavec pod nádrž ti také dodají a osvětlení si vybereš z jejich nabídky
www.akvariafarda.cz Ahoj. Chtěl bych se zeptat, zda lze sehnat nějaký akvarijní set, ale pod podmínkou, že akvárium bude mít dostatečné osvětlení. Ne takové, že tam jsou vždy jen dvě zářivky a to je Max 0,2 - 0,3 W/l. Plánujeme akvárium okolo 200 - 300 litrů - celý set - tj. akvárium i se skříňkou. Ovšem nevím, zda extistuje vůbec takový set, kde jsou alespoň 3 zářivky. Nebo bych si to musel do krytu opět dodělávat?
Díky
Starší reakce
0 16.10.2011 18:11 JagerMaister ahojte mám posledný dotaz o umiestnení akvária, akvárko bude umiestnené pod oknom ale zo zadnej strany čiže tam bude pozadie ale štve ma že akvárko bude pred radiátorom, z ktorého ide teplo ... nepraskne mi od toho akvárium ? alebo druhá možnosť je akvo dať na stojan z joklu na ktorom je 200l akvárium a pod ním 54ka teda 54ka by šla preč a tam by šla 112ka len sa bojím či to stojan unesie trubky sú širkoé 4cm
Starší reakce
Ano, pokud nechceš pěstovat vyloženě světlomilné rostliny, osvětlení 2x 18 W stačí. Bude lepší si koupit vše zvlášť - akvárko, filtr, topítko atd. Nebudu dělat veřejně reklamu kde, více ve vzkazech

Takže jestli jsem to správně pochopil, osvětlení je dostatečné, ale bude potřeba dokoupit jiný filtr.
Pokud ne set, doporučili byste mi nějaký dobrý internetový obchod, kde by se dalo akvárium koupit? Mám na mysli hlavně samotné akvárium a kryt s osvětlením, ostatní bych už obstaral zvlášť.
0 22.09.2011 07:13 johnyP Standartně je v tomto setu 1x24W T5. Taky je tam hlava Aquael s opravdu malým molitanem.
Dá se dokoupit ještě jedna 24W T5. Připravený kryt na to je.
Mě zůstaly i kryty, ale řádně vymazlené ne dalším, ale úplně jiným světlem

Nákup setu ušetří čas, ale ne peníze. Posouzení priorit je na Tobě. Jinak já tam vidím 2x 18 W, což by s reflektory pro většinu rostlin stačilo. Filtr bych vyměnil (bude tam "honič" vody) za čerpací hlavu, cenově nejvýhodnější je Atman 200 + kostka bioakvacitu, kvalitní a kompaktní filtr je Eheim Biopower.
0 21.09.2011 22:05 Fugee No, má dvě 11W zářivky, tj. 22W na 112l, což je circa 0,2W/l (když nepočítám písek, hladinu, odchylku, atd), taková wattáž je možná tak na mechy, anubias, bolbitis a možná microsorium, ale nic náročnějšího tam rozhodně neporoste. Filtr píšou elementkový mini, který je tak do odchoven, ale ne do 100l akvária. Do takového akvária bych spíš použil nějaký externí filtr, třeba Tetra tec (EX400,600), pak třeba Eheim, Jbl, nebo vnitřní, asi by byl nejvhodnější biomolitan, asi tak 3 litry a čerpací hlavu.
Když už kupujete "větší" akvárium, tak bych ho spíš kupoval samostatně, a ne setově, protože málokterý set obsahuje to, co je třeba. Mně osobně zůstalo ze setu jen sklo a topení.

Zdravím, raději hledej set, který má 2x18W. Na filtru nesejde, vždycky je to o náplních.
Přidat reakci
1 ...... [30] ...... 45 46
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 41636x