Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Akvarijní set

NápovědaFórum » Technika » Akvária 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 21 Přejít na další stránku   1  
Akvarijní set
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2014 22:04 JoKa Re: Gingoš
Koukni o pár řádků níž (výš)... Najdou se zastánci setů, ale je jich podstatně méně, než ti, kteří si vše poskládají sami...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2014 22:03 Gingoš – akvarium
zdravím chtěl bych si pořídit akvárium pro začátek zhruba do 1800kč. Co by bylo pro mě vhodné.Nějaký set nebo rači zkompletovat samostatně.dík
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.02.2014 21:14 Muž cezarmilan [591] - Rostliny
Ak predajcovia, (myslím veľkoobchod) pozorujú čo sa im v skladoch hromadí tovar a nejde predať, tak začnú uvažovať ako manažeri a prídu na to ako to predať. Čo s filtrami, čo hučia, čo s ohrievačmi, čo nejdú na odbyt. Ako naložiť s osvetlením, ktoré je k ničomu, hmmm ne
Strelíme to i tak rozzureny
Schovajte všetko do setu a pribalte k tomu ako darček piesok, samozrejme ten, čo tu stojí už druhým rokom smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2014 19:33 Muž patamatix [408] Re: predator3313
Tak to jsi jinde,tento mám a jsem spokojen ;-) Jediná nevýhoda je,že Juwell má atypickou délku zářivek a tudíž tam musíš kupovat tu jejich (cca 300 kč). A vydrží tak půl roku a je třeba je vyměnit,protože sic svítí,tak rostliny přestanou růst. A nahradit obyčejnou(levnou) nejde kvůli té délce. ano
EDIT: Nevím ještě jak šlape jejich filtr,mám vnější Tetratec 700
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2014 19:28 rastrot Re: Urtman
to mas pravdu jen je skoda ze ted budu nejakou dobu koukat do prázdného seč krásného velkého akvária kde není ještě ani filtr a o jinem vybaveni ani nemluve ma to jen zabudovane osvetleni a když si predstavi ještě pisek dekoraci atd tak me z toho leti hlava kolem ale postupem casu snad se dopracuji k tomu memu snu mit doma kus krasne vodni přírody.Nechci se unáhlit a všechno uspěchat.Jako se mi to párkrát stalo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2014 19:26 Muž glpetr [69] Re: Designer
ahoj souhlasím, pořídili jsme si tento aqva set ATMAN www.akva-tera.cz/… protože se nám líbilo jeho provedení , nelepené přední sklo a bylo v akci jen za 2500kč a jak to dopadlo, hlučné čerpadlo, atypické zářivkové trubice (590mm) nevhodně umístěné v krytu , vysoká teplota předřadníků. A výsledek, zůstala jen nádrž ostatní vyměněno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2014 19:24 Muž predator3313 [831] - Hlavně bezobratlí
Když je tady taková debata o setech, máte někdo zkušenosti s www.juwelakvarium.cz/… ?
někdo na juwel nadává, někdo to chválí...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2014 18:58 Muž Designer [5696] - CichlidyRe: Urtman
Nemusi Te to nutne vyjit draz, zvlast kdyz jsou nekdy "akce", a zimprovizovat se da ledacos, ale kdo v mem stylu prilepi zarivky akvarijnim lepidlem primo na dekl a zkonstruuje a nakoupluje monstrum pod honic vody? smich

Nakonec, kdo by pocital par hodin prace pri mizernem platu hloupeho elektronika, ktery v praci stejne jen cuci do PC a taha nejake podivne cary a rika ze kompiluje nejake necitelne klikyhaky :) .

Delam si legraci, ale spocitejte si cas ztraceny jen treba obihanim toho co se musi vymenit, resenim co do sebe nepasuje a jak to udelat, a uz jsou i levne sety uplne jinde... Pritom se to dalo poridit rovnou jak ma byt.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2014 18:55 R Muž romant [28001] Re: Urtman
Za předpokladu, že ten set pořídíš v nějaký supr trupr akci a vytuníš si ho sám, hlavně tím filtrem a i světlem, tak to zajímavý bejt může. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.02.2014 18:44 JoKa Re: acik
Já teda sety nikdy nekupoval. Ale čtu místní zkušenosti. Ono třeba ve finále ten set vyjde o pár korun levněji, ale použité komponenty?
Místo filtru nedostatečný honič vody, místo biomolitanu houbička na nádobí, místo světla tlumený vrhač stínu atd...
No a když to všechno vyhážeš a nakoupíš normální světlo a filtr, vyjde tě to podstatně dráž...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2014 18:43 Muž patamatix [408] Re: acik
Máš recht palec ano Ono lepší to koupi jednou a pořádně,než rádoby výhodný set,kde polvinu musíš koupit znova smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2014 18:40 Muž acik [416] Re: Urtman
není nic lepší ho než si to poskládat sám,i kdybych měl dát o pár kaček více,ale budu vědět,že mám to co chci... :) palec takže máš pravdu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   03.02.2014 18:38 JoKa Re: Devalt
Slyšíš ty rady a doporučení? Setová akvária existují jen díky lidem, co nevědí co s penězi, páč nakoupí a hned všechno nefunkční vyměňují, nebo díky lidem, co si nenechají poradit... :-D
Do které kategorie patříš?? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2014 18:34 Muž acik [416] Re: rastrot
přesně tak,souhlasím palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2014 18:33 rastrot Re: patamatix
ahoj taky jsem naletel na set 60 litru koupeny v Hornbachu po tydnu mi zacal tect.Ale bylo to dobře k tomu ze me to tak vytočilo ze jsem si na to poridil 350litrove na zakazku sice nadhera ale je ještě prazdne nejak mi to dalo financne zabrat tak musim pomalu postupne ale hlavne bych uz zadny levny a maly set nikdy nekoupil Hruza des
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2014 17:40 Muž patamatix [408] Re: Devalt
Určitě bych hledal,se dvěma zářivkami,ten Resun 800 by možná šel asi tam není filtr což je lepší,můžeš koupit to co třeba a né honič vody jak tam většinou bývají :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2014 13:15 Muž Devalt [12] - AmerikaRe: jamajcan
Diversu nechci po recenzích co jsem na ně četl. A osvětlovcí rampu mít nemůžu přítelkyně má dvě kočky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2014 13:08 jamajcan Re: Devalt
akvaria.heureka.cz/… www.rostlinna-akvaria.cz/… sečteno,podtrženo,cena cca.stejná,užitná hodnota daleko vyšší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2014 12:43 Muž Devalt [12] - Amerika – set
co teda tohle ? www.happyzoo.cz/…
bylo by to dostačující? (zatím)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.02.2014 20:13 Muž patamatix [408] Re: Devalt
Tak vítej v klubu palec
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2014 20:12 Muž Devalt [12] - AmerikaRe: patamatix
ne ten už mám :-D chci něco nad 100L
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2014 20:11 Muž patamatix [408] Re: Devalt
Hlavně nekupuj ten "výhodný" set 60l rozměr 60x30x30,mám ho taky Filtr je silný,osvětlení slabé. Nakonec tě ten levný set vyjde jako by jsi koupil vše zvlášť a na poprvé a odpovídající potřebě ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2014 19:48 Muž Devalt [12] - AmerikaRe: Urtman
řekl jsem že nemám čas obíhat krámy ne že nemám čas na starost o zvířata, a místní krámky typu superzoo jsou trošku předražený u těch kamených obchůdků v centru zas neseženeš co potřebuješ.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2014 19:38 Muž ondralomnice [81] Re: Devalt
mrkni se k Paukerovy je to kousek od Liberce a reklamu máš i tady na hlavní stránce
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   02.02.2014 19:33 JoKa Re: Devalt
Promiň, ale budu hnusný. Pokud nemáš čas si oběhat akvaristiky, shopy a poshánět kvalitní matroš, horko těžko budeš mít čas kvalitně vést a udržovat fungující akvárium...
PS.: existují i levnější a časově méně náročnější zvířátka... ;-)
Ale jak chceš, bude to tvoje akvo a tvé peníze... Budeš si drbat hlavu, až zjistíš, že setový filtr nefiltruje a světlo nesvítí a stálo to všechno 2x víc, než muselo... Ale jak říkám, je to tvoje věc...
Edit: Liberec znám velice dobře, není to vesnička, seženeš tam absolutně vše...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2014 19:24 Muž Devalt [12] - AmerikaRe: Urtman
říkám nemám moc času v Liberci navíc seženeš prd. a obědnávat z eshopů ? jen na poštovným na mě vytřískaj víc :-D další varianta je něco levnějšího od juwelu nebo tohle akvaria.heureka.cz/… ale pak zas nemám stolek tohle bude ještě dlouhá úvaha :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2014 19:12 Muž georg [112] - AfrikaRe: Devalt
Co se týká firmy JaMi, vyzvedával jsem si tam zboží osobně a nebyl problém. S tímto akváriem zkušenost nemám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2014 19:11 Muž acik [416] Re: Devalt
nejsem si jist kvalitou toho osvětlení,ale záleží na každém kdo co chce a co od toho očekává,jestli je to pro tebe postačující,tak proč ne ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2014 19:10 JoKa Re: Devalt
bohužel nic obdobnýho v týhle ceně asi neseženeš
Tak to se sakra pleteš... Za ty peníze si poskládáš akvo větší a s kompletní výbavou a ta výbava bude fungovat, na rozdíl od setových například filtrů, osvětlení a pod.... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2014 19:05 Muž Devalt [12] - AmerikaRe: acik
to je jasný že koupím :-D tady jde o to že chci teď nějaký větší než 54l co mám. mám na to k dispozici cca 4tisice a do Diversi se mi moc nechce :-D navíc na zařizování takovýho stolku nebo skříňky nemám moc času tohle se mi líbí protože to je se vším všudy. bohužel nic obdobnýho v týhle ceně asi neseženeš
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   02.02.2014 18:48 Muž acik [416] Re: Devalt
nebral bych vypouklé sklo,bude to určitě trošku zkreslovat,třeba až budeš chtít větší,bude se ti hůře prodávat a nikdy neříkej,že větší nekoupíš :) Já taky říkal,že větší akvarko doma nechci,když ho mladej měl a jak jsem dopadl :)

EDIT: raději si nech skříňku vyrobit a akva koupíš zvlášť,můžeš si ho taky nechat vyrobit na přesný rozměr jaký můžeš mít,nemusíš být limitovaný výrobcem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2014 18:42 Muž Devalt [12] - Amerika – Akva sestava
www.krmiva-az.cz/… má někdo zkušenosti s tímhle akva nebo s tím obchodem ?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   12.01.2014 00:23 Muž pancéřníček [168] – Nikdy více
Já bych do zn.Diversa už nikdy nešel, akvária jsou špatně lepený a po pár letech začnou téct / samozřejmě po záruce /, ale tu vem čert, nejhorší je znovu založit aq.... Mě začalo téct po více jak 4 letech a zdaleka nejsem sám. Když jsem byl u sklenáře si nechat udělat aq na zakázku, hodili jsme řeč a po vyslovení názvu týhle firmy mu vstávaly vlasy na hlavě, prý jen úplný prase to může takhle slepit...laicky řečeno je silikon ze styčných ploch skla pouze vytlačen bez jakékoliv další úpravy, úplně chybí vnitřní housenka silikonu zahlazená do tvaru obloučku, jenomže k tomu je potřeba 3x více silikonu a hlavně o mnoho víc práce, čištění atd. Takhle jen k sobě připlácnou skla a o ten pididrteček silikonu co vyleze na vnitřních stranách se už nemusej nijak starat....omlouvám se za jednoduchý popis, snad to je k pochopení... hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2014 19:49 Žena petulinakk [2017] Re: Devalt
Devalt napsal: tak já vám nevím když tak koukám na ten stolek. unese to vůbec takovou váhu ? :-D

Mám v podstatě ten samý, akva 126l je na něm zatím 2,5 roku bez problémů...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2014 10:44 Muž ondralomnice [81] Re: ondralomnice
a když popátráš po schopech tak to poskládáš ( trochu jinej kryt ale T5 2x24W) cca. za +- 7500,- ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2014 10:14 Muž ondralomnice [81] Re: Devalt
hmm ale 9 stovek na víc ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2014 10:04 Muž Devalt [12] - AmerikaRe: ondralomnice
tak treba na tyhle strance si muzes zvolit jakou chces zarivku zverimex-rybarske-potreby.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2014 09:49 Muž ondralomnice [81] Re: Devalt
ale sou tam asi T8 zářivky :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2014 09:07 Muž Devalt [12] - AmerikaRe: ondralomnice
ale zas na druhou stranu, vypadá to luxusně a ten hliníkovej kryt taky není k zahození. to zní jako plán :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2014 09:05 Muž Devalt [12] - AmerikaRe: ondralomnice
jo tak to by bylo doma za cca 3 měsíce :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2014 09:02 Muž ondralomnice [81] Re: Devalt
méně chlastat, kouřit a cca za půl roku je to doma :-P smich :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2014 08:59 Muž Devalt [12] - AmerikaRe: ondralomnice
už jsem na to taky koukal ale z mýho platu a životního stylu by to bylo asi tak až vyženu mladou někam do práce po maturitě :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2014 08:57 Muž ondralomnice [81] Re: Devalt
a co něco takového je to sice nákladnější www.krmivashop.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2014 08:54 Muž Devalt [12] - AmerikaRe: savan
no tak uvidíme až to bude doma :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2014 08:46 Muž savan [622] - ŽivorodkyRe: Devalt
Vyzerá to byť dost robustné,pokial by tam bola zadná doska z nejakého pevnejšieho lamina tak to musí uniesť aj koňa ;-) :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2014 08:42 Muž Devalt [12] - AmerikaRe: ondralomnice
nemám tohle je fotka z nějakýho polskýho webu :-D ale zaujalo mě to jen stojí za úvahu 126 l nebo už rovnou 160 ? :-D přeci jen mám radši delší akva
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2014 08:39 Muž ondralomnice [81] Re: Devalt
tak ty to máš doma a teprve se staráš o váhu :-P smich smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2014 08:37 Muž Devalt [12] - AmerikaRe: ondralomnice
Fotka k příspěvku takhle to zas nepůsobí zfušovaně tak nevím snad jen věřit :-D

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2014 08:34 Muž ondralomnice [81] Re: Devalt
No neviděl sem to v reálu ale pokud by to šlo tak do té středové části přidělat záda z lamina a snad by mohlo být OK
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2014 08:32 Muž Devalt [12] - AmerikaRe: ondralomnice
no právě že to jsou poláci :-D přeci jenom mimo Pacificu jsou to asi nejlevnější akva sety. mě osobně se to líbí a asi si to taky pořídím akorát mám z toho stolku obavy :-O

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [21] ...... 45 46

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 41639x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/12588?od=1001