Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Akvarijní set

NápovědaFórum » Technika » Akvária 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 25 Přejít na další stránku   1  
Akvarijní set
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2012 14:42 CLSB – Eheim Aquastar 60-54l
Trochu jsem se do problematiky akvaristiky ponořil a zjistil jsem, že všechny ty sety okolo 50l mají pouze 15w zářivku. Je to významný problém? Viděl jsem tabulky doporučených hodnot pro rostilny a ty to nesplňuje ani náhodou :-(

Myslíte si, že je řešením set, který má u zářivky 15w ještě reflektor?

Našel jsem set www.levnaakvaristika.cz/…

Doporučil by mi ho někdo ze zkušených?

Prostě řeším koupi akvárka okolo 50l, které by mělo nějaký horní celkový kryt, protože máme doma kočku. Zatím tedy dost tápu.

Předem díky za rady
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2012 15:11 Muž Kyd [43] Re: CLSB
U tak malého akva a za takovou nízkou cenu bych to neřešil.Jen díky té nízké ceně a hlavně netucha dle obrázku nic o výrobci bych doporučil hned po nákupu odzkoušet-napustit akva jestli neteče a pustit filtraci, topítko, osvětlení.Kouknout se snad jen před samotným nákupem na osvětlení zda bude možné ne jen vyměnit zářivku ale i případně předřadník nebo startér je li součástí dle typu druhu osvětlení (pozor tedy na zatavený předřadník v krytu samotmém bez možnosti výměny bez poničení krytu). Nu a pak teprve vše pořádně osušit, zabalit a předpokládám schovat pod stromek.Tip.-nezapomeň na bezpečnostní podložku pod akva. Osobně jsem kupoval a kupuji polské sety AQUA SZUT které kvalitou a zpracováním dost polepšily, myslím že jsou dnes hodně schodné i ohodně kvalit třeba z teď pokulhávajícím Juwelem. Hodně fajnovků brblá že polský věci vesměs za moc nestojí ale rozhodně odpovýdájí ceně než ty předražený rádoby nadnárodní značky. tohle je odkaz kde kupuju www.zverimarket.cz/… a zatím v pohodě i co ce týče techniky velká spokojenost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2012 13:37 CLSB – Set z Hornbachu za 999
Ahoj, neviděli jste někdo ten set v Hornbachu za 999,- ??
sortiment.hornbach.cz/…

Syn by chtěl první akvárium a vzhledem k prostorovému omezení nehodlám kupovat větší. Na co bych si měl dát pozor?

Předem díky za názor
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2012 11:19 Muž Miso [470] Re: ¨BR
to zalezi model od modelu, mal som vnutorny Fluval U3 a ten nebol pocut, mam externy eheim 2211 a tiez nieje pocut, eheim ecco 300 je trochu pocut tak do dvoch metrov, ked je v skrinke tak nie, ale to uz je silnejsi filter.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2012 11:12 ¨BR – BR
A mas s tim nejake zkusenosti co se tyce rozdilu hlucnosti mezi externim a vnitrnim filtrem??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2012 10:29 Muž Miso [470] Re: BR
ja som to nasiel drahsie, ak je to aj zo stolikom tak to naozaj za tu cenu neposkladas, ale ak mas potom k tomu dokupovat ext. filter tak sa to neoplati ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2012 10:26 BR – BR
Našel jsem ho i se stolkem za 3190,- + doprava to mě přijde jako dobra cena. Když jsem to skladal sam tak jsem se pod 4500 nedostal bez stolku. Jediný co tak kvůli hluku jsme si řikal že bych pořídil externí filt a to bohužel žádný set nemá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2012 10:21 Muž Miso [470] Re: BR
osvetlenie nic moc, filter neviem aky tam je. Urcite sa s tym da zit ale za tie peniaze poskladas urcite nieco ovela lepsie ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2012 22:47 BR – BR
Zdravím. Co si myslíte o setu od Aqua szut 112L. Je to pro začátečníka ale chtěl bych koupit něco pořádnýho. De mi hlavně o filtr máte s tím někdo zkušenosti? Bojím se hlučnosti je to do ložnice. Díky moc za reakce

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 11   17.10.2012 12:19 Muž fido16 [631] Re: Jan Novotný
Tak tu hadičku tam nedávej nemusí tam být. Stačí aby filtr mírně vlnil hladinu a vzduchu bude dost. Jinak ten filtr co tam máš má nedostatečnou filtrační plochu. Doporučil bych osvědčenou klasiku v podobě čerpací hlavy a kostky biomolitanu. Abys viděl jak to vypadá mrkni ke mě do prezentace mám stejné akva NEON WORLD 60L.

www.akva-tera.cz/…
www.akva-tera.cz/…
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2012 12:10 Jan Novotný – dotaz na filtr
Ahojte, prosím odborníky o radu.
Pořídíl jsem akva set, kde byl v sadě podobný filtr jako "Filtr Atman At-F301, 250l/h".
Přidal jsem k němu hadičku, která čouhá nad hladinu, aby přisávala vzduch a dělala bubliny.
Teď chci předělat akvarium do dětského pokojíka, ale když mám přidanou hadičku, tak je to docela hlučné a může to dětem vadit při spaní.
Proto prosím o radu, jestli hadičku můžu dát pryč a jen čeřit hladinu, nebo radu co koupit. Lepší filtr + "bublifuk" ? Jaký ? Nebo jestli můžu ten filtr na noc s osvětlením vypínat.
Osazenstvo je 5 panceřníčků, 2 platy červené, 2 čichvci modří, 10 neonek a 1 krunýřovec.
akvarium 54 l

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   07.10.2012 17:57 R Muž romant [28001] Re: Marthas
Ano, ta možnost pomocí takového mezikusu s hadičkou na přisáváná vzduchu tam je, ale v drtivý většině případů, když je výtok vody nastaven tak, aby čeřil hladinu(ideál je v úrovni hladiny), tak to vzduchování nebývá potřeba. Je taky důležitý přihlédnout k rybí osádce a množství rostlin.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 17:50 Marthas
JO už těma otázkama možná otravuju :-D ale je lepší být trošku informovaný - v tom čerpadlo je aj vzduchování že ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 17:47 R Muž romant [28001] Re: Marthas
Ano, mám to odzkoušený, je to akorát, kdyžtak se trošku biomolitan zahrábne do dna, ale to by ho muselo bejt více jak 10cm.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 17:46 Marthas
OK a vejde se to čerpadlo pod ten kryt ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 17:34 R Muž romant [28001] Re: Marthas
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 17:32 Marthas
OK a kolik tak kč cca na předělání toho filtru si připravit + nějaký ozkoušený ???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 17:00 R Muž romant [28001] Re: Marthas
Filtraci bych nahradil klasikou v podobě čerpací hlavy a kostky biomolitanu a do začátku dobrá volba. Pokud by byla tendence pěstovat nějaký náročnější rostliny na světlo, tak to bude trošku méně, ale dobrý reflektor pomůže, jenom o světle to není. :-) Prosím o sloučení s tímto vláknem. rybicky.net/forum/12588
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 16:56 Marthas – Akvarijní set Diversa 112 litrů rovný
Dobrý den chci si pořídit akvarijní set - přesněji Akvarijní set Diversa 112 litrů rovný www.levnaakvaristika.cz/…
Chci se zeptat na vaše zkušenosti s ním - popř. nějaké nedostatky.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2012 20:31 velkysef Re: Ičin
díky za radu a názor
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2012 17:41 Muž Ičin [1405] - CichlidyRe: velkysef
To je sice pravda,ale taky 40 je víc jak 9 ;-) vybodl bych se na estetiku a postavil to klidně na židli. Ta unese člověka,takže 100kg minimálně(proto se mě nezdálo těch 27kg). Zvaž to. Větší akvárko = víc možností a míň starostí. Každé akvárko je časem malé,ale u těchto malinkých je to vlastně malé hned při nákupu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2012 17:17 velkysef Re: Ičin
tak ale určitě je těch 20l více než 9L ,to mám teď asi rok, nové chci proto, aby se mi do toho vešlo víc rybiček
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2012 12:16 Muž Ičin [1405] - Cichlidy
Těch 27kg se vzalo kde? Zaprvé je to divný číslo a zadruhé to je hrozně málo. To i ten glastovej zahradní nábytek unese víc. Hledal bych alternativu stolu a ne menší akvárko
Neber to špatně,ale ve 20ti litrech se toho bez zkušeností moc chovat nedá. Víc litrů ti dovolí víc druhů/jedinců a pomůže ti vyhnout se problémům, které by skoro určitě přišly
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2012 23:59 Muž Miso [470] Re: velkysef
velkysef napsal: já mám problém s nosností stolu, unese pouze 27 Kg po přičtení hmotnosti vody, písku, samotného akvária je to jen taktak a jinam akvárium nedám, takže pokud budu chtít akvárko tak jedině toto nebo podobné velikosti, ale díky, ještě to promyslím
a neda sa zaobstarat iny kus nabytku s vecsiou nostnostou? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2012 21:51 velkysef Re: velkysef
ještě mě napadlo, možná je to podobná blbost jako s tím počtem ryb, ale dali by se v tomto akváriu pěstovat raci?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2012 21:17 velkysef Re: romant
díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   18.09.2012 21:13 R Muž romant [28001] Re: velkysef
Krunýřovec jednopruhý je hejnová ryba, takže tudy cesta nevede. Těch 20 litrů je buď na ty krevetky, nebo třeba na beťáka, nebo se mrkni na razborky, to je tak co mě na hned napadá.
Edit: Rostlinu třeba tuto rybicky.net/atlasrostlin/limnophila_sessiliflora
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2012 21:08 velkysef Re: velkysef
u toho krunýřovce jednopruhého je uvedeno, jeden na 20l, to by mi možná mohlo stačit, mohli by jse mi k němu doporučit rostlinu které by se v tomto akváriu dařilo a rychle se rozrostla?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2012 20:53 velkysef Re: Haimdol
já mám problém s nosností stolu, unese pouze 27 Kg po přičtení hmotnosti vody, písku, samotného akvária je to jen taktak a jinam akvárium nedám, takže pokud budu chtít akvárko tak jedině toto nebo podobné velikosti, ale díky, ještě to promyslím
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   18.09.2012 20:47 R Muž Silent [5949] Re: velkysef
Dvacet litrů je opravdu hodně málo. Tam bych dal snad jenom krevetky. Pokud by bylo možné alespoň těch třicet hned by to bylo veselejší. Já mám v podobně malé nádrži hejníčko nádherných Tanichthys micagemmae které se mi i v tak malé nádrži úspěšně množí.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2012 20:43 velkysef Re: Haimdol
toto je už do mých prostorů velké, co by jsi mi doporučoval tedy za rybyčky do toho menšího akvária? chtěl bych určitě krunýřovce jednopruhého, ale v jakém počtu, nebo jakou jinou rybu ještě k němu do tohoto akvária?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   18.09.2012 20:39 R Muž Silent [5949] Re: velkysef
Ta nádrž je na tebou požadované ryby velmi malá. Pokud takovýto set tak 60ti litrový www.akvaristik.eu/… tam už nebudou rybky tak stísněné a bude se lépe udržovat biorovnováha.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2012 20:34 velkysef – konečný výběr
Dal jsem dohromady (s vaší pomocí) akvárijní set, který bych si chtěl koupit a viděl bych to takto:
www.akvaristik.eu/…
www.akvaristik.eu/…
www.mamejeradi.cz/…
Chtel bych v něm pěstovat krunýřovce jednopruhého (1 samice, 2 samci) a nějaké neonky (2 samice a 4 samci).
Co si o tom myslíte?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2012 19:36 R Muž romant [28001] Re: gomez08
Třeba www.akva-tera.cz/…
Tu filtraci, která tam je bych nahradil klasikou v podobě čerpací hlavy a kostky biomolitanu, čímž získáš několikanásobný filtrační objem oproti tomu co je v základu a to se nejen začátečníkovi může hodit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2012 19:21 gomez08 Re: romant
Ďakujem za názor a odkazy, určite si ich prečítam..a vedel by si mi nejaký takýto väčší set odporučiť ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   17.09.2012 19:19 R Muž romant [28001] Re: gomez08
Každej litr dobrej a tak když Ti to prostorový možnosti dovolí šel bych do vyšší verze 80x35x40(DxŠxV). Jinak pokud nepůjde, tak dobrá volba. To proč radím to větší akvo, je dáno tím, že čím menší, tím více a rychleji se projeví i menších chybka, kterých se v začátcích vyvaruje opravdu málokdo. Určitě se může hodit si přečíst.
www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvaristikou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2012 19:12 gomez08 – set
Ahojte, chcem sa opýtať na radu. Idem si kupovať prvé akvárium a celkom sa mi zapáčilo toto:
www.zoohit.sk/…
Čo na to hovoríte ? Bude to pre mňa ako začiatočníka stačiť ? Nebudú to vyhodené peniaze ? Ďakujem za každý názor
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2012 11:35 R Muž Silent [5949] Re: Seno
Nejlepší poměr kvality, ceny a výbavy má podle mně Eheim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2012 11:15 Seno
Aky je najlepsi set myslym znacku? ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2012 17:00 velkysef Re: velkysef
Tak bych měl pořešené i to topítko.
Děkuji všem za pomoc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2012 16:11 velkysef Re: velkysef
Ještě jsem si všiml, že toto akvárium nemá topení, popravdě docela bych měl rád zabudované topení nejlépe ve filtru, momentálně mám topení na dně akvária a nejsem s ním moc spokojen, protože na tom místě nerostou rostliny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   13.09.2012 15:39 R Muž romant [28001] Re: velkysef
Na krunýře tzv. klasických velikostí to moc nebude(velikosti, jejich bordelářské schopnosti), snad jedině na rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_jednopruhy ,ale jsou to hejnovky, tak by to chtělo více kousků.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2012 15:30 Tester – MP Aquastar 60
Kryt má otvor pro automatické krmítko eheim, který se dá využít pro montáže Aqual econoline 11W. Sice zasahuje do otvoru na krmení, ale dá se to a 26W už je na tu 54 lepší. Origo tam je u 15W zářivky reflektor.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2012 15:24 velkysef Re: Haimdol
Děkuji, je velmi pěkné. Ještě by mě zajímalo, jestli je vhodné třeba pro krunýřovce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   13.09.2012 14:58 R Muž Silent [5949] Re: velkysef
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2012 14:57 velkysef Re: Haimdol
V jaké cenové výši se pohybují?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2012 14:48 R Muž Silent [5949] Re: velkysef
A co zkusit některý z cca třiceti litrových nano setů od Dennerle či Eheimu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2012 14:36 velkysef Re: Deathbull
Já bych potřeboval neco s maximální velikostí podstavy 50x35
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   13.09.2012 14:30 Muž Deathbull [1928] - Cichlidy
No..tyhle sety nejsou zrovna nic moc a to ani jeden, kromě malého setu od Aquaelu se mi nevybavuje vlastně nic horšího.

Pokud to může být 54 litrů 60x30x30 doporučuji zakoupit MP aquastar 60. Tento set se dá pořídit kolem 1600,- a má kvalitnější filtraci a topení (Eheim).
Slabina jako u všech malých setů je osvětlení které je pouze 1x 15w T8, ale pokud by se vylepil kryt reflexní fólií a člověk by se omezil na na světlo méně náročné rostliny, nemusí to vadit. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2012 14:20 R Muž Silent [5949] Re: velkysef
Je to prakticky jedno. Z obou se dá udělat, při zachování určitých pravidel, pěkné prosperující akvárium. Záleží co se ti líbí víc.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [25] ...... 45 46

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 41639x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/12588?od=1201