Akvarijní set
0 10.01.2017 21:50 martas38 – Zkušenosti se setem Aquatlantis Style 100
Zdravím. Má někdo prosím zkušenosti se setem Aquatlantis Style 100, například zde:
www.rataj-spk.cz/…
Jsem úplný začátečník (teda krom zkušeností v dětství), rád bych věděl, jestli s tím budou nějaké problémy, především osvětlení a filtr.
Jako druhou možnost uvažuji trošku se prásknout přes kapsu a koupit nádrž stejných rozměrů (100x40x40) a k tomu krycí sklo s posuvem a LED rampu (dost mě zaujala MAXXO z
www.aquario.cz/… , i když je drahá) a k tomu filtr Eheim Ecco Pro 200 - 2034. Toto by možná bylo řešení na pořád bez nutnosti upgrade.
Z počátku by se asi jednalo o společenskou nádrž, ale po nabrání zkušeností bych se rád věnoval rostlinnému akváriu.
Předem děkuji za veškeré rady, poznatky či výtky výše jmenovanému.
Dle mého názoru je dvojnásobný cenový rozdíl určitě o mnoho větší, než kvalitativní.
0 10.01.2017 12:44 Renata – Tetra Starter Line LED akvarijní set nebo Tetra AquaArt LED akvarijní set
Dobry den, jdu si k vam pro radu. Chci si poridit akvarko, myslim, ze uz jsem toho dost nacetla, vim, ze sety nejsou to nejidealnejsi, ale po pravde nemuzu si dovolit do nej moc investovat a zatim to ma byt tak pro radost .... Taky potrebuju solidni poklop, aby se mi AQ nedostaly kocky, nikoho kdo by mi ho mohl pripadne vyrobit neznam. Mohli byste mi poradit, jak moc velky rozdil je mezi
akvaria.heureka.cz/… a mnou puvodne vybranym
akvaria.heureka.cz/…# Potrebuju opravdu denni a nocni osvetleni? Je svetlo v tom levnejsim setu vhodne aspon pro nenarocne rostlinky? A slo by pripadne casem nejak predelat na vetsi vykon? Asi tam nemuzu jen tak nainstalovat LEDku s vetsim vykonem ..... Taky co filtr? Predem se omlouvam za prihlouple dotazy .... Do AQ planuju hejno neonek, popr. nejake otiky .....
Starší reakce
Ahoj, můžu potvrdit slova Maq z vlastní zkušenosti.
Taky jsem si to po 25letech, kdy jsem se akvaristice nevěnoval, zjednodušil koupí setu, přišlo mi to pro začátek skvělé...všechno na jednom místě pěkně připravené a ještě od renomovaného Dennerle
Nedávno jsem však zainvestoval do LED svítidla s možností regulace a až doslouží originální filtr, koupím výkonnější...o tom, že bych si koupil jiné, co největší akvárko ani nemluvě (tehdy nebylo v prodeji ještě ani nanoakvarium o objemu 60L)...
Taky bych šel dnes cestou seznámení se s nějakým zkušeným a hlavně aktivním akvaristou...mentor je k nezaplacení a mně osobně chyběl(í)
Hodně štěstí

Loki. napsal: raději zeptat zkušených akvaristů
... a oni se s radami nehrnou, že? Je to pravděpodobně proto, že zkušení akvaristé si takové sety koupí jen výjimečně, a to z různých, vesměs dobrých důvodů.
V podstatě jde o to, zda zákazník chce přemýšlet napřed, nebo až potom. Pokud nechcete studovat co akvárium potřebuje a dělat si pozvolna názor, jaké jednotlivé komponenty by Vašim potřebám vyhovovaly, kupte si set. A budete přemýšlet potom. Například: Proč je provoz mého filtru tak drahý? Proč nemůžu regulovat osvětlení tak aby mi nerostly řasy? Proč je to všechno napevno a nemůžu vyměnit to a předělat tamto? Proč jsem za tuhle věc platil tolik, když jinou lepší věc jsem mohl pořídit za polovic?
To je vždycky nevýhoda "instantních" výrobků.
0 18.12.2016 20:20 Loki. – Který set?
Ahoj, potřeboval bych radu.. Který set byste si vybrali pro začátečníka a proč? Nerozumím příliš osvětlení. Přečetl jsem si o tom spoustu článků, ale volím volbu se raději zeptat zkušených akvaristů. Rovnou jsem se koukal na sety s LED osvětlením
Zde jsou odkazy
www.akva-tera.cz/…
www.akva-tera.cz/… Starší reakce
Dát do sto litrového setu za 3000,-(a to je, jestli jsem to pochopil dobře, akční cena) světlo, které by se hodilo max na 60l nádrž a filtr který by tou houbou vyhovoval tak v krevetarku do 30litrů by mělo být trestné
Ne, vážně... Tohle fakt nebrat. Ani ten kryt mi nepřijde nějak úžasný. Při každé údržbě bys stiral vodu která by ti hned po otevření krytu stekla za nádrž

To světlo je krátké tzn.svítí jen uprostřed vztaženo na délku akvária .
mno.....špatná filtrace a slabé světlo, jinak zbytek ok...

0 30.11.2016 19:07 KurtCobain – Akvárium set AQUAEL Leddy 80
Dobrý den.
Chtěl jsem zeptat zda-li má někdo zkušenosti s tímto akvarijním setem : Akvárium set AQUAEL Leddy 80 ,
www.superzoo.cz/… ?
Chtěl bych ho pořídit, cena mi přijde dobrá, na youtube se mi velice líbí videa s ním. Jaký na to máte názor ? Jedná se o 105 L .
Doteď jsem měl 25 l Diversa startup, ale v tom se neustále rozviřuje a kalí voda při použití filtru, který také neustále padá ze stěny akvária. Prostě chci větší.
Předem díky

Starší reakce
Nechci ti kazit iluze, vypadá pěkně. Ale.
Takovou nádrž ze čtyřky skla slepí sklenář do 350,-
Kryt je plastový - i s osvětlením do 800,-
Filtr je mini - raději třeba Atman AT-200 kolem 250,-
Ale to je jen cesta, kterou bych u tak malé nádrže šel já.
Me to teda nijak extra drahy neprijde, samotny akvarium je tak za 500, komercne vyrabeny LED rampy jsou kolem 600 a mel by tam byt dobrej filtr, dejme tomu v hodnote min. 500. Takze 1600 komponenty zvlast bez krytu a tohle navic docela pekne vypada.
Mně přijde 40 l nádrž, byť skrytem, za 2000,- příliš drahá.
Zjisti si,jak je osvětlení dlouhé a kde je v krytu umístěné a případně,jestli je v krytu možnost doplnění o další světlo.Nejlépe,když je přes celou délku Akvária.V tomto případě,kdy je délka 50 cm by se snesla délka i 45 cm.

zkusenost nemam, ale Atlantis setu bych se nebal. V nabidce setu to asi bude to nejlepsi, co se da koupit.
Ahoj, chci se zeptat co říkáte na tento set?
www.rataj-spk.cz/…
Osvětlení i filtrace mi připadají v pořádku.. nemáte s tím někdo zkušenost?

Starší reakce
Osvetleni i topitko jsou super, do osvetleni jen prikoupit reflektory (odrazove desticky, aby se svetlo lip odrazelo do akva) svetlo ma krasnou barvu, koukni na moji prezentaci
rybicky.net/nadrze/19867
0 06.11.2016 22:46 Markéta Velice děkuji za informaci a užitečné rady, když bych volila Vámi doporučený filtr, mohla bych použít aspoň osvětlení High-lite system Juwel 2x45 W (895 m) T5 a topítko Juwel 200 W nebo to byste dal taky jiné?
Opravdu záleží na tom,co psala drvi.Já jen,že když jsem viděl paví očka a black molly,tak vidím velké producenty odpadních látek a lehce se množících ryb.Když budou mít malé rybky možnost se schovat,tak jich bude časem tolik,že nebudeš vědět co s nimi.Když bych měl doporučit krunýřovce,tak za mě
rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_jednopruhy ,nebo
rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_sp_obycejny ,ale ten ti časem bude asi hoblovat rostlinky.Filtr bych doporučil
akvarijni-filtry.heureka.cz/… .Ale přijde mi nesmyslné kupovat set a hned měnit věci.Nevím,jestli by se neoplatilo si akvárium hned složit podle sebe.
0 06.11.2016 17:56 Markéta jakého krunýřovce byste doporučil?A neměla bych rovnou koupit jiný fitr? Jaký byste dali do 180l akvárka?
0 06.11.2016 17:45 Markéta děkuji, tak to mi ta filtrace možná i bude stačit, já zase tolik rybek tam nechci mít. Myslíte, že bych mohla mít v jednom akvárku neonky, paví očka, black mollu a koukala jsem na čichavce, že ty jsou taky celkem hodní. Myslíte, že by mohly být spolu? A myslíte, že bych tam mohla dát i krunýřovce síťovaného? Nebo mam volit raději jiného krunýřovce?
Spis zalezi na osadce akvaria a dukladnosti udrzby. Kdyz nebudes mit prerybneno a budes spolehlive kazdy tyden menit tretinu vody a peclive odkalovat, myslim, ze by mohl i ten filtr stacit. Ja jsem kdysi podcenila odkalovani a po pul roce se mi v akvu rozjela ruducha. Pak mi pridani externiho filtru vyrazne v boji s ruduchou pomohlo. Od te doby akvo spolehlive slape , bez řas, ryby i rostliny prosperuji, proste parada. A asi na tom ma zasluhu i moje lehce naddimenzovana filtrace.
0 06.11.2016 17:20 Markéta já jsem právě úplný začátečník, takže vůbec nic nevim. Co znamená: časem měnit, že časem už nebude zvládat filtrovat pro stáří nebo že časem bude v akvárku tolik bordelo, že nebude stačit?
Ja mam s akvarii Juwel Rio dobrou zkusdnost, mozna casem budes potrebovat zmenit (resp. pridat) filtr, ja jsem pridavala externi Eheim Ecco Pro 200. Jinak vse vyhovujici

. Myslim, ze z tve strany to nebyla spatna volba

0 06.11.2016 17:06 Markéta Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu. Myslíte, že jsou dostačující komponenty u tohoto akvária nebo by to byla špatná volba?
JUWEL Akvarium Rio 180l
Akvárium: 101x41x50 (dxšxv),
Filtr Juwel system bioflow 3.0,
Filtrační hmoty Juwel,
High-lite system Juwel 2x45 W (895 m) T5,
Topítko Juwel 200 W
Velice děkuji za odpověď.
Starší reakce
Ne.Ale jako skoro všechny sety.Místo filtru - honič vody.A světlo,pokud budeš chtít nějaké středně náročné rostliny,také nebude dostačující.Já jsem si také na začátku pořídil set a už mě z něj zůstalo v podstatě jen samotné akvárium.Do setu už bych nešel.Když si sestavíš akvárium jednotlivě,tak zjistíš,že tě vyjde na ty samé peníze.Když budeš chtít vnější filtr,tak o trochu dráze než ten set.Popátrej tady ve vláknech ohledně filtru a osvětlení.To jsou dvě nejdůležitější věci z techniky.
0 20.09.2016 20:16 Jakub Máte někdo skušenost se sety od innovative marine?
profiplants.cz/…
Líbí se mi ohlé sklo a to, že je komplet technika za dvojitou stěnou
Starší reakce
Uvažuji o pořízení malého akvárka 50-60l, chtěla jsem si sestavit svůj vlastní "set", ale protože potřebuju nutně kryt, a ráda bych kryt s LED osvětlením, kde není zrovna výběr, pokukuju z nouze i po komerčních setech.
Nemáte někdo zkušenost s jedním z nich? Případně, pokud by jste volili, který a proč?
Oba sety nabízí několik prodejců, a údaje o LED osvětlení se poněkud liší.
www.akvaristik.eu/…
www.zoo-market.cz/…
Samozřejmě pokud víte o jiném setu nebo krytu 60x30 s LED osvětlením, budu vděčná za odkaz

Starší reakce
Jj, cena je vetší, ale asi to překousnu. Designově se mi líbí víc než Juwel a má LED osvětlení. U nás v Hornbachu měli Fusion, což je ještě dražší, má trochu jiný design, nepatrně jiné rozměry, ale jinak v tom nějaký výrazný rozdíl nevidím. Stejný světlo, filtr, topení.
Ano bude v tom rozdíl. Už je to déle, tak mě nekamenujte , ale mám takový pocit jestli Aquatlantis nestál 2x tolik co RIO, hold něco za něco

Ale design se mi také líbil víc než RIO

Ked som sa na ne pozeral v hornbachu. prisli ma na lepsej kvalitativnej urovni ako lacnejsie juwely ci eheimy. Ja som zvolil juwel kvoli cene, uz som z toho vyhodil filter, teraz zistujem ze kvalita osvetlenia je nic moc. Takze som mohol rovno kupit aquatlantis a mat LEDky, stredovu spojnicu prednej a zadnej steny to malo zo skla, tusim aj hrubsie sklo bolo pouzite, stolik vyzeral lepsie.. o tom filtry neviem nic, ale tiez sa mi dizajnovo pacil viac ako ten juwelacky.
Osobně tento set neznám, mám RIO od Juwelu, ale mám takové tušení jestli jsem ten tvůj neviděl taky v Hornbachu, nebo hodně podobný, pak by šla případně použít jejich "Cenová záruka"

Ahoj, chci si založit společenské akvárium kolem 100 - 150 l. Koukám po Aquatlantis Elegance Plus (Expert) 80, objem 146 l. Dá se koupit u Rataje.
Co si myslíte o tomhle setu? Je filtr Biobox dobrý?
Chtěl bych koupit nějaký set, a ne si to poskládat.
aquatlantis.com/…Starší reakce
Je to malá louže pokud to není nějak hodně staré tak bych se nebál.
0 21.06.2015 21:21 Koště Zdravím, mám možnost si koupit výhodně set od eheimu Vivaline 180.
Akvárium - 100x40x45 (dxhxv)
Skříňka
Filtrace - Biopower 240
Topení - Jager 150W
Osvětlení - 2x39W T5 včetně zářivek
Na to jak nemám sety rád, tak tohle mi vzhledem k příznivé ceně přijde fajn. Od eheimu mám hodně výrobků, s jejich kvalitou jsem, až na řadu filtrů Pick Up, spokojen. Zaráží mne fakt, že sklo je 6 mm. Jistě budou výztuhy, ale stejně, podle kalkulátorů i tabulek by sklo mělo být 8mm.
Co vy na to? Měli by jste strach postavit si to domů?
Za cca pětistovku si nechám slepit třikrátkrát tak velký akvárko a možnosti jsou pak už úplně někde jinde. Plivátko o 6-ti litrech bych nepoužila na nic jinýho než porodničku, vytíračku či separaci pro mladý samce od bett.

Nevím jakých víc ryb máš na mysli, ale já za sebe bych to nedoporučoval a měl tento set v kategorii pro beťáka jakž takž, ono když se o to akvo nebudeš starat a že o tohle se budeš muset starat daleko pečlivěji, stejně to nedopadne dobře.
Do takového plivátka cpát víc rybek?
To snad radši ne.
-2 19.06.2015 15:59 BlackFish Doporučuju nanoakvárium hailea 6,6 litr za 500 plně vybavené filtrace a světlo a a tak tam jde víc ryb než beta splendes.
akvaria.heureka.cz/…
Starší reakce
Akvárium je na piraně malé,vhodnější je kolem 800-1000 litrů,do takového bych dal velká hejna teter a nějakého panaka modrookého.
0 02.06.2015 22:06 pecka88 – Pro Piraňky
Dobrý nápad! díky!

Zkus se podívat do místního atlasu něco tam jistě najdeš. V sekci nádrže si zadej rozšířené vyhledávání a hledej podle ryby asi z 15ti nádrží je aktualizovaná jen jedna tak kontaktuj majitele ten ti řekne víc.
Chci akvarium, ktere me vydrzi a nebudu ho treba za rok prodavat a kupovat vetsi..nove...
slo me spis o to, ze je v dnesni dobe spousta firem, spousta veci a spousta moznosti co poridit, tak jsem to napsal jestli treba neni nekdo, kdo ma zkusenosti a vyzkousene zarizeni pro tento pripad

140l akvarium provozujeme doma uz nejakej ten rok, bylo koupeno v setu, vse je dodnes puvodni a rybky se mnozi, ziji, rostliny rostou

Možná by bylo lepší si pro začátek pořídit něco rozumnějšího a sehnat si všechny informace o rybách co chceš chovat.Třeba tady na webu je info spousta.
Přidat reakci
1 ...... [14] ...... 45 46
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 41639x