Ancistrus - chov
přemýšlej , nové ryby se dávaj do karantény,neléčí se , pač nikdo není jasnovidec aby věděl co léčit , jestli vůbec něco ...
Přemýšlej měl jsem nové ryby.
asi ti teda neporadím bylo by to jen hádání...preventivní chemii jsem už před časem odpískal, stejně to jen likviduje rovnáváhu v akva - víc škody jak užitku
ještě se zeptám jak dlouho rybu máš?
Taky tě preventivně v nemocnici léčí na rakovinu , tuberu , tifus , černej kašel a jiné neduhy ?
Dával jsem to tam preventivně.Návod jsem dodržel a rybička se chová jako vždycky.
a dával jsi to tam teda proč? dordžel jsi návod? ryba se chová jinak normálně? trochu se rozepiš
Ale ona byla zdravá a až potom měla ty oči
ne
vypouklé, nebo zapadlé oči jsou známkou nemoci
5 kapek není žádná hrozná koncentrace pokud nemáš 1L akvárium
Není to tím že jsem do akva dával 5 kapek MULTI-MEDIKAL????
Ok děkuji za radu

Tak ten Otík stále vede.Kolik kusů Otíku by bylo optimální pořídit místo dvou ancíků do 150l akva(čistý objem) Obyvatel je tam 30ks. Viz Prvňáček-prezentace.
Jaké by jste my doporučily ryby dna,místo ancistrusů. Zatím vyhrávají Otíci

on to nemyslel kvůli sobě
Bez problému, taky je mám spolu.

Tak já mám ancíka společně s partou panďourů a v pohodě

Aha, to je do té nádrže "Dvě věže"? Tak ta je malá. Přechodně máme v podobně malé nádrži dva ancíky a měním vodu 2x týdně, dělají fakt nepořádek. Už jsme řešili, že nádrž zrušíme.
Snesou. Přítel za zády říká, že 2 ancíci na 100 litrů (dělají dost nepořádek) a k tomu cca 5 pancéřníčků. Najdi si tady atlas ryb, tam se dozvíš víc.

Snese, ale do tvého akvária bych tuto kombinaci nevolil, přecijenom to není žádná extra litráž a ancák dovede bejt pěkněj bordelář.
0 13.04.2014 13:01 Matsy Mam takový hloupý dotaz snese se Ancistrus s pancéříčkem pandou?
Starší reakce
0 06.04.2014 23:30
walris [0] - Sumci Děkuji za názory. Popravdě: vím, že má karanténa trvat déle, ale já ho měla "vedle" v samotné nádrži pouhý týden. Tam byl normální, schovával se, ale žádná nemoc se neprojevila. Zapomněla jsem dodat, že byl docela malý - cca 4,5 cm, ale od chovatele z Rychnova nad Kněžnou, ne od žádného amatéra. A v nádrži mám ještě jednoho albína a L 180, takže asimilace mohla proběhnout také

Jinak ten albín je trochu agresivnější, ale byly pořád každý ve své polovině nádrže.
zvedavka napsala: Přílišná tvrdost vody? Jsem zpod Orlických hor, tady je velmi tvrdá voda, ale ancistrusi se v ní i množí. Z toho mi vychází, že ancistrusům tvrdá voda nevadí, anebo máme nějaké mimořádně odolné ancíky.
Neplácejte nesmysly děvče, není ancistrus jako ancistrus...nevadí možná těm "překříženým tam a zpátky", protože si s sebou nesou genetické vybavení ryb z různých typů vody, a třeba dokonce nejen u nás. Ale "značkoví", přírodní ancistrusi jsou na tom s adaptabilitou podstatně hůře...
Jak proběhla asimilace po tom co jste ho přinesla domů , vono takové to "šup tam s ním hned" by taky u oslabených kusů mohlo být stresující a spustit něco ...
Walris tu písala o L213.Bežné ancistrus sp. ryby sú skoro nezmar.
Přílišná tvrdost vody? Jsem zpod Orlických hor, tady je velmi tvrdá voda, ale ancistrusi se v ní i množí. Z toho mi vychází, že ancistrusům tvrdá voda nevadí, anebo máme nějaké mimořádně odolné ancíky.

preklep sorry
To čo nezvládol bola podľa mňa celková tvrdosť vody.Alebo ak takto chodieval k hladine tak možno zmena po prenesení -osmotický šok.
Jsem holka

No akvárko je zaběhlé dva roky, ancistrus tam byl cca 14 dni a dva dny předtím než byl vpuštěn byla polovina nádrže normálně odkalena a voda vyměněna. Spíš mám trochu vyšší ph, tak nejspíše tím, jestli to nezvládl

Tak děkuji, vše bylo v normě, i ta 213 má celkem široký rozsah PH.. Bohužel jsem ho stejně dnes ráno našla mrtvého. Nejvíc mě mrzí, že nezjistím kvůli čemu to bylo a nemůžu se tak poučit z vlastních chyb :/
V prvom rade by som sa zameral na vodu.Teplá/pH okolo 6,5/ nízka celková tvrdosť.
Inak tieto ryby sa občas chodievajú nadýchnuť.Ak sa inak správa normálne a kŕmi sa normálne je to ok.
Starší reakce
Tak rozlišit pohlaví u nich jde dobře,ale záleží na jejich věku.
Ja mam tri samce a jednu samici - clovek to v obchode nepozna. Ale nejak se neperou, ten nejvetsi obcas ukaze, ze je panem a hlida si teritorium (koren) a ti mensi mu jdou dobrovolne z cesty. Ale nejake extra bitky jsem nepozoroval.
Vykulení a rozplavání je až závěrečná část procesu. Nejdříve musí jikry k tomu vykulení "dozrát". Celý proces od nakladení po rozplavání tak klidně může trvat až 3 týdny.
Tebe by sa páčilo stráviť život osamote?Asi nie!Ja osobne považujem Ancitrusov za velmi spoločenskú rybu aj ked sa tak netvárí

bývaj v nádržích i po jednom kuse , samozřejmě je asi lepší páreček, ten se ale bude s velkou pravděpodobností třít , dva samci se můžou rvát , samice jsme měli v jednom akva tři a byly vklidu ...
ještě část dotazu z 15:24 "jsou ancistrusové samotáři?"
kdopak odpoví?
Potěr je tak do 1 cm , pokud o něj stojíte , přeneste trubku/jeskynku/ třeba do karantény , nebo jsou na to závěsné porodničky , klidně bez samce , tak aby jikry nebo vykulený plůdek ovívala lehce voda , pokud přenessete do jiné nádrže , dejte vodu z akvária kde byly jikry , skalára je mrcha , sežere co se hne a malí ancíci zas nejsou tak hbití aby jí utekli
Pokud se mají kam schovat,tak něco přežije,ale vše ne,ale to je příroda,silnější přežije,ani není dobré,aby vše vydrželo,co by jsi s tím pak dělal

Přesně takto to vypadá když samec hlídá jikry , to vrtění v trubce(jeskynce ) je naprosto normální, ovívá takto jikry aby k nim šla čerstvá voda a kyslík , pravděpodobně ho ještě pár dní neuvidíte cca 5 dní trvá než se jikry vykulí(závisí to i na teplotě vody) pak i týden vykulený plůdek tráví žloudkový váček , teprve potom se potěr rozplave a samec se o ně dál nestarí, námluvy jste asi nezpozoroval proto že je to převážně nošní tvor , námluvy probíhají cca tak že samec nejdříve vyčistí(připraví) jeskynku k nakladení, pak se samici předvede , nějakou dobu se se samicí "očuchávají" , dotýkají se navzájem čumákama , pak samice naklade do jeskyně jikry a jde si po svém , samec oplodní a hlídá .
To to maj ty potvory (samice) jednoduchý co ?

Diky. Napadlo me to, ale cetl jsem, ze se pludek vykuli za 3-4 dny a rozplave za 4-5 dni. Takze uz "presluhuje", proto ta starost. Jak veliky bude ten poter, az se rozplave? Aby mel sanci proti skalaram a perletovym cichavcum.
Určitě hlídá jikry a to mávání dělá z toho důvodu,že víří vodu a tím okysličuje vodu

,takže pokud odvede dobrou práci,tak budete mít přírustek

Rybky,milují zeleninu. Ty tablety co jim dáváte,pokud dáváte a i to sypké krmivo co sypete rybám je plné rostlinné stravy a to je i okurka,salát a další

A když nebudou mít co baštit,tak se pustí do rostlin

Zdravim, asi blby nadpis, ale lepsi me nenapadl
Poslednich asi 10-12 dni se mi velky samec ancika schovava v jeskynce v koreni. Napred jsem ho asi 4 dny nevidel vubec, uz jsem myslel, ze je nekde pod korenem mrtvej, ale pak jsem si ho spis nahodou vsimnul, ted jen ocasu. Vrti a mava s nim v te jeskyni jak blazen, coz nikdy driv nedelal. Vcera a predevcirem asi na 20sec vylezl, fofrem neco sezral a zase zajel do jeskyne. Je mozne, ze tam jsou jikry nebo mlade ryby a on je hlida? Nic jineho me nenapadlo, jen jsem vycetl, ze samci jikry a poter hlidaji. Nepozoroval jsem ale zadne namluvy nebo tak neco, ale nemam v tomhle zkusenosti. V akva mam bohuzel tohoto velikeho a jednoho stredniho samce, jednu stredni samicku a jeste jednu mensi rybu, zatim neni poznat, co to bude (ale asi dalsi samec, takze pravidelne sleduju postuchovani ohledne teritoria, ale nic vazneho. Diky za nazory.
Přidat reakci
1 ...... [14] ...... 65 66
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 51378x