Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ancistrus - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 23 Přejít na další stránku   1  
Ancistrus - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2012 14:32 Žena toni [68] – ancik
ahoj..driv tady psala Nikol ze se jeji ancistrusy chovaji divne....mne se jeden ted taky tak chova,vyleti nahoru,lapne bublinky a honem zas dolu....nekdy kouka nenasatej jen tak na korenu....tohle driv nedelal.....mam tam ted teplotu kolem 25 stupnu a akvarko jede 6 tydnu..PH 7,2 a NO2 nic......co to muze byt?dela to jen ten jeden.....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.09.2012 05:27 Muž LiborSprysl [9017] Re: Luboš
Luboš napsal: Gratuluji! Zrovna svítím do keramické trubky, proč se mi tam ty mé RED tak perou a výsledkem je pěkná nalepená hromádka. Takže mám ještě pár dní na popřemýšlení co s nimi, aby mi je ostatní osazenstvo nesežralo. Můžu je po vykulení odlovit i s trubkou bez samce do jiného akva? To druhé je zarostlé a nevěřím, že bych toho samce tam bez destrukce chytl. potlesk
To je naprosto ideální postup. Je lepší aby ta voda byla tak nějak stejná jako v "mateřské" nádrži.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.09.2012 19:26 Luboš Re: grips
Gratuluji! Zrovna svítím do keramické trubky, proč se mi tam ty mé RED tak perou a výsledkem je pěkná nalepená hromádka. Takže mám ještě pár dní na popřemýšlení co s nimi, aby mi je ostatní osazenstvo nesežralo. Můžu je po vykulení odlovit i s trubkou bez samce do jiného akva? To druhé je zarostlé a nevěřím, že bych toho samce tam bez destrukce chytl. potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2012 12:42 grips Re: Yirka
Tak je všecko vpohodě, už to propuklo :-D . Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   26.09.2012 12:39 Muž Yirka [9279] Re: grips
Vykulit znamená protrhnout obal jikry a uvolnit se z ní. V případě ancistrusů se pak přisát na vhodný povrch a za samčího opatrování spočívajícího v přísunu kyslíku ovíváním trávit žloutkový váček. Teprve potom nastává další fáze a to rozplavání. A přesně na den se to opravdu nedá zidentifikovat, protože každá nádrž má specifické podmínky. Moji se někdy rozplavávali až po 2-3 týdnech.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2012 12:29 grips – ancík
Ahoj, mohl by mi někdo objasnit termín "vykulí". Četl jsem, že by se měli ancistrusové vykulit tak za 3-5 dní. Moji jsou přilepení, už 6 dní a pořád nic. Tak se ptám jestli jsem to dobř pochopil. Díky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2012 20:43 Wernerka – koupím ancíky
nějáký hodný akvarista z Liberce co má na prodej ancistruse? chci jen páreček a ve zverimexu se mi hnusí je kupovat... kdyby byla nabídka vyzvedla bych si je zítra ale bohužel kuli práci můžu jen večer tj. 19:00...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2012 05:11 Muž Hanzy [31] Re: prasan
Aaaha:) Tak to mi nedošlo. I když teď si vybavuji, že jsem o tom četl. Nu, už jsem zas o zážitek zkušenější:-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.09.2012 22:17 - Re: Hanzy
Samica skúša samca či je schopný ustrážiť vybrané miesto.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2012 20:58 Muž Hanzy [31]
Ahoj všem zkušenějším:) Před chvilkou jsem pozoroval,jak moje největší samice zápasí se samcem. Bylo to impozantní divadlo. Pořád do sebe naráželi hlavami a motali se okolo sebe. Dotaz zní: Byl to souboj, nebo námluvní tanec? Dělali to u atrapy pařezu kde už mi třikrát vyvedli mladý...
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.09.2012 10:03 Muž fido16 [631] Re: FoXic
Časem se to určitě promíchá a nebude to vypadat dobře. Řešil jsem stejný problém jenže já mám pod tím substrátem písek frakce 0.6-1.2 a horní vrstva je 1-4 mm takže se mi to moc nemíchá spíš vůbec jen když odkaluýju tak se to trošičku smíchá ale rukou to doupravím a je. V tvém případě bych popřemýšlel nad výměnou toho dna.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2012 09:24 FoXic
Díky za rady, asi půjdu do toho dna z flexiobkladu, líbí se mi barva.

Ještě dotaz. Když bych použil tu zrnitost 1-2 mm a pod tím nechal to staré dno (kde je zrnitost cca 1-9 mm), nesmíchá se mi to za chvilku? To bych nechtěl.

A nebo jinak. Nejde udělat nějaký "výluh" ze starého dna, který bych nalil do nového akva a úplně nového dna? Aby se rychleji zajelo a rostlinky rostly. Třeba propláchnout to staré dno vodou, kterou bych odsál a hutnější část, která by klesla na dno (takový ten hnědý bordel;) ) bych pak nalil k novému dnu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.09.2012 18:38 Muž půlpy [2168] Re: FoXicjá
já bych Ti poradil: zrnitost štěrku - jedno, pokud to nebudou kameny nad 1,5cm, nežerou jen ze dna, ale i z rostlinek a ze skla, -dno by mělo být z kamínků bez ostrých hran, na druhou stranu nemusí to být jen valounky. -Hlavně nějaké dřevo, nebo nebudeš stačit dodávat rostlinky (vlastní zkušenost, ve své 2.120l jsem neměl do nedávna kořen) a samozřejmě plno stinných míst a úkrytů ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.09.2012 18:31 Žena katterinecka [2147] - RostlinyRe: FoXic
ani jemného písku se nemusíš bát, i to 2mm dno z flexiobkadů by bylo v pohodě. Křemičitý písek je docela těžký, jen tak se nevíří
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2012 18:23 Muž D@n!€L [74] - LabyrintkyRe: FoXic
Já jsem použil dno od Rataje www.aquascape.cz/… a jsem spokojenej.. Substrát není ani moc hrubý, ani moc jemný. Ze začátku ho krunýřovci výřili, ale až se časem jílové kuličky pořádně nasákly vodou, tak to bylo super. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   05.09.2012 18:18 R Muž romant [28043] Re: FoXic
Dno bych volil samozřejmě z kulatějšého štěrku, písku, tu velikost spíše menší, bude se to dobře odkalovat, což bude třeba. Jako velmi důležitou součást akva bych volil nějaký kořen na ocucávání a nezapomenout na výkonnou a hlavně účinnou filtraci a pravidelný výměny vody. To 60 litrový akvo těm 10 bude za chvilku taky malý, to je tak max na dva, až dorostou. Pro správce, sloučil bych to s tímto rybicky.net/forum/84
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2012 18:10 FoXic – Dno pro Ancistruse
Zdravím,
potřeboval bych poradit se složením dna pro Ancistruse. Hledal jsem tu na fóru, ale je toho moc a nikde přesně to co potřebuji. Kdyžtak díky za nasměrování.
Situace:
V současnosti mám zhruba 60l akva, společenské, kde je jen pár živorodek. Rostlinám se tam daří, dno je dobře "zajeté". Ale barva je už okoukaná (taková všehochuť z řeky) a jsou tam i ostré kamínky, kousíčky cihly atd. Zrnitost odhaduju na 1-9 mm.
A pak druhé akva, které jsem dostal. Objem cca 25 litrů. Tísní se tam zhruba 10 - 15 ancíků. Bílé dno, kamínky tak 3-5 mm. Sice se zdá, že jsou v pohodě, ale myslím, že se dost tísní.

Úmysl:
Přesunout ancíky do většího akva. To napřed vyprázdnit, nechat spodní část starého dna (kvůli živinámpro rostliny) a dosypat novým dnem. To by mělo být černé.

Otázky:
1. Jakou zvolit zrnitost nového dna s ohledem na ancíky? Vím, že baští ze dna. Moc jemný písek budou asi vířit a možná by jim i "lezl do pusy". :-) Mezi větší kamínky jim zase zapadá krmení. Co je nejlepší?

2. Musí být nové dno z oblých kamínků aby se neporanili? Nebo je to jedno?

3. Barevně by se mi docela líbilo i to jílové dno od Rataje (Clay), ale myslím, že pro ancíky není moc vhodné, tím, že je poměrně drobné a lehké a docházelo by tak k častému rozvíření dna pohybem ryb. Je to pravda?

4. Našel jsem tenhle písek, zrnka vypadají docela oble. Vyhovoval by?
www.flexiobklady.cz/…
nebo
www.flexiobklady.cz/…

Díky moc za pochopení a dobrou radu.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2012 17:45 Žena MíšaV [30] Re: romant
tak to je pak v ** no vydím, že půjdou pryč. jen nevím kam. asi kamarádce, která má v akva jen anubiase.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.08.2012 17:39 R Muž romant [28043] Re: MíšaV
Mám tu zkušenost že nebude. ;-) Ono taky docela záleží na tom kdy se jim ty dobroty podávají. Nemám to ze svý hlavy, ale podstrojovat jim před zhasnutím, to je docela účinná metoda. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.08.2012 17:32 Žena MíšaV [30] Re: romant
dávám jim teď salát, ten jedí jak neurvalí a kytek si už nevšímají, bude to tak nadále?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.08.2012 17:26 R Muž romant [28043] Re: MíšaV
Ne, neodnaučí, jak jednou začnou, už jsou na nejlepší cestě pryč z akvária. Jako další možnost je jim rostlinstvo přizpůsobit, tak aby jim nechutnalo. Anubiasy, Microsorium, Cryptokoryny, to jsou kytky co jim nejedou. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2012 17:23 Žena MíšaV [30]
Maminku napadlo, jestli ancistrusi, kteří se mi naučili jíst rostlinky, nejdou převychovat? Kdybych je prý strčila do nevyužitého akva, dala jim tam jen kořen, na dno nějakej ten štěrk, a házela jim tam jen tablety. Jestli se prostě tak neodnaučí od rostlin?
No nevím nevím.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.08.2012 07:51 R Muž romant [28043] Re: WARENKOREN
To si musíš zvážit sám, máš na to ještě možnost, jakmile se posléze rozplavou, tak ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2012 07:39 Muž WARENKOREN [51]
ted ale zase nevím jestli je nemám přendat jinam, ty malý zrůdy pak jen tak v zaroslím akva nechytim ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.08.2012 07:20 Muž Hanzy [31] Re: WARENKOREN
No tak to je paráda potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.08.2012 07:11 R Muž romant [28043] Re: WARENKOREN
Ideální stav. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.08.2012 07:10 Muž WARENKOREN [51]
dneska ráno jsem zjistil, že si je samec posbíral a natahal do kokosáku, sotva se tam k nim vejde
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.08.2012 21:43 Muž Hanzy [31] Re: Dwarfy
Jasné ano Taklhe jem to i pochopil ano Jen jsem tím myslel, že s tím nemám zkušenosti ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.08.2012 21:14 Žena Dwarfy [156] Re: Hanzy
Já je v tom sítku i odchovala. Resp. do doby, než se vykulili a strávili žloutkový váček, pak šli zpátky do akva, kde měli co žrát ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.08.2012 20:13 Muž Hanzy [31] Re: WARENKOREN
Pakli že je tam necháš na pospas a nezakutáli se někm kam se na ně nedostanou, tak ti je požerou sami. Viděl jsem to na vlastní oči, když mi jednu snušku vyhodili... V sítku by mohli vydržet.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2012 20:08 Muž LisourJr [33] Re: WARENKOREN
Tak to bys mohl chovat zebry ne? X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.08.2012 20:02 Muž WARENKOREN [51] Re: Dwarfy
no uvidíme, pro mě jsou ancici snad nejhezčí rybou, bohužel doma od polovičky neustále poslouchám že to není normální aby jsme měli akvárko a tam žádný ryby prej:-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2012 19:59 Muž WARENKOREN [51] Re: LisourJr
jj davam ji veškerou zeleninu, ale okurku a dvoje tablety na dno jedny s masouvou příchutí a druhy zeleninový:-D:-D maj stejně nejradši, ale stejně nevím co je přimělo k výtěru když maj skoro dva měsíce stejný podmínky a až teprve ted do toho práskli
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.08.2012 19:58 Žena Dwarfy [156] Re: LisourJr
Mně se to stalo jednou, že se mi vytřel menší pár a starší ancík mu ty jikry rozprášil po akva. Posbírala jsem je a dala do sítka v tom stejným akva, ale tak, ať na ně jde proud z bublifuku. Ale já mám společenský akva, mě by je rybky sežraly hned. Jestli je požerou ancíci, to netuším.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.08.2012 19:38 Muž LisourJr [33]
V akva máš pouze ancáky jak koukám? Jestli jo, nech to tak ono se to nějak vyvrbí X-)

Add: A ancíkům dávej okurky pokud nedáváš ;-) Mohou se potom utlouct a pro malý je to taky supr krmivo :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.08.2012 19:35 Muž LisourJr [33] Re: WARENKOREN
V akva máš pouze ancáky jak koukám? Jestli jo, nech to tak ono se to nějak vyvrbí ;-) X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2012 19:31 Muž WARENKOREN [51]
Fotka k příspěvku ještě poslední

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2012 19:31 Muž WARENKOREN [51]
Fotka k příspěvku ještě obr.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2012 19:30 Muž WARENKOREN [51]
Fotka k příspěvku Ahoj všem potřeboval bych radu, snažil jsem se o vytření anciků (ve společném 120 litr. akv), když jsem dneska po měsící objevil v akva plno žlutých kuliček jiker, které se ovšem povalují všade po dně, samci se o ně nestarají, viz obrázek, chci se zeptat copak s tím dál? mám je nechat jak jsou nebo vysbírat a přemístit? Problém však mám v tom, že kdybych je měl přemístit druhé akva je jen mini 10 l sice s filtrací ale voda je chladnější pač je bez topení

díky za rady, možná už se to tu na foru řešilo, ale je to celkem narychlo a já o tomhle zrovna ještě nečetl, tak v rámci rychlosti kladu tento pro někoho možná hloupý dotaz

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.08.2012 21:32 R Muž romant [28043] Re: petastastna
Že by to tady už nezaznělo? rybicky.net/forum/84
Prosím někoho z přítomných adminů sloučít s uvedeným vláknem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2012 21:22 Žena petastastna [0] – Ancistrus a písek
Ahoj všichni, myslíte že krunýřovcům nevadí na dně písek místo štěrku? Konkretně krunýřovci síťovanému... Zvažuji použití písku v mém akvárku ale nevím jak by to krunýřovec zvládl. Děkuji :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.07.2012 21:33 Žena Nikol [14]
Děkuji za rychlé reakce. Jdu je vrátit do původního akva a zítra vyměním vodu, zatím si ji nechám odstát.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.07.2012 21:09 Žena katterinecka [2147] - RostlinyRe: Nikol
nejlíp hned teď, nebo se taky nemusí dožít zítřka. Nebo ancíky přelovit zpátky do původního akvárka a ještě nějakej týden počkat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.07.2012 21:08 R Muž romant [28043] Re: Nikol
Měnit, měnit a zase měnit vodu. Máš z nich předskokany, tak ať to ustojí, Naprosto souhlasím s názorem kolegy, že jde o syndrom nově založenýho akvária, lépe řečeno mohlo by jít, pokud se nebude měnit ta voda.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2012 21:05 Muž Hanzy [31] Re: Nikol
Dle meho nazoru je to syndrom nove zalozeneho AQ. Ale at poradi zkusenejsi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2012 20:57 Žena Nikol [14] – divné chování
Fotka k příspěvku Mám 2 ancistrusy, původně byli v 54 l akva, nyní jsem je přelovila do týden založeného 100 l akva a projevila se změna v chování. Často se vymrští k hladině, jako by lapali po dechu a už jsem je několikrát viděla jak "odpadli" od kamene na kterém byli přicucnutí a leželi tak skoro 10 min. a pak v klidu plavali dál. Co s tím? Je to normální?

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.07.2012 18:26 Muž fido16 [631] Re: LiborSprysl
Dobré vědět že se tyto krátké varianty ochotně třou s long finama. To jsem netušil. Ale pokud by nebylo křížení tak by asi tyto barevné variety nebyli
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2012 18:24 Muž fido16 [631] Re: Xedos
Díky zkusím mu napsat a nějak se domluvit. Abych nepohořel že to bude starý samec a nebude se chtít třít .-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.07.2012 11:04 Muž LiborSprysl [9017] Re: fido16
fido16 napsal: Ano to samé mi radil prasan. Dneska jsem obešel 3 akvaristiky a v žádné neměli dospělého samce. Ale tak nespěchám na to
Radil dobře, protože ti "dlouzí" chlapíci jsou poněkud "línější" a navíc jim ten ocas opravdu překáží v úzkých průměrech.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.07.2012 00:09 Muž Xedos [9] Re: fido16
aukro.cz/… :-)
nebo tady jestli pošle dospělejšího samečka:
aukro.cz/… :-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [23] ...... 65 66

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 51378x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/84-ancistrus-chov?od=1101