Ancistrus - chov
Aký boli veľký Tí prísavníci? Neverím že ich zjedli! Jedine omylom žeby ich nasali. Mám krpatých Prísavníkov so závojnatkymi a nikdy im nič neurobili. I keď hlad je hlad a neviem aké veľké máš akvárium!!!
kup si větší nebo jim udělej schovky aby měli kam zdrhnout
0 15.03.2008 17:53 LUMA ahoj, aj my sa chceme podlit o skusenosti s chovom prisavnikov,tiez sme zaciatku chovu rybyciek a uz druhy krat za kratky cas sme kupovali prisavnikov z jedneho dovodu: mame v nasom akvariu dve rybky teroristkz zvane Zavojnatky, ktore zozeru vsetko co plava okolo alebo co sa hybe v ich blizkosti, takze nase prisavniky nemali vobec sancu a vraj su to mierumilovne rybky, potrebujeme poradit, co s nimi dalej !!! dakujeme za radu...
Starší reakce
Catfish má mimořáddné zkušenosti, doporučuji.Velmi ochotně mi poradila už několikrát a dobře

Tady je to popsáno, ta paní o tom něco ví, lze jí podle mě věřit. Takže pokud léčit, tak podle ní.
www.catfish.cz/…
0 08.03.2008 08:24 Yana ahoj, vidim ze ti vsetci dobre radia vyhodit, no to su teda mudri, a keby si ich aj vyhodil, cervici ktorych oni maju v tele ajtak uz napadli ostatne rybyy a keby si sikupil novych dostanu to aj oni a je to zas dookola.... Takze treba rybky liecit, bud entizolom-ten je na jeden druh cervov alebo levamisolom, ten je na druhy, tazko povedat ktory mas ty, vyskusala by som oboje. U nas je levamisol nedostupny ale ak chces vediet nieco viac o liecbe, tak mi napis na zabkaxxl@azet.sk, ti poradim ako som to liecila ja, tiez na sumcoch a este citlivejsich...
Podívej se na složení tablet, ne všechny jsou kompletním krmivem( některé jsou jen jako doplněk stravy). Moji ancíci žerou i vločkové zbylé krmivo, krmím několika druhy tablet, dávám občas patentky a různou zeleninu
rybicky.net/nadrz/2265/nahled/86.jpg a samozřejmě mají hodně velký prostor...Rostou jako zběsilí.Držím palce.
Nevím, jestli tvoje rybky mají, nebo nemají hlístice. Každopádně ancistrus pokud má vyrůst, potřebuje velké množství potravy. A rozhodně né jen "zeleniny", ale taky patentky, rybí maso... Chovatelé běžně krmí hovězím srdcem a špenátem. Ani jedno není úplně vhodným krmivem, ale v praxi po nich ancistrusi rostou velmi dobře.
no ale biele vykali mjaju uz len sem tam
Zadavatel píše, že je má od chovatele, kterému ostatní krásně rostou, asi se teda nakazili od jiných rybek... Jestli to teda je parazity...
zaciatocnik psal, že mají bílé výkaly i ostatní rybky, jestli to jsou paraziti, pak jsou nakažení všichni a vyhození

ancistrusů nepomůže, natož pořízení nových, od jiného chovatele..
0 07.03.2008 12:44
Eva_R [365] - Obojživelníci varinka22 - Celé téma jsem samozřejmě četla a vaše odpovědi
vyhoď je, se mi prostě nelíbí, tak jsem se ozvala.
zaciatocnik - Mám jednu samičku ancistruse, která z úplného prcka vyrostla za rok na skoro 10cm. Teď mám dva malé a připadá mi, že rostou hrozně pomalu, hlavně albín, ale třeba se mi to jen zdá, že je pořád sleduju

Když mají tvoji bílé výkaly, mohly by to být hlístice, na stránce
www.catfish.cz/… je popsaný postup léčby. Přeji hodně štěstí!
0 07.03.2008 12:42 zaciatocnik a ancitrusy su vyslachtene formy?, myslim obycajneho skvrniteho alebo ziju niekde v jazerach alebo neviem kde?
Já jsem koupil dva ancíky v květnu 2006, oba ze stéjného porodu velikosti asi 2 cm. Jeden roste velmi rychle a jeden skoro vůbec. Na mé prezentaci jsou oba vyfoceni na kokosovém ořechu a je velmi dobře poznat jakou plochu tohoto ořechu zabírají. Jsou pořád spolu již ve druhém akva. Nevím jestli je ten menší samice nebo nějak zakrněl. Oba jsou ale velmi čilí.
Ancistrusy rastú všeobecne veľmi pomaly
Yirka napsal: Obecně Ancistrus-krunýřovec. Aha - prísavník OK

Obecně Ancistrus-krunýřovec.
Asi som trochu mimo, ale neviem čo je to ancík. Vytvetlí niekto?
no ano su biele ale aj niektore ryby maju vbiele alebo len prisvitne vikaly.............ale ancitrusi maju aj zelene asi od riasy
no co... vyhoď je... radši ancíky než rybky..přeju hodně štěstí
To je fakt rada.... Jenom proto že nerostou? Jaké mají další příznaky, co třeba výkaly, jsou bílé?
no ja s tym nieco urobim len neviem co........:P ale dakujem za rady
ae tak mrazene patentky davam rybam a co spadne na dno tak to zozeru aj vlocky ktore spadnu nadno a td je toho dost
mam dvoch v 118litroch jedneho v 50tich litroch a jedneho v 30litrochh
0 06.03.2008 00:20 varinka22 někteří ancíci mají v sobě od mala takové červíky a díky jim nerostou... ovšem díky výkalům to jde i do vody a to není dobré pro ryby,pokud vážně za půl roku nevyrostli ani o kousek tak bych je dala hned pryč. yyyyyyv jak velkém akva je máte?? a s jakými rybami?
Myslí že je to krunýřovec Bariancistrus sp.Snowflakes - LDA 33.
mam zavazny problem mam v akva uz vyse pol roka ancikov ale ani jeden z nich trochu nenarastol maju okolo 3cm neviete preco?? dostavaju tablety na dno maju riasy a t d poradite??su od jeneho chovatela ktory ma aj svoj obchod a jemu rastu pekne len v mojom akva nerastuu
No takhle malí se množí spíš vyjmečně. Pravdou je, že dnes se v akvárijích pohybuje mraky zdegenerovaných ancíků, co moc nevyrostou. Plně vzrostlé 12 a víc cm velké ryby jsou k vidění málokdy.
0 05.03.2008 18:25 chobotnice mne zerou krome okurky treba tabletky Tetra Pleco Min...
Podívejte se po tabletách pro obyvatele dna. Oni nepohrdnou ani patentkama

Od mladých do prodejní velikosti vyrostou poměrně rychle, ale poté v dospělosti se jejich růst vstahuje na velikost nádrže v 60 ti až tak moc nevyrostou

Jde spíš o krmení, než o velikost akvária. Obyčejný ancistrus doroste do prodejní velikosti caca 3,5 cm při dobrém krmení během 4 měsíců. Long fin rostou pomaleji. Při dobrém krmení za další rok máš šanci na první výtěry, ale spíš později. Toť mé zkušenosti.
0 05.03.2008 13:49 chobotnice – jak rychle roustou ancici?
jak rychle rostou ancici? centimetr za mesic? za dva mesice? nebo centak za rok? asi taky zalezi na velikosti akvarka, co? takze pripisuji, ze ancici jsou 2 v 60litrovy nadrzi...diky!
Starší reakce
podle toho jakej má hlad..
To se obrať na oddělení forenzní kriminalistiky FBI.
Pokud je ancistrus již dospělý, větší mírně zamřelou xifu (samce, ale klidně i samici) ohlodá raz dva (přesnější časový údaj nejsem schopen zplodit, ale je to tak cca za noc)

Přidat reakci
1 ...... [55] ...... 65 66
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 51378x