Ancistrus - chov
zaciatocnik psal, že mají bílé výkaly i ostatní rybky, jestli to jsou paraziti, pak jsou nakažení všichni a vyhození
ancistrusů nepomůže, natož pořízení nových, od jiného chovatele..
0 07.03.2008 12:44 Eva_R [365] - Obojživelníci varinka22 - Celé téma jsem samozřejmě četla a vaše odpovědi
vyhoď je, se mi prostě nelíbí, tak jsem se ozvala.
zaciatocnik - Mám jednu samičku ancistruse, která z úplného prcka vyrostla za rok na skoro 10cm. Teď mám dva malé a připadá mi, že rostou hrozně pomalu, hlavně albín, ale třeba se mi to jen zdá, že je pořád sleduju
Když mají tvoji bílé výkaly, mohly by to být hlístice, na stránce
www.catfish.cz/… je popsaný postup léčby. Přeji hodně štěstí!
0 07.03.2008 12:42 zaciatocnik a ancitrusy su vyslachtene formy?, myslim obycajneho skvrniteho alebo ziju niekde v jazerach alebo neviem kde?
Já jsem koupil dva ancíky v květnu 2006, oba ze stéjného porodu velikosti asi 2 cm. Jeden roste velmi rychle a jeden skoro vůbec. Na mé prezentaci jsou oba vyfoceni na kokosovém ořechu a je velmi dobře poznat jakou plochu tohoto ořechu zabírají. Jsou pořád spolu již ve druhém akva. Nevím jestli je ten menší samice nebo nějak zakrněl. Oba jsou ale velmi čilí.
Ancistrusy rastú všeobecne veľmi pomaly
Yirka napsal: Obecně Ancistrus-krunýřovec. Aha - prísavník OK
Obecně Ancistrus-krunýřovec.
Asi som trochu mimo, ale neviem čo je to ancík. Vytvetlí niekto?
no ano su biele ale aj niektore ryby maju vbiele alebo len prisvitne vikaly.............ale ancitrusi maju aj zelene asi od riasy
no co... vyhoď je... radši ancíky než rybky..přeju hodně štěstí
To je fakt rada.... Jenom proto že nerostou? Jaké mají další příznaky, co třeba výkaly, jsou bílé?
no ja s tym nieco urobim len neviem co........:P ale dakujem za rady
ae tak mrazene patentky davam rybam a co spadne na dno tak to zozeru aj vlocky ktore spadnu nadno a td je toho dost
mam dvoch v 118litroch jedneho v 50tich litroch a jedneho v 30litrochh
0 06.03.2008 00:20 varinka22 někteří ancíci mají v sobě od mala takové červíky a díky jim nerostou... ovšem díky výkalům to jde i do vody a to není dobré pro ryby,pokud vážně za půl roku nevyrostli ani o kousek tak bych je dala hned pryč. yyyyyyv jak velkém akva je máte?? a s jakými rybami?
Myslí že je to krunýřovec Bariancistrus sp.Snowflakes - LDA 33.
mam zavazny problem mam v akva uz vyse pol roka ancikov ale ani jeden z nich trochu nenarastol maju okolo 3cm neviete preco?? dostavaju tablety na dno maju riasy a t d poradite??su od jeneho chovatela ktory ma aj svoj obchod a jemu rastu pekne len v mojom akva nerastuu
No takhle malí se množí spíš vyjmečně. Pravdou je, že dnes se v akvárijích pohybuje mraky zdegenerovaných ancíků, co moc nevyrostou. Plně vzrostlé 12 a víc cm velké ryby jsou k vidění málokdy.
0 05.03.2008 18:25 chobotnice mne zerou krome okurky treba tabletky Tetra Pleco Min...
Podívejte se po tabletách pro obyvatele dna. Oni nepohrdnou ani patentkama
Od mladých do prodejní velikosti vyrostou poměrně rychle, ale poté v dospělosti se jejich růst vstahuje na velikost nádrže v 60 ti až tak moc nevyrostou
Jde spíš o krmení, než o velikost akvária. Obyčejný ancistrus doroste do prodejní velikosti caca 3,5 cm při dobrém krmení během 4 měsíců. Long fin rostou pomaleji. Při dobrém krmení za další rok máš šanci na první výtěry, ale spíš později. Toť mé zkušenosti.
0 05.03.2008 13:49 chobotnice – jak rychle roustou ancici?
jak rychle rostou ancici? centimetr za mesic? za dva mesice? nebo centak za rok? asi taky zalezi na velikosti akvarka, co? takze pripisuji, ze ancici jsou 2 v 60litrovy nadrzi...diky!
Starší reakce
podle toho jakej má hlad..
To se obrať na oddělení forenzní kriminalistiky FBI.
Pokud je ancistrus již dospělý, větší mírně zamřelou xifu (samce, ale klidně i samici) ohlodá raz dva (přesnější časový údaj nejsem schopen zplodit, ale je to tak cca za noc)
0 16.02.2008 19:32 leggolas13 – invaze
newie ktosi za kolko obzere prisavnik asik 6cm rybu???----dospeleho mecuna samca pls surne!!!
Starší reakce
a keby som o dal do 118 litorvkyneviete na kolko cm by zakrpatel??a kolko moze stat??
Nedoporučuju. Nedávno jsme to tu řešili ... když tak zkus pohledat. Padl tam názor, že "gibiceps zakrní a je v pohodě" ... ale já mám s tímhle přístupem celkem problém.
chcem sa vas opytat iba na nazorr keby so z mojho 118litorveho akvarka dal prec mojich ancitrusov a da tam jedneho gibbicepsa mohool by ta,m byt??okolo kolko stoji gibiceps?a boolo by mu v 118itorvom aqua dobre?jednemu
Starší reakce
Je to normálne chovanie. Samce bývajú zalezené.
0 02.02.2008 16:52 MESTEK TO JE ON
0 02.02.2008 16:49 MESTEK nevim,ale podle mě se mu chce ale samice nechtěli,uvidíme časem co a jak,ale zatim je téma pořád otevřené
0 02.02.2008 16:20 2david – Re: MESTEK
Člověk taky je radši doma než venku. Pokud žere a jeho chování je normální a jen se schoval tak bych to opravdu neřešil. Třeba se opravdu chystá ke tření...
0 02.02.2008 16:10 MESTEK nechci být blbcem,ale člověk když je nemocný,tak taky radši stůně sám,proto se o něj i bojim
0 02.02.2008 16:00 2david – Re: 2david
Zbytečně bych ho nenutil k tomu aby byl venku, když nechce.
0 02.02.2008 15:59 2david – Re: MESTEK
nebo tady v jeskyni
0 02.02.2008 15:58 2david – Re: MESTEK
Tak z toho si nic nedělej u mě žijí neustále v jeskyních nebo v kokosech a nic jim nechybí
0 02.02.2008 15:55 MESTEK nalevo je ten kámen, kde žili všichni několik týdnů pohromadě
Přidat reakci
1 ...... [55] ...... 65
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 50902x