A ty mikroorganismy nejsou živý? Podobného složení jako artémka, akorát podstatně menší?? To není rejpání, jen uvažování, nejsem biolog...
Ne, Ráďo, nechme toho, jak jsem psal, nechci se hádat...
Jsem člověk, co si nechá poradit, pokud dělá něco blbě, nebo nemá pravdu. Sice si mě nepřesvědčil zcela, ale jednoznačně beru poznámku o pestrém krmení (jsem tvor přemýšlivý) a pokud je budu futrovat stále dokola jen artémkou (i když ji považuji za to nejlepší, co můžu rybě dát, co se nutričních hodnot týče), nebo grindalem, tak se o pestrosti mluvit nedá, to jednoznačně uznávám...
Jsem koníčkář, ztotožňuji se s tvým komentářem, že akvaristika je diagnóza...

Z duše nenávidím množiče, co hrnou rybu po kilech. Já se soustředím a stavím na kvalitě! Proto třeba nechávám potěr, když je to jen trochu možné (teď nemluvím jen o krunýřovcích), s rodiči i za cenu, že přijdu o 2/3 vrhu, atd, atd...
100%ní kondice mých ryb je to, co mi dělá radost a ne to, kolik jich mám.
Takže když ancáka rozkrmím v prvních dnech života artémkou (stále jsem přesvědčen, že co se týče nutričních hodnot, do startu, nic lepšího není), pak budu krmit jak krmím (to znamená od dvou cm ráno granulované - velikost samozřejmě úměrná velikosti ryby - každý den jiné) a večer živé... a k tomu budou mít neustále přístup k cuketě, okurce, mrkvi, nebo špenátu, tak je to přijatelné? Nemyslím pro Tebe, abys mi to odsouhlasil jako kompromis, ale pro 100 pro kondici ryby...?
A poslední poznámka. Jak si správně poznamenal, tak dnešní ancák, co nám běžně vesele plave v akváriích, je zprsklotina z více jak 4 druhů různých, byť podobných, krunýřovců a každý z nich má trochu jiné potravní návyky. Silně pochybuji, že náš ancák plave někde v amazonce. Takže nemůžeme zjistit, prozkoumat, nastudovat, ani se poučit o jeho potravních zvyklostech v přírodě, na které ses odkazoval... A i kdyby tam náhodou plaval, tak bude diametrálně odlišný, co se všeho týče, od ryb, které máme v akvách.