Ancistrus - chov
Yirka napsal: Zkus třeba bagetu a zítra je neděle tak řízek. Ale raději si o nich něco přečti. <a href="http://rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_sp_obycejny" target="_blank" rel="nofollow">http://rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_sp_obycejny</a>
ja len ze som to videl na fotkach ako zeru platky okurky
mam tri kusky pohlavie este neviem urcit mozem im uz teraz davat npr kusok platkoveho syra alebo platok okurky
Asi to bereš s humorem, takže poslední reakce: Když pánbu dopustí, i motyka spustí.
Zde u ancistrusů platí co je psáno, to je dáno - horší je to někdy s komentáři návštěvníků. Že je nakladeno poznáš tak, že samec bude zašitý u jiker a 2 týdny mu uvidíš jen vousy nebo ocásek. A může to začít zítra, za půl roku nebo taky třeba nikdy.
Mě se osvědčilo plátek syrový brambory....jinak já mám opačnej problém..kam s nima...osvědčenej chovnej pár klidně prodám
Tak dobrou a pestrou stravu a úkryty namíru. Ve velikosti +-7cm se běžnězačínají množit.
Jde o to jak jsou staré-velké. Jestli již poznáš pohlavní rozdíly.
Asi "nepřeskočila jiskra".
já už je mám rok a pul a pořád nic, ale kdyby nezačly tak mi to nevadí
mám dva samce, jednu samici a jednu samici gold
Hlavně bude záležet jak se o ně budeš starat a jaké jim utvoříš podmínky. Hlavně kvalitní a pestré krmivo, dostatek úkrytů a hlavně - ochotný pár (y). Pokud do roku a půl nevyrostou na 6-7cm a nezačnou, je to asi marné. Proto je lepší koupit více kusů, vychytat nejlepší a pak můžeš zásobovat široké okolí. Na množení jedna z opravdu snadných, jiker kladoucích, rybek.
normálně to trvá třeba 1-2 roky než dospějí
0 22.10.2010 15:11 domik101 za jak dlouho se muzou ancistrusi rozmnozit? mam je nove ted
Starší reakce
vypadá nádherně zlatě
ten můj je asi neidentifikovatelný
ne to není náš.... jen jsem si fotku vypůjčil...
váš?
a tenhle?
tohle je L-144
myslela jsem, že to nebude jisté, díky
a co ty oči?
I jinochům začínají růst vousy v různém stáří. Nicméně ve velikosti k 5cm by měly již býti patrné.
(Platí pro rybky)
ancistrus gold je albín... na všech fotkách vidím bíločervené oči. co když je má ale žlutočerné?
a ještě jedna: v kolika cm by měli být poznat pohlavní rozdíly?
0 17.10.2010 20:00 JirkaR – Re: Tudy
karanténu nemám ale budu ji sledovat a uvidím co dál jestli ji uvidím žrát tak asi bude v pohodě.S těma jikrama by to bylo supr, chvilku se motala kolem samce ale ten ji odehnal (trouba). Počkám ještě pár dní a uvidím.
No nevím, budˇ jikry nebo zácpa. Zácpa může být klasická nebo má vnitřní parazity. Zkusil bych vylovit, dát do karantény, nekrmit a sledovat, co kadí ...
Hovězí srdce bych Ancíkovi nedával, vím že si rád smlsne i na mase, ale to už je lepší kousek mražené rybičky...
0 17.10.2010 19:53 Usine – Re: JirkaR
Vyměnit 50% vody můžeš v odchovné nádrži, ale na klasické společenské akvárium je to moc, stačí 1/3.
0 17.10.2010 19:48 JirkaR – Re: Tudy
no jasně,výměna vody jednou za týden cca 40-50% objemu, krmení klasika, okurka, tetra wafer mix, sem tam hovězi srdce se špenátem. Ostatní Ancici jsou v pohodě.
To nevypadá dobře, máš v akvárku kořen?
0 17.10.2010 19:43 JirkaR ještě jedna fotka
0 17.10.2010 19:41 JirkaR Zdravím,
rad bych se zeptal jestli je to normální, že je samička Ancitak takhle nafouknutá (viz. foto). Vím že může být plná jiker ale tohle nafouknití mi připadá až moc velké.Už se mi to stalo jednou že samice byla takhle nafoukla a pototom papa a šáteček.
Téma tu někde popsané je, sám jsem do něj přispíval. Nechce se mi to hledat. Fotku možného odchytu najdeš v mé prezentaci:
rybicky.net/nadrze/7997 (poslední fotka).
Jinak je nejlepší (a já to tak alespoň dělám) je odchytnou těsně před rozplaváním v úkrytu. Převrátím kokosák do větší síťky samce dám zpět a malé do jiné nádrže. Účinnost přes 90%.
Ahoj lidi, protože jsem to tu nenašel a nechci si zničit půlku akvárka, tak se Vás ptám jak pochytat efektivně mladé ancistrusů. Samice se samcem jsou totiž jak továrna na děti, tak já abych to neměl zachvilku jak konzervu od sardinek
Jsou dvě možnosti. Buďto hlídá v mušli rodinné překvapení, nebo je možno ho vytáhnout i s mušlí, rybku vysypat zpět do vody - "a je to!"
Na tom asi něco bude, dnes jsme viděli malinké asi centimetrové albínky a ti lítali po akvárku jak blázni. Ta moje malá samička je taky o dost víc aktivní
Čím je Ancík starší, tím je přes den většinou línější. Mám 3 ks a ten největší také není moc vidět, jen když přikrmuji zeleninou, tak se ukáže. V noci pak šmejdí po celém akvišku (ověřeno baterkou).
Já s tím teprve začínám a bohužel se učím chybama, protože jsem si koupil malé 50L akva i s rybkama pro začátek než budu moc zprovoznit druhé 200L. Takže teď postupně vše zjišťuji a hlavně co je špatně:( Dnes do rána mi uhynula první rybka:(( Žlutá živorodka, je to prý nějaká větší odrůda Mollyn. Ležela na dně ohnutá a s otevřenou tlamičkou. Ale možná umřela stářím. AQ bylo staré přes 2 roky a rybky tam asi taky tak dlouho byly, tak je možné, že umřela stářím. Plavala normálně a nijak se nestranila atd
No vidíte, já to mám obráceně, albínka je vidět stále, zatímco normálně zbarvený samec se s oblibou válí u filtru, že o něm prakticky nevím.
ancistrusi jsou akvtivní hlavně přez noc. Záleží jaké mají akvárko, nebo jak se bojí. Nebo když je krmíš jen přez den tak vylízají na jídlo (ale to nemusí být pravidlem)
Přidat reakci
1 ...... [34] ...... 65
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 50902x