Přihlásit se RYBICKY.NET »

Ancistrus - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 34 Přejít na další stránku   1  
Ancistrus - chov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kobylka23
Ja bych teda spise udelala mrazene kostky z cerstve zeleninky palec No,jak je to s kalenim vody?To je taky pravda :-O
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tudy – Re: goblizek
Mno já nevím, jednou rozmražená potravina by se podruhé zamrazit už neměla, ale dejme tomu. Nekalí se tou směsí voda? Házíš to tam zmražené?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kobylka23 – Re: goblizek
A žere to vetsina sladkovodnich rybek?Krom anciku?Tu mraz.rozmixovanou zeleninu?Jinak to je skvelej napad!!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - goblizek
ahoj
nemůžu nereagovat
já krmím zeleninou ze zahrady a z kaufu a problém není ;-) jen je třeba zeleninu dobře omýt a třeba salát (z obchodu)bych rybám nedal,ale koupím mraženou zeleninu do polévky(kukuřice,hrášek,mrkev)rozmixuji a dám do sáčku a na mrazák a potom jen ulomím a krmím palec žerou to všechny ryby a nejen krunýřovci ano pro zlepšení tam přimixovávám i filet
a až budete v tom kaufu tak si kupta batáty jsou to sladké brambory a držkolezcům móóc chutnají ano stačí tenké kolečko a v lednici vydrží strášně dlouho
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Libor123 – Re: sarka01
Ahojík. To se ví, že jo. U mě žerou třeba okurku, cuketu, brambory, samožřejmě granule pro ancíky, špenát apod.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tudy
To jsem ale blb, stydim , teď už je pozdě, tak příští rok. :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NASREDDIN – Re: Tudy
A co třeba zeleninu zamrazit?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant – Re: Tudy
Nikdy jsem v zimním období při přikrmování okurkama žádnej problém neměl. Buď mám odolný ryby, nebo to s tou zimní škodlivou zeleninou nebude zas tak žhavý. :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tudy – Rychlená zelenina
Zdravím,

podzim je v plném proudu, domácí zásoby došly a v obchodech bude brzy jen rychlená zelenina. Nerad bych si ryby přiotrávil, máte zkušenosti s přikrmováním zeleniny v zimě? Není lepší v zimě zeleninu výrazněji omezit ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - alfik1 – – Re: Patik
dej jim okurku (hadovku)nebo zelí z toho by meli mit dost zelené stravy a kytkám by mohli dát pokoj
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tudy – Re: Patik
Anubias můžu potvrdit, dále Vallisnerie (gigantea). Rostliny vůbec žerou minimálně, hlavně čistí povrchy a žerou granule+zeleninu co jim hodím. Ovšem jsou to ještě mladé kusy.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant – Re: Patik
U mě jim nechutnají Microsoria, anubiasy a kryptokoryny.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Patik – Rostliny vs.Ancistrus
Zdravím všechny, potřeboval bych se zeptat. Moji Ancistrusi mi plení akvárium od rostlin a tak bych chtěl poradit jak tomu zabránit, popř. zda-li nemáte nějaký tip na rostliny, které jim nešmakují. Předem děkuji. rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek 0  - katterinecka – Re: mori79
a myslis ze krunyrovec nekde v pralese v amazonce narazi na syr? to bych se docela bala ze z toho bude mit strevni potize
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mori79
Yirka napsal: Zkus třeba bagetu a zítra je neděle tak řízek. hmm Ale raději si o nich něco přečti. <a href="http://rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_sp_obycejny" target="_blank" rel="nofollow">http://rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_sp_obycejny</a>
ja len ze som to videl na fotkach ako zeru platky okurky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: mori79
Zkus třeba bagetu a zítra je neděle tak řízek. hmm Ale raději si o nich něco přečti. rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_sp_obycejny
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent – Re: mori79
Čtu dobře? Plátkový sýr?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mori79
mam tri kusky pohlavie este neviem urcit mozem im uz teraz davat npr kusok platkoveho syra alebo platok okurky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - domik101
ne já jen že teď se mi zdá samice o dost hubenejsi a samec je v lodi :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: domik101
Asi to bereš s humorem, takže poslední reakce: Když pánbu dopustí, i motyka spustí. ;-)
a muze to byt uz dnes?
Zde u ancistrusů platí co je psáno, to je dáno - horší je to někdy s komentáři návštěvníků. Že je nakladeno poznáš tak, že samec bude zašitý u jiker a 2 týdny mu uvidíš jen vousy nebo ocásek. A může to začít zítra, za půl roku nebo taky třeba nikdy.
no to vim, ale třeba že je to od 4 týdnů po 8 týdnů např.
no vyznám se :) ,ale s anistrusama začínám a někdy je na netu psáno co neni vůbec pravda :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - S invalida
Mě se osvědčilo plátek syrový brambory....jinak já mám opačnej problém..kam s nima...osvědčenej chovnej pár klidně prodám :)
Ono to není "hup na krávu už je tele" (v dnešní době má i ta kráva smůlu). Vše máš popsáno zde v atlasu, myslel jsem, že jako čtyřhvězdičkový uživatel se vyznáš. ;-) rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_sp_obycejny
a za jak dlouho? a jak pak trva dlouho nez z jiker neco bude?
Tak dobrou a pestrou stravu a úkryty namíru. Ve velikosti +-7cm se běžnězačínají množit.
jo poznám proto sem jel takovy kus do zverimexu kde je maj vetsi ze to de poznat bez problemu co to je u nas maj jen malinky
Jde o to jak jsou staré-velké. Jestli již poznáš pohlavní rozdíly.
ale nove koupene z jinych zverimexu dnes sem je dal do aqua z karanteny
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: katterinecka
Asi "nepřeskočila jiskra". :-)
já je mam oba dospele samec ma okolo 8 cm a samice okolo 7 cm a ja sem si uz s nekym psal a on rikal ze samice ma plne brycho jiker a jikry ma jen dospela ? ukrytu maji dost
a teda jak to trva?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - katterinecka – Re: Yirka
já už je mám rok a pul a pořád nic, ale kdyby nezačly tak mi to nevadí :-) mám dva samce, jednu samici a jednu samici gold
Hlavně bude záležet jak se o ně budeš starat a jaké jim utvoříš podmínky. Hlavně kvalitní a pestré krmivo, dostatek úkrytů a hlavně - ochotný pár (y). Pokud do roku a půl nevyrostou na 6-7cm a nezačnou, je to asi marné. Proto je lepší koupit více kusů, vychytat nejlepší a pak můžeš zásobovat široké okolí. Na množení jedna z opravdu snadných, jiker kladoucích, rybek.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - katterinecka – Re: domik101
normálně to trvá třeba 1-2 roky než dospějí
za jak dlouho se muzou ancistrusi rozmnozit? mam je nove ted
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Linduš – Re: Semtex
vypadá nádherně zlatě palec
ten můj je asi neidentifikovatelný hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Semtex – Re: Linduš
ne to není náš.... jen jsem si fotku vypůjčil...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Linduš
Fotka k příspěvku ještě jedna nekvalitní :)
prcek má 4cm

Reagovat na tento příspěvek 0  - Linduš – Re: Semtex
Fotka k příspěvku váš? :-)
a tenhle?

Reagovat na tento příspěvek 0  - Semtex – Re: Linduš
Fotka k příspěvku tohle je L-144

Reagovat na tento příspěvek 0  - Linduš – Re: Linduš
aha, on to může být L144
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Linduš – Re: Yirka
myslela jsem, že to nebude jisté, díky ano
a co ty oči?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: Linduš
I jinochům začínají růst vousy v různém stáří. Nicméně ve velikosti k 5cm by měly již býti patrné. ;-) (Platí pro rybky) :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Linduš – mám blbou otázku
ancistrus gold je albín... na všech fotkách vidím bíločervené oči. co když je má ale žlutočerné?
a ještě jedna: v kolika cm by měli být poznat pohlavní rozdíly? stydim
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tudy – Re: JirkaR
Ještě doporučuji tohle:

www.catfish.cz/…

Přeji ať to dobře dopadne.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JirkaR – Re: Tudy
karanténu nemám ale budu ji sledovat a uvidím co dál jestli ji uvidím žrát tak asi bude v pohodě.S těma jikrama by to bylo supr, chvilku se motala kolem samce ale ten ji odehnal (trouba). Počkám ještě pár dní a uvidím.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tudy – Re: JirkaR
No nevím, budˇ jikry nebo zácpa. Zácpa může být klasická nebo má vnitřní parazity. Zkusil bych vylovit, dát do karantény, nekrmit a sledovat, co kadí ...
Hovězí srdce bych Ancíkovi nedával, vím že si rád smlsne i na mase, ale to už je lepší kousek mražené rybičky...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Usine – Re: JirkaR
Vyměnit 50% vody můžeš v odchovné nádrži, ale na klasické společenské akvárium je to moc, stačí 1/3. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JirkaR – Re: Tudy
no jasně,výměna vody jednou za týden cca 40-50% objemu, krmení klasika, okurka, tetra wafer mix, sem tam hovězi srdce se špenátem. Ostatní Ancici jsou v pohodě.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [34] ...... 65 66

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 51433x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/84-ancistrus-chov?od=1651