Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ancistrus - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 46 Přejít na další stránku   1  
Ancistrus - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2009 20:56 Muž sux [117] - Amerika – rada nad zlato...
Tak za prve Ti závidím, že si ti daří množit tyhle ryby. Jsou to moji favoriti. Ale chápu, že čeho je moc toho je příliž. S tímhle problémem jsem se setkal už vícekrát u vícero akvaristů. V zařízeném akváriu je to řekněme - nadlídský úkol. Věřím, že by jsi několik kusů "uštval" do sítky, ale pokud je chceš opravdu vylovit všechny nebo většinu napadá mě jen jedna možnost. Při rekonstrukci "předělávce akva. Jinak ty špunty nedostaneš. vyndat dekoraci a pak možná po dvou hodinách budeš mít vyhráno. Otázkou je kolik lidí tu bude mluvit o stresu ryb atd...je to pravda zběsile je nahánět po akváriu není ideální. Jinou možnost nevidím...No hodně štěstí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2009 20:50 Muž Barney [61] – Re: luke
Hoď na dno tabletu a nad ni si anchystej síťku, oni se na tabletu za chvíli slítnou, pak musíš rychle máchnout a máš je. Ale nemusí to vyjít napoprvé. Chce to čas a nervy na uzdě, já sem samici ancíka lovil asi hodinu a málem mi ujely již zmiňované nervy. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2009 20:49 Muž boruberry [159] - Raci, krabi, krevetky – Re: luke
Jestli nemuzes chytiti ancistruse v tomto akva tak bych te chtel videt, jak bys ho chytal v akva zarostlem plnem korenu, kamenu atd ... Já například vyháněl ancistruse z hustých porostů špejlí a do síťky mi vplul.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2009 20:47 Muž luke [0] – Jak odchytit ancistry?
Fotka k příspěvku V akva se mi začli nekontrolovatelně množit ancistrusi a prakticky neuplyne týden, abych si nevšiml dalších prcků. 200litrové akvárko není nafukovací, takže je potřebuji vylovit a prodat u nás v akvaristice. Jenže jak je vylovit, to je ten problém! Okamžitě se začnou schovávat a nemám šanci. Neměl by někdo radu?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   19.06.2009 19:53 Muž Pusta [25] Re: Uli
No je to dokonce obvyklé, že v této velikosti se do toho pouští.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   19.06.2009 18:54 Muž Uli [17] Re: Kalupinka
NO tak to je jasné, já bych ho daroval i tak.. Zbavuju se jednoho velkého a čumím do akvaria a vidím něco malinkého na listech Echinodoru...mám tam malí ancíky smich smich Je možná že párek velký asi 5-6cm muzou mít mlade? coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2009 18:22 Žena Kalupinka [32] Re: Uli
v inzerci ho taky můžeš darovat :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2009 17:24 Muž Uli [17] Re: Rebbie
To zatím ne....ja veřím že se mi podaří ho někomu darovat :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2009 13:13 Žena Rebbie [71] Re: Uli
Uli, zkoušel si vůbec inzerci??? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   19.06.2009 13:05 Muž Uli [17] Re: FranzFritz
To je šílené jak je ten svět malinký :-) Asi se budu muset někde poptat místních jestli někdo nechce ancíka
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   19.06.2009 12:58 Muž FranzFritz [207] - TetryRe: Uli
Tak to je smůla. Snad by si ho vzal někdo z dětí ze školy. Kdejaké dítě má doma akvárko a někomu se třeba bude hodit.
Zaječí znám velice dobře. V okolí kolem kostela jsem jako dítě trávil prázdniny :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   19.06.2009 12:54 Muž Uli [17] Re: FranzFritz
Sááákra, ja to víš?? coze Ze školy jsem nějaký ten pátek pryč,ale co si pamatuju tak nic takového jako centrum volného času tam není :-O Ale je tam rybářská organizace,ale to jsou staší pánové co jen chytají a klábosí u piva
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   19.06.2009 12:42 Muž FranzFritz [207] - TetryRe: Uli
25 litrů je na odrostlého ancistrusa opravdu málo, i kdyby tam byl sám. To s darováním je dobrá rada. Když jsem měl nechtěnou rybu, tak jsem ji zanesl do místní školy.
Vy máte základní školu na kopci u kostela, tam bude taky určitě nějaké centrum volného času ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   19.06.2009 12:41 Muž Uli [17] Re: Rebbie
On je to kus chlapa smich Asi budu muset rozhodit sítě jestli někdo o někom neví..No tak burza bude v Brně až někdy v září. žádná jiná zu v okolí není :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2009 12:38 Žena Rebbie [71] Re: Uli
Uli, já takhle nechtěnýho ancíka odnesla na akva burzu a dala dala no prodejci kterej prodával ancíky :-)
A nového do tak malého akvárka nekupuj. Vyroste a co potom? Ani se do takového akva nehodí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2009 12:28 Muž Uli [17] Re: Kalupinka
Práve nikdo z mého okolí akvárko nemá...o tom jsem už uvažoval... :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   19.06.2009 12:24 Žena Kalupinka [32] Re: Uli
Radši si kup malého a tohoto někomu daruj.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2009 11:59 Muž Uli [17]
Zdravím mám dotaz. Mám odrostlého ancistruse cca 10 cm. Můžu ho dát do 25Litrového akvárka kde jsou jen paví očka? Díky za odpověď
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2009 13:37 R Muž Silent [5949]
Sloučená témata - zkus to tady pohledat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2009 13:34 NNNTomas – Krmení vykulených ancistrusů
Čím mám krmit vykulené ancistrusy kterí už vstřebali žloutkové váčky?

Je možné dát na pár dní na sluníčko flašku s vodou (třeba i s listem salátu) a nechat "pokrýt" mechem? A pak jim to celé (bez té vody) hodit do akva?
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2009 15:51 Muž lachon [8] - Cichlidy
to rozhodně neni normální jestli teda neni brutálně přepapanej
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2009 15:16 Žena glumča [424] - Labyrintky – Re: MrHahaha
Podle fotky je i nepřirozeně nafouklej... :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2009 08:24 Muž stanovsky [29] - Živorodky – Re: MrHahaha
Asi není. Nikdy jsem to u ancistrusů neviděl. A bohužel ti asi ani nijak neporadím
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2009 21:58 Muž MrHahaha [1] - Tetry – Re: MrHahaha
Fotka k příspěvku chci se zeptat,jestli je normalni,ze ma u zadecku neco co vypada jako vzduchovy vak???viz foto

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.06.2009 21:22 Muž Malapa [494] - Afrika – Re: lachon
To nesouhlasím, jistou samičku máš až tak od velikosti 7-8cm. Čtyři centimetry velcí, jsou tak odrostlá mimina. Běžná velikost dospělých dobře živených ancistrusů je 11-15cm. Smaozřejmě to jsou ryby staré několik let.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.06.2009 20:59 Žena Hatomi [27] – Re: hf
Ancíci rostou relativně pomalu,mě se narodili 23.prosince 08 a ten,kterého jsem si nechala má sotva 2cm...
Kdy úplně dospějí bohužel nevím,ale kamarátce se samička poprvé třela myslím zhruba ve dvou letech věku.
Jinak já ancíky krmím kopřivou,bramborem,mrkví,okurkou,popř. nítěnkami ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.06.2009 16:51 Muž metal [96] - Cichlidy – re.pavel
maso vyhod na druhy den.zacne sa roskladat a privedies si dajake choroby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.06.2009 16:43 Muž lachon [8] - Cichlidy
jestli maj víc jak 4 cm a nemaj fousky,tak to vypadá na samičky ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.06.2009 13:11 Muž hf [54] – Pohlaví?
Zdar,

Jak rychle ancíci dospívají? Kdy se dá rozeznat pohlaví? Máme 4 ks od února 09, všichni rostou ale vypadají stejně, žádný nemá ty "vousky" navíc na tlamičce, jen takové 2 výčnělky nad očima.

Podařilo se nám koupit tedy 4 samičky nebo je ještě brzo na určení pohlaví?

Díky,
H.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2009 15:21 Muž MrHahaha [1] - Tetry – Re: navik
ze zacatku,i ted sem ho krmil/mim vlockama "Sera Flora"
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2009 14:10 Muž navik [908] - Sumci – Re: MrHahaha
Problém to není, ale např. patentky se mohou ve výkalech "seřadit" takto za sebou a vytvářet dojem "článků"...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2009 10:18 ondra08 – Re: MrHahaha
Nekrmil jste náhodou srdcem nebo jinými druhy masa, kde je taková,,blanka", která se musí odříznout, jinak to ryby těžko stráví a serou dlouhý bílý výkaly?

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2009 07:17 Muž MrHahaha [1] - Tetry – Re: navik
patentakami ne,ale mam zive artemie...je to snad problem???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2009 23:01 Muž navik [908] - Sumci – Re: MrHahaha
Obávám se, že z těch fotek až na jasnovidce nikdo nic nevykoumá. Nekrmíte náhodou živými či mraženými patentkami? hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2009 22:37 Muž MrHahaha [1] - Tetry – Re: datura
takz esou to ty vykaly???ja se o nej troch bojim,pac mi jeden uz zemrel...a taky mam sve prvni AQ... :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2009 22:36 Žena datura [104] – Re: MrHahaha
aha - tak to bych nějak moc neřešila:-) zvlášť u krunýřovce :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2009 22:31 Muž MrHahaha [1] - Tetry – Re: datura
asi sem se vyjadril troch spatne...neni to upe clankovany je to tvoreny ze zhruba 3-4 casti,ktere sou spojene nejakou tenci vrstvou...fakt doufam,ze to sou ty vykaly...jo a ma to takouvou bilo-sedou barvu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2009 21:50 Žena datura [104] – Re: MrHahaha
je to článkovaný, tak se jedná o parazita. ale budeme si muset počkat na lepší fotku nebo jestli se k tomu vyjádří někdo, kdo má zkušenost se střevními parazity.já na tom obrázku totiž nejsem schopná rozeznat ani ty články. :-D je to hrozně rozmazaný, sorry. tyjo, ale jestli je to fakt parazit, tak je to macek.
jo, jinak - dej ho do karantény, parazitární onemocnění se lečí docela ztuha a kdyby to chytly další ryby...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2009 21:40 Muž MrHahaha [1] - Tetry – Re: MrHahaha
Fotka k příspěvku a este jedna

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2009 21:39 Muž MrHahaha [1] - Tetry – Re: datura
Fotka k příspěvku je to clankovany mam uz ty fotky,ale sou nic moc tam kde sou sipky to zacina...

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2009 21:30 Žena datura [104] – Re: MrHahaha
prosimtě a jakou to má barvu, strukturu...pod pojmem cancourek je dost těžký představit si přesně to, co máš na mysli. nehledě na to, že ancistrusi jsou experti na výrobu dlouhých výkalů (klidně 3 cm i víc ;-) )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2009 21:15 Muž MrHahaha [1] - Tetry – Re: MrHahaha
hledal sem ho a nemuzu ho najit tak aby byl poradne videt.jen chci este dodat,ze se ten cancourek zkratil z cca 3cm na 0,5 cm. ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2009 21:00 Muž MrHahaha [1] - Tetry – Re: datura
ja vim,fotak ma tedka mama a ta se vrati az v sobotu.me to na brisni strane mezi tema dvouma ploutvickama v zadu
zkusim hodit foto aspon z mobilu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2009 20:35 Žena datura [104]
jestliže má 3cm i s ocasem, tak to stejně nepoznáš. chtělo by to fotku a nebo aspoň upřesnění, kde přesně myslíš. na hřbetní straně má mezi ocasem a hřbetní ploutví tzv. tukovou ploutvičku. pokud je ten "cancourek" na břišní straně, tak sem hoď obrázek, takhle ti nikdo moc neporadí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2009 19:10 Muž MrHahaha [1] - Tetry – Re: Yirka
Mam problem,mozna.Nevim jestli je to normalni tak se radsi zeptam.Mam acistruse nevim jak dlouho zije ale ma asi 3 cm i s ocasem.mezi zadnima ploutvickama mu kouka nejaky "cancourek" a nevim jestli to neni neco jako napr. tasemnice.Prosim odepiste co nejrychlej uz mi jeden umrel,ale myslel jsem,ze to bylo spatnou stravou...
P.S. jestli to je samice nebo samec OPRAVDU nevim... :-( prosim popripade odopiste i jak se toho zbavit...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2009 16:21 Muž Yirka [9244] – Re: Zabacek
Jakmile se jednou naučí na rostliny (a krmení zeleninou k tomu napomáhá) již je to nevratné. Masitou potravu bych nenechával déle než přes noc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2009 16:18 Muž Zabacek [2]
No dostaly dalsi kus melouna a stejne kytky zerou i na dale, ale jen co se dostanu nekam do akvaristiky tak jim zkusim koupit nejaky ty granule. Nevite nekdo jak dlouho muze zustat to maso (syrovy a nebo vareny) podvodou aby se nezacalo kazit? Jinak co se tyce kytek tak doporucuju zatizit matickama (pouzivam nerez M14-16) pak ikdyz je podhrabou tak nic nevyplave. Jinak me zatim hrabat nezacali a to jich mam sest :-).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2009 10:10 Muž stanovsky [29] - Živorodky
Mno tak je teda nějaký rozpustilý. Třebas mu opravdu něco nevyhovuje. Jednou ho to přejde.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2009 09:21 kiss – Re: teabe
bouzel jejich rec neumim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2009 09:16 Muž teabe [4] - Živorodky – Re: kiss
Už jsi mu zkusil domluvit?

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [46] ...... 65

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 51165x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/84-ancistrus-chov?od=2251