Ancistrus - chov
Ja mel ve filtru Eheim 2217 nekolik desitek krevetek, ale vsiml jsem si toho az jsem filtr vylival
a skoncila tak vetsina v odpadu. Od ty doby mam na nasavani kostku molitanu (nastesi schovanou v "kominu" ,takze to neni tak hrozny), ale musi se uznat ze prutok se snizuje docela rapidne a musim ji cistit co tyden. Ono i ta sitka by se asi zanasela a hur sdelavala. Takze ja jsem pro molitan.
Nevím. Uvidím, až filtr otevřu. Ale to asi tak brzy nebude.
Ancistrusy zásadně nechovám - "nejdou" mi ke kytkám.
Ale že mám ve filtru (TTE 700) nějaké krevety, to jsem si téměř jistý. (Naposledy jsem filtr otevíral - tuším - před rokem a půl a - byly tam!
)
...to velikosti mého akvárka není na škodu... i tak ještě přiškrcuji na kohoutech...
"Na škodu" je to, že člověk musí co chvíli sahat do akva, sundávat a propírat molitanový návlek, a to bez ohledu na typ filtru, velikost akva nebo nastavený průtok.
Komu se to líbí, ať se baví.
s tim zanasenim taky souhlasim
spise me zajima jestli tam mohou opravdu zit a exsitovat delsi dobu, je tam s nima i maly snek
sani mam v akvariu pobliz mista krmeni, teoreticky se do filtru dostane i nejaka potrava
Ano ale to velikosti mého akvárka není na škodu. Ex 600 je filtrem pro akvárko 45l a i tak ještě přiškrcuji na kohoutech.
Tomas Enderson
diky za rychlou reakci chlapi
nezkousel protoze by se to muselo zase vice maskovat a jde mi o to ze sberny kos nasava i vetsi kousky necistot, akva vypada cistejsi.Ale mozna na na nejakou dobu, nez vyrostou bych to i zkousl
Miras a Grizly naznačili, oč mi jde - molitanový "návlek" znamená v podstatě neustálé "vrtání" v akva. Rychle se zanáší a výrazně snižuje průtok. Vám ne?
To iste sa mi stalo s Razborkou. Spokojne si zila az v komore externeho filtra. Kolko tam bola to netusim. Akonahle som si vsimol, ze spolu s vodou vylievam aj rybku, tak som rozobral cele umyvadlo a rybku zachranil.
Ono asi ani nema zmysel ich stale zachranovat, rozoberat filter atd, nakolko ked sama chce, tak tam proste opet vlezie ci chceme ci nie. Rozdiel by bol, ak by to bola cca 10cm ryba
Dal jsem na sání Fluvalu 204 kostku molitanu z bublifuku a znatelně to ovlivnilo průtok. Tak jsem si udělal sitko. 1mm vrtákem jsem navrtal trubku. Bylo to hodně dírek a 2 zlomené vrtáky. Zbytky rostlin ho dost ucpávaly a tak jsem po čase nasadil zpět originální koš.
Mám jí tam běžně a v EX 600 jsem zatím zádného obyvatele nenašel.
Tomas Enderson
spíš nějakou punčochu nebo něco takového
Co takhle dát na sání kosku molitanu bude to dobrej předfiltr a zároveň zabrání antíkům lízt tam kam nemaj.
Tomas Enderson
Mali ancitrusove asi 3tydny stari se mi schovavaji v spodni casti externiho filtru eheim2222 ve volnem prostoru pod kosi, dostali se tam saci hadici. Minule pri cisteni filtru jsem tam nasel 2 jeden byl o hodne vetsi nez ostatni v akvariu, takze tam evidentne nestradal? Ale ted jsem jich tam objevil 5 nechce se mi porad rozdelavat filtr a lovit je. Muzu je tam nechat zit v tom kalu?
Dobrá volba
0 15.11.2009 19:51 Usine – Re: Jara
Lepší než vlasec je nějaká síťka (od kivi), protože vlasec riccie velmi brzo proroste a najdeš ji na hladině.
Rybám to nevadí, ale některým ancitrusům to chutná
proc by melo?
0 15.11.2009 18:32 Jara Aha, děkuji mockrát za vaše odpovědi
. A ještě jedna věc. Když dám třeba riccii na kořen a pevně uvážu vlascem, tak to nevadí nikomu (jako rybám)?
Mě každej pokus o kobereček sežrali.
...tiez som si myslel ze tu Cladophoru zozeru - ale prave naopak - pekne sa stara o svoj "domcek"...
...ono islo bi to - ale muselo bi sa to riadne rozrast a uchitit...az potom ancika a pod...
...ancik to vie pekne "prehrabat" a SAE tiez
...ten AC ground musim stale "presuvat"
0 15.11.2009 17:43 gupka [2] - Chovám tři thorakáty, jednoho peřovce a dva Trnovce Egemanovy 0 15.11.2009 17:37 dan999 – ...
to je frajer
...ten moj si spravil "domcek" pod - Cladophora aegagropila...
...a aj male tam ma...
Obecně je to spíš obráceně, ryby dna vadí kobercovitým rostlinkám, protože různí sumečkové a mřenky se obyčejně ve dně dost vrtaj. Ale už jsem i viděl, že to jde, mně to ale neprošlo
0 15.11.2009 15:50 Jara – Vadí ancitrusům a koberečky?
Dobrý den. chtěl bych se zeptat jestli vadí ancitrusům a jiným rybkám žijícím u dna tzv. kobercovité rostlinky... Např. kdybych měl kobereček z riccie. Děkuji za odpovědi.
Starší reakce
To asi ty růstové hormony
Nebo je to jenom dusíkatá vojtěšková směs ?
...niekto ich nekrmi vobec - oni si stale nieco najdu...
...zalezi aj na tom ako sa "naucia"
...ja som skusal aj uhorku aj salat - ani sa toho nedotkli o 3 dni som to vybral von...
...ale cim krmim skalare - SAK 55 alebo mix granulat a hovedzie srdce tam su hned - ako pijavice...
...tazko povedat co uprednostnuju
- ked im chuti to srdce - co s "nimi" ?
SAK GREEN alebo Spirulina som este neskusal ten im urcite bude chutit...
Nekrmím zeleninou, zásadně vločkovým krmivem, nejlépe zeleným obsahujícím spirulinu, zelené tablety a pravidelně několikrát týdně podávat mražené patentky. Při takovém krmení je šance, že alespoň část ryb doroste původní velikosti 12 a více cm. Před deseti, dvaceti lety by chovatelé dnešní ancistrusy z chovu vyřadili jako "podražené".
já ancíky (3x) krmím okurkama, hruškou a bílými hrozny - všechno na plátky, jen okurka potřebuje zatížit kamenem
tablety s rostlinou slozkou,zatizena okurka,sparena kopriva,spenat,salat.....obcas se jim snazim dat tablety od sery,ale vetsinu sezere Vincent a neonky
Mám v akváriu jenom 12 ancistrusů. Můžu je krmit vločkovým krmivem nebo granulkama? Budou to žrát? Nebo čím?
Starší reakce
Já jim kupuju tabletky, někdy jim dám kolečko okurky někdy nic, aby prošmejdili dno a skla
0 20.10.2009 19:33 stiga25 – Re: ako krmit prisavnicka
ja krmim svojich spenatovym piré necham rozmraziť menśiu kocku a vhodim do akvarka
1 20.10.2009 19:15 ako krmit prisavnicka – ako krmit prisavnicka
ako mam krmit prisavnicka???
Starší reakce
Perfekt, to jsem teda zvědavej na ty fotky...
No já spíš jednou (teď je to opravdu hudba budoucnosti) bzch si udělal teba stojan a dal takhle par akvarek na sebe na djednotlive druhy..jiné rzbz bzch tam neměl..bzlo bz to super ještě sehnat sponzora
Něco podobného jsme si nedávno postavili - 2,5 metru na délku a asi 35 cm na výšku, asi metr hloubka a je to super. Fotky budou časem. Je to širokoúhlé kino a bez problémů tam přidáš i jiné ryby. Ať se daří
Problém bych v tom určitě neviděl. Splníš mu v podstatě všechno, co má rád. A vysokou hladinu opravdu nepotřebuje.
Otázka je, jestli podobné akvárko bude časem vyhovovat tobě. Přeci jenom na přidání jakýchkoliv rybek, co nejsou vyloženě ryby dna, je to trošku nízké...
Zdravím všechny
napadla mě myšlenka nízkého akvária s proudící vodou, velkými kameny a kořeny, možná několika anubiasy...a jen pro krunýřovce (druhové akvárium)...s tím že by výška vodního sloupce byla tak 25cm.Nebyl by v tom nějakej problém? Nebo nějaký odkaz na pdoobnou nádrž? děkuji..
Starší reakce
jj, na tu už jsem koukal
Přidat reakci
1 ...... [44] ...... 65
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 50902x