Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ancistrus - chov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 61 Přejít na další stránku   1  
Ancistrus - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2007 21:12 Muž Malapa [494] - Afrika
Stránky catfish znám skrz jejijich majitelku. Myslím, že se v rybičkách vyzná. To však nic nemění na tom, že lečbu Multimedikalem a podobnými léčivy na základu mědi, plus přídavek soli, ikdyž uznávám, polévkouvou lžíci na 10l vody nedávám, v mých nádržích přežilo v uplynulých dvaceti letech několik generací ancistrusů. Troufám si tvrdit, že přídavkem soli ancistruse rozhodně nezabije.
Samozřejmě nikoho nenutím, aby se mými radami řídil. Konečné rozhodnutí je na každém jednotlivci. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2007 20:58 Muž mch.sokolov [160] - Cichlidy
malapa:zkus si něco přečist o těchto rybách:-) www.catfish.cz to neznamená že tobě to přežili,že to přežijou někomu,kdo o nich nevi vůbec nic,ani takovou věc,že se chodi nadechovat na hladinu a to jen diky tomu že se dusi a že do 25ti litrů akva(bez zeptáni) dá 4 polivkovi lžice soli a pak ti bude vyčitat,jaxi mu sqěle poradil :-) X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2007 19:45 Muž Malapa [494] - Afrika
Sůl mu ani v nejmenším nevadí a to ani v docela vysoké koncentraci. Osobně mnoha lety odskoušeno. Pokud má opravdu napadené žábry a nedýchá, tak výměna vody rozhodně nepomůže.

Pokud ale normálně pohybuje žábry, tak souhlasím, že je potřeba vyměnit vodu a víc dbát na její pravidelnou výměnu. no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2007 19:31 Muž mch.sokolov [160] - Cichlidy
to malapa:ancik zrovka nemusi sůl:-)ale myslim že by mu stačilo vyměnit vodu a lip filtrovat(vzduchovat) X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2007 19:25 Muž Malapa [494] - Afrika
Ancistrus se dusí, s Nemem to nemá nic společného. Podívej se na něj, jestli pohybuje žábry, pokud ano, je ve vodě málo kyslíku, což může být, třeba zvýšenou teplotou.
Pokud žábry nepohybuje, je nemocný. Ať se to může zdát divné, neudusí se, i když nedýchá. Kyslík přijímá tak, že spolkne bublinu vzduchu z hladiny a po chvíli jí zas vypustí. Nepodléhej panice, osol vodu a přidej třeba Multimedikal. Během několika dní ancík začne dýchat a vše bude v pořádku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.07.2007 18:31 Muž Nik [191] – Hledá se nemo
Hledá se Nemo. ...viděl jsi to?
Ten tvůj ancík to očividně viděl.

My bubles!!!My bubles!!!My bubles!!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2007 17:31 Koráložroutovecsladkovodňopodzemní – Ancistrus- Hon na bublinky?
Mno, potřebuju jednu takovou radu- mám 25ti litrový akvárium už nějakej ten měsíc, 4 Neonky a 2 Ancistrusi- Neonky se chovají v pořádku, ale ancistrus se drží v rohu a dycky vystartuje na hladinu, vezme nějakou bublinku (když se objeví) seběhne dolů a tam ji zase "vyplivne". Je to nějaká hra nebo to něco znamená? :-O

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2007 21:57 Muž Malapa [494] - Afrika
Nejpohodlnější je dát jim na tření květináč, nebo jinou dekoraci, která se dá dobře vyndat i s vodou co je uvnitř. Potom stačí, 8-9 den po vytření, vyndat třeba ten květináč s vodou i samcem co je uvnitř a přendat do menší nádrže, kde se potěr rozplave.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2007 00:17 pigal
Když je potřebuju přelovit, tak je vytáhnu i s dekorací na které jsou přichycení a jistím je síťkou :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2007 14:38 Max
No já když se mi v jedné jeskyňce rozmnožili, tak jsem mladé odendal tak, že jsem je vysál hadicí. Přežili to bez úhony.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2007 14:25 wenca – odlov ancistrusu
ahoj chci se jen zeptat, jestli nemate nejaky trik na odlov malych ancistrusu. oni mi zalezou do skvir a nemuzu je dostat ven. diky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2007 11:45 kory – ancik
ja mam dva větš asi tak do 10 cm a dva male do7 cm a všichni sou v poho jenom kdyš jsme odjeli na dovču tak mi zlikvidovali jednu rostlinu :-( hmm alae inač sou bomba!!!!!!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2007 21:23 Usine
Mám ancíky a hlavně echinodory a rostliny mě nežerou. Musíš je ale pořádně krmit. Pokud ani to nepomůže tak se jich zbav a pořiď si mladší ty to nedělají. Třeba jsi měl smůlu a narazil na echynodorožrouta. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2007 20:18 Muž tomas j [3] – Ancistrus
Ahoj
Před časem jsem měl stejný problém , ale zjistil jsem že ancistrus žere pouze rostliny rodu Echinodorus.No časem mi je všechny zlikvidovali.Pomohlo mi však přikrmování zeleninou, především okurky jim chutnají.I když jsem je krmil ,tak stejně mi ty velikolisté echinodory snědli.Já být tebou udělám kompromis- zkus krmit zeleninou a tabletami častěji a jestli to nepomůže ,tak se vzdát echinodorů..Měj se TOM

To Horác: Přísavku mají hlavně kvůli přijímaní potravy ze dna , i když to s tím přichycením kamenů ve volné přírodě máš taky pravdu..Řasy z lístů seškrabávají jen mladí krunýřovci , starší už na to dlabou :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2007 20:01 Muž Horác [3942]
A krmíš ho? Je všeobecně rozšířeným omylem, že Ancistrus je (pouze) řasožravec, ale není to pravda. Významnou složkou jeho potravy v přírodě jsou např. larvy hmyzu. (Hubu ve tvaru přísavky má spíš proto, aby se mohl přidržovat kamenů v prudce tekoucích vodách, než kvůli seškrabávání řas. :o) Samozřejmě, když má hlad, pustí se i do rostlin ... možná má málo vlákniny ... máš v akváriu kořen?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2007 19:30 stana – ancitrus
jsem začátečník pořídil sem si do svého akva ancitruse všechno klapalo perfektně ale ancitrus povyrostl a teď jakmile se v akva objeví nová rostlina s alespoň trochu stravitelnými listy během jednoho dvou dní je celá sežraná. Mám v akva i přísavku thajskou ale myslím že v té žádný problém není. Prosím poraďte co s tím.
díky

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2007 09:02 James00
Tak jo a dik, jak se dotoho dam (snad uz za mesic) tak se tu zas ukazu. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2007 00:44 marius
Ak máš tu možnosť že máš klasický vzduchovací motorček tak ho napoj na špongiový filter a máš to v poriadku. A ten filter si ponechaj v inom akváriu. Tým by si mal mať problém vyriešený. Tak Ti prajem vela úspechov. A ak sa do toho pustíš a dačo by si sa chcel opýtať, len ma vyhladaj na fóre a odpoviem Ti. Som tu takmer každý deň aj keď zrovna nič nepíšem...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2007 14:57 James00
Fotka k příspěvku Tak uz me nenapada na co bych se mel zeptat, to asi az se vrhnu do odchovu naostro tak sem jeste zavitam, ale abych jeste upresnil moji otazku ohledne proudeni vody v nadrzi tak sem hodim obrazek filtru s ovzdusnovacem, proudeni bublinek jde asi do vzdalenosti 30 cm, takze to tohle 60ti litrove akvarium s delkou 65 cm docela rozproudi, tak ted uz se snad da z toho nak usoudit zda je to prilis silny proud pro ryby ve vytiracce nebo ne - to je moje posledni otazka.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2007 00:08 marius
Vytieračka vypadá presne tak ako na tom obrázku čo si poslal. Mimochodom ak sa nemýlim sú to akváriá Mira03, v ktorých množí a dochováva diskusy. Len s tým rozdielom že tam nedaj ten kužel pre diskusy ale list, ktorého obrázok som Ti nakreslil. Myslím že skalár sa Ti na kužel nevytre, no nechcem to tvrdiť na isto, lebo často sa stane že sa vytre napríklad na sklo akvária. No vždy keď si môže vybrať a má k dispozícií nejakú vhodnú rastlinu alebo jej náhradu, zvolí si ju. Mne sa napríklad v spoločenskom akvarku pár krát vytreli aj na sklo, hoci je tam veľa vhodných rastlín. No zrejme to bude tým, že tam naraz chovám 8 párov skalárov a pozície v akváriu sú zrejme rozdelené. Takže dotyčnému páru neostalo nič iné, len sa vytrieť na sklo. No ak do vytieračky dáš ten umelý list, isto sa Ti naň vytrú, aspoň mne a ani mojim kamošom sa nikdy nestalo, že keď bol umelý list vo vytieračke, žeby sa vytierali na sklo. S tým kuželom pre diskusy ani nešpekuluj... Ešte si sa pýtal na to prúdenie vody. Ja mám vo vytieračke len ten filter so špongiou a vzduchujem tak normálne. Určite nie nejako extra silno a ani slabo. Takže tu skús náajť nejaký optimum sám. S tým prúdením vody Ti neporadím, lebo mne vo vytieračke voda nejako zvlášť necirkuluje a tak neviem aký by to malo dopad na trenie rýb.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2007 13:59 James00
Takze myslis ze by mohla vytiracka vypadat treba jako tohle akvarium se skalaramy ? (rybicky.net/nadrz/1071/0.jpg)


Tercovci jsou taky cichlidy a taky se strou na podklad, dost casto sou videt jejich jikry na kuzeli, moh bych to pouzit na skalary ? A jeste jedna vec......vadi rybam ve vitiracce kdyz je proudeni vody silne ? (filtr + ovzdusnovac)http://rybicky.net/nadrz/700/29.jpg

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2007 00:29 marius
Skúsim Vám napísať naraz obom. Takže poďme po poriadku. Podľa tých rozmerov čo si napísal je to akvárium priam ideálne na množenie gurám. Fakt by to v ňom mohlo ísť krásne. Trochu ma mätie že je dosť dlhé, no keď Ti poviem že ja som v časoch najväčšej priestorovej núdze vytrel úspešne skaláre v akvarku dĺžka 420, hĺbka 280 a výška 250 mm, ani neuveríš... Bolo to pre ne totálne malé, viem žeby som to ani nemal písať, že ma za to možno niekto ukrižuje. No ryby som fakt vtedy nemal do čoho väčšieho tak narýchlo dať. No oni sa mi v ňom vytreli za 4 hodiny ako som ich tam dal!!! A aj pekne odchovali mladé a za týždeň som ich prehodil znova domov do 640 litrového, takže mali na to spomienky ako na dovolenku v sardinkovej krabičke. No napriek tomu by som Ti odporučil mať akvarko s vyžším stĺpcom vody. No a čo sa týka poteru, myslím si že do určitej velkosti by to mohla byť skvelá rozplávačka. Ja by som ju na ten účel isto použil... No a čo sa týka kŕmenia. Kŕmim mrazenou patentkou, cyklopom, moinou a živou nitenkou. Všetko kupujem, lebo momentálne som pracovne moc vyťažený a nestíham si chodiť na potravu. Moje pracovňa vyzerá asi tak že jeden PC v miestnosti a všade okolo kde sa dá akváriá. Takže som v práci a zároveň vždy pri rybách. Takto môžem riešiť akýkoĺvek problém okamžite. No na potravu chodiť nestíham. Ešte kŕmim granulami SAK energy. Osvedčili sa mi výborne. Robia ich u Vás v Čechách a sú velmi dobré za prijatelnú cenu. Ešte posledná otázka je nezodpovedaná a to ako vyzerá vytieracie akvárium. Nie je tam nič, len špongiový filter, umelý list, ohrievač, teplomer a pod akvarkom tmavý papier. Tiež ho môžeš dať aj na zadnú stenu. Akvarko samozrejme dosvecujem. A ešte niečo na záver: z mojich skúseností môžem povedať že je dôležité aj to, kde sa akvarko nachádza. Mám jedno akvarko bokom, lebo ho nebolo kde dať a tam sa mi ryby vytierajú na počkanie, v podstate akýkoľvek druh. No inde, za tých istých podmienok a v tej istej vode je to beznádejné...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2007 13:24 James00
Urcite jsi me neodradil, prave naopak.
Takze pokud to chapu zpravne tak mam nechat vytiracku uplne prazdnou ? Bez pozadi a kytek ?

Jakou zivou potravu by si me doporucil ? A popripade jak ji schanet a zivit ji.
Sem rad ze ze si mi to podrobne vysvetlil, opravdu moc dekuju.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2007 08:15 Vrubouš – Skalary
Mariusy,vidim,ze o tom opravdu neco vis :-),tak se zeptam ted ja.
Je dulezita vyska akvaria,do ktereho poter umistim pripadne i s parem?Mam doma jedno stare akvarium,ma cca 70 litru,ale rozmery jsou dosti nevhodne....Delka 96 cm,vyska 27 cm a sirka 28 cm.Casem bych se chtel vratit ke Skslaram.Delal sem je 3 roky,pak sem se stehoval takze sem musel vsechny ryby prodat.Ted mam zase Skalary,zatim mlade,ale az dorostou a vyberou se pary,tak se zase pokusim o odchov.Zajimalo by me,jestli poter nezakrni,kdyz je to akvarko tak nizke.Dekuji za odpoved :-) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2007 23:38 marius
Fotka k příspěvku Posielam Ti obrázok toho umelého listu. Ja ho mám z nejakej tvrdšej umelej hmoty modrej farby. Nalepil som ho akvaristickým silikónom na kúsok skla. Celé je to vysoké asi 25 cm. Ak chceš vytierať skaláre tak je velmi dôležité aby si vybral dobrý pár, je najlepšie chovať spolu povedzme 10 - 15 kusov dospelých rýb a z toho sa Ti nejaký pár určite vyberie. Pár sa dá zostaviť aj nasilu, no je to lepšie keď sa partneri vyberú sami. Pri skalároch to máš tak isto ako s ľudmi. Ináč bezpečne rozoznáš samca od samice podľa tvaru kladielka, ináč je to dosť ťažké a myslím si, že ani totálny macher na cudzích rybách na 100% neurčí pohlavie. Ak by si videl že v spoločenskom akvarku dva skaláre čistia list alebo niečo podobné a majú kladielka von, kludne ich prehoď do vytieračky. Ja som ich v časoch velkej priestorovej núdze vytieral aj v 30 litrovom akváriu, no doporučujem Ti povedzme také 50 - 60 litrové akvárium. Ťažko povedať či pri výtere je rozdodujúce či je voda odstáta a či nie. Mne sa vytierali aj v čerstvej a aj v odstátej. Podľa toho ako ma prekvapili a ako som mal pripravenú vodu. Do vytieračky potom už nič nedávaj, len ten umelý list a elementkový filter (špongia). Samozrejme bez štrku. Teplotu zvíš na 27 - 28 stupňov. U mňa sa Ph pohybovalo od 6,5 - 7 a Ut od 2 -6. Zmeraj si to aby si nečakal márne ak máš doma vodu povedzme extrémnych hodnôt. Skaláre nie je ťažké vytierať, trocha problém je mať dobrý pár aby Ti nepožieral ikry a dobrého samca aby ikry však oplodňoval. Ja nechávam staré s mladými dovtedy, pokial sa mladé nerozplávajú. Akonáhle sú rozplávané, staré idú preč. To preto že občas sa stáva že im prepne a mladé požerú. Velkochovatelia to väčšinou robia tak, že hneď ako ryby nakladú ikry, ich odlovia preč a ikry nechávajú na umelom liste. No staré Ti urobia vela roboty za Teba, odstraňujú plesnivé ikry a ovievajú ich aby nesplesneli. No riskuješ, že raz ráno vstaneš a ikry tam už nie sú. Že ich zožerú. Ak máš ešte dačo, okolo kŕmenia tak napíš, čo chceš vedieť. A ešte niečo. Chovné ryby musíš dobre kŕmiť, nestačí sušené krmivo, musia mať mrazenú či živú patentku, nitenku či komárie larvy... No čo, neodradil som Ťa? Ak nie tak držím palce, mne sa napríklad podarilo vytrieť a odchovať skaláre hneď na prvý raz a potom ešte viac ráz. No kvôli tomu žraniu ikier som načas s nimi skončil, no idem sa k nim opäť vrátiť. Tak sa maj!!!
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2007 11:04 James00
Tak jo dik.Moh bych te pozadat o fotografii toho umeleho listu ? abych si udelal lepsi predstavu.
a jestli muzu nechat skalary aby se starali o poter, cetl sem ze je berou do tlami a obcas nakou spolknou a pak z poteru nezbyde nic.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2007 22:07 marius
K tým skalárom Ti viem poradiť. V spoločenskom akváriu sa tak na 95 % vytrú na list nejakej rastliny, zvyšok na sklo a pod. No ja to robím tak, že mám urobený taký umelý list, ktorý je na prísavke alebo nalepený na sklíčku a ten vložím do vytieracieho akvarka. Na 100 % sa ti naň vytrú. Mám to z takej modrej umelej hmoty hrubej povedzme 3 mm. Je to na isto lepšie ako list rastliny, lebo keby sa Ti niečo po trení nepozdávalo, vieš to pekne preložiť do druhého akvária, pokial by z nejakého dôvodu nešlo odloviť ryby. Máš tak viac možností. V podstate všetcia čo robia skaláre komerčne, to tak robia. Ak sa chceš niečo opýtať k výteru skalárov, pýtaj sa čo potrebuješ vedieť a ja Ti rád napíšem. Mám za sebou niekoľko výterov, tak ti snáď poradím....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2007 20:21 James00
Diky moc... palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2007 20:21 Muž Horác [3942]
Fotka k příspěvku Skaláry se vytřou téměř na cokoliv :o) ... Já už jsem zažil toto: listy velkých echinodorů (např. E. bleherae), Anubias barteri, Microsorium pteropus, stěna akvária, magnetická stěrka, topítko, teploměr, květní stonek echinodoru ...
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2007 20:04 James00
Jeste bych mel jednu otazku, sice se netyka tematu, ale to nevadi.Jake rostliny jsou vhodne jako treci pro cichlidy (predevsim skalary)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2007 15:44 Muž matrix069 [79]
Asi je to tak. moji Ancistrusy požierajú všetko čo sa im dá. V jednom Akva im najviac chutí Šalát a v druhom sa šalátu ani nedotknú a jedia mäso čo odpadne korytnačke keď ju kŕmim. A granule-klasika. Podľa mňa ich nejak špecialne kŕmiť netreba. palec ano A s tou teplotou neviem,ja mám stabilne 25 st. a rastlinky si ani nevšímajú.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2007 14:14 James00
Tak vam moc dekuju, jak si koupim novou nadrz tak to vyzkousim.
Takze jestli to chapu dobre tak anistrusy si nevsimaji rostlin pokud maji DOSTATEK potravy ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2007 00:39 Muž PaDa [6073] - mřenky a sumci
Osvědčila se mi Hygrophila corymbosa - ancíkům chutná, ale rostlinky dorůstají rychleji než jsou požírány...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2007 00:31 redmaus
Při založeni akvária jsem ohříval vodu na 21°C a ancistusi byli jako pominutí a požízali rostliny. Po dokoupení ostatních rybek jsem přidal teplotu a problémy s odrbanými listy byly pryč. Krmení předtím taky dostávali (granule).Mám jen samičky - můžou byt jen zlenivělé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2007 00:28 Ondrej
Ja to resim tak ze mam hodne rostlin takze kdyz nekdo neco sezere (rak, ancitrus, parmicka) tak mi to bude jedno, hlavne kdyz jim chutna ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2007 00:25 Muž PaDa [6073] - mřenky a sumci – teplota 24-25°C
Podle mých zkušeností to o teplotě není, i v tomhle rozmezí těm mým moc chutná ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2007 23:29 redmaus
Podle mých zkušeností stačí zvýšit teplotu vody na 24-25°C a ancistrusi dají rostlinám pokoj.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2007 23:19 filipo
Já svejm šupináčům dávám kousek okurky, jen co to tam dám už jsou na tom přilepený a když se k tomu přidají ještě mláďata tak po tom zůstane jenom kůrčička. :) Rostlin si vůbec nevšímají. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2007 23:15 marius
Skús sa na to pozrieť takto. Ancistrus je v prvom rade všežravec, najlepšie to zbadáš keď v akvarku uhynie dáka ryba a všetci ancistrusi v nádrži sa na ňu zhŕknu a zožerú ju v podstate celú. Málokto vie že ancistrus požiera nielen riasy, ale aj mikroorganizmi ktoré sú v nich. A dá sa povedať že keby nemali dostatok bielkovín v strave ani sa Ti nenaplnia. Ja pri odchove poteru nikdy nedávam ani špenát a ani šalát. Kŕmim ich výlučne artémiou, cyklopom a moinou. Čiže žiadne rastliny. Rastlinú zložku majú jedine v granulách od SAKu. Doporučil by som SAK energy alebo Green. Sú to cenovo dostupné granule používané vo velkochovoch. A čo som Ti tým chcel vlastne povedať? U mňa potom prísavníky neobžierajú žiadne rastliny. V 640 litrovej nádrži kde je tak 35 kusov ancistrusov, poväčšine chovných, sú rastliny absolútne v pohode. A mám tam tieto druhy:Echinodorus osiris, Bolbitis heudelotii, Anubias nana, Cryptocoryne affinis, Valisneria gigantea, Valisneria americana a Cryptocorina pontederiifolia. Možno som na nejaké druhy rastlín zabudol, no tieto mi ancistrusi pri tej strave ktorú som uviedol, vôbec neobžierajú. No kludne ich skús kŕmiť špenátom či šalátom. Niekto to oporúča a niekto zasa nie. Poznám aj taký názor že ryba ako vodný tvor by mala žrať len rastliny ktoré sú vodné, čiže suchozemské nie. Že nato nemá prispôsobené trávenie. No v tomto by som taký striktný nebol, lebo do tej amazonky fakt padne hocičo, čiže aj suchozemské rastliny. A ryby si zrejme vyberať nebudú. Takže kludne to skús a pozoruj čo to robí s rybami a s Tvojimi rastlinami. Len dennodeným pozorovaním na niečo prídeš a niečo si overíš. A nezabudni na hlavnú vec: čo platí u mňa nemusí platiť doslovne u Teba a naopak...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2007 21:23 Muž matrix069 [79]
Dávaj im na dno pod nejaký kameň,aby nevyplávali listy Ledního salátu. Rastlinky si potom ani nevšimnú. Ja salát pestujem v kvetináči na balkone. Taký mladý majú najradšej. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2007 21:17 Žena Dinamit [68]
Mě ostatní akvaristi poradili, abych jim tam dávala list vařenýho zelí, že když je na to naučim, tak že prý si kytek ani nevšimnou. Včera poprví dostali kus, a jenom se po tom zaprášilo. Zkus to a uvidíš ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2007 20:50 James00 – Ancistrus - rostliny, ktere nepozira
Zdravim, o prazdninach si zaridim nove akvarium asi tak 1m dlouhe.Budu se venovat predevsim skalaram, ale v soucasnem akvariu mam asi 20 ancistrusu sou to moje nejoblibenejsi ryby a nehodlam se jich zbavit takze pocestujou i do nove nadrze.S novou nadrzi planuji i jiny interier nadrze, chci tam nahazet mnoho druhu rostlin (takovy ty ne moc narocny) ale protoze sou ancistrusy hodne zravi a zerou i rostlinky tak se potrebuji zeptat vas co je doma pestujete co mate v akvariu za kytky co vam nezerou, do prazdnin bych si s vasi pomoci mohl udelat docela pekny seznam.Piste uplne vsechny nazvy, moc vas o to prosim.
Dik tone

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2007 20:58 Spectro
Koukal jsem tu a hledal nejake nove rady,pac sem po nekolikalete pauze opet zacal.. I kdyz tenkrat sem o tom vedel prd.. :) .. dal sem dam tu okurku a jen se po ni zaprasilo potlesk problem byl vsak ze kdyz si toho vsiml po nejake dobe samec,tak uz tam nikoho nepusil.. zkouseli to dobat i zavojnatky a sou docela velky,vzdycky je odehnal :) jeste ted to ji, to je cca2hodina.. myslim ze do rana to sni cele :) .. thanks palec

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2007 16:24 Vip
Zřejmě vodnatelnost nebo hlístice...

viz www.catfish.cz (nemoci)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2007 16:21 Greksa – ASI CHOYROBA.
Mám problém ancistrusi mi proste stloustnou a stvrdnou a je po nich co to je vi nekdo???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2007 21:16 Muž mch.sokolov [160] - Cichlidy
ani se nedivim,že sou zalezli :-) hmm X-) ještě tam přidej náký rybky ano :-| no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2007 19:35 Vip
A teď trochu vážně X-) :

Je to normální. Párek není spolu, jako například u pestřenců. Tady si hledí každý svého, až když je samička připravená do tření, tak hledá samce. Po vytření se od sebe opět odloučí.....takže buď v klidu palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2007 19:29 oldkiwinka
nebo si procházet po tvém akváriu?že by prohlídka hradu?a kolik je pro ně vstupné?třeba spolu nejsou, protože na to nemají peníze:-D smich smich smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2007 19:25 Vip
A to čekáš, že se budou spolu vodit za ploutev po Tvém akváriu smich ....?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2007 19:09 martas – ancistriusove
Fotka k příspěvku Ahoj potrebuji pomoc ja mam samecka ancistruse ktery je ohodne vetsi nez samicka samecka jsem donesl asi pred tydnem .Jenom ze se o sebe vubec nezajimaji kazdy je schovany nekde jinde a le samicka vice vileza driv tomu tak nebylo muzete poradit.
 

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [61] ...... 65

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 50740x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/84-ancistrus-chov?od=3001