Ancistrus - chov
kopřivy jsem ještě nezkoušela...ale mimo okurky si smlsnou i na hrášku.pokud jim ho nezaberou věžovky
Nijak, ryba není cvičená opice. Dej mu tam květináč s dírou, nebo trubku a budeš mít klid.
K tomu co píše ondra08 bych ještě přidal, že jestliže je pravda v obsazení nádrže rybkami tak jak máš v prezentaci, tak to taky možná dělá vzteky.
To bylo trochu v nadsázce, ale vážně se v té tvé mininádrži nemůže cítit dobře. Jestli mu chceš udělat dobře tak si pořiď větší a pořiď mu do ní nějaký úkryt a odpovídající společnost.
0 28.05.2009 12:46 ondra08 – Re: kiss
je to tím, že pohlavně dospěl. Takže si dělá ukryty pro tření. Přidej mu tak nějaký kokos,trubku(průmeř tak 4cm) jeskyňku. A mělo by to přestat.
0 28.05.2009 09:47 kiss – dno
prosim prosim o radu mam doma ancika a kazdou noc mi rozhrabe cele dno a udela tam ruzne hromadky ale nejhorsi na tom je ze mi podhrabava rostlinky je to samecek asi 10cm nevym jak ho to odnaucit
Ok diky za rady. Jak dlouho muze obecne zustat to syrove maso ( nebo davate varene? ) pod vodou nez se zacne kazit a nicit vodu ? a nebo mam radeji davat ty tablety? Diky tomu ze mam hruby sterk tak mi toho dost napada do sterku ryby se na to nedostanou a pak mi to kazi vodu. asi si vyrobim nejaky podvodni krmitko z nerezu
(ohradku se dnem).
Skús im dať aj tablety pre obyvateľov dna S.Viforno,S.Premium a ešte okrem toho im niekedy hoď aj šalátové a špenátové listy.
0 26.05.2009 22:01 Usine – Re: Zabacek
Jsou to všežravci, tak zkus třeba rybí maso ze špenátem. Okusovat rostliny je ale asi neodnaučíš. Jakmile hlídá samec jikry, nežere a když skončí odnese to většinou nějaká rostlina.
Chtel bych se zeptat mam v akvariu 6 krunyrovcu, 4 sem si koupil slusne vychovane ale 2 jsem dostal od kamose a ty naucily ty ostatni okusovat (uplne decimovat) rostliny. Je tomu asi tak tyden co jim davam okurku (valec 5cm dlouhy nariznutych na pul a doplnenych o nerezovou matku M16 aby okurka neplavala) a dnes dostaly cerveny meloun (nikde jsem o tom necetl ale je snim lepsi prace jak z okurnou matka se do nej lip zamackne a asi jim to chutna) i pres toto prikrmovani mi stale tu a tam neco sezerou nevite nekdo cim by se dalo je toto ozirani kytek odnaucit.
Starší reakce
0 01.05.2009 18:20 Usine – Re: pajik95
Bohužel to není až tak docela pravda. Ancistrus je všežravec a tak třeba rybí maso bude žrát taky velmi dobře, možná radši než rostlinou stravu. Samec který se stará o jikry tak ten když skončí jde nezadržitelně po všem co se naskytne. Odskáčou to přes noc většinou rostliny.
0 01.05.2009 15:44 pajik95 – Re: sky
no jakomže si chtěl aby ti nekdo poradil co misto anciku no ale tak to je jedno ale pokud ancici maj dost rostliny potravy tak se do rostlin nepusti
0 01.05.2009 11:36 pajik95 mě teda ancíci kytky nežerou...ale tak můžeš taky skusit např tu parmičku siamskou jak už tu někdo radil a nebo taky přísavku thajskou-nevýhoda je že v dospělosti bývá agresivní, pak taky krunýřovce drobného ten čistí hlavně listy , pak ampularii -ta je dobrá na odstranování zapadlých zbytků potravy a odumřelých zbatků rostlin a nebo sladkovodní krevetku -ta je dobrá hlavně na ,,spásání" zelených řas a pak ti i trochu pomůžou plovoucí rostliny -odstranujou opřebytečný množství živin ve vodě tim omezujou růst řas
A ještě spokojenější by byli s masem. Třeba patentkami
Ancistrus je také šikovnej nech ho v akva a občas přihod tabletu se spylukou a parmičky siamské jsou holky šikovné na řasu .
Každá ryba potřebuje spestření stravy - přestav si že pořád budeš jíst králíka
No právě, že to moc nastejno nevyjde, ancitrusi při dospívání až v dospělosti moc řasy nechcou, to už i pak raději některé druhy kytek ale když je hlad, tak si jistě moc nevybírají ani oni, no a co se týče těch parmiček, tak si myslím, že těch 14 cm, stejně jen tak někomu nedorostou, to se uvádí i u skaláru, že kolikrát mohou mít i 30 cm na výšku a kolik uživatelů ma tak velké akva, aby takto dorostli ale přesto je chovají, takže myslím, že ty parmičky jsou dobrá volba no a ten rozdíl je v tom, že ony klidně žerou řasy i v dospělosti, ony totiž neustále něco ožírají, ovšem si je majitel nesmí příliš rozmlsat, zrovna včera jsem tu na jednu takovou v některém akva narazil, ta vypadala jako by ji majitel krmil snad hambáčema, a že bylo s čím srovnávat, jelikož vedle ní byla i mladá a tak byla tak 5x chudší a menší
Starší reakce
0 10.04.2009 00:05 Romy [1839] - Cichlidy Břicho možná prosvítá u albinotické formy(nemám zkušenost),u klasických hnědých to nemusí být pravda.Rovnoměrně baculatá nemusí být také,záleží na uložení jiker v dutině břišní,ale je pravda,že k řitnímu otvoru se břicho zužuje,a to u obou forem,pokud je samice plná jiker,jsou vidět v oblasti břišní jemné bulky,to jsou jikry.Když je břicho nafouklé směrem ven a do boků,do kulata,tak to značí parazity.
0 09.04.2009 23:49 Ivulik1 Jeste foto, netehotne ancistrusice pro porovnani.
0 09.04.2009 23:48 Ivulik1 – Re: luboss86
Tehotna se chova normalne, muze projevovat vetsi zajem o zradlo. Je rovnomerne baculata az k ritnimu otvoru a bricho prosvita zlute. Vypada jako zaba
A taky chodi za samcem do kokosaku, nebo jine diry. Fotku bricha bohuzel nemam.
Pokud není aktivní a má ryba bílé,průsvitné výkaly,zvětšenou břišní dutinu,jedná se s největší pravděpodobností o napadení vnitřními parazity rodu Capillaria.Podle fota bych jí moc nadějí nedával,v této fázi už jsou silně napadené vnitřní orgány a hlístice jsou v celé dutině břišní.
Hlístice uvidíš dobře pod mikroskopem,a to i ve výkalech.
Samici plnou jiker rozeznáš tak,že se chová naprosto normálně,má chuť k jídlu a celkově je živá.Vždy poznáš nemocnou rybu od nemocné podle vitality,nestraní se,žere,výkaly jsou normální,neztrácí barvu...
Kdyby nic jiného,odlov a dej jí jinam,jinak ti nakazí paraziti i ostatní ryby,hlavně cichlidy a ostatní sumcovité,i když si myslím,že jich je ve vodě i tak už dost.
Kdyby ses přesto pokusil o léčbu,hledej hesla-Entizol,Flubenol,Flagellol.
ne, moje umrela - prave ze me to matlo
Z niceho se nestrachuj,myslim si ze takhle vypada asi kazda samice pripravena na nakladeni jiker.Aspon ja si to myslel, akorat me ke konci prekvapilo ze se ji to zmenilo do toho stadia se zarudlima flickama.Kazdopadne jsem zvedav jak se to vyvrbi u tebe, informuj a drzim palecky
0 08.04.2009 23:07 luboss86 no super tak to si ma totálne nepotešil hmmm potom vlastne ako vyzerá samica ktorá je naplnená ikrami ???
dobre fajn a ako sa to dá vyliečiť to ma tež zaujíma ???
no, rek bych ze ta moje vypadala v pocatku taky takhle, ale pak se nani objevily ty cefrveny skvrny - asi tak po tom tydnu a pul
už pošla
- ten odkaz je docela uzitecnej - dík
To vypadá špatně...
Mrkni sem
www.catfish.cz/… , ale v týhle fázi už jí asi nebude pomoci.
jj, tak uz to tak vypada - je uz trozku bezvladna
0 05.04.2009 16:31 Usine – Re: karelpavel
Řekl bych ze ti pojde z jikrami to nemá nic společného.
v drivejsim stadiu
Ahoj, chci se zeptat - cekam na samici aby asi nakladla jikry, furt se nekde schovava a nejcasteji je trebas celej den za nasavaci trubkou od filtru.Je docela dost nafouklam a tak si rikam ze asi ceka az prijde ten spravnej cas se vytrit do ukrytu ( svisla trubka ke dnu, prům.25mm ) ale uz je to tak 14 dni a stale nic ! dnes sem se nani poradne podival a vidim ze ma jakoby zarudle nejake vacky nad ploutvickami. A tak nevim co s ni je , jestly opravdu ceka na zpravny okamzik a nebo je nemocna ?
Je 8,5cm dlouha, samce v akvariu mam ( albina )
Starší reakce
0 26.03.2009 09:24 Pavel ještě k tomu masu... já jsem ho strouhal najemno... lze pro přísaváky hodit kus masa a nechat ho tam třeba 1 - 2 dny a pak ho vyhodit??? možná se ptám hloupě ale opravdu nevím..
Určitě vyzkoušej ty patentky a komáří larvy myslím že pozde urcite nebude.
zkus především maso, obsahuje nejvíc čistých bílkovin, ze kterých si vystaví svalstvo. můj krunýřovec miluje vepřové. vždycky ho strouhá strašně dlouho, ale baví ho to a myslím, že je to stálice
0 25.03.2009 15:26 Pavel Díky všem za odpovědi a doufám že ještě není pozdě
pokud jsou již zakrnělí tak ti nepomuže nic, ale pokud si je krmil aspon tím suchým, tak by neměli zakrnět
zkus rzdné tablety pro Krunýřovce,okurk atd..
snad ještě vyrostou
Přidat reakci
1 ...... [47] ...... 65
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 50902x