Ancistrus - chov
Skus im dat tablety s obsahom masa, na tie sa vrhnu hned, aj ked ich nepoznaju
Ja mam tiez doma tablety JBL NovoPleco, vraj "specialne pre ancistrusov", a zeru ich len ked uz nic ine nenajdu v akva... Predtym im velmi chutili Sera Vipachips, o tie sa vzdy mlatili s mrenkami
0 16.03.2010 23:08 epto Ja im davam tablety a maju ich radi. Davam im aj zemiak (platok) a na ten sa vrhnu okamzite. A navyse zemiak pekne klesne ku dnu.
Ancíci mají rádi i tablety, jen si na ně musí zvyknout. Až zjistí, že je to ke žrádlu, budou na další nedočkavě číhat
0 16.03.2010 22:58 Aleš – okurka
okurku jsem už dával, po hodině ji asi tak 10min ocucávala samica a samec byl celou dobu někde pryč, pochybuj, že si toho vubec všiml
Dej jim okurku a uvidis jak budou rychly
0 16.03.2010 22:49 Aleš – akcistrus - tablety
Koupil jsem ancistrusům tablety jako krmivo (speciálně pro ně) - v návodu píší aby se to podávalo před zhasnutím světla, takže jsem hodil jednu tabletu do akva ale ta se okamžitě začala rozpuštět a přitahovat závojnatku která to pořád ochutnávala a plivala zpět.
Moji ancistrusi jsou stejně většinu dne zalezlí podel kořene takže to stejně nějak nechápu jak to může být krmení pro ně když jsou "pomalý" a sotva si toho všimnou že tam něco padlo na to dno.
0 15.03.2010 22:44 epto jednoznacne menej krmit.
to se ancik zere kolko vladze sa mi potvrdilo. a ked uz nevladal, zacal sa vyprazdnovat aby mohol zrat dalej.
Dal som ancikom zemiak, reku nech si pochutia. Vrhli sa na tie dva platky ako keby tyzden nezrali.
Po pol hodine uz vypustali "hovienka" rovnakej farby ako konzumovany zemiak. Vyzeralo to ako keby zemiak cez nich len presiel...
Asi ich prilis vela krmis, ancikovia vedia zrat permanentne cely den
Obmedz krmenie (nielen ancikov, ale vsetkych ryb, lebo ancici zeru vsetko co ine ryby nepozeru), a budes toho mat menej
pravidelné odkalování určitě musí stačit, ancistrusi maj dost velký vídej
a pokud máš jemný písek jako já tak je to hned vidět( ve štěrku to propadne dolu a vidět to není), i když co mám piskořky je to lepší.
To já mám spíš výkaly od živorodek a jak potom ancíci rejděj po dně tak to rozdrtěj a po odkalování je v kýblu uplně hnědá voda
.
Já mám v 230 litrovým akva krom jiných chovanců i 4 dospělý ancíky, odkaluji každý týden a žádnej problém. Jsou to trošku špindírové, ale žádný jejich hovínka nikde nevidím.
Ahoj ja jsem je měl,a taky jsem s tím měl problem tak jsem je dal pryč.Ale řekl bych že málo odkaluješ
Pravidelným odkalováním se neodstraní ? jak je to možný
0 15.03.2010 10:02 Aleš – Ancistrus - výkaly
ahoj, ancistrusi mi často vypouští výkaly a mě by zajímalo jak se jich mám zbavit když mi zůstávají na dně. Jsou to takové dlouhé "nitky" a já nevím čím je nabrat protože jich nacházím hodně.
Starší reakce
no myslím že se normálně neubijou podle mě..hledal bych jinde
pokud máš dost úkrytů tak by se to nemělo stát, podle mě by se to nemělo stát ani kdybys měl prázdný akvárko, ale kdoví
je to trošku od veci ale chcem sa spytať je možne že by mi starši ancik zabil mladšieho mal som dvoch samcov jeden 8-10 CM druhy 15 CM všimal som si ako ten vačši nahana toho maleho ale raz som ho našiel mrtveho mohol to byť on čo bol zodpovedny za jeho smrť ?
Měla jsem tuto kombinaci ještě doplněnou a pancéřníčky a snášeli se dobře
myslim ze ancistrus by krevetky spolknul
0 02.03.2010 18:52 Jakubqo814 ok kupujem velke akva može byt krevetky a ancistrus ,neonky,spolu ?
Starší reakce
Mam tam pomerne silne osvetleni a dela se tam dostatecne mnozstvi zelene rasy. Dostatecne mnozstvi mam na mysli tim, ze je tam stale nejaka videt, takze bych nerekl ze neritina hladovi.
Rozohodne je to lepsi reseni, nez zmynovany ancistrus.
0 24.02.2010 08:34 Brand 2holub43 : Ze sem napise neco hloupeho eriksk vzhledem k jeho veku jeste chapu (pro nej - jenze on behem roku poradne vyroste, takze koupe 2cm cvrcka nic neresi), ale ve 23 letech by ti mohlo dojit (i kdyz tomu uvadenemu veku prilis neverim), ze na tak malem prostoru ta rybka moc spokojena nebude a to, ze zije, neznamena, ze je v poho
A na tom kameni je asi porad z toho duvodu, ze nema kam odplavat. Pro zakladatele diskuze - jestli nejsi stejnej trouba, jako tito dva, tak ho tam nedavej...
1 24.02.2010 06:50 weishauplik ancistres chudák v 20 l al e zaleží na tom co tam všechno máš a sám chudáček
Nevím, nikdy jsem jí na ní neviděl.
Jenom bych se chtel zeptat prezila by neritina i na spirulinovejch tabletach?
20 l pro Neritinu je málo. Právě proto, aby nehladověla.
Já bych to viděl spíš na minimálně 40 l a to ještě hodně členitý a osvětlený, aby ty řasy stíhali růst a šneček nehladověl.
Jestli mas na mysli neritinu, tak nezere. Zere jen a jen rasu. Dokonce, pry kdyz nema dostatek rasy tak uhyne hlady.
to, ze ryba zije, neznamena nic, v tamhle malem akva jen preziva. zkus zustat par let v jednou pokoji a povime si.
0 23.02.2010 19:50 sabreman – 20 litrů málo
Přesně tak, 20 litrů je strašně málo, na ancistruse aspoň padesátku. Mám ve svém 5 kousků, objem akva je 250 litrů. V malém 20l., kde mám potěr betty mám dva jedince, ale je to jen dočasně a navíc mají každý asi 2 cm. Ve 20 litrech se bude dospělá ryba cítit stísněně, bude nesvá, protože se nebude mít kam schovat. V takovém akvárku jí schovku, kterou vyžaduje, neuděláš, leda bys to celé obehnal dřevotřískou a koukal tam klíčovou dírkou.
Jasne, on tam vydrzi protoze mu nic nezbyde. Sebevrazdu nespacha, ale nebude tam urcite stastnej. Akvaristika je take o tom, vytvorit nasim chovancum pokud mozno co nejlepsi prostredi pro zivot a ne jenom pro prezivani.
Když budeš žít v místnosti metr na metr tak asi taky moc neporosteš.
Ta nádrž prostě není pro tu rybku vhodná ani u tebe ani u tázajícího se.
0 23.02.2010 19:24 Jakubqo814 škoda mne prisavnik super čistil akva ale už zomrel pri boji s krupičkou
Na ancistruse je to male. Jestli chces neco na pozirani rasy, tak doporucuji sneka Neritinu. Mam 20 l akva s krevetkama a jedna Neritina staci dokonale ozirat rasu ze skla, ze ho nemusim VUBEC cistit
ne, nedavej ho tam. ancitrus rychle roste, bude tam chudak.
0 23.02.2010 19:06 Jakubqo814 – Ancistrus v 20l ???
Ahojte,chcem sa spýtat či može byt ancík v mojom akva a či nepožerie krevety
no je to normalne aj ja mam dve samicky a jedneho samceka a tiez sa biju tie samice navzajom ....ak si neublizuju privelmi o com pochybujem tak ich tam mozes mat
0 22.02.2010 10:52 sejnatko – Ancíci
Mám v akváriu (60litrů) 2 samice ancistruse. Poslední dobou se mi zdá, že na sebe útočí a doráží. Máte někdo s podobným skušenosti. Je dobré je mít pohromadě? Díky
Starší reakce
Já mohu za čas taky nabídnout - až povyrostou - stačí se pozeptat
Přidat reakci
1 ...... [38] ...... 65
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 50902x