Ancistrus - chov
0 11.10.2007 12:16 miro03 – to malapa
to že si mu poradil hovedzie srdce je najvetšia blost-bez urážky ale srdce je pre ancistrusi nestravitelné.Nafukne ich a začnu kapat.Viem to z vlastnej skušenosti.Nič nepokazíš zeleninovými tabletami,zeleninou,artemka,.Ale ak neveríš tak je to tTvoja vec ja som vytieral terčovce týždenne kolem 1000 kusu a viem ako dopadlo hovedzie srdce asi tristo kusov padlo behom 48 hodin.
0 10.10.2007 21:44 Mrosko12 daj jim kolecky okurky a list salatu
0 10.10.2007 21:30 Trojtmberk – Ancistrus
Zdravím,chtěl bych ze zeptat.Pořídil jsem do akvaria párek Ancistrusů a nějak se mi stalo, že se sameček zahrabal pod kámen do písku a odchoval tam asi 15 malých sumečků. Mladé jsem odlovil a zařídil jim druhé akvarium.A můj dotaz se týká krmení,dočetl jsem se na netu, že se nejčastěji krmí špenátem nebo salátem, ale já netuším v jaké formě se podávají? Jenom tak celé listy? Mražený špenát? Spařit? A tak dále. Mohl by někdo kdo s tímto odchovem má zkušenosti poradit, je to můj první akvaristický uspěch, když nepočítam paví očka, a tak bych nerad něco pokazil. Předem dík za odpověď a rybičkám Zdar.
Nakrájej část okurky na tenké plátky, napíchni na špejli a špejli zapíchni do dna. Do 1 dno okurka "zmizí" - zkonzumují ji ancistrusi
a pokud tam máš i ampulky, tak ty si taky kousnou - takže nebudeš muset mít strach z hladovění
. Ale hlady neumřou - pokud tam máš rostliny, tak je v nejhorším lehce ostrouhají
. A v každém akva se nějaká ta řasa najde, takže i na ní si pošmáknou
0 10.10.2007 08:24 lenkaT – sumeček?
ahoj máme doma něco jako sumečka (nevím přesně jak se jmenuje) a co to je za druh. neleze sice po skle ale hubičku má jako ancistrus, ale nevím jak ho krmit. Sice občas sežere něco z hladiny ale na granule na dně vůbec nejde. Navíc když hodím granule na dno, tak je jiné ryby sežerou i když je tma. Můžete mi poradit? Bojím se aby nám sumeček nechícpnul hlady. Navíc se dost často schovává nevím jestli má strach nebo co
Starší reakce
Kreveta zabijáK?
0 27.09.2007 08:54 Mira – ami
Jsem začátečník a v nově založeném akvárku mi to vzdali už čtyři ancitrusi, jinak vše OK. Je možné, že je likviduje krevetka, kterou tam mám? Pokud ne, asi na mě zvývá málo žrádla.
Starší reakce
0 23.09.2007 17:05 D.N.A. Starší reakce
já to hodila do jezírka a jak bylo zakalený tak jsem myslela že mě tam někdo hodil želvičku, spletla jsem si ji s tou švestkou, žéfáček papal hroznový víno, jako kombajn...nenapadá tě jak přidělat do želvária kytinku-vytvrdnul by akva tmel pod vodou?že bych ju tam přilepila
0 17.09.2007 23:26 georged [44] - Živorodky Mojí želvičce jsem zkusil dát švestky co máme ze zahrádky a žrala
.Sice to dlouho očuchávala, potom dělala že to nevidí, ale když jsem odešel, tak se do toho pustila a ze švestek nic nezůstalo
(byly vypeckované
)
já myslela tu dýni, se švestkou jsem neuspěla ani u želv, joo leda tak u taťky, ale v kapalným skupenství
0 17.09.2007 21:58 Roman [100] - Cichlidy jee tu taky vyzkouším, doufám že se po hrušce nebudou vznášet u hladiny, dal by se prdící šnek použít jako vzduchovadlo?
Ahojda mám doma krásnou hrušku, říkala jsem si že by chutnala ancíkům, máte s tím někdo zkušenosti, četla jsem cosi o kvašení a všude krmí spíš okurkou, zeleninou (já taky, ale pro zpestření..)
Starší reakce
Daj tam nejaký úkryt(domček,alebo kus novodurovej trubky). Samček sa musí zabývať.
"Malapa napsala
Nijak, až se jim bude chtít, tak se vytřou. Občas malinko pomůže pár dní nekrmit."
>> To nemyslíš vážně??Pár dní nekrmit, ancistrusi se třou když se mají dobře a nic jim nechybí, ale pokud je vyhladovíš, tak se ti jen může stát že nebude pár tak silný a třeba bude oplozenost jiker velmi malá...
K dotazu: Uryhlíš to přidáním skrýší, do kterých se akorát pár vleze. Jinak krmit rostlinou potravou, mít v akváriu klidné prostředí..Pokud ani tohle nepomůže, pořid samci novou samičku...Většinou to pomůže..
0 04.09.2007 13:22 oldkiwinka nehoň je,až budou chtít.... tak budou.......
a jestli samička v sobě nemá jikry tak se nediv
chtěl bych se zeptat jak přinutit krunýřovce skvrnitýho ke tření mám v 16 litrech samce 10cm a samičku taky 10cm díky
Starší reakce
na takove akva staci 2 ancistrusi, hlidaj si teritorium, tak toho 3. proste nekomu dej
0 21.08.2007 12:47 rybar jo ancistrusi sou mrchy, mě kdysi proháněli loricarii, nicméně loricarka dorostla a začala pomaleji rostoucí ancistrusy prohánět pro změnu zas ona
Potom časem ancíci chcípli, asi na červy, ale když žili, tak se často docela brutálně rakvili i mezi sebou a jednou mi útočili i na čichavce, jsou neskutečně teritoriální. Přidej úkryty, třeba kokosák nebo trs kytek.
0 20.08.2007 21:22 KORY přidej ukryty a pokus se je dat co nejdal od teritoria vetsich cucaku .nebo si kup priblizne stejne velkeho ancika jakeho mas - rozlozi se agrese na dva mensi jedince -
je to z moji hlavy ! ale tak nejak je to i u inacich druhu
0 20.08.2007 20:08 gomez Nick: Filtr asi ne mam TetraTec IN400 a ten je dobre kryty.
ježek: Taky jsem si to myslim, ze to delaji ti dva zbyvajici ancici jsou uz velci dokonce je to parecek tak si asi brani sve. Snad mi chudacek neumre je to to prvni obyvatel meho akvaria.
0 20.08.2007 20:01 ježek Ti dva velcí ancikové ho určitě prohánějí /kvůli teritoriu/,řekl bych že už dva jsou na 54l dost.A parmičky se k ozobávání přidaly,hlavně když už je oslabený a nemá se kam schovat
0 20.08.2007 18:44 gomez – Okousaný Ancistrus
Ahoj.... mam v 54l akvarku 3 ancistruse 2x veky cca 10cm a 1x maly asi 5cm. Chudacek malej je tyranej a bojim se ze dlouho nevydrzi. Nejdrive mu nekdo ukousl pulku zadni ploutvicky (to je asi 14 dni) a ted uz ma i okousane spodni a na boku na krvavou skvrnu. Je mozne ze mu ublizuji ti druzi. Pripadne tam mam Parmicky nadherne a Razborky klin. + pancernicky ale tohle jsou snad mirumilovne rybicky ty by to delat nemeli. Je videt ze je to mechanicke poskozeni zadna plisen nebo nemoc vylozene potrhane. Ktera potvora by mu to chudackovi mohla delat. Gomez
Starší reakce
0 22.07.2007 18:48 delis Skuste kupiť spirulinu a krmiť ho tým.Ked mu date dostato zeleneho rastlinam da pokoj.
0 20.07.2007 16:49 Malapa [494] - Afrika Nevím jestli se jedná o plíseň, nebo něco jiného, ale u ancistrusů se mi to během let stalo opakovaně. Ostatní rybičky v pořádku, ale ancistrusi ztratili vitalitu, nežrali a chodili se nadechnout k hladině. Vuduch, na rozdíl od sumců rodu Corydoras, nepolikají, ale jen vezmou do tlamky a po čase vypustí tlamou, nebo žábry.
Situace se však dá lehce zvládnout bez ztrát, viz mé příspěvky níže.
0 20.07.2007 16:20 Sidonius Anonym: "...filtr vypínám s výměnou vody- vymyjiho a zase co nejrychleji zapnu..."
To není zrovna ideální řešení - nedoporučuje se současně měnit část vody (zejména ne VĚTŠÍ část vody) a zároveň prát filtr...
0 20.07.2007 11:36 Anonym filtr vypínám s výměnou vody- vymyjiho a zase co nejrychleji zapnu. Ancistrusi jsou takřka na dně- max. 5 cm od dna, ale občas prostě vyrazí pro bublinku a dole ji zase vyplivnou. Ke hladině nemíří ani když nebublám- všechno je v pořádku, ale prostě se mi to zdálo divné. Dneska tam dám tu sůl a uvidíme co to udělá.
Přidat reakci
1 ...... [60] ...... 65
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 50902x