Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ancistrus - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 59 Přejít na další stránku   1  
Ancistrus - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2007 15:30 Alofok – .
Chutná jim okurka -omyj ji a nařež na cca 3tenoučké plátky-to pro ty tvoje mimina snad bude stačit.Vydobou Ti hlavně ten střed.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2007 12:56 Muž Dahak [425] - Cichlidy
Mel jsem anciky v akva s tercakama dva roky,jsou krasny velky zdravoucky a pravidelne se vytiraj pritom zrali to co nesezrali tercaci => hovezi a kruti srdce :).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2007 12:14 ffabio – vajíčka
Ahoj všem, potřebuji poradit. Při přesazování rostlin jsem zjistila, že na kořenu jsou vajíčka od ancistruse, mohl by mi někdo poradit, co mám dělat, abych je odchovala, stalo se mi to poprvé co mám akvárium. Mám je po vylíhnutí dát jinam, vypnout filtr /to asi jo/....díky... :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2007 21:56 JARDA111
krmim okurku,brambory,salat-sparenej,suseny slupky od bananu,koprivy a z kupovanych hikari-zive krmivo jako cyklop atd. se me moc neosvecilo-ancistrusi po nem maj problemy-nerostou a trpi na parazity
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2007 21:21 Nobody – Re: Washek
U nových ryb to může být změnou prostředí.
pH 6,teplota 25°C - to je pro ně dobré,ale záleží na druhu neonek?
Já se spíš divím,že Vám žijí Black moly a mečovky při takovém pH.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2007 10:47 rolandmynar
Neonky jsou hodně citlivé na náhlou změnu vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2007 10:43 Muž Horác [3948] – Re: Washek
Pokud je to akvárko čerstvě založené, tak se otrávily N-látkami. Viz www.akvarijni.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2007 10:41 Washek – Umírání neonek červených
Dobrý den
Jsem začínající chovatel a kopil jsem si 14 neonek.
Po 2 dnech začali umírat.Přitom t vody mám 25°C a PH 6.
Mám tam ještě 3 Black moly, 3 mečovky a 6 ancitrusů.
Krmil jsem je " komletním krmivem pro ozdobné ryby ".
Nevíte co se s nimi stalo?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2007 16:36 Muž Malapa [494] - Afrika
Samozřejmě v případě, že je více stejně starých ancistrusů a některý výrazně zaostává v růstu, tak je to věc genetiky, pčřesněji, může se jednat o geeticky podmíněné zakrnění. Obecně kvalita ancistrusů spec. upadá, málokdy jsou k vidění 14cm a větší kusy, což bylo před 15 - 20 lety běžné. Long fin jsou kapitolou sami osobě, rostou pomalu a jsou výrazně menší, než obyčejný ancistrus. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2007 15:19 Muž bunda [28]
to Dinamit: Nevím čím to je. V akva mám 2 oba jsou krmeni stéjně mají stejne podmínky oba vypadají zdravě a čile jen jeden prostě zakrněl. Ono je to ale jedno oba jsou pěkní.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2007 14:59 Žena Dinamit [68]
to bunda: tak to nejsi sám, u mě je to téměř stejný. Moji jsou staří asi 9 měsíců, a jeden má kolem 7 cm, a druhý asi 4. Hold mi ten jeden asi zakrněl :-| tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2007 22:15 spirki
no pokial mas v akvarku viac prísavníkov tak jeden býva zväčša dominantny a narastie hodne a ostatne budu popri nom o cosi mensie.....a inak by som velmi neradil krmit ich suchou potravou (vločky) mohlo by ich "zapiect"
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2007 19:59 Zdenek – Re: bunda
Spíše je to tím že jeden je sameček a o něco menší samička :-) a nebo růstová vada málo rostliné složky a nebo naopak
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2007 19:08 Muž Killer [134] - Sumci – Re: kattya
ano to je on
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2007 18:09 Muž bunda [28]
Já jsem koupil dva ancitrusy asi před rokem a půl, Měli tak 2 cm. Prodavačka tvrdila že jsou z jednoho chovu. Dnes má jedem cca. 3 cm a druhý asi 9 cm. Prostě někdo roste a někdo ne. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2007 17:04 Muž zaciatocnik [2]
ale nie priestrou maju dost a su kupene od chovatela a on mal velke avkarka a oni zeru aj tablety aj patentky co sapdnu aj uhorku aj vlocky aj riasy taze tolko
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2007 17:01 Muž Malapa [494] - Afrika
To nebude stísněným prostorem, ale nedostatkem potravy. Jen z okurky, nebo salátu nevyrostou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2007 16:57 tomele
co já jsem slyšel tak se to stává, když někdo odchoval ancíky a pak - jelikož měl malé aq a hodně mu jich umíralo, tak to radši dal do akvaristiky
problém co je, je ten, že když měli ancíci v mládí malý prostor pro svůj růst, tak hold nikdy nebudou dlouzí jak normální ancíci

a já jsem si taky koupil 2 ancíky před 3 měsíci a povyrostly o 2/3 tolik co měřili, ale zas na druhou stranu zmohutněli ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2007 16:55 Muž Malapa [494] - Afrika
Už asi nic, hold je "podraženej" a moc nevyroste. Koupit několik nových ancistrusů nejlépe od chovatele, nebo alespoň počkat až do akvaristiky dojde dodávka ancistrusů a koupit je dokud je na výběr. Pak je pořádně krmit, sušené, mražený cyklop, patentky, rybí maso, v létěě salát, ale né skleníkový. Ten by nemuseli přežít! ;-) Hlavně musí mít dostatek potravy!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2007 16:53 Muž Jammes [72] - Afrika
nic ancistrusy rostou pomalu
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2007 16:49 Muž zaciatocnik [2] – pomoooooooc
cawte chcem sa oyptat ked si kupil som si ancitrusa asi pred 7-8mesacmi ale on nijak nerastie ma mozno iba 3cm a zerie vlocky tablety na dno a daval som aj uhorku cos tym?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2007 11:24 kattya
nasla som ho na nete, je to hypostomus plecostomus..albin. Vraj dost velky narastie, asi sa bude musiet prestahovat do vacsieho akva
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2007 20:40 Muž zaciatocnik [2]
nie toto je uplne iny druh podla mna viem ze tento druh tu niekde je na tejto stranke ale hladal som a nevedel som ho najst ale viem ze tu bol a atoto nieje albin
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2007 19:22 Nobody – Re: redmaus
Ano.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2007 15:19 redmaus
Dobrý den.
Rozmnoží se ¨Albín¨ s normální tmavým ancistrusem? Děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2007 18:45 Muž ToGi84 [2]
Díky, to s tím filtrm je teda pro me novinka ne :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2007 13:39 Muž Malapa [494] - Afrika
Potěr ancistrusů od rozplavání přijímá sušené krmení, mrtvý cyklop, strouhané patentky, špenát, listy salátu, rybí maso... U toho salátu, okurky a podobně bych byl hodně opatrný, často dojde k otravě, asi ancistrus nevydrží tolik dusičnanů, postřků atd jako člověk. Naopak, pokud jim od mala nedodáte dostatek potravy, s čímž je spojená nutná pravidelná výměna vody, tak jich velká část uhyne a další část zůstane malých a nidky nevyrostou do normální velikosti 10 - 15 cm.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2007 10:53 rolandmynar
Nevím, jaký máš filtr a jak často ho čistíš, ale věř, že nejvíce potravy pro malé prcky Ancíky se vyskytuje právě na filtru a v jeho těsné blízkosti. ;-)

S tím plně souhlasím. potlesk Poté co mi ve filtru (uvnitř) žil Ancík do 3 měsíců věku. coze potlesk palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2007 01:56 Muž ČUPR [205] - Tetry
Nevím, jaký máš filtr a jak často ho čistíš, ale věř, že nejvíce potravy pro malé prcky Ancíky se vyskytuje právě na filtru a v jeho těsné blízkosti. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2007 01:31 teekey
tak ja mam anciky 3, pricemz jeden je teda vetsi uz asi 5-6cm a dva jsou mensi tak 3-4cm. Ten vetsi basti uz i vlocky co padaji ke dnu, kdyz krmim za svetla zbyle rybky. Ale jinak vsichni hoblujou koreny (drevo), taky ojizdeji kameny, sklo (vsechny strany akva) a samozrejme filtry > na nech je vzdycky nejaky porad prilepeny ;-) Na cem si zrejme nejvice posmaknou je okurka, proste napicham nekolik kolecek okurky (oharky) na spendlik a behem prvniho vecera jsou prozrane vnitrky a behem druhe noci zmiznou kompletne vcetne tvrdsi kurky -> staci ryby neprekrmovat ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2007 20:22 Baru
Ancitrusové dokud nejsou nijak obrovští tablatky nežerou,nežerou vůbec nic co jim tam hodíš,živí se špínou,zbytkami,vlákny z kokosu/kořenu atd...Mě by se tabletky ani nedotkl a má ted 4cm a je taky ještě mladoučkej.Že by Ti chcípli smich smich se bát vůbec nemusíš ancitrus je snad nejméně náročná rybka-radši je vůbec nekrm.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2007 20:18 rolandmynar
Neboj se, že by Ancíci nejedli. Nejsou to vězni na hladovce. Nebudou páchat sebevraždu nejezením. Možná taky hoblujou filtr když je zrovna nevidíš, protože na něm i v něm je spousta věcí na kterých Ancíci vyrostou. Zkus jim tam dát list nepostříkaného salátu, nebo špenátu (syrového, opláchnutého) na večer a uvidíš co druhý den. Jde o to, že to jsou rybky poměrně plaché a navíc v cizím prostředí se chvíli dobře necítí a nakrmí se v noci, když je tma a klid. Mí malí Ancistrusi se krmí skoro pravidelně když zhasnu a svítí mi v obýváku jen telka. Mají na to zkrátka rádi klid. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2007 15:45 Renitko – Ancíci
No jo no máš pravdu všechno se to vaří skoro ta zelenina během pár minut vypadá jako by začala chytat plíseň či co,určitě tento problém ;-) nějak půjde zvládnout, tak mnoho zdaru a at se daří ;-) ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2007 15:36 Muž ToGi84 [2] – Malincí ancistrusi
Ahoj všem, mám dotaz ohledně krmení malých ancistrusů. Mají tak cca 3-4 cm. Koupil jsem si 4 zlaté kousky do mého akva (cca 100 l)k terčům aby mi likvidovali zbytky potravy, které terčovci rozmělní a potom nesní. Jenže...ancíci jsou "nalepeni" za filtrem a kdekliv všude jinde a mám pocit že vůbec nejí, určitě se živí nějakou řasou,a le to je tak vše, pže ať tam hodím tablety pro anciky, tak si jich ani nevšimnou, okurek mi stihne v teple vode (28 st.)za 2 hodiny se uplně "rozvařit" a možu ho tak vyhodit. Nemáte někdo nějaký nápad jak je nalákat na jídlo, pže nechci abych je zase musel lovit mrtvé, moc díky všem :-) :-) :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2007 18:31 Metz
takže to neva ty zbytky,že?diky moc za odpovedi ;-) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2007 08:39 Metz
tak dnes jsem se podival na akva a zbytky z včerejška už tam nebyly(jen par rozpuštěných zrnek pod štěrkem)takže to asi snědl jo a značka mych tablet je PET dajana ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2007 23:34 Muž Vodník1 [16] - Amerika
To já taky dával na špejli a zapíchnul do štěrku... ale nic :-D
A s tou šunkou to ne é no :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2007 23:30 Muž georged [44] - Živorodky
Já tu okurku nakrájím na tenké plátky, napíchnu na špejli a zapíchnu do dna(mám ji tam vlastně furt, takže je nasáklá vodou a neplave a krásně drží). Někdo používá i zavírací špendlík, ale to se potom musí lovit špendlík až na dně, takže člověk se musí "ponořit" :-D

Co se týče kuřecí šunky, tak to nevím, nikdy jsem nezkoušel :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2007 23:02 Muž Vodník1 [16] - Amerika
georged: To víš jsou nároční :-D Hodim jim to tam a počkám si co bude... popř. bych mohl jim dát kolečko kuřecí šunky co? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2007 22:58 Muž georged [44] - Živorodky
Mám sice velké akva, ale nikdy jsem si nějakého hnití ani nevšiml(taky jsem měl z počátku strach :-D), ale aby to začlo hnít, tak by to muselo být už měkké a to si v akváriu s ancíkama odporuje. Jinak větší vliv na kvalitu vody má asi rybí odpad a živé krmivo než okurka :-D. Kdybych jim to sebral po půl dni, tak by taky nic moc neubylo :-D.... zkus to a uvidíš (ale že by byli tví ancíci vybíravější než ti moji, to se mi nechce věřit :-D Ještě jsem neslyšel, že by zdraví ancík odmítl změklou okurku smich :-D )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2007 22:54 Muž Vodník1 [16] - Amerika
georged: No já mám strach aby to nezačlo hnít nebo kalit vodu... Ale dám na tvou radu a zkusim to :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2007 22:51 Muž georged [44] - Živorodky
Nech to tam dýl. U mne to tam leží třeba i den než to změkne. Ale pak to velmi rychle zmizí. Předevčírem jsem to nějak přehnal(dal jsem 15 koleček na těch pár ancíků co mám hmm ) a stále tam jsou. Sice už bez měkkého vnitřku :-D . Ale zítra večer už určitě nebudou. Dej tomu čas... a nech to tam dýl :).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2007 22:43 Muž Vodník1 [16] - Amerika
Malapa: Ahá, tak já zkusím ještě cuketu :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2007 22:42 Muž Malapa [494] - Afrika
vodnik: Nevím, tím pádem nepovím. Koupený půlkilový pytel tablet na burze.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2007 22:40 Muž georged [44] - Živorodky
No mrtvejma rybama je nekrmím. Když už nějaká umře sad (což není tak často :-D), tak ji raději zlikviduji, protože nikdy si nemůže být člověk jistý čím to bylo a nechtěl bych aby se mi od toho ancistrusíci nakazili hmm . Jinak věřím, že je o to obrovský zájem(ancíkama počínaje, šnekama konče).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2007 22:07 oldkiwinka
můj papká tabletky od dajany pet no problem.okurku si taky dá a rád..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2007 21:44 Muž Vodník1 [16] - Amerika
A prozradíš značku tabletek? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2007 21:42 Muž Malapa [494] - Afrika
Nejraději mají rau, mrtvou rybu. :-D Ancistrus není moc vegetarián, pokud má možnost dá vždy přednost rybě, patentkám... Mám nějaké neznačkové zelené tablety a po těh se teda můžou taky utlouct.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2007 21:17 Muž Vodník1 [16] - Amerika
Hmm to ten můj nežere ani okurku ani salát, parchant jeden rozmazlená rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2007 18:55 Muž georged [44] - Živorodky
No zbytky(pokud jich není nějak moc), tak se rozkládají jako ostatní odpad :-D Také máš-li tam šneky, tak ty si je umí najít i ve dně. Jinak jim to házej radši v noci, jednak tam po tom neúůjdou ryby a ancistrusíci jsou aktivnější v noci ;-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [59] ...... 65 66

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 51378x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/84-ancistrus-chov?od=2901