Ancistrus - chov
0 28.11.2007 15:30 Alofok – .
Chutná jim okurka -omyj ji a nařež na cca 3tenoučké plátky-to pro ty tvoje mimina snad bude stačit.Vydobou Ti hlavně ten střed.
0 28.11.2007 12:14 ffabio – vajíčka
Ahoj všem, potřebuji poradit. Při přesazování rostlin jsem zjistila, že na kořenu jsou vajíčka od ancistruse, mohl by mi někdo poradit, co mám dělat, abych je odchovala, stalo se mi to poprvé co mám akvárium. Mám je po vylíhnutí dát jinam, vypnout filtr /to asi jo/....díky...

0 25.11.2007 21:56 JARDA111 krmim okurku,brambory,salat-sparenej,suseny slupky od bananu,koprivy a z kupovanych hikari-zive krmivo jako cyklop atd. se me moc neosvecilo-ancistrusi po nem maj problemy-nerostou a trpi na parazity
0 25.11.2007 21:21 Nobody – Re: Washek
U nových ryb to může být změnou prostředí.
pH 6,teplota 25°C - to je pro ně dobré,ale záleží na druhu neonek?
Já se spíš divím,že Vám žijí Black moly a mečovky při takovém pH.
0 25.11.2007 10:47 rolandmynar Neonky jsou hodně citlivé na náhlou změnu vody.
0 25.11.2007 10:41 Washek – Umírání neonek červených
Dobrý den
Jsem začínající chovatel a kopil jsem si 14 neonek.
Po 2 dnech začali umírat.Přitom t vody mám 25°C a PH 6.
Mám tam ještě 3 Black moly, 3 mečovky a 6 ancitrusů.
Krmil jsem je " komletním krmivem pro ozdobné ryby ".
Nevíte co se s nimi stalo?
to bunda: tak to nejsi sám, u mě je to téměř stejný. Moji jsou staří asi 9 měsíců, a jeden má kolem 7 cm, a druhý asi 4. Hold mi ten jeden asi zakrněl

0 22.11.2007 22:15 spirki no pokial mas v akvarku viac prísavníkov tak jeden býva zväčša dominantny a narastie hodne a ostatne budu popri nom o cosi mensie.....a inak by som velmi neradil krmit ich suchou potravou (vločky) mohlo by ich "zapiect"
0 22.11.2007 19:59 Zdenek – Re: bunda
Spíše je to tím že jeden je sameček a o něco menší samička

a nebo růstová vada málo rostliné složky a nebo naopak
ale nie priestrou maju dost a su kupene od chovatela a on mal velke avkarka a oni zeru aj tablety aj patentky co sapdnu aj uhorku aj vlocky aj riasy taze tolko
0 22.11.2007 16:57 tomele co já jsem slyšel tak se to stává, když někdo odchoval ancíky a pak - jelikož měl malé aq a hodně mu jich umíralo, tak to radši dal do akvaristiky
problém co je, je ten, že když měli ancíci v mládí malý prostor pro svůj růst, tak hold nikdy nebudou dlouzí jak normální ancíci
a já jsem si taky koupil 2 ancíky před 3 měsíci a povyrostly o 2/3 tolik co měřili, ale zas na druhou stranu zmohutněli

cawte chcem sa oyptat ked si kupil som si ancitrusa asi pred 7-8mesacmi ale on nijak nerastie ma mozno iba 3cm a zerie vlocky tablety na dno a daval som aj uhorku cos tym?
0 22.11.2007 11:24 kattya nasla som ho na nete, je to hypostomus plecostomus..albin. Vraj dost velky narastie, asi sa bude musiet prestahovat do vacsieho akva
nie toto je uplne iny druh podla mna viem ze tento druh tu niekde je na tejto stranke ale hladal som a nevedel som ho najst ale viem ze tu bol a atoto nieje albin
0 21.11.2007 19:22 Nobody – Re: redmaus
Ano.
0 21.11.2007 15:19 redmaus Dobrý den.
Rozmnoží se ¨Albín¨ s normální tmavým ancistrusem? Děkuji
Starší reakce
Díky, to s tím filtrm je teda pro me novinka

0 10.11.2007 13:39
Malapa [494] - Afrika Potěr ancistrusů od rozplavání přijímá sušené krmení, mrtvý cyklop, strouhané patentky, špenát, listy salátu, rybí maso... U toho salátu, okurky a podobně bych byl hodně opatrný, často dojde k otravě, asi ancistrus nevydrží tolik dusičnanů, postřků atd jako člověk. Naopak, pokud jim od mala nedodáte dostatek potravy, s čímž je spojená nutná pravidelná výměna vody, tak jich velká část uhyne a další část zůstane malých a nidky nevyrostou do normální velikosti 10 - 15 cm.
0 10.11.2007 10:53 rolandmynar Starší reakce
0 12.10.2007 22:51
georged [44] - Živorodky Nech to tam dýl. U mne to tam leží třeba i den než to změkne. Ale pak to velmi rychle zmizí. Předevčírem jsem to nějak přehnal(dal jsem 15 koleček na těch pár ancíků co mám

) a stále tam jsou. Sice už bez měkkého vnitřku

. Ale zítra večer už určitě nebudou. Dej tomu čas... a nech to tam dýl

.
0 12.10.2007 22:40
georged [44] - Živorodky No mrtvejma rybama je nekrmím. Když už nějaká umře

(což není tak často

), tak ji raději zlikviduji, protože nikdy si nemůže být člověk jistý čím to bylo a nechtěl bych aby se mi od toho ancistrusíci nakazili

. Jinak věřím, že je o to obrovský zájem(ancíkama počínaje, šnekama konče).
0 12.10.2007 22:07 oldkiwinka můj papká tabletky od dajany pet no problem.okurku si taky dá a rád..
Přidat reakci
1 ...... [59] ...... 65 66
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 51378x