Ancistrus - chov
okurka, to je mazec a mám je nechat teda v akvarku?prý existuje nějaká pordnice boco,a co ten filtr?resp. mám tam tak trochu větší ryby /cca 13cm/díky

Chutná jim okurka -omyj ji a nařež na cca 3tenoučké plátky-to pro ty tvoje mimina snad bude stačit.Vydobou Ti hlavně ten střed.
Ahoj všem, potřebuji poradit. Při přesazování rostlin jsem zjistila, že na kořenu jsou vajíčka od ancistruse, mohl by mi někdo poradit, co mám dělat, abych je odchovala, stalo se mi to poprvé co mám akvárium. Mám je po vylíhnutí dát jinam, vypnout filtr /to asi jo/....díky...

U nových ryb to může být změnou prostředí.
pH 6,teplota 25°C - to je pro ně dobré,ale záleží na druhu neonek?
Já se spíš divím,že Vám žijí Black moly a mečovky při takovém pH.
Dobrý den
Jsem začínající chovatel a kopil jsem si 14 neonek.
Po 2 dnech začali umírat.Přitom t vody mám 25°C a PH 6.
Mám tam ještě 3 Black moly, 3 mečovky a 6 ancitrusů.
Krmil jsem je " komletním krmivem pro ozdobné ryby ".
Nevíte co se s nimi stalo?
to bunda: tak to nejsi sám, u mě je to téměř stejný. Moji jsou staří asi 9 měsíců, a jeden má kolem 7 cm, a druhý asi 4. Hold mi ten jeden asi zakrněl

no pokial mas v akvarku viac prísavníkov tak jeden býva zväčša dominantny a narastie hodne a ostatne budu popri nom o cosi mensie.....a inak by som velmi neradil krmit ich suchou potravou (vločky) mohlo by ich "zapiect"
Spíše je to tím že jeden je sameček a o něco menší samička

a nebo růstová vada málo rostliné složky a nebo naopak
ale nie priestrou maju dost a su kupene od chovatela a on mal velke avkarka a oni zeru aj tablety aj patentky co sapdnu aj uhorku aj vlocky aj riasy taze tolko
co já jsem slyšel tak se to stává, když někdo odchoval ancíky a pak - jelikož měl malé aq a hodně mu jich umíralo, tak to radši dal do akvaristiky
problém co je, je ten, že když měli ancíci v mládí malý prostor pro svůj růst, tak hold nikdy nebudou dlouzí jak normální ancíci
a já jsem si taky koupil 2 ancíky před 3 měsíci a povyrostly o 2/3 tolik co měřili, ale zas na druhou stranu zmohutněli

cawte chcem sa oyptat ked si kupil som si ancitrusa asi pred 7-8mesacmi ale on nijak nerastie ma mozno iba 3cm a zerie vlocky tablety na dno a daval som aj uhorku cos tym?
nasla som ho na nete, je to hypostomus plecostomus..albin. Vraj dost velky narastie, asi sa bude musiet prestahovat do vacsieho akva
nie toto je uplne iny druh podla mna viem ze tento druh tu niekde je na tejto stranke ale hladal som a nevedel som ho najst ale viem ze tu bol a atoto nieje albin
Dobrý den.
Rozmnoží se ¨Albín¨ s normální tmavým ancistrusem? Děkuji
Díky, to s tím filtrm je teda pro me novinka

0
[494] - Afrika 10.11.07 13:39 Malapa Potěr ancistrusů od rozplavání přijímá sušené krmení, mrtvý cyklop, strouhané patentky, špenát, listy salátu, rybí maso... U toho salátu, okurky a podobně bych byl hodně opatrný, často dojde k otravě, asi ancistrus nevydrží tolik dusičnanů, postřků atd jako člověk. Naopak, pokud jim od mala nedodáte dostatek potravy, s čímž je spojená nutná pravidelná výměna vody, tak jich velká část uhyne a další část zůstane malých a nidky nevyrostou do normální velikosti 10 - 15 cm.
0
10.11.07 10:53 rolandmynar tak ja mam anciky 3, pricemz jeden je teda vetsi uz asi 5-6cm a dva jsou mensi tak 3-4cm. Ten vetsi basti uz i vlocky co padaji ke dnu, kdyz krmim za svetla zbyle rybky. Ale jinak vsichni hoblujou koreny (drevo), taky ojizdeji kameny, sklo (vsechny strany akva) a samozrejme filtry > na nech je vzdycky nejaky porad prilepeny

Na cem si zrejme nejvice posmaknou je okurka, proste napicham nekolik kolecek okurky (oharky) na spendlik a behem prvniho vecera jsou prozrane vnitrky a behem druhe noci zmiznou kompletne vcetne tvrdsi kurky -> staci ryby neprekrmovat

Ancitrusové dokud nejsou nijak obrovští tablatky nežerou,nežerou vůbec nic co jim tam hodíš,živí se špínou,zbytkami,vlákny z kokosu/kořenu atd...Mě by se tabletky ani nedotkl a má ted 4cm a je taky ještě mladoučkej.Že by Ti chcípli

se bát vůbec nemusíš ancitrus je snad nejméně náročná rybka-radši je vůbec nekrm.
No jo no máš pravdu všechno se to vaří skoro ta zelenina během pár minut vypadá jako by začala chytat plíseň či co,určitě tento problém

nějak půjde zvládnout, tak mnoho zdaru a at se daří

takže to neva ty zbytky,že?diky moc za odpovedi

tak dnes jsem se podival na akva a zbytky z včerejška už tam nebyly(jen par rozpuštěných zrnek pod štěrkem)takže to asi snědl jo a značka mych tablet je PET dajana

Přidat reakci
1 ...... [59] ...... 65 66
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 51433x