Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Skříňka pod akvárium

 

NápovědaFórum » Technika » Skříňky, stolky, podstavce 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 27 Přejít na další stránku   1  
Skříňka pod akvárium
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2013 02:33 Muž michalt [737] - Miniakvária – CAT-GATO
Ahoj, co si myslíte o této skříňce?

www.akva-tera.cz/…

Máte s ní někdo zkušenosti? Jestli ano, z jak hrubého materiálu je vyrobena? Docela by se mi líbila pod 84 litrové akvárium, které plánuji. Zdá se mi však docela levná, asi levnější, než bych si něco podobného udělal doma sám. Myslíte, že je spolehlivá? Díky a hezký den.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2013 23:42 Muž matlala [798] - RostlinyRe: WARENKOREN
nohy jsme posunul jak jsme psal, na nových fotkách je to už vidět. Teda jen ty krajní, prostřední zůstaly krásně přímo ve středu. Hábal jsem teda s jendou vzdáleností, od kraje z boku (užší strana) jsou teď asi 2mm a zepředu a zezadu jsme nechal 3cm aby to nevypadalo tak blbě. Záda jsou stejně 5cm zapuštěná aby byl za skříňkou prostor pro hadice a kabely. Zároveň se tím zapuštěním určitě zvýšila pevnost a stabilita.

No a s vytečení a přetečením při více činnostech u napouštění mám zkušenost, už mi dvakrát jiskřila a dokonce hořela ta stará prasácká elektroinstalace s IP cca 20 v původní skříňce.

Jinak nohy jsou hliníkové, dost pevné, maj nosnost cca 150kg na jednu nohu, pokus si dobře pamatuju údaj od prodavače v tripexu (místní nábytkářský velkoobchod, nakupuju tam rád a vždy něco zapomenu a vracím se :-D ). No jen to uchycení a spodek mají z tvrdého plastu. Stejné nohy mám na skříních v pokoji, jen ty nízké. Zde jsme volil pro začátek 15cm s tím, že kdyžtak pro 300l akva vyměním za nižší pouze přešroubováním noh a ponecháním držáků, protože tyhle nohy jsou snad nejběžnější a měli je snad v každém nábytkářském obchodě co jsem kdy byl.

EDIT: no a voda pod skříňkou je furt problém, musím nějak podložit skříňku s akvárkem v pekárně, není tam ani ta 3mm podložka z plastu co bývá na starším nábytku (teď je většinou bez spodního rámu s nožičkama).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2013 22:55 Muž WARENKOREN [51] Re: matlala
Zdravím, z hlediska konstrukce by nohy podstavy měly mít svůj střed co nejblíže středu tlouštky nosných lišt lamina, podle fotek by je dal u tebe co nejblíž kraji, otázkou pak zase je jak to bude vypadat, aby to nebyla nějaká opičárna.... tone

ty nohy co máš na fotkách tak jsou kovový nebo plastový? Na tu váhu já osobně bych si plastový netrouf, se ti rozlezou a máš po skříňce (nesou váhu skříňky i akva)

jinak super práce, sám jsem dělal podobnou

rybicky.net/nadrze/15683…

bohužel já jsem nohy nedal aby se váha rozložila na větší plochu, doplatil jsem na to když mi vyteklo z akva pres filtr asi belík vody, spodek se nasákl a lamino se trochu rozlezlo, bejt tam nohy tak to pod tím vyschne a vše OK
tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2013 22:44 Muž matlala [798] - RostlinyRe: RadekH1
aha, asi jsem ty rozměry přehodil, ale stejně jsme se domlouvali na zbytkách. No a stejně pokud časem udělám LED světlo, tak to obložené shodím a nalepím tam ABS hranu, ale to je na dýl.

No elektro, mám z něj maturu a §5 a mám delší dobu celkem dobrou brigádu, kde se dostanu k opravám modulových elektro výrobků, tak to teď už podle toho konečně vypadá
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2013 22:36 Muž RadekH1 [129] Re: matlala
Doufám, že si to špatně nepochopil. Skříňka je pěkná a hlavně ta elektroinstalace vevnitř, paráda. Tomu třeba vůbec já nerozumím. O nožičkách jsem psal že by to mohlo být v poho. Jen jsem napsal svůj názor na ty cca 10 až 15 cm široký lišty nad bočnicemi a dvířky že ty léta mohli být taky svisle. To je jediný. Já si na to potrpím. :-) 2x dražší? Asi jo, ale jestli se jedná jen o ty lišty, tak cena i v obi by byla do 100 kč. Ale jinak palec nahoru za skříňku a hlavně za tu elektriku.
Edit: U lamina se bere první rozměr po letech( na výšku) a druhý jako šířka. Takže pro někoho těch 10 až 15 cm je na výšku. ale pro mě na šířku (přes léta)
palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2013 20:55 Muž matlala [798] - RostlinyRe: RadekH1
Tak odpovím na přeskáčku:
- krajní nožičky jsem raději posunul do kraje

- léta proti sobě být jinak nemohla, stálo by to 2x tolik, věděl jsem o tom a osobně to vůbec nevnímám. Navíc to obložení kolem krytu a spodku akva je původní, jediné hraněné 1mm ABS hranou a jen to ještě původní ze staré skříňky, stálo to tenkrát na tohle akva + dvě menší skoro tisícovku bo to byla hrozná piplačka s malýma tenkýma deskama, materiál mi tenkrát dal zbytky za polovic.

- lamino jsem si nechal řezat u otce bývalé spolužačky www.ehrlich.cz

- rozměry jsem si dělal sám, navrhl jsem si celou skříňku. chtěl jsem pouze neohraněné desky na které jsem si doma sám žehlil hrany a ořezával to lepším nožem na karton

- těma lištama myslíš LED osvětlení? Magnety na dvířka nebo co? Kdyžtak dej odkaz na konkrétní fotku. Za chvílu budou další, akorát jsem na ni předělal akva a jdu přeskládat obsah staré skříně do nové.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2013 14:14 Muž RadekH1 [129] Re: matlala
ja si myslim ze dobry. ze by to melo vydrzet. kde sis nechal rezat a hranit lamino? a rozmery sis rekl ty sam? co jsou ty listy na bocnicich a nad nk dvirky? pro priste skus, aby ty leta aspon licovala jednim smerem. na to sem docela haklivej. jedno svisle a nad tim vodorovne. znamy udelali kuchyn na miru, skrinka, supliky a vedle zase skrinka. na skrinkach leta svisle a na suplikach vodorovne. donutil jsem je to nechat predelat. jasne ze prskali. ale to se neda svitit. :-) neber to nejak zle. jen bod k zamysleni pro 5 skrinku. :-) Jinak par jsem jich delal pro zakazniky tak o tom trosku neco vim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2013 00:10 Muž matlala [798] - Rostliny – ujištění s nožičkama
Ahojte,
právě jsem dokončil skříňku se vším všudy, v pořadí už je to 4., z toho 3. konstrukce lamino + konfirmáty a správná konstrukce.

Chci se optat ostatních co říkáte na umístění nožiček, jak to visím na místě, nějak se mi to nezdá.
Klasicky jsou všechny stojaté desky postavené na spodní, jak je vidět z fotek, držáky nožiček jsou přišroubovány 3cm od okrajů, nožičky jsou ještě o něco dál cca 3.5cm od každé strany.

Zdá se mě to celkem daleko aby na spodní desce nebyla moc velká váha, když tam bude 200l a poději 300l (d100*h50*v60cm), tj cca 350kg, mám na dně něco podobné liaporu.

Zítra se chystám to předělat na nový stolek, tak ještě můžu nožičky posunout radči úplně do okrajů?

Fotky v prezentaci:
rybicky.net/nadrze/10574

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2013 18:43 mustanggt
no nafotim to dnes abo zajtra z vnutra ale ja si tiez myslim ze bezpecnejsie bude obstarat srinku nato robenu :)ved to nieje zas az taky velky peniaz
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2013 11:59 Muž RadekH1 [129] Re: mustanggt
Ještě by bylo dobrý říct jak je k sobě daný dno a boky. Pokud je dno vložený mezi boky a boky nestojej na tech nožičkách, ani bych na tu skříňku nelezl. :-)
Pokud jsou boky na dně, pak možná, Ale já sem posera a takovému nábytku nevěřím. Sololaková záda a 16mm lamino. Vyrobeno v polsku :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2013 11:12 Muž kus [200] - RostlinyRe: mustanggt
no to je těžký, když neřekneš z jaký tloušťky je to zhotovený a bylo by lepší ji vidět otevřenou. O nožíčky bych se nebál, ty asi vydrží víc jak 250 kg. Jestli si nejseš jistej, vezmi čtyři lidi, vlezte si na ni a párkrát se zavrťte, pokud vydrží, akvárium snese taky. A pokud ne, tak stejně bys kupoval novou skříňku. :-) ;-) Jinak pokud si necháš říznout lamino 18mm a přiděláš ji někam k zádům kolmo na boky, aby se to nezbortilo jako domeček z karet, tak to vydrží.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2013 11:07 Muž savan [622] - ŽivorodkyRe: mustanggt
Asi by som to neriskoval,pokial dobre vidím je dokonca aj na nožičkách.Na takú váhu určite nieje stavaná no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2013 10:56 mustanggt – nazor na skrinku
Fotka k příspěvku Zdravim prosim vas co si myslite o tejto skrinke? je to drevotrieska.Udrzi akvarium 180L cize zaplnene asi 250 KG zataž? da to tato skrinka?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2013 21:44 Muž dudak [1885] Re: kus
Jo to je presne ono, nechapu jak sem je mohl prehlednout, asi ze jsem koukal jen po kluzacich. Diky palec Ja si delam rad veci sam, mam na to dost casu, ale za tuhle cenu je to opravdu zbytecne a aspon to bude trochu vypadat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2013 07:59 Muž kus [200] - RostlinyRe: dudak
v tom případě jsou ty samé bez štelování za 16 kč oč.135329 nosnost 400 kg. Upřímně,než bych se s tím dělal, tak bych je radši koupil a to mám na to dílnu, kde by to bylo skoro hned. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2013 01:04 Muž dudak [1885] Re: kus
jo to je mi jasny ze pujdou pod stojky, u tehle sem uvazoval po 2 pod 4 stojky a to by vyslo tak akorat, ale prijde mi to malo a hlavne nevypadaj moc bytelne. ty druhe jsou o dost lepsi (ty nozky z tvrzeneho plastu) zase kdyz jich tam dam 8 tak je to 500Kc jen za nozky, ne ze by to bylo nejak hodne hodne, ale zrovna na nozkach sem si rikal ze bych mohl trochu usetrit. Ani nepotrebuju nastavitelne, mam rovnou podlahu. mozna to zkusim vyresit drevenymi hranoly pod stojky, staci mi 1-2cm. trochu se bojim ze by tam mohla stekla voda poskodit lamino, jinak bych to nechal na zemi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2013 23:48 Muž kus [200] - RostlinyRe: dudak
Fotka k příspěvku když tak tady máš ještě jiný. Katalog demos - sekce nohy
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2013 23:47 Muž kus [200] - RostlinyRe: dudak
Fotka k příspěvku jsou na sto kilo. Ale musíš je dát stejně pod stojky, jinak to nemá smysl
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2013 20:18 Muž dudak [1885] – nozicky pod skrinku
Mate nekdo zkusenosti s takovymito kluzaky? www.ks-pozorice.cz/… jde mi o to jestli je mohu dat pod skrinku s 500litrovym akva. nechci mit spodni desku na zemi, ale temto umelohmotnym kluzakum moc neverim. premyslel jsem ze bych udelal nizke nozky z masivu nebo jineho kompektniho materialu? nekde jsem videl pod to polystyrenovou desku, ale to neni zase tak esteticke. nemate nekdo nejaky napad?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2013 20:13 Muž dudak [1885] Re: RadekH1
no ja to budu mit resene prakticky stejne jako je to zde www.akvamalawi.com/…. az na to ze ho budu mit s vrchni deskou 200x50 a deska nebude na krajich presahovat, vzpery uprostred nebudou rovnomerne, ale vzdy 80cm od kraje. co jsem zatim videl stolky pod velke akva tak by to melo stacit. Ale jestli mate nekdo s timto rozlozenim spatne zkusenosti dejte mi vedet.
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2013 14:01 georg Re: dudak
Podívej se zde, jak jsou podepřena akvaria v pěstírně, a vyplyne ti z toho, že mezi dva boky ti úplně stačí jedno přepažení a bude to i s bezpečnéstním koeficientem. :-)
Sám mám doma aq.délky 2m, na krajích je ytong a uprostřed mám lamino 18mm.
wds.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2013 13:10 Muž RadekH1 [129] Re: dudak
psal jsem ti, ze ja mam 2 boky a 4 stojky na 1 metr dlouhy akva. ja bych se bal na 2 metry mit jen 2 stojky. je ro cca 66 cm prostor. a zalezi jak budes mit resenej strop s bokama. za me jsou 2 stojky malo. na strance 2 jsou odeme fotky dvouch skrinek pod akva. kdyby jsi chtel poslu ti jejich planek pro predstavu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2013 11:42 Muž dudak [1885] Re: RadekH1
to vsechno chapu, nicmene to neodpovida na zadnou moji otazku. prosel jsem cele toto vlakno a videl ruzne realizace, s delanim nabytku DIY mam take urcite zkusenosti, takze se toho nebojim a vim jak to poskladat podle ruznych zde uverejnenych navodu. Jen nevim jestli budou stacit mezi boky dalsi 2 vzpery a kam je umistit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2013 11:03 Muž RadekH1 [129] Re: dudak
mam 1m dlouhou skrinku. mam 2 boky a celkem 4 stojky. boky az na zem a mezi nimi dno na soklu. hned vedle bocnic jsou 2 stojky postaveny na dne a pak je dalsima 2 stojkami skrinka rozdelena na tretiny. strop je z 18mm lamina a je polozen na vsechny 4stojky a vlozen mezi boky aby nebyl z boku videt. boky jsou o 5cm vyssi aby schovali dno akva. zepredu jsou dvirka stejne vysoke jako boky. cele akva je tedy zapustene ve skrince. hlavne to chce vlozene zada z 18mm desky. vlozene mezi boky aby se skrinka nesesunula do stran.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2013 01:31 Muž dudak [1885] – skrinka pod akvarium 200x50x50
Tak jsem prave procetl cele toto vlakno a rozhodl se udelat stojan z 18mm lamina, pripadne vodovzdorne preklizky. Puvodne jsem sice chtel stojan vyrobit z drevenych hranolu - zajimave ze o takove stavbe se tu vubec nemluvi, kdo by mel zajem tak prehledna videa zde www.diyfishkeepers.com/…
ale protoze bych to stejne obkladal laminem, tak to bude jednodusi udelat rovnou z nej. mel bych k tomu nekolik dotazu

1. budou na 2m akvaria stacit 2 vzpery mezi boky? a je lepe je dat pravidelne nebo blize stredu
2. muzete mi doporucit nejake nozky, kluzaky cokoliv aspon 2cm vysokeho, aby spodni deska nebyla na zemi. a kolik by jich tam melo byt, ma smysl je davat jinam nez kolem podper a boku?
3. ma tlustsi deska co prijde pod akva jiny nez esteticky vyznam? osobne si myslim ze ne a ze by tudiz mela stacit z 18mm
4.nevite nekdo jestli v nejakem prazskem hobby marketu hranuji take 0.5mm abs hranou? zatim jsem narazil pouze na 2mm

diky za odpovedi

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2013 11:14 Ivan
Fotka k příspěvku Nejlepší je nechat si vyrobit skříňku na zakázku, z kvalitního materiálu, se šuplíky na krmivo a vývody na hadice tak, jak to bude vyhovovat dle umístění v místnosti. Ty hotové kousky od Juwelu apod. stojí skutečně za nic. Mám doma 450 litrové akvárium, tak vím, o čem píšu :-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2013 09:16 Muž kus [200] - RostlinyRe: micz
taky nikdo neříká, že akvaristika je levný koníček smich A koneckonců akvárium je, a hlavně velký, monumentální prvek v domě. Třeba moje příští akvárko bude zasazený v dubových trámech.
Ono Drahošovo akva by vynesla i 28 buková spárovka. Stejně celá váha se nese na hranách. Cetrisu bych se nebál.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2013 09:13 Muž kus [200] - RostlinyRe: Yirka
proč prodražovat? Mě to naopak přijde levnější, svařit to z nerez jeklů a mít hned hotovo, než použít obyčejný, být zasr... až za ušima, pak celej stojan odmašťovat a patlat se dál z barvami. Ještě tak kompromis beru jako u toho posledního, nechat celej stojan ponořít do zinkový lázně. Jenže to bylo takový hovado, že by na tom mohl stát v pohodě jeep i s polonahou modelkou. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.05.2013 08:50 Muž Drahoš . [389] - RostlinyRe: micz
to nemá cenu se s tebou hádat. mám tě rád. slunce v duší ahoj ahoj ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2013 08:42 Muž micz [132] Re: Drahoš .
Znám moc dobře cetris :-) je to křehký a to mi nikdo nevymluví. I když jestli ti to nedělá žádný problémy tak je to v pořádku. Já sem prostě takovej že mám radši všechno na 110 % takže bych si udělal železobetonovou desku. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2013 08:37 Muž Drahoš . [389] - Rostliny
coo to není sádroš. mě to schvalovaly dva sta. ing chtěl jsem to vybetonovat ale řekly mi zcela zbytečné cetris bohatě stačí. vyděl jsi někdy cetris to je jak beton a vůbec není křehký spim ;-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2013 22:05 Muž micz [132] Re: Drahoš .
Ten cetris bych asi nepoužil, je to docela křehký....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   04.05.2013 20:44 Muž Drahoš . [389] - Rostliny
Fotka k příspěvku za 500 kč ytong dvě cetris desky a je to
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2013 20:15 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Spiike
Ono zalezi kde se to dela. Pro vetsi akvaria uz jsem videl i zednickou technologii, proste postaveny "stojan". Jenze to zalezi na tom, zda je to mozne a vhodne :-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2013 20:09 Muž micz [132] Re: kus
Předpokládaná cena cca 30 000 kč smich smich smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2013 19:09 Muž Yirka [9126] Re: kus
Proč to zbytečně prodražovat nerezem?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2013 17:09 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: Spiike
No ten nápad s ocelovým rámem polepeným čimkoliv jiným je dobrý. Já mám rám jenom natřený a je to nesmrtelné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2013 15:08 Muž kus [200] - RostlinyRe: Spiike
samozřejmě svařený stojan z nerez jeklu. Navrch skříňku z MDF polepenou kamennou dýhou anebo akrylátem ve vysokém lesku.:-) www.demos.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2013 14:12 Muž Spiike [63]
Aloha lidi,

poradíte mi z čeho a jak udělat skříňku pod AQ o rozměrech 140x50x40??? Oběm 280l a předpokládaná váha 420 Kg.

Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2013 07:59 Viggen
Bezva... díky. Mysím, že na vlastní výrobu to moc nevypadá :-D

P.S. Nebo kdo je schopen a ochoten něco takového poskládat ?.-)))

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2013 13:33 Muž dimmur [283] Re: Designer
myslim, ze reagujete na neco, co nebylo urceno Vam ano
papundekl je ta skrinka/police vyse uvedena
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2013 13:24 Muž RadekH1 [129] Re: Designer
ta skrinka co tu byla v odkaze, ma z lamina ram, a zbytek je vyplneny z zebrovanyho tvrdyho papiru a na tom je sololak. konfirmaty tam jdou pres ten ram.
nemyslim tu tvoji,ale.tu niz.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2013 11:49 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: fido16
Dute? Zebrovani? Rost? To co jsem pouzil je lamino (je to napsano i u fotky), a to jsou trisky slepene jakymsi epoxydem a na tom je natazena ta svrchni vrstva. Po tom svem jsem skakal, abych to vyzkousel, to se ani nehlo (a to jsem v te dobe mel pres 100kg, to uz je docela rana na to doskocit)!

Jo, chce to dat pozor, aby se to neprolivalo vodou, protoze tam muze byt trosku zadrhel, pri castem styku s vodou by to prece jen mohlo nasaknout pres nejaka tim povrchem nezakryta mista. Ale kdyby byl clovek extra peclivy, i to by bylo myslim resitelne.

Pouzil jsi vylozene nevhodny material. Na tomhle stalo 160l a klidek. Vostina to fakt neni ani nahodou, pac jak bych do vostiny rval konfirmaty, to si fakt moc neumim predstavit ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2013 10:22 Muž Ivoš [1061] - CichlidyRe: Horác
Dovolím si parafrázovat filmovou klasiku: "Papundekl či voština -pod akvárko kravina!"
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   23.04.2013 09:08 Muž Horác [3942] Re: Ivoš
a odborně voština :o) ... cs.wikipedia.org/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   23.04.2013 08:43 Muž Ivoš [1061] - CichlidyRe: fido16
Lidově se tomuto materiálu říká papundekl :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2013 22:42 Muž fido16 [631] Re: Viggen
Tuhle polici jsem teď nedávno montoval i já. Ona sice vypadá bytelně ale je to přesně naopak. Jelikož ty desky jsou duté a uvnitř té desky je jen žebrování nebo spíše takový rošt nevím jak přesně to popsat. Na akva do 30kg ano. Ale 125L bych tam nedával
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2013 14:51 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Viggen
Kdyz se podivas, co dostanes v obchodacich s nabytkem, asi Te trkne, ze je to jen par prkynek a spojovaci material.

Takze jsem kdysi vlitnul do Bauhausu (nebo bauneco, to je fuk) a nechal si narezat lamino a ohranit co jsem potreboval. Zbytek uz je jen o vyvrtani der a konfirmatech.

Cele umeni je v tom, to navrhnout tak, aby ty spoje drzely jen prkna u sebe, aby nebyly namahany, a cele to vlastne stalo i bez konfirmatu (specialni srouby na nabytek) a ony to jen drzely pohromade.

Rozdil mezi hotovym nabytkem a tim co si udelas je jen ve vyvrtani der, zbytek je stejny, proste se to nakoupi (jen u vlastni tvorby musis sepsat seznam velikosti prkynek). Vyhodou vlastni tvorby pak je, ze si to clovek udela jak potrebuje, klidne i pro znacen atypicke rozmery.

A tady je vysledek me tehdejsi tvorby:
rybicky.net/fotogalerie.php…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2013 14:38 Žena kahua [223] - MiniakváriaRe: Viggen
Já zas doporučuju podívat se po bazarech s nábytkem, tam se občas najde věcí ano My máme něco podobného, ale je to nižší a má to pouze jednu řadu. Unese to v pohodě 120l. (občas jsou mezi námi i antitalenti na domácí výrobu, jako já :-) )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2013 14:29 Muž Ivoš [1061] - CichlidyRe: Viggen
vzhledem k tomu, že výrobce uvádí max. nosnost 13 kg tak na to hodně rychle zapomeň

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [27] ...... 48

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 48061x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/7257?od=1301