Skříňka pod akvárium
No židli bych neriskoval
ale dobrá
To máš celou skříňku z 16mm lamina?
0 28.03.2013 20:06 finnnp – fido16
150 L nádrž ti udrží židle z Polska.Kámoš má 600 L nádrž a skříňku má také jen z lamina.Chce to prostě více výstuh.Já osobně mám 312 L z 1 výstuhou z 16mm lamina a drží už mnoho let.
Jinak na 16mm laminu mám postavené akva cca 100kg a taky drží s tímto vyztužením a taky se neboří
A řekl bych že to zpracování je daleko horší než tohle
No vidiš já dal za vestavěnou 25t
10t jsme dali dcerce za vestavěnou skříň 3x2,5m z 18tky lamina. Na míru.
10t? to bylo spise za design, leskle povrchy a tak ne?
taky jsem delal skrinku pro 160l akva a vesel jsem se do 17stovek
Ano já ti věřím. Jenže problém u mě byl hlavně v tom že skříň jsem měl koupenou a chci využít prostor tak na ni chci dát akva. Tak jsem ji vyztužil jak se dalo. Vím že jsem mohl zadní desku sešroubovat konfirmátama ale nechtěl jsem aby to z boku bylo vidět proto jsem volil tohle pak jsem koupil v shopu pro truhláře černou nažehlovačku aby to vypadalo jako jeden kus což se povedlo.
jasny. to uz vim a vzpominam si. taky sem ti na to psal. jde o to jak tu konstrukcni postavis. jestli zada vlozis nebo nalozis na boky atd. ja z toho mam vetsinou strach. delam to na zakazku a kdyz to nevydrzi tak mam prusvich. proto radsi vic materialu, vic stojek co to podeprou a hlavne zada mezi boky. vim jak se lamino vyrabi a co to vydrzi. a hlavne ta 16mm.
Jo můžeš není to tajné. Když se tady podíváš o pár příspěvků výš tak já řeším skříň která má být pod 150L akva tudíž akva nějaých 200kg sakumprásk jenže já tu skříň mám z 16 lamino vyztužené vzadu pevnou deskou prus vinkle a tady mě sepsuli že to 150L akva neudrží ale zkoušel jsem na ní i s přítelkyní sedět a drží pevně nijak se nevyklá ani neprohýbá. Kdyby mě vyšla na 2t tak bych strach měl ale že stála skoro 10t plus výztuhy tak si myslím že to problém nebude. takže proto se ptám
? můžu nějaký vysvětlení? Prosím.
Tak to ano
Ta první je 240 litrů (120x40x50)
Druhá je 200 litrů (100x40x50)
Díky za reakce. Jde mi opravdu o funkčnost. Truhláře volím z dojmu, že by to mělo vyjít levněji než z běžných eshopů
a takhle to mam treba ja doma
je skrinka a skrinka. Tuto jsme delali pro zakaznika.
Podle toho, jak victor formuloval svůj dotaz, tak soudím, že mu nejde ani tak o estetičnost či sladěnost s okolním nábytkem ale o funkčnost, jen má bobky z toho, že by se starší skříňka mohla rozpadnou. Kdyby měl dost peněz na to, aby si bez mrknutí oka nechal udělat skříňku na míru od truhláře, tak vsadím svoje ošoupaný pantofle, že by se tu jeho příspěvek vůbec neobjevil
Souhlas, jen to leze do peněz. Na druhou stranu může být všechno podle požadavků.
To je jasný, ale skříňka na míru se může udělat přesně, tzn že podle použité techniky se upraví prostor jak na šířku tak i výšky polic. A největší plus je, že si pán může vybrat materiál. Ne každý prádelník se hodí k obývací stěně
Mám doma všechen nábytek na míru. Dokonce i psací stůl
Při tomto nijak závratném objemu bych se na truhláře neobracel, váha plného akvária i s pískem bude do 150 kg, což s trochou nadsázky unese každý prádelník, přes který položíš nějakou dřevěnou (lamino) desku .
Ahoj chtěl bych si pořídit skříň pod akvarium 80 x 40 x 40. Hledám tedy nějakého truhláře, který by skříň za rozumnou cenu vyrobil. Máte nějaké doporučení. Nejlépe v okolí Prahy 4. Ještě bych viděl možnost odkoupit použitou skříň, ale nevím jak moc dobrý je to nápad. Předem děkuji za rady.
Victor
Starší reakce
no a co, že to má přišroubovaný zezadu. Už jsem viděl vrchní skříňky u kuchyně pěkně rozplizlé dole. Nějaký český Podlaha vzal prkno, to přišrouboval na zeď a do něj našrouboval skříňky, po nějakým čase to prkno prasklo hezky po celý dýlce a bylo hotovo. To samý se může stát s tou dřevotřískou, zvláště pokud je to 16mm IKEA, ještě kvůli váze ošizená a nedej bože trošku vodou namočená.
Ale co, ať si každej dělá co chce.
No jasně ale ty záda má vzadu přišroubovaný docela velkým množstvím vrutů. Pokud jsou dostatečně dlouhý(alespoň 4x50) tak se mu to nesloží....
To je na zatížení jen tlakem v pořádku, ale tady se mluví o "zavětrování". Má-li to být soliterní skříňka, je to u takovéhle dřevotřísky nutnost.
Pokud jsou v tej skříňce alespoň dvě vnitřní příčky na celou hloubku skříňky od zhora až dolu tak bych se toho nebál
málem a byla to ale stará, jediný štěstí, že desky nestály za to co teď
Ale jo dám si říct. A proto končím debatu
vem si ty fotky a zajdi k nejbližšímu stolaři a uvidíš co ti řekne. Hlavně mu řekni, že na to chceš postdit aqa cca 200-250kg.
a neda si rict a neda si rict
hmm nevím proč by padala tobě snad nějaká skříňka už spadla?
však on si nechá poradit až se mu ta skříňka i s akvárkem sesune nebo v lepším případě začne padat a on to včas zachytí.
Fascinuje je me jak se vsichni snazite pomoct nekomu kdo ma svou hlavu.
Na druhou stranu ani nechapu, proc fido16 chtel poradit, kdyz si ani ty rady nebere k srdci.
Ukotvení do zdi v tomto případě nic neřeší. Záda jsou naložená na bočnice. nikoli vložená vůči bokům. Jen aby se nesesunulo do stran.
mě je to vcelku jedno, ale čtu skříňka pod akva, tak předpokládám, že na ní bude akva. Aby jste nebrečel až se sesune - tím nemyslím nic zlého.
dle meho jste spadl asi z jahody na znak. jinak skrinka je v obyvaku a vzhledem k tomu ze mam komplet obyvak v cerne barve tak se mi tam hodi. A navic nemam dalsich 10t na novou skrin nejsem milionar ktery muze vyhazovat penize z okna, vy patrne ano. konec koncu na tu skrin to akva vubec nemusim postavit. chci hlavne vyuzit volny prostor nic vic nic min
To už pak výjde skoro jedno jestli tam bude 18mm lamino nebo jekl. Na peníze určitě.
Já znám lamino jen jako modelář. A tam si loď udělám bytelnou podle potřeby. Jinak pokud má skříňa vypadat jako dřevěná tak lze udělat ocelový rám a kolem toho postavit skříňku. Někde jsem to viděl a vypadalo to efektně. Lze pak použít prakticky jakýkoliv "obalový" materiál, protože to drží železo. Ten můj stojan je konkrétně 120x55cm patro ze 40mm jeklů. Na tom bych mohl chovat slona
Tohle je napořád
Ale když se ta skříňka z lamina udělá pořádně tak to taky vydrží neskutečnou váhu...
njn, asi staré zásoby, bral to někde ze starýho skladu
Ale kvalita všeho jde dolů
Nevybereš...během cca 4 let se mi zdá, že lamina od všech výrobců docela "změkli"... Je holt blbá doba...
no ale vybereš, u známého
Dneska už si s tim laminem moc nevybereš...šetří rakušáci,češi i němci...
Pořádné české lamino beru s rezervou
. Na pořádné lamino se přijď podívat ke mě na vestavěnou skříň ta je z pořádného Německého lamina
. Ale jinak v pohodě věřím ti že to drží a pokud narazíš na poctivého stolaře tak je to dobré ale v dnešní době je jich hodně málo. A když už tak si zaplatíš vím o čem mluvím zrovna dělám rekonstrukci domu a k tomu novou kuchyň na zakázku a vest. skříň kterou již mám namontovanou.
Obchodní 315l není moje ale školní akva, které sem náhodou měl možnost předělat a teď na něj dohlížím. Ty kraje mají myslím vsazená záda a dělal to stolář z pořádného 18mm českého lamina a není to idea a pod 16mm a dost měkká.
Klidně se na ni přijď podívat, pan ředitel má návštěvám dveře otevřené.
Přidat reakci
1 ...... [29] ...... 48
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 48402x