Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Skříňka pod akvárium

NápovědaFórum » Technika » Skříňky, stolky, podstavce 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 35 Přejít na další stránku   1  
Skříňka pod akvárium
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2011 18:39 kaka – stolek
Fotka k příspěvku Dobrý den, potřebovala bych radu, jak upravit tento starý noční stolek tak, abych na něj mohla položit akvárium o celkové váze do 80 kg. Já sama si na stolek stoupnu a ten ani nezavzdychá, ale to je jen chvilková zátěž.. Stolek má horní plochu 60x39 cm a vysoký je 71 cm.

Já, jako laik -> Nahoru na plochu bych asi položila nějakou desku (cca 70x45cm).. A teď nevím jak udělat "prostředek", aby se stolek neprohýbal??? Napadlo mě do prostoru nad police dát nějaký...dřevěný...tento... kolík nebo jak to mám nazvat :) po celé délce, takže nějakých 37 cm..

A já se ptám - Bude tohle stačit? Nebo bych raději měla vyndat zásuvky a dát dřevěnou podpěru i místo nich ( pak třeba přidělat otevírací dvířka )...??

Jinak stolek je, hádám, z dřevotřísky, všechny části mají 2 cm tloušťku, mimo zadní stěny - to je jen jakási e deska..

POMOC PROSÍM :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2011 23:08 Muž Rounce [30]
já mám pod akva ještě starou kvalitní skřín nějak 30 let starou a drží :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2011 20:26 Muž sollik [257] - CichlidyRe: sefca
Skříňka pěkná, cena ale bohužel taky :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2011 09:08 Muž Lucky005 [197] Re: sefca
skrinka vypada pekne, ale pro me by mela malo ulozneho prostoru, kdyz tam clovek da externi filtr tak je temer plno, jinak s touto firmou nemam zadnou zkusenost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2011 08:44 Muž sefca [3]
Nemáte někdo zkušenost s tímto obchodem a s tímto zboží.
www.levnekrmiva.cz/…
www.levnekrmiva.cz/…
Dík.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2011 22:48 Muž sollik [257] - CichlidyRe: matlala
Dole by byla zbytečná. Budeš mít nohy přímo pod svislými díly, takže je to v podstatě jedno jak tlusté bude dno ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2011 20:21 Muž matlala [798] - Rostliny
Neboj, doraz je bitelný.
Pak mám ještě dilemma, jestli dát tlustčí desku jen nahoru pod akva nebo i dolů na dobré roznesení váhy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2011 15:22 Muž sirPavol [6] Re: matlala
Radšej navrtat jeden doraz na dvere navyse ako po rozbiti akva znicit koberec a eventualne aj podlahu :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2011 10:48 Muž matlala [798] - RostlinyRe: Miras
neboj. Tam už akva bylo. Jen při opravách baráku muselo jinam. Mám tam jedhný doraz na dveře, co doma máme a to nebolo povoleno vrtat, ale když to bylo, co už tata nadělá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2011 09:54 Muž Miras [111] Re: matlala
no podle té fotky se zdá, že akva bude za dveřma. Tam bych dal bacha, aby se neotevřely a klika necvakla do akva, by bylo vyděláno :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2011 22:15 Muž sollik [257] - CichlidyRe: matlala
A nebo (jak už jsi zmiňoval) nechat mezeru v tom rohu a hadice protáhnout do skříňky skrz bok. Za těma dveřma úplně až do kouta stejně nikdo koukat nebude ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2011 22:14 Muž matlala [798] - RostlinyRe: sollik
přesně takový mám i pod 200l, jsou dobré, aspoň se pod tím dá vytřít v případě vylité vody a nenasákne to do sebe lamino, to by pak vypadalo hned špatně a brzo by nabobtnalo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2011 22:13 Muž sollik [257] - CichlidyRe: gati
Taky řešení .... :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2011 20:53 Muž matlala [798] - RostlinyRe: sollik
Fotka k příspěvku za akva poté až bude povedou jen hadice filtru a ty jsou 12/16, možná ještě pořídím neco jiného, než mám v plánu a budou 16/22. Každopádně za akva je to v poho, vývody nasávacího koše a rampy napojím snadno v úrovni hladiny bude za akva asi 5,5cm, viz foto toho rohu. Jen mezi obložením a skřínkou bude těsneji.
Asi udělám, jak říkáš, zadní stěnu zapustím cca 2-3cm, možná ještě víc, tím pádem bude problém jen horní a boční deska, ale přes to se dostanu. Jde pak hlavně o ty hadice aby nebyly zlomené.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2011 20:14 Muž gati [13] Re: Mystka
Fotka k příspěvku Já jsem skříňku postavil na takovéto plastové stavěcí kluzáky,pod každou svislou desku dva kluzáky,celkem osm.Váha se pěkně rozloží na všechny nožky.Akvárium je 450 litrů...pohoda :-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2011 14:52 Muž sollik [257] - CichlidyRe: Mystka
Asi by se nic nestalo, ale já bych do té mezery vsunul nějakou slabou lištu. Dá se sehnat v obchodě pro modeláře. A máš klid. Ono je dost možný, že se ta nerovnost roznese a po naplnění by se nic nestalo. Ale akvária mají raději skříňky prohnuté dolů, než vyboulené nahoru :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2011 14:48 Muž sollik [257] - CichlidyRe: matlala
Otázka je co všechno za akvárkem povede. Já bych udělal hloubku skříňky co největší. Ideálně takovou, aby všechny kabely a hadice mizely za nádrží do desky a nebylo vidět jak to visí za skříňkou. Za akvárkem to vidět bude, ale s tím se asi nedá nic dělat. Ty nohy by to unést měly, ale pro klid duše by se daly uříznout kousky kovových trubiček a navléknout je na ten středový trn. Pak už tu nohu nic nerozmačká :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2011 12:57 Mystka
Fotka k příspěvku Môže toto spôsobiť problém? Skrinka je drevotrieska na nej 142 l akvarium. Pod skrinkou je nerovna podlaha - hrbol. Podlaha: 6 mm podložka a na tom laminat, na skrinke pod akvariom este akva podlozka. Ďakujem za odpovede.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2011 22:14 Muž matlala [798] - RostlinyRe: matlala
a sakra. Napsal jsem 20l, má to být 200l.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2011 10:54 Muž matlala [798] - RostlinyRe: sollik
aha, to mě nenapadlo, nápad dobrý, udělám to tak a použiju tedy jen 1 střední stojnou desku.
55 to udělat nemůžu, ale můžu zúžit střed a záda zapustit. určitě to unese, pod mojí 20l mám stolek tvaru T a vzadu je taky 5cm místa.

Ty nohy by to unést měly ne?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2011 09:07 Muž sollik [257] - CichlidyRe: matlala
Pokud bys měl možnost udělat půdu a boky široké 55 cm avšak vnitřní příčka by zůstala 49,2 cm (tzn. za skříňkou by vznikla 5 cm dutina která by nebyla z boku vidět), šla by pak vyříznout díra do zad a např. půlkruhový otvor do půdy a kabely by byly úplně schované a vylézaly za nádrží...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2011 23:40 Muž matlala [798] - Rostliny
No pak ještě musím vyřešit, kudy nejlépe vést kabely, jelikož zezadu budou jen 2cm místa, možná 2,5cm. Chci ji max velkou a na standardněji dělaný akvária.
Nenapadá Vás nějaké řešení? bude to v rohu místnosti. mě napadlo vést to leda bokem, ten můžu posunout a mít tam i 5cm.
2cm budou jen za skříňkou, za akva by pak bylo cca 5.5cm, protože je tam obložení, které je jen 1m od země.
Kabely stejně natáhnu a nebudu je tahat ven často. Topítko projde snadno, má tenkou vidlici a topný kabel taktéž a filtr řešit nemusím, bude externí uvnitř skříně, nejspíše EHEIM 2036 nebo professionel 2073 nebo 2075 a ty maj hadice max 22mm vnějškem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2011 23:30 Muž matlala [798] - RostlinyRe: Bob66
jj, tam budu mít nezvykle moc místa na svůj bordel :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2011 23:29 Muž matlala [798] - RostlinyRe: matlala
Fotka k příspěvku ještě fotka nožiček, které budou jen vepředu, bohužel jich mám nedostatek. Stejné jsem nesehnal, takže jsme musel vyměnit nožičky vzadu na nových skříních, což nevadí, jelikož jsou u stěny.
Je to plast asi 3mm tlustý, tvar kvádru o hraně 6cm.
Nábytek je z prodejny IDEA, nožičky někde z Itálie, u nás jsme neuspěl v žádném specializovaném obchodě ve 3 městech.

Vzadu budou bytelnější nožičky s nosností 150kf na nohu, jsou kovové, takže o ně se nebojím.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2011 23:27 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: matlala
Bez problémů bude stačit varianta 1) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2011 23:20 Muž matlala [798] - Rostliny – 300l
Fotka k příspěvku Ahoj,
plánuju v horizontu cca roku (nejspíš příští rok po matuře) výměnu 2 miníček v pokoji za jedno velké akva. Chci se poradit s výztuhami u skříňky. Plánuju vyšší akva pro skaláry nebo terče (to bude ale ještě malé). Akva bude mít základnu 100*50 a výšku do 70cm-nejspíše 60 nebo 65, tj 300-325l, to je maximum, co se vleze za dveře a v pokoji to jinde nedám, je úzký.
Budu používat klasické lamino a konfirmáty. Jen uvažuju kolik stojných desek, když budou pevná záda. jestli 2 bočnice a jednu doprostřed nebo sříňku raději rozdělit na 3 části 2mi středními deskami? Nahoru určitě dám tlustou desku na kuchyňskou linku, sice bude mít jen stejnou hranu, ale nevadí.
Záda budou samozřejmě pevná a vsazená mezi boční desky, střední desky by byly o těch 18mm kratší, takže záda by byla v jednom kuse.

Přikládám oscanovaný nákres, jak bych si to představoval.

Do sk´řínky potřebuju dostat ještě elektroinstalaci: malý rozvaděč cca 20cm dlouhý pro časovače a trafo, dočasně krabici s EP pro 2 malé akva, co tam zatím budou a samozdřejmně hafo zásuvek, termostat pro topný kabel a možná ještě něco.

3uplíky by se mi líbili, ale ubírali by místo, nejspíše tam raději dám klasiku dveře a pořídím si na drobnosti nějaké plastové krabičky.

EDIT: Nožičky tam budou, kvůli vzhledu a taky je tam koberec, kdyby náhodou vytekla voda, nechci to mít v laminu, koberec se vysuší snáze. Teoreticky by bylo lepší při těch 3 nohách dát jednu desku doprostřed, tj v rovině nožiček. 4 nožičky na 1m se mi zdá už dost, zase by ale musely byt u těch stojných desek, kdyby byly 2.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2011 17:35 Muž fido16 [631] Re: Kajka99
To je dobrý poznatek pokud by byla mezi temi svislými doporučuji tam fláknout nahoru ještě jednu desku. já jsem si nechal udělat přířez z kuchyňské desky 28mm a ta se vubec neprohne pod akva ja mam sice jen 80 kilové aqva ale i tak. Jistota je jistota ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2011 17:31 Žena Kajka99 [229] Re: dajanama
vrchní deska je přes bočnice nebo mezi nimi?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2011 17:20 Muž fido16 [631] Re: dajanama
no kdybys neměl klid tak ji vyztuž a je! Taky jsem dělal do komody výztuhy ;-) A máš 100% jistotu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2011 16:58 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: dajanama
Zkus si na ni ještě s někým těžkým sednout (nebo 3 lehcí lidi) a uvidíš. :-D Ale taky si myslím že napohodu, i když bez alepoň fotky těžko radit. Nemá ale nějaké malé nožky? To bych se pak bál.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2011 15:56 dajanama
Myslíte ,že komoda o rozměrech 100x45x75 cm vyrobena z masivního (pravého) dřeva OŘECHU unese akva o 160 l +písek+dekorace zhruba 180 kg ??Já si myslím že nepohodu,ale radši se vás ptám..Děkuji za odpověd ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2011 08:20 Muž Yirka [9196] – Re: Jurdas
To doporučení jsem dal já hned v první reakci. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2011 07:40 Muž Jurdas [37] – Re: Yirka
Rozhodně bych si tu doporučovanou desku pod akvárka dal.Bude to i lépe vypadat.Desku Vám přesně na míru uříznou v BAUHAUSU nebo v OBI.Cena nebude nijak velká. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2011 20:44 Muž Yirka [9196] – Re: parisse
Hlavně se tam dává jako ochrana proti narazu. Ten nabytek by to mohl řešit. Nezapomeň na podložku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2011 09:03 Žena parisse [4] - Cichlidy – Re: Yirka
to by teoreticky nevadilo,skříňka bude mezi nábytkem.Takže ta deska se dává kvůli tomu,aby se při zavadění,třeba akva nenaprasklo?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2011 08:58 Muž Yirka [9196] – Re: parisse
O rožek zavadíš i při půl cm.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2011 08:51 Žena parisse [4] - Cichlidy – Re: Yirka
I ty 2 cm,tak vadí?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2011 08:49 Muž Yirka [9196] – Re: parisse
Problém to je poměrně vážný a zde několikrŕ diskutovany. Doporučuje se skříˇbky překrýt deskou o celkovém půdorysu nádrží.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2011 08:34 Žena parisse [4] - Cichlidy – Skříňka
Mám 2 akva 60 cm šířka,každé v jiné místnosti.No a chtěla bych je dát na 1 místo.Skříňka má šířku 119 cm.Akva 120 cm + něco málo musí být od sebe kvůli krytům.Je velůikej problém,když by akvárka přečuhovala cca 1-2 cm?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2011 22:51 Muž soptik [41] - Rostliny – Re: Yirka
fénovat může do seškvaření koberce, ale co nasákne pod skřínku nevysuší :-) pro příště spíš doporučuju při napouštění akva nedělat dalších padesát věcí okolo :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2011 13:30 Muž Yirka [9196] – Re: stetinka
Pokud se příště něco podobného přihodí, doporučuji koberec rychle vysušit. Nejhorší je to pomalé schnutí (a někdy i plesnivění). Osvědčuje se třena použít fén.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2011 11:16 Muž soptik [41] - Rostliny – Re: stetinka
ten koberec bude libovej :-D ale ať tak či onak, stejnak bude jednou na výměnu když budeš eventuelně stěhovat akva, buď bude plesnivej, nebo okolo skřínky tak zašlapanej a pod ní zářivej a slehlej, že už se to nezamaskuje, hlavně když dvířka cvakaj a zustalo všech deset prstů pohromadě :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2011 10:52 Žena stetinka [270]
Chlapi, jste strašně úžasní. Včera mi to Vojtík (je mu osm, ale už dostal od Ježíška kufr s opravdickým nářadím, tak furt něco montuje a opravuje) odšrouboval z pantů a já to seřízla. Možná díky té samolepící tapetě se to lamino nevyhlodalo a vyšlo to krásně rovně. Vzala jsem jen cm, ale bohatě to stačí. Mám tu bezbarvej lak na židle, tak to s tím dnes natřu, abych trošku zabránila nasávání vody a zítra to přetáhnu tapetou. Zkusmo mi je tam zase Vojta našrouboval a parádně to stačí a už se zase zavíraj.
Jediný, co mě děsí, jak vypadá ten koberec pod tou deskou, ten asi bude jasnej... tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.02.2011 10:01 Muž Miras [111] – Re: GP
to je pravda to mě nenapadlo stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.02.2011 09:04 GP – Re: Miras
a pocitate i praci s premistenim akvarka?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2011 06:07 Muž Miras [111] – Re: sollik
no minimálně na stejné peníze, jelikož když spočítáš brusný papír, nátěr a pak tu tapetu,práci s tím, tak myslím, že cena bude stejná - neli nižší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2011 21:59 Muž sollik [257] - Cichlidy – Re: Miras
Levněji ne, ale bylo by to nejlepší. Ale když si přečteš starší reakce od stetinky zjistíš, že to nepadá v úvahu ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2011 20:49 Muž Miras [111] – Re: sollik
no než ta práce s tím, nevyjde levněji nová deska ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2011 20:13 Muž sollik [257] - Cichlidy – Re: stetinka
Tohle frézku potřebuje (nebo lamello) a navíc by to stejně chtělo dřevotřísku pod tou hranou ošetřit. Na vodu je lamino prevít a je to jeho největší slabina. Podle mě bys měla nejlepší to nabobtnalé srovnat rašplí, přebrousit šmirglem, nalakovat (pak na tom bude samolepící tapeta držet) a přetapetovat. Nažehlit nová hrana půjde taky, jen to chce v místě žehlení zasunout pod skříňku plech, abysis nespálila koberec. Pokud se do toho pustíš, tak nejdřív žehlit, pak lepit tapetu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2011 18:23 Žena stetinka [270] – Re: Yirka
přeci nemůžu být takový lempl tone abych je vytopila znova smich
Ale na rovinu, tohle asi chce nějakou frézku na tu drážku, ne?

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [35] ...... 48

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 48402x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/7257?od=1701