Jak tak čtu vaše užitečné komentáře, přidám pár zkušeností s tím co jsem dělal, nekteré fotky jsou dosti prehistorické a začíná to někdy před rokem 208, nejspíš nějak v průbehu 2007.
1. kovový rám a staré doma řezané lamino s tapetou, vypadá to strašně a rychle to nabobtná, pač nemá nožičky
aquagarden.ic.cz/…
podobně vypadal i kupovaný psací stůl, který jsem dostal v 6 na Vánoce před nástupem do první třídy
aquagarden.ic.cz/…
2. září 2009 už klasika lamino, konfirmát, jen blbý návrh dno mezi boky, ale tu 12 a 30l to uneslo dost dlouho (tipuju tak rok a půl, dva) a elektroinstalace byla hrozná, to jsme ještě o elektrice moc nevěděl, hold základka a nikdo v okolí nechtěl poradit.
rybicky.net/nadrz/230/296.jpg
rybicky.net/nadrz/230/297.jpg
rybicky.net/nadrz/230/299.jpg
rybicky.net/nadrz/230/300.jpg
rybicky.net/nadrz/230/301.jpg
následně s příchodem 200l v říjnu/listopadu 2011 byla pouze vyměněna horní deska aby se tam vlezla 200l. K tomu ještě přidána spodní deska aby stojné desky stály na spodní.
rybicky.net/nadrz/10574/124.jpg
rybicky.net/nadrz/10574/126.jpg
rybicky.net/nadrz/10574/127.jpg
3. v plánu 300l do pokoje, z čehož brzo sešlo kvůli financím, až aktuálně budu měnit 200->300-325l
Elektroinstalace už lepší, ale nebezpečná bez nehořlavých podložek na dřevu a spojené to je velkým klubkem drátů s čokoládou.
rybicky.net/nadrz/92/508.jpg
rybicky.net/nadrz/92/509.jpg
rybicky.net/nadrz/92/510.jpg
rybicky.net/nadrz/92/578.jpg
rybicky.net/nadrz/92/578.jpg
víc fotek bohužel není, tenkrát jsme přišel o 2TB HDD
4. aktuálně u 200l mysteria, konečně pořádná
No a moje zkušenosti?
Vystřídal se u mě vrták 5/7mm na konfirmáty za cca 150,- (mamka ho zlomila minulý rok, když jsem jí dělal obrovskou polici přes celou obývá kovou stěnu na kvítka), aktuálně mám i vrták na panty s kterým se krásně vrtají 35mm zahloubení na sloupové vrtačce. No a aktuálně nemám problém použít tři vrtáky, 5 prvně, pak si to chytím kousek zašroubovaným konfirmátem a vrtám dál 5mm, následně převrtám zahloubení na hlavičku 7mm a následně vemu pouze do ruky 10mm a udělám rantl aby desky nepraskaly.
Hrany jsem si žehlil vždy sám, krmě horní desky na 3. verzi a obložení krytů a akvárek aktuálně, a nestačí to pouze přejed žehličkou tam a zpátky, jedu pomalu kolmo na desku a pak zpátky, následně natočím žehličku o 45° a přežehlím několikrát hrany tak, aby se trošku ohnuli a lepidlo se dobře natavilo a trošku zapilo do desky. Žehlím na 2 ze 3 puntíků, tedy na 2/3 výkonu a mamka vždy nadává že bude napařovačku mět od lepidla a pak se diví, že jí vůbec nic není, je to čistá práce
. Následně nechám asi 5minut schládnout než si nažehlím všechny desky a vezmu opět první, která je už studená, nůž na kartón, naříznu kolmo až k desce a řežu s ostřím zároveň s deskou a přitláčím k desce aby nebyl žádný otřep. Zbytky začistím taky tím nožem že ostří dám kolmo na hranu a jezdím tam a zpátky jako hoblíkem. Případné zbytkové setiny milimetru dočistím smirkovou kostkou, ale teď už to po pár kusech nábytku doma umím i bez smirku čistě pouze nožem (odhaduju že mám tak 1000m hran nažehleno
).
No celkem by se mi zamlouvalo mít ty pravoúhlé stopařské upínáky, ale při troše šikovnosti to jde i bez nich, nikdy jsem je nepoužíval.
Jinak ale doporučuju ABS hranu tam, kde bude určitě kapat voda, vydrží dýl, ale nesmrtelná není, ta 3. skříňka v pokoji po 2. přetečení akva když jsem nebyl doma už bobtná, ale ne víc jak o 1mm na 36mm tlustou horní desku.
PS: možná si zítra vzpomenu ještě na něco, takový román na net píšu jen několikrát za rok, když se opravdu chci a rád vyjádřím