Skříňka pod akvárium
Diky za ochotu, ale Brno, toje 2000 za dopravu, kterezto bych mohl investovat spise do ceny te skrinky, nez je takrikajic vyhodit z okna. :(
jestli jsi z Prahy, napiš mi vzkaz, nejsem sice přímo v Praze ale kousek za a dáme to nějak dohromady. Pokud nebudu mít čas to vyrobit, tak aspoň dáme výkres a nářezový plány dohromady, přivezu lamino a pošlu Tě na CNCčko ke známému. Já osobně radím zakazníkům, udělat kovový rám a ten opláštit laminem. Cokoliv kdy v budoucnu vyteče a to lamino se vodou znehodnotí, za provozu se dá vyměnit za jiný. Takhle jsem pár skříní už udělal, ale pravda na 600l a více.
Jezdím tam deset let , vím co říkám , montáž ti asi neprovedou, to jsem si vždy dělal sám tak nevím , materiál ti naformátují a připraví jakej si řekneš , vono , lamentuje se tady nad celýma deskama apod , rozkresli si jednotlivé díly na kus papíru a pak udělej nářezák, zjistíš že taková skřínka je skoro celá deska ...
Demos je velkoobchod. Nevím, jestli ti prodají materiál na jednu skříňku, ale za zeptání nic nedáš.
Nikomu nepiš a rovnou si tam zajed
Tak pokud jsi z Prahy tak no problem , Kutnohorská 359 , druhá pobočka Kutnohorská 288 , zajed si tam , nech se navést k přířezu , tam ti daj v boudě nážezový plán , napíšeš kolik čeho a jaké rozměry , jaké hrany atd , různých kusů desek tam měli vždycky dost , pokud máš problém se smontováním, napiš nějak se dohodnem
Jak sem psal, skřín sem si vyyrobil sám a dělal sem ji i pro kámoše. Po svých zkušenostech
sem myslím vychytal mouchy a vím co taková akva skříň obnáší. Jsem z brna, ale pokud bys měl zájem o výrobu podle tvého přání, myslím, že by to zas takovej problém nebyl. Jsem stolař.
Ale Demos a.s. jsem teda neznal, podle webu to vypada dobre, udelali by mi podle vseho i diry na panty, takze supr, zkusim jim napsat ;)
Psal jsem trem firmam tady v Praze, jedni odpovedeli, ze mym pozadavkum nemohou vyhovet, z tech dalsich dvou se neozvali vubec...
Dokonce jsem psal i do firmy, co primo dela skrinky a akvaria atd, taky nic... Asi jedna skrinka neni kseft nebo co...
Rio240 nechci, koupil bych primo Eheim Scubaline 240, ale je tam problem, ja to nechci mit odstavene od steny kvuli hadicim a po stranach je mit nemuzu. A v 50tce to nedelaj, ze bych vzal 50tku set a nechal slepit akvarko 45, aby tam to misto zustalo... 35 akvo nechci, tech 40 beru jako minimum.
Takze ja nemam problem s penezma (pokud to za to stoji), ja mam problem s provedenim, ktere nabizeji...
Proto bych to chtel mit udelane na zakazku a z rozumneho materialu, ne obi, baumax atd... Pokud ale znate firmu, ktera prodava material, i to nareze na potrebne dily (zbytky si klidne odvezu), tak dejte tip ;)
Ja jsem puvodem z Ostravy, ted ziju v Praze, ale samozrejme tu nic a nikoho neznam...
Zabudoval jsem 200l akva do skříně. V podstatě to leží na desce z 18 mm lamina na které je našroubovanej sokl z jeklů ze spodu a ten podpíraji 3 desky z lamina nastojato. mám to takhle sedm let a doufám, že dalších sedm mít budu. Váha cca 400 kg.
Zrovna ten Nábytekservis je jedním z nejlepších dodavatelů co znám
Ano v tom ti věřím,opravdu. Ale ty ten nábytek vyrábíš a já o tom hovořím jako amatér,který by to dokázal udělat,ale nemám na to žádný nářadí. A pokud bych měl kvůli jedné skříňce kupovat jakékoliv nářadí,tak se my to nevyplatí.
EDIT : PS: bydlím v paneláku
v márketech mají ty nejlevnější plošné materiály jaké se daj kde sehnat za , v Obi a podobných na Wenge a podobné moderní desény zapomeň
maj tak buk , dub a smrk
vyrábam nábytok na mieru podla želania zákazníka a s kludom ti môžem povedať že by sa do tej ceny vošiel.
ale ČR neviem
Můžu mluvit za sebe a pár mých zákazníků, zatím nám všude vyšli vstříc , nebo se vybrala nějaká alternativa ke spokojenosti všech , vždy maj všude nějaké půlky čtvrtky desek , ovšem oproti márketům za skoro poloviční ceny
S tím bych si nebyl tak jistý,ale to je můj názor.
za tu cenu si spravím 3KS takých skriniek
to už odporúčam kontaktovať najbližších majstrov a dohodnúť sa na skrinke aká mi bude vyhovovať a cenovo to vyjde tiež menej.
A co tohle.
www.juwelakvarium.cz/…
A no je dražší,ale hotový. Koupíš tu Diversu (píší cena základní),tak je otázka kolik stojí přesně,pak něco dokoupíš ty desky,spojovák a tak budeš na ceně třeba ke 3000 a originál je originál a pevnost je zaručená.
Už jsem kolikrát měl myšlenku něco si sám spíchnout,nějakou skříň nebo tak něco,ale když si spočítáte desky,olepovací hrany,kování,spojovací materiál a pokud proto budete muset jet několik kilometru do obchodu,tak i cenu dopravy (něco zapomenete další cesta),tak jsem zjistil,že je levnější si koupit hotový výrobek
otázkou je, jestli není levnější vzít celou desku někde u truhláře, než platit ty kousky v OBI. Wenge jako lamino má barvu odlišnou, výrobce od výrobce. Kronospan pod číslem 854 a Egger H1555 a Glunz M12064.
Jinak pro domácí kutily tu mám lahůdku, jak to dobře funguje nevím, je to novinka, ale proč to nezkusit.
skrinka wenge, dvirka bile, pokud by mi spocitali jenom spotrebu, vzal bych klidne v obi, ale nechci nejaky smejd. Rad bych Egger nebo Kronospan idealne a v Obi atd to podle me vubec nemaji napsane, odkud to je ten material.
Tak je pravda, že Hornbachy, Obi a pod jsou dost drahý, ale zase tam každýmu nařežou, co kdo chce a neřeší, kolik jim tam toho z celý desky zbyde.
Naproti tomu v profi obchodech s plošným materiálem to většinou taky nařežou a olepí, ale zase chtějí, aby si zákazník vzal celou desku včetně zbytků. V případě, že skříňka má bejt dvoubarevná to pak může vyjít o dost dráž než v hobby obchodech.
Osobně bych si to raději nakreslil , jak chci aby to vypadalo , zajel někam kde prodávaj deskové materiály (hornbachy a obi jsou dost předražené pokud tedy nekoupíte zbytky)maj tam většinou i formátovací pily , za pár kaček to nařežou a profevionálně nalepí nebo nafrézují ABS hrany , budete se možná i divil na kolik vás to příjde (pokud teda nepůjdete do nějakých disainových desek)sešroubovat konfirmáty už to snad zvládnete , hlavně to bude podle Vašich potřeb a parametrů ...
No rikam si, jeslti nekoupit treba tohle v adekvatni barve
www.zverimex-rybarske-potreby.com/…
a pak tomu pridat proste bocnice a do nich dvirka, a dozadu adekvatni desku. Cele by se to melo zpevnit a jednu tu pricku co tam je bych musel riznout, aby se tam vesel filtr, ale pevnost by to ohrozit nemelo. Zvlaste po pridani dalsich 3 stojen.
Nejlevněji asi vyjde vyrobit si to sám, v bauhausu, Obi apod to nařežou dle potřeby na super mašině, dokážou i odýhovat hrany. Já si takhle nakoupil desky ze zbytků za pár korun, koupil jsem si trámek za 100Kč, který mi nařezali a udělal jsem z něj nohy, obložil ho deskama a natřel a pohoda jazz. Jednu bočnoci jsem udělal na panty otvárací a mám pod tím externí filtr.
tak kupovat original eheim abych to pak bastlil, to by byla trochu prasarna
No uvidim... Mozna to zbastlim doma sam. Kdyz mi to v obchode narezou na potrebnou velikost, tak sesroubovat to uz zvladnu ;)
Takhle to je zezadu u mě,takhle nějak bych to vyztužil,aby to nemělo tendenci se kácet
Musím uklidit
Dřív by to asi nešlo, mam toho docela dost. Tak pak jedině si kup tu skříňku a nech si v nějakým hobby marketu nařezat 5cm pruh lamina v odpovídajím dekoru a délce a přidělej to ze zadu na skříňku a hadice od fitru můžeš vést přes záda, místa bude dost
ok tak dik kupim a otestujeme snad to bude dobre nech nemusim do novej skrinky vrtat
Tak by jsi tam musel dát tu výztuhu
tak sa asi len bojim toho sololitu v zadu a ako to mam otestovat?sadnem si na nu ja 70kg,brat 80kg a bratranec 115kg? ked sa prepadneme tak je zla
Já bych s tou výztuhou nespěchal,pokud síla materiálu bude kolem 15mm,tak bych se toho nebál,koupil bych to a pak bych to otestoval a pak dle potřeby výztuhu,ale myslím že to asi nebude nutné,mám skříň origo od Juwellu a nemyslím,že by na ní bylo něco speciálního a materiál je 16mm silný. Toť můj názor
vystuzit bude stacit s hranolo 5x5 cm vzadu pri tom sololite?iba taku jednu stojku tam spravit?
Pokud by měla takovou tloušťku,tak by to asi sneslo a v nejhorším to vzadu vyztužit
Polovina dubna, to je pozde
Svetlo by mi stacilo udelat jenom jako ram s prickou na umisteni zarivek a hrany na kterych by to sedelo na akvarku, proste jenom drevo.
Vrch bych udelal klidne sam, ten uz nemusi byt v barve, tam muzu pouzit cerny plast, ale to drevo, aby bylo stejne jako u skrinky.
ale myslim ako zadna stena ze ma cca 5mm boky a vrch ma tusim 15-18mm
5mm?
Já mám skříňku ze 16 mm,akva 180l.
preglejka vyzerala byt hruba cca 5mm
ale jedine ju asi zosilit
Aha tak to jo
A víš jak silná ta překlížka?
nemam ju
dnes som bol na nu pozerat v obchode aj som sa skusal o nu zapierat aj s bratom a ani sa nepohla dokopi okolo 150-170kg vydrzala bez problemov,momentalne mam akva na zeleznom rame ale idem si prerabat izbu tj. parkety a novy nabytok
Pro klid duše si nech do částí, kde jsou dvířka nařezat desky 18mm tak, aby se vsadily do skříňky k zádům. Desky přišroubuj k zádúm a spodku a hořejšku. Desku pod akvárko už máš. Když to takhle zpevníš, bude to v pohodě.
Vyfoť skříň otevřenou,to napoví více
To je jasný, z obrázku se prd pozná. I ten sololit by stačil, pokud by byl v drážce a ne jen přisponkovanej. Když by se přidaly záda tl. 18mm, tak už to pak unese cokoliv. Otázka je pak, jak komoda stojí- nejspíš jen na bokách a na soklu. Pak taky záleží na způsobu spojů dílců komody. Nakonec si to musí stejně každej rozhodnout sám. Průměrně technicky zdatnej člověk by měl bejt schopnej posoudit bytelnost komody, jestli je to nějakej polskej papírák nebo kvalitní výrobek.
Naopak čim je to olepený je úplně fuk, protože pokud působí voda dýl, nabobtnä to ať je to olepený čim chce.
skrinka je to tato
www.moebelix.sk/… je tam aj rozmer,chrbat je sololit hrubka dosiel tusim 18mm a na vrch mam dalsiu dosku hrubu 20mm akvarko ma 100x40x50
Kdyby někoho zajímaly fotky, jak lze vyřešit velkou skříňku pro akvárko, mrkňěte do mých fotek... Mám 200x65x75, dvířka...
z obrazku vime, kulove.
takze kdybys venoval chvili procteni toho vlakna, tak bys zjistil, ze se vetsinou se tady resi jake to ma zada pevna(ok) nebo sololit(vymenit za pevna) pripadne pridat nejake kovove elka nebo zdvojit pricky, nekdo meni horni desku za s vetsi tloustkou (kuchynska deska) nebo pripadne zdvojit. Muzes zkusit zatezovy test, postav na to cleny rodiny v celkove hmotnosti cca 270kg (sklo+voda+sterk+dekorace)
Druha vec pokud to ma jenom nazehlene hrany tak pri delsim kontaktu s vodou rado nabobtna, leps je ABS hrana.
Pokud bude mit nekdo jeste silu odpovidat tak at me doplni.
Délka komody a délka akvária je kolik? Ale když by se dala pod akvárium ještě nějaká deska, co roznese váhu, tak to bude v pohodě.
0 12.02.2014 16:16 matus13 – komoda
hodi sa tato komoda pod 200l akva?jak to je zakruzkovane tak tam vychadza ze by bolo polozene su tam dokopi 3 priecky tak si myslim ze by to mohlo udrzat
Jestli jsem to dobře pochopil, tak vlastně chceš i kryt se světlama. Dokázal bych ti to vyrobit tak jak chceš, akorát bez světel (pro sebe bych světla udělal, ale na kšeft to moc dělat nechci). Dokonce by to šlo vyrobit i tak, že kryt i spodní olištování by nepřesahovalo víc než 2mm obrys akvária na každou stranu. Neni problém dodat i akvárium od spolehlivýho výrobce. Ale nebylo by to hotový dřív než v polovině dubna. Lamino 18mm to v pohodě unese ty jejich originál skříňky jsou dělaný taky z 18mm.
Zdravim, chci zalozit akvarko 120x40x50 a hodne se mi libi primo ten original od Eheimu serie Scubaline 240.
Ma to ale jeden hacek. Oni ten set maji udelany primo na to akvarko, ale uz se tam podle vseho moc neresi, kudy pujdou hadice k filtru, takze to cele musi stat kus od steny a to mi dost vadi. potreboval bych obdobnou skrinku, ale o 5 cm hlubsi, aby se tam ty hadice vesly a do skrinky vlezly pres desku z vrchu (pokud je to konstrukcne mozne), aby to cele mohlo stat uplne u zdi.
Svetlo by melo byt tak o 5 cm delsi, tzn taky az ke zdi a bocni prostor za akvarkem by mela kryt lista ze stejneho materialu, aby to vypadalo jako celek.
Bydlim v panelaku, takze nemam moc moznost si toho zhotovit v predsini, tak se chci zeptat, jestli tu neni nejaky stolar, ktery by mi tohle dokazal vyrobit, podle tohoto vzoru.
www.juwelakvarium.cz/…
Mam stejnou obyvaci stenu, tak bych chtel dodrzet idealne stejny vzhled, ale samozrejme pokud to bude potreba nejak upravit kvuli nosnosti, holt se to upravi dle potreby.
Mam doma tuto stenu, takze ta hneda z popisu nahore je wenge, eheim ji primo oznacuje wenge/bila.
www.asko-nabytek.cz/…
Pripadne jak silne by musely byt ty desky, aby to udrzelo predpokladanych 300kg bez zelezneho ramu ?
Je mi jasne, ze ocelovou konstrukci by bylo mozne oblozit jakoukoliv tloustkou.
Ta original eheim skrinka je krasna, ale ty hadice mi vrtaji hlavou. Melo by to tu stenu doplnit z prave strany, takze z leve nebude zadne misto a z prave uz by mely byt zidle, takze bych nerad, aby se nekdo motal kolem hadic s vodou.
Přidat reakci
1 ...... [23] ...... 48
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 48402x