Živorodky - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
Jak říkám u živorodek je to poměrně běžný broblém, ale je divné, že takhle rychle po sobě molina a očko. Může to být i náhoda....třeba někdo ještě poradí

Vypadá to na špatnou kvalitu vody. Patrně příliš dusíkatých látek.

nevi nekdo proc se mym rybickam ohyba pater

dik
To proto ze jich je tam moc mecovka dorusta 10 cm tak jich tam muze bejt v akvarku je 3mecovky
Ja si myslim ze je to mechyrem skus pravudelne krmit nebo jestli tam nepripoustis studenou vodu
To by mohla mit poruchu mecgyre.Hlidej ji a praidelne krm(obyc.krmivo a nejake vitaminy
0
09.02.08 21:26
09.02.08 21:26 Matoosh Mozno je len prezraty, niekde som cital, ze ryby vydrzia aj tyzden bez zradla, alebo ma chorobu menom vodnatelnost:
rybicky.net/nemoc/rhabdovirus-carpio - toto je nejaka vodnatelnost kapru, ale v knizke mam jednu fotku vodnatelnosti a tam ma neonka brucho asi raz velke ako je ona cela...
Zdravim! Mohli by ste mi prosim poradit? Pozorujem uz 3 dni samca mecuna mexickeho a zistil som, ze neprijima potravu a zdrzuje sa v lavom zadnom rohu akvaria nad filtrom.. a vsimol som si este, ze ma ako keby nafuknute brucho.. myslite, ze je len prezraty? treti den? nezda sa mi.. ine znaky choroby som si nevsimol.. ked sa mi podari ho odfotit, tak sem hodim foto... vopred dik za prispevky...
Je aktivni??a jak je stara??
je hlavou ke dni ale je porad jeste ziva, uz se mi to jednou takhle stalo se sammickou pavi ocko, ale neprezila to.Zustavala na dne hlavou dolu. Nevite nekdo proc, da se jeste nejak zachranit?
obvykla otazka - jak moc bylo akva cisteno? kolik vody vymeneno, co se delo s filtrem, pripadne se dnem?
Bez podrobnych informaci ti nikdo neodpovi, pricin umrti muze byt spousta.
Ahoj prosim vas o radu,vcera kdyz jsem krmil ryby tak jedna mecovka vubec nezrala a byla jen u hladiny ne ze by lapala po dechu ale proste nezrala.Hned rano byla mrtva a sni i 1 razbora zadne priznaky nemoci jen ta mecovka rychle dychala.Dekuji za odpovedi

Promiň, mohl by si mi vysvětlit to, proč ale umírají po porodu ? Ti samci se hned chtějí pářit znovu ?
Zabráníš tomu tak, když vyndáš spoustu samců. Musí být tak jeden na 3-5 samic!!
Zdravím,
přejdu hned k věci.
Už se mi stalo asi po třetí, že mě živorodka porodila několik ks malých, ale za 2-3 dny jsem ji našel mrtvou........
Nevíte čím by to mohlo být......
Díky Lukáš
dobry den to same se mi deje s moji mečovkou obraci se tak divne leha si na bok na dno atd.všiml jsem si, že ma takovou krvavou tečku u řitní ploutve neni to tím?je jí vubec pomoci?
Mám dojem že rybu už nic nezachrání.
V tuto chvíli už bych zkusil jediné - vzít vodu z původního akva, dát jí někam do menšího akvárka a tam dát rybu aby měla klid.
prosiiiiiim nevite co je s mym pavim ockem?porat tak divne plave a chvylkama se otoci na bok a nebo lehne ke dnu a nehybe se. prosiiiiim nepiste neco!!!

Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
Přidat reakci
1 ...... ...... [35] 36
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 20182x