Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Živorodky - nemoc

NápovědaFórum » Nemoci  

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Živorodky - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   08.04.2025 12:13 R Muž Anthrax [5066] Re: Jana86
Zdravím, těch úhynů je tedy víc než dost aby to byla náhoda. :-( Dusík je v normě... Který dusík? NH3 NO2, NO3? Kolik? Jaká probiotika? Kolik? Buďme prosím konkrétní ať je od čeho se vůbec odrazit. :-) Co krmení? Prezentace nádrže by se hodila asi nejvíce ať jsou všechny informace na stole a víme o čem přesně je řeč. rybicky.net/nadrze/

Bohužel těch ryb je nebo bylo na to akva fakt hodně. Nějaké rostliny podle všeho od úhynů před měsícem přibyly. palec Ale z kusého pohledu na fotkách to nevypadá, že by jich byl dostatek, zvláště těch skutečně rychlerostoucích. Umělohmotná dekorace zůstala, místo ní tam taky mohly být užitečné kytky. Místo ustálení stávající osádky (která je na tak malé akva už tak dost) byly patrně přidáni pancéřníčci... To akvárko je prostě malé a nové na takové věci a chyby neodpouští. Za mě to prostě dlouhodobě fungovat takto nebude.

Ono se to časem nějak ustálí i v této podobě, a nějak to fungovat bude. Ale to tam do té doby taky může třeba zbýt jedna ryba...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2025 11:04 Muž 0 [1923] - Obecné.Re: Jana86
Kdy, byla v akvárku naposledy vyměněna voda ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2025 18:22 Žena zelenakapusta [1668] Re: Jana86
Aha, tak to už z fotky není patrné. Pak se jedná nejspíš o nějakou nemoc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2025 17:57 Muž Jana86 [0] Re: zelenakapusta
No jo, jenže i špatně plavou. Jak kdyby tak nějak neschopně, jak kdyby měly mrtvičku. A přijdou mi i takové, že mají na sobě bílý povlak…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2025 16:09 Žena zelenakapusta [1668] Re: Jana86
Ahoj,

z mého pohledu se jedná o vnitrohejnovou komunikaci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2025 15:25 Muž Jana86 [0] – Proč mají některé živorodky svěšenou vrchní ploutev?
Fotka k příspěvku HDFotka k příspěvku HDFotka k příspěvku HD Dobrý den, všimla jsem si, že v intervalu 1 týdne až 14 dní má vždy jedna živorodka Mečovka mexická svěšenou horní ploutev. A přijde mi i taková méně pohyblivá. Je jim něco? Takto mi už 2 Mečovky z ničeho nic umřely. Dusík je v normě. Vidu měním 1x týdně 1/3-1/2 akvárka. Dostávají při výměně vidy i probiotika do vody.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.03.2025 17:40 R Muž lacewings [5669] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Milos1200
- nejčastější příčinou vzniku je otěr o o "něco" v akváriu, nejčastěji je to substrát
- pak přítomnost cizího tělíska, (sedimentární částice v akváriu
- předcházet tomu nejde, u tohoto druhu, prostě se to někdy naskytne
- nejde o nic problematického, pokud ryba pochází z akvária s pravidelnou údržbou ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2025 07:54 Muž Milos1200 [177] Re: lacewings
A dá se tomu nějak předcházet nebo alespoň omezit aby se nevyskytoval? Nebo z jakého důvodu se tvoří?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   31.03.2025 02:30 R Muž lacewings [5669] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Milos1200
- jedná se se o tzv. "mléčný" zákal, poměrně běžná věc u tohoto druhu ryb
- použijte separátně lehký solný roztok, nebo Acriflavin ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2025 17:12 Muž vlka [3521] Re: Milos1200
Tak to ti neporadím, ale zkus tohle :

rybicky.wity.cz/…
www.akvarijni.cz/…
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.03.2025 20:54 Muž Milos1200 [177] Re: vlka
Už jsem ji dal jinam. A to má plíseň nebo to je něco jiného?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2025 20:46 Muž vlka [3521] Re: Milos1200
Můžeš rybičku separovat a začít s léčbou, já osobně bych ji ihned odlovil a šetrně utratil...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2025 17:21 Muž Milos1200 [177]
Fotka k příspěvku HDFotka k příspěvku HD Ahoj všem, dnes jsem si u jedné mecovky všimnul, že má nějaké divné oči. Mohli byste poradit co se sní děje?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.03.2025 21:47 Muž _ucx_ [1424] - Symphysodon + CorydorasRe: Jana86
První týden bude asi rozumné vyměnit každý den třeba 5 litrů vody za čerstvou a pak můžete postupně ubírat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2025 20:57 Muž Jana86 [0] Re: _ucx_
Výborný nápad! Děkuji moc. To určitě udělám. A pak již nebude třeba tu vodu každý den měnit že? Ale jen 1x týdně 1/3 vyměnit vody že?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.03.2025 19:50 Muž _ucx_ [1424] - Symphysodon + CorydorasRe: Jana86
Sežeňte si od někoho s dlouhodobě zajetým akváriem použitou akvarijní vodu. On vám ji dá rád a vy v ní získáte přesně ty nitrifikační bakterie, které potřebujete. Rostliny apod. jsou fajn, pomohou, ale je to běh na dlouhou trať. Ta jetá voda to vyřeší víceméně hned.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   07.03.2025 20:24 Muž Sid [6739] - RostlinyRe: Jana86
...Vodu už mám nalitou v čistém kýblu, aby byla ve stejné teplotě... Na to kolik zbývá No2 ve vodě to je třeba pořídit nějaký test že? To asi jen tak dle kondice rostlin nepoznám?...
Aqua Safe opravdu nepotřebujete, za ušetřené peníze nakupte už zmíněné rostliny, případně test na NO2, (např. od fy. Aquar - jednoduchý a funkční).
Do vody určené k výměně přidejte čajovou lžičku kuchyňské soli, (cca 10 g NaCl/10 l vody), tím pomůžete rybám zvládnout případné zbytky dusitanů ve vodě.
Jak bylo doporučeno, ryby dokážou delší dobu hladovět, než odolávat toxickému prostředí.
Vodu měňte co nejčastěji, třeba i víckrát denně, a až přestanou rybky padat, můžete poznenáhlu (!!!) začít rybky přikrmovat.
S výměnou vody přitom polevovat nemusíte. :)
A na co určitě nezapomeňte - prostudovat si informace z odkazu afc1886. Zvláště pak něco o procesech nitrifikace. Rybky vám budou vděčné. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2025 12:17 Muž Jana86 [0] Re: Anthrax
Děkuji za váš čas a veškeré vysvětlení. Ano je to Aqua safe. Vodu už mám nalitou v čistém kýblu, aby byla ve stejné teplotě jako pokojová teplota. Takže týden bez jídla rybky v pohodě zvládnou i když jsou březí? Na to kolik zbývá No2 ve vodě to je třeba pořídit nějaký test že? To asi jen tak dle kondice rostlin nepoznám? Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.03.2025 08:44 R Muž Anthrax [5066] Re: Jana86
Ten přípravek tera-aqua, je co prosím? Jestli je to aqua save, tak to je zbytečný, pokud vám doma teče pitná voda. Na druhou stranu to nic nepokazí. Spíš je potřeba pohlídat si teplotní šok při výměnách takových velkých částí vody. Pokud je to něco na srážení dusíkatých látek, tak to pak má smysl ale neřeší to příčinu.

Vodu to chce měnit dokud nebude NO2 na 0... To může trvat třeba týden ale klidně i déle. Podle toho jak se chytnou rostliny. A až se vše srovná, tak to chce vodu taky měnit pravidelně, ne čekat 3 týdny. Klasika je měnit 1/3 vody jednou týdně. Do filtru ale zasahovat až, když klesne jeho průtok a nechat ho pracovat.

Čajová lžička je strašně moc na nějakých 40 l vody. To, že to ryby sežerou neznamená, že to zase nevyloučí a akvárko je pak plné odpadních látek jejich metabolismu . Nekrmil bych týden. A i pak začal krmit velmi opatrně. Krmivo je podstatná zátěž, ze které vznikají dusíkaté látky, které následně mají v nezaběhlé nádrži za následek otravu. Proto je dobré na čas vynechat. Ryba přežije pár dní o hladu spíš než pobyt v otrávený vodě.

Vzduchování je tedy zajištěno, to je při otravách důležité. Při běžném provozu pak třeba ani nebude potřeba. Teplota je taky v pohodě. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2025 08:38 Muž Jana86 [0] Re: Anthrax
Super! Určitě koupíme rychle rostoucí a velké množství. Potřebujeme, aby tyto ryby přežily. Je k nim příběh a citová vazba.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.03.2025 08:36 R Muž Anthrax [5066] Re: Jana86
Ryby bude stresovat víc přelov, než sázení rostlin. A nebo kupte nenáročné rostliny na hladinu. rybicky.net/atlasrostlin/ceratophyllum_demersum Ty se ani moc sázet nemusí. Buď se nechají volně plavat nebo stačí jeden konec něčím zatížit.

Důležité je, aby rostliny byly rychlerostoucí a byl jich dostatek aby odčerpaly z vody dusíkaté látky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2025 08:30 Muž Jana86 [0] Re: Anthrax
Děkuji, dávali jsme čajovou lžičku krmení denně. Vzduchování - máme tam od tohoto úterý takový ten vzduchovací kamínek, bublá už hodně. Po kolik dní je vhodné vynechat krmení a proč? Živé kytky dnes koupíme a vyměníme. 50% vody také vyměníme. Teplotu vody nevím, v pokoji je cca 21-22 stupňů. Diky moc za odpovědi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2025 08:26 Muž Jana86 [0] Re: Sha
Děkuji moc, živé rostliny dnes koupím a zasadím. Mohu je vyměnit sázet za přítomnosti rybiček či mám ryby dát na chvíli do jiné nádoby s vodou? A po kolik dní mám každý den měnit 50% vody? A očekávám, že vždy po výměně vody tam mám dát i přípravek Tera Aqua na vyměněnou vodu že? Děkuji moc
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2025 08:24 Muž Jana86 [0] Re: lacewings
Děkuji, dnes koupím živé květiny do akvária. A mohu ty kytky měnit v akvárku za přítomnosti rybiček či je mám vyndat do nějaké nádoby s vodou? Z čeho budou mít menší stres? Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2025 08:22 Muž Jana86 [0] Re: afc1886
Děkuji moc za odkazy, pročtu je dnes.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.03.2025 06:55 R Muž lacewings [5669] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Jana86
- jakékoliv léčivo reaguje nepříznivě s produkty z umělé hmoty, zvláště právě umělé kytky a dekorace, které jsou většinově vyráběny z odpadů, tedy nekvalitní hmoty ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   06.03.2025 16:35 R Muž afc1886 [15405] Re: Jana86
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   06.03.2025 14:28 R Muž Anthrax [5066] Re: Jana86
Zdravím. Jak píše Sha. Jen doplním, že jde o otravu v nezaběhlé nádrži. Je potřeba dostat z vody jedovaté látky, jako je NO2, které se tam nahromadily. Od toho jsou ty doporučované výměny vody. Takže multi-medical je na nic, ten spíš akva ještě víc zatíží.

Určitě to chce vynechat na čas krmení. To je čajová lžička krmení, co jste dávali nebo jak je velká? Jsou to velké ryby a je jich hodně na takový objem a ta nezaběhlá nádrž to nezvládá. Dřív to fungovalo zjevně ze setrvačnosti, do akva nebyly činěny zásahy.

Edit: Jaká je tam teplota? Je možnost vzduchování nebo filtr aby významně provzdušňoval vodu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.03.2025 13:27 Muž Sha [586] Re: Jana86
Založili jste nové akvárium. Denně měňte aspoň 50% vody. Umělé rostliny dejte pryč, nakupte rychlerostoucí stonkové a osázejte co možná největší plochu dna. Přimlouval bych se i za odstranění hradu. Nebo zkuste ryby darovat a začněte v klidu znovu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2025 12:48 Muž Jana86 [0] – Co je živorodkám?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, máme poděděné 50 litrové akvárko s živorodkami. Od toho týdne po 3 týdnech nám ve velkém ty živorodky začaly umírat. V pondělí umřelo 7, dnes 2. Akvárko jsme po přijetí vyčistili. Dali nový písek, nové umělé rostliny. Novou dekoraci. Vše jsme umyli. Rybky jsou krmené stále stejným poděděným krmivem. Některé ryby umírají tmavé, nějak zčernají. Vodu jsme ještě neměnili, krmíme jednou denně malou lžičku. Dnes jsem jim dala 22 kapek Multi-medical. Prosím čím by to mohlo být? Co s tím? Potřebuji je zachránit, syn k nim má citovou vazbu jsou po jeho prababičce. Ta jim taky nedávala extra péči, akvárko bylo tehdy plné zelené sinice. Děkuji moc

Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2024 22:48 Muž Redsnake [53] Re: vlka
japanese soil je tam dvouletej, ten už pravděpodobně nic neuvolńuje. Invital hnojiva už nepoužívám, jde tam pár ml Tropicy denně. Krmím tou artemií/hikari drobný. Věřím, že se nažerou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2024 22:22 Muž vlka [3521] Re: Redsnake
Céóčko, Invital Japanese Soil, INVITAL Macro denně, INVITAL Ferox 3x týdně. Je tam sice spousta rostlinek, ale ta chemie, no nevím jestli to na Endlerky není třeba moc. V prezentaci máš jen jeden druh rybiček v počtu 20ti kusů, ale na fotkách je jich daleko víc, dostanou se Endlerky ke krmivu ?...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2024 18:09 Muž Redsnake [53] Re: vlka
Jde o nadrz “Akravium” v mem profilu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2024 18:05 Muž vlka [3521] Re: Redsnake
Zdravím, založení podrobné prezentace tvojí nádrže by dost přispělo k možnému řešení tvého problému. Z fotek je to horší, někdy nemožné...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2024 16:48 Muž Redsnake [53] – Prosba o radu s diagnostikou
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den,

již delší dobu se potýkám s určitou nemocí v mém akváriu. Jedná se o dvouletou, zajetou 240l nádrž se společnskou osádkou a troufám si říct, že slušně zarostlé rostlinami. Výměna vody probíhá jednou týdně, cca 30%.

Již delší dobu bojuji s tím, že endlerky které jsou v nádrži od začátku viditelně hubnou a nemnoží se. Mám za sebou 2x přeléčení pomocí esha ndx a esha 2000, bohužel bez viditelného výsledku. Krmím střídmě, ale rybám pravidelně líhnu i artemii, takže snad v tomto ohledu nestrádají.

Přemýšlím nad přeléčením nějakým z veterinárních přípravků na odčervení, ale vlastně nevím co léčit a jaké léčivo použít. Typické dlouhé výkaly jsem u svých ryb nezaznamenal, ale nevím co jiného než nějací parazity by to mohlo být.

Teploty vody jsou 24-27°C, může nižší PH o hodnotě 6,7 způsobovat podobné problémy?

Uvítám jakoukoliv radu čím přeléčit nebo na co se zaměřit

PS: Omlouvám se za fotky, snad z toho bude něco poznat. Zaostřit na ty ryby v pohybu je dost problém...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.03.2024 10:37 Muž Kawasaki [2998] - AmerikaRe: hrábě
Dva až tři dny nekrmit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2024 09:12 Muž hrábě [0] Re: Elektronikar
Vločky, 6x týdně, můžu zkusit krmit méně. Co z krmení zbude, do 10 min sežerou šneci
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2024 07:24 Muž Elektronikar [153] - živorodky, Platy, Mečúňe a RastlinyRe: hrábě
Žeby prekrmovanie? Ako často ich kŕmiš a čím?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2024 19:31 Muž hrábě [0] – endlerka-nemoc
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, jedna z mých Endlerek se takto nafoukla, a má potíže s plaváním, neví někdo , co to je?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   26.01.2024 16:35 Muž Elektronikar [153] - živorodky, Platy, Mečúňe a RastlinyRe: Andyy
Skús pozrieť tu: rybicky.net/nemoc/
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2024 15:16 Muž Andyy [0] – Choroba živorodiek Poetica Wingei - EL Tigre (divoká forma z Campoma Lagúny)
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Pekný deň prajem, chcel by som sa spýtať či by mi niekto nevedel pomôcť čo mám spraviť pri chorobe živorodky. Nachádzajú sa na jednej samožke nad žiabrami biele bodky možné vidieť na obrázku, sú z oboch strán samičky.

Moc by mi pomohla akákoľvek rada aby som nemusel niekoľko generácií čistej línie zahubyť.

Veľmi pekne ďakujem za akúkoľvek radu

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   14.01.2024 02:04 Muž Tojsouvěci [4115] - Kytky s čudlamaRe: M.Spack
Ryby mají střevní parazity,druhotně došlo k bakteriálnímu napadení povrchu těl ryb s oslabeným imunitním systémem.Bližší určení by se dalo dalo identifikovat z rozboru výkalů a kultivace kožního stěru,což je nákladné řešení + cena cílených léčiv.Výsledek je bez záruky zlepšení zdravotního stavu ryb.Optimální je humánně zlikvidovat ryby,akvo a použité pomůcky vydesinfikovat chlorem,po výplachu založit nově nádrž,po měsíčním záběhu udělat živočišný restart pouze z ověřených zdrojů.V akvu je nezbytné vytvořit biologickou rovnováhu,funkční poměr rostlin a ryb v závistosti k bakteriální nitrifikaci zaběhnutého filtru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   12.01.2024 22:11 R Muž ctibum [7187] Re: M.Spack
Pokud se nebudeš řídit tím, co ti napsal afc1886, můžeš tam lít třeba svěcenou vodu a nic tím nevyřešíš... hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2024 16:50 Žena M.Spack [1] Re: Elektronikar
Děkuji za radu.
Byl mi na to doporučen přípravek Omnipur A (složení akriflavin a malachitová zeleň).
Rybky mají v namíchaném lěčivu být po dobu 7 dnů, pak vyměnit vodu.
Nemáte s tím nějakou zkušennost?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2024 18:06 Muž Elektronikar [153] - živorodky, Platy, Mečúňe a RastlinyRe: M.Spack
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   11.01.2024 18:01 R Muž afc1886 [15405] Re: M.Spack
Nepovím ti co to je, ale čím to je. Je to nevhodnými podmínkami v akváriu. Malé akva, nedostatečná údržba, absence živých rostlin. Aby byla prezentace viditelná pro všechny, musíš nahrát hlavní fotku prezentace.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2024 17:36 Žena M.Spack [1]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, prosím o radu, co je s těmito rybkami, které posílám na fotkách v příloze.
Začalo to bělavými fleky na těle ryb v létě 2023. Několikrát byly přelečeny přípravkem eSHa2000. Potíže ustaly na nějakou dobu. Nádrž jsem vyčistila a znovu založila. Všechny rostliny vyhodila.
Pak se fleky objevily opět u ocasní ploutve. Rybu jsem dala do samostatné nádržky. Snad už po několika hodinách ryba postupně přicházela o ocasní ploutev. Nyní začínám pozorovat i u ostatních rybek bělavé, jakoby průhledné místo u ocasní ploutve. Ryby nežerou a vyměšují jakoby dlouhavé nepravidelné vláknité výměšky.
Prosím o radu, zda je možné nějak a čím v této fázi zasáhnout.
Nádrž jsem popsala v prezentaci. Fota přikládám zde.
Děkuji předem za za radu

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2023 20:34 Žena Sim.12 [2] Re: Sim.12
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím mužů poprosit o názor jestli je tohle u rybicky normální přijde mi ze má nějaké nafouklé břicho , poslední dny se spis více schovává a moc nezere

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2023 20:20 Žena Sim.12 [2]
Fotka k příspěvku Prosím o radu , takto se nám schovava samecek Molly uz 3ti den koupeny pred tydnem ostatní jsou akční tenhle skoro neji a schovává se pod kytky a spíše u dna

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2023 18:33 Muž Sputniik [2] Re: vlka
V cyklu jsem myslel nezaběhnuté. Nad přemístěním ryb jsem přemýšlel, ale zatím jsem to neudělal, protože mám trochu strach, abych tam nepřemístil ryby, které jsou nemocné, ale nemají žádné známky nemoci a zbytečně tak nezanesl nemoc do nového akvária, kam si chci přikoupit dalších pár rybek.

Z chování to, jestli jsou nemocné nepoznám, protože jedna mečovka má poměrně teritoriální chování, což v tom malém akvárku zapřičiňuje to, že zbytek ryb je někde zalezlý a já tak nedokážu posoudit jestli to znamená nemoc nebo jen šikanu.
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci

Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 36

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 19810x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3338