Živorodky - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
a kolik měla ta původní voda ve které jsi je měl?
mas recht ta voda nebyla uplne tak jak by mela .mohla mit tak 22 stupnu ..ten silikon je bili az prusvitny .nevyznam se v silikonech bouzel .je to zajimave ale to se mi opravu nikdy nestalo
nikdy jim to nevadilo a najednou bum a jsou mrtvi ..to se mi zda jako blbost .a to ze jsem je prelovil .a ten kousek to ne v tom je neco jineho ..ale voda je ok ...proste divny jo kdyz umre jedno 2 ale ne trovnou vsechny -to je prave to divny
No tak to nevim čim jinym.. Mě teď zemřeli taky 4 pávčata (1 dospělej samec a 4 cca 3-4 měsíční mrňata).. Ale já to měl z přelovování.. Nojo tim přelovováním by to mohlo být... Někdo mi tuhle říkal že jsou citliví na rozdílnou vodu, teda aspoň myslim..
tak urcite akvarnim silikonem .a ne obyc na koupelny
alespon si myslim ze to je .tak mi porad cim by to mohlo byt
klasicka cista voda ,zadna chemie .a je to 15 litr.akvarko jen pro radost .dal jsem ciste odstate vody 5 litru ,a zbytek z aq .vse do te doby ok ,myslim si ze to je tim silikonem
jak jsi to opláchnul, jaké množství nové vody........?
mam jinej problem .mel jsem akvarko ale prosklo mi sklo .tak jsem to dal ke sklenarovi a on mi to opravil .no jo ale bilem silikonem .tak jsem udelal test a vsechno ok neteklo .tak jsem to oplachnul a vycistil a napustil vodu ,.odstatou ( cca 3 dny ) + jsem dal ze stareho vodu co jsem mel abych mohl je tam dat hned ,,no jo ale behem 10 minut vsechny paví ocka kaput .maj takovej nabelené teličko takže asi otrava ? nebo co se stalo ...to me zajima .jestli chtete foto neni problem ...mam jich 30 mrtvej dik (bouzel jsem necekal takovou reakci )
Starší reakce
bohužel už pošel
Starší reakce
jako na břiše nebo kde??? Na břiše je to normalní (možná je těhotná)
Ale když by byla celá tak je možná potomek black molly se silver mollou (jen moje vysvetleni ale je to možný)
0 05.04.2009 20:08 wETcHer – ok díky
Ok díky čichavec je zatim malej mam ho asi 2 měsíce
a co mam dělat když je jedna black molla trochu bílá?takový fleky
To je na čichavce moc malý ale ty blach molly tam mužeš mít.
0 05.04.2009 20:01 wETcHer – to bych se taky chtěl zeptat
má rozměry 40x20x30?to je 24 litrů ?
nedavej jednoho čichavce aspoň 2 a do kolika litroveho aq to je???
0 05.04.2009 19:53 wETcHer – Black molly x čichavec zlatý
mužu dát 5 Black molly a 1 čichavec zlatý?děkuji za odpověď
0 05.04.2009 18:37 Raider – Re: gonza
Být tebou tak se o tohle vůbec nestarám...Já mám 2 sdamičky a jednoho samečk a ty samičky tomu samečkovi taky moc nedaj pokoj...on jim to pak zase oplácí jinak...vyhání je od žrádla atd....
Nemusíšč se bát z mých zkušeností vím že by to neměl být problém
Čau mám dvě black molly a samice neustale honí samce nevíte čím to je???
Starší reakce
Potravu normálne prijíma ale stále ja taká chudá to je pravda.
Ok ale ona je taká už od narodenia tak neviem co sa mohlo stat...
stres, nemoc, atd... může toho být více, moje rybky to taky dělaly, když neměli dostatek úkrytů, a pak jak jsem jim tam dal rostliny , šlo to, ale za 1 měsíc- to samý... chyběly jim vitaminy... tak jsem dal něco do AQ a už docela v poho
Nedávno sa mi narodili malé ryby poecilia letipinna. Našiel som ich 5. Štyri sú úplne normálne ale ta piata je asi nejako chorá alebo čo. Stále leží na zemi a nejako nevie dobre plávať. Potreboval by som vedieť čo si o nej myslite.
Starší reakce
já měla
Já mám taky takovou kropenatou.
ne samozřejmě že to neí nemoc,asi měla stříbrnou mámu a proto má takové bílé tečky ale pokud se chová divně možná by to mohla být krupička..
Není nemoc
čili se neobávej ničeho. Tohle mají i moje molly a jsou štastné a množí se
0 08.03.2009 16:24 simča – nemocná molla
na tý fotce nevypadá že by rybka byla nemocná,vypadáto že má vypadaných pár šupin a to je u těchto ryb běžný
domca1 napsala: Ahoj
Chtěl bych se vás zeptat co je to za nemoc na fotce černé molly jak to lěčit??
Dnes mi zemřela rybka a newim jestli to má s tou nemocí co společnýho.
jukněte na fotku
Ahoj
Chtěl bych se vás zeptat co je to za nemoc na fotce černé molly,
dnes mi zemřela rybka a newim jestli to má s tou nemocí co společnýho.
jukněte na fotku
Starší reakce
0 28.02.2009 10:48 makky zkusim to,díky moc
0 28.02.2009 02:52 0 – Re: makky
Třeba tím.
0 27.02.2009 12:16 makky a čím přeléčit??
0 27.02.2009 01:56 0 – Re: makky
Raději přeléčit (možná celé akva - nutno nejprve analyzovat důvod nezvyklého chování) a hlavně taky zabezpečit stále kvalitní 'občerstvovanou' vodu.
0 26.02.2009 17:36 makky – silver mollák se chová poněkud neklidně
Zdravim,můj silver mollák má:trhavé pohyby,cuká se jak blázen,každou chvíli plavě u hladiny a pak si lehne na dno.Jednu ploutev má trochu potrhanou.Jí dobře.jeho družka měla před několika dny červenej flíček a byla v karanténě,ted je v Aq a flíček se ji trochu změnšil,takže to bylo asi jen škrabnutí,ale jestli se od ninemohl něčim nakazit.Ona je porad schovaná,takže taky docela divný.díky moc za rady...
Starší reakce
0 21.02.2009 20:23 yanilishka – Re: datura
Aha, tak to je nova informace, diky. Ja myslela, ze ta leciva proste funguji nejlip na vicemene vsechno, kdyz se zkombinuji
. Takze Kikusko je to jasne - chce to koupit bud eSHA 2000 nebo Bactopur a davkovat dle navodu, ale co nejdriv - u kazde nemoci je pravdepodobnost vyleceni vyssi, pokud se s lecenim zacne co nejdriv, tak aby nebylo pro tveho mollaka pozde
. Drzim palce.
dobře dobře,kdybys o něčem věděa napiš
0 21.02.2009 20:03 yanilishka – Re: kikuška
Ve stresu po prevozu nejspis asi je, ale to neresi ten rozpad. Koukala jsem, ze v doporucenem leceni jsou hodne pripravky, ktere moc nevidam, tak me napadlo jestli by nepomohla kombinace eSHA 2000 a eSHA EXIT - pisou tam, ze tato dve leciva v kombinaci jednoho s druhym ucinne pomahaji pri leceni vetsiny plisnovych a bakterialnich onemocneni, tak treba by mu to pomohlo. Oba leky me prisly dohormady asi na 250 Kc. A zrovna na tu krupicku zabaraly bajecne (ale fakt netvrdim, ze ji tvuj mollak ma, jenom si myslim, ze je to opravdu dobre lecivo, ostatne cetla jsem tady na foru na nej jen chvalu).
no díky,taky muí být ve stresu ten pán co nám ho prodal měl ještě dvě nádrže v jedné byly mečovky a v druhé nějaké jiné ryby.Řekli jsme prosím párek black moll a on nabral asi 6 black moll síťkou a pak je dal do té nádrže s těmi mečovkami tam vybral samce a samici zabalil je a zbytek ryb hodil do nádrže s black mollami takže neměl moc dobrý přístup že?
0 21.02.2009 19:31 yanilishka – Re: kikuška
Neboj, tos me spatne pochopila, ja tim nechtela rict, ze tvuj mollak ma krupicku. Ja jen, ze kdyz mely moje neonky krupicku a svrbelo je to, tak cukave plavavaly v rostlinach, tak me napadlo, ze jestli ten bakterialni rozpad ploutvi nesvrbi toho tveho mollaka (to je jenom domnenka a nejspis i blbost). Navic mam dojem, ze bily povlak je prave i v popisu symptomu bakterialniho rozpadu. Proste jsem si rikala, ze by mozna bylo dobre pokusit se vylecit ropad ploutvi a pak by treba odpadlo i potouchle plavani.
ježiš,to mi ještě zcházelo.Tady mám ještě jednu fotku.Black mollákovi se na ocas chytají bíl povlaky a má rztřepené ploutve,plave velmi cukavými pohyby,a někdy leží na zemi,nebo lítá jako pošuk po celém akvárku a pak se dá hlavou do kytky(viz.fotka),tam chvíli je a pak zas jako pošuk plave.A co je ta krupička?jinak dík.
0 21.02.2009 19:03 yanilishka – Re: kikuška
Kikuško, tady je dodporučené léčení při bakteriálnímu rozpadu ploutví: Furanace - P - 2 - 4 mg do litru vody, alespoň 3 dny. Síran měďnatý v roztoku 1 : 2 000 s vodou po dobu 60 – 120 sekund nebo léky jako je GeneralTonic, FungiStop, GeneralTonic nebo metylenová modř. Jinak všechny nemoci, jejich příznaky a léčení najdeš v atlase ryb, v nabídce nalevo na stránce (obr. nemocné rybičky), odkaz tady:
rybicky.net/nemoc/ Čím je způsobeno jeho chování netušm, ale třeba jestli ho něco svědí, tak může mít tendence plavat do rostlin a tím se o ně otírat. Ale jistá si tím nejsem, jenom mě to napadlo (ale moje neonky se chovaly podobně při krupičce, která je svrběla).
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
Přidat reakci
1 ...... [29] ...... 35 36
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 19786x