Přihlásit se RYBICKY.NET »

Velikost akvária

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií  

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Velikost akvária
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kristian – Re: RockMetal
Mluvite tu o zakladani akvaria, a uz chcete kupovat osazenstvo? Nechtelo by to nejdriv trochu nechat zabehnout? Obzvlaste u tak maleho akvaria jako je 11L?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kikuška – Re: RockMetal
je!!bouhžel :-O
tak aspoň 2 paví očka
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gošice – Re: RockMetal
Tato debata patří do rybicky.net/forum/10591…

To co píšeš, je stejná blbost jako jsi psal tady: rybicky.net/forum/10559…

:-|
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Hatomi – zkušenost
Já mám akvárko něco kolem 10l,ale používám jej jako karanténu či odchovnu a věř mi,že je stím tak 10x víc práce než s normálním...
Obden mucím měnit cca půl litru vody,používám filtr bublifuk-ten je na malé akva super,když přiškrtíš,v akvárku mám rostlinku a úkryt,také musíš často odkalovata co je hlavní držet teplotu neni to opravdu sranda...

Ohledně rybek: žádné živorodky tam nedávej! to se totiž zblázníš hned ze dvou důvodů:kvanta malých a ještě k tomu opravdu časté odkalování. živorodky vylučují opravdu mnoho! Vybírej z těch nejmenších rybek co najdeš v atlase,ale zase hejno neonek je na 11l trochu moc... musíš najít rybu která je hodně malá(a nevyroste) a chová se párově (např 2x samice 1x samec,nebo 1+1) stejně se ti jich tam víc nevejde... při výběru rybky dbej také na podmínky...

kdyžtak mrkni na:http://rybicky.net/nadrze/6498
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Horác – Re: RockMetal
Ne. Neonky nemají v takto malém akvárku co dělat.
A co budeš dělat s tou mini ampulárií, až vyroste? Na jednu dospělou má být 30 litrů vody ...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - !KiREL!
koupím 1x bettu samičku a 4 neonky (2x samice a 2x samec) a dám si tam 1x šnek mini ampulárie :) už je to oK ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Horác – Re: RockMetal
Pokud sis skutečně nastudoval ty Raviolčiny stránky, nemůžeš ten dotaz na neonky myslet vážně. (Ostatně jako většinu svých otázek v tomto vlákně).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Horác
mary9 napsal: helle kup si 1*bettu samce a k nemu 2* samicku betty.. X-) jedine tak to bude oukej
Tohle do 12 litrů? Děláš si srandu? Betty jsem nikdy nechoval, navzdory tomu vím, že v tomhle se samice nemají šanci schovat ... a samec je zabije ...
já myslel že neonky tam dát nemužu a můžu ? že bych jako koupil 1x samice beta a 1x samec betta a 4 neonky obecné ( 2x samec a 2x samice) co vy na to ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mary9 – Re: RockMetal
ale s pavima okama bych to neriskovala!!!betta je dravec!!me uz okousala 3 pavitka!! sad helle kup si 1*bettu samce a k nemu 2* samicku betty.. X-) jedine tak to bude oukej(s tim ze jestli se ti budo mnozit,tak penove hnizdo,ktere bettaci staveji na jikry budes odstranovat :-O ju?? a preju hodne stesti(mimochodem moje rybky v mim 12 litrvim akvaci je:jedna betta splendens samec,5 neonek obecnejch
Vyzkoušejte
ae 4 gupky to není tak moc ne ? :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: gošice
Já myslel, že všichni postupně pochopili, že se jedná o provokaci, kterou RockMetal jen přiživuje. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gošice – Re: RockMetal
Ty odkazy jsem tedy dala zbytečně..nic jsi nepochopil...ještě jednu Bettu bych pochopila, ale další 4 paví očka??.. takhle jsi tomu dal koruna...no hlavně, že celý den čteš! :-O
Existují rybičky do miniakvárií...ten odkaz Ti měl pomoci, alespoň trochu které.

No nic dělej jak myslíš ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kikuška – Re: mary9
v příručce mé matky stálo černé na bílim 2 čichavci na 1 l :-D smich (takova plkotina)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mary9 – Re: juro127
protoze sou to bahenni ryby a vydrzej ti i v litru vody!!!ty si nikdy nevidel chovatelnu bett??? :-D :-P smich
4 paví oka (2x samec, 2x samice) ,1x Beta , 1x šnek mini
no super co si teda vybereš?
celej den sem četl všechno o tom. jsem připraven
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gošice
Udělat mini, aby fungovalo není lehké, hlavně si přečti všechny podrobnosti o zakládání a vpuštění živočichů!
ty vogo to ani na tak malé akvárka nevypadá ae sou fakt dobré potlesk ale já chci taky takové a udělám si to akva ještě hezčí než jsou na tom webu :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gošice
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tomasovic
Prominte, ze se micham do teto debaty, ale muj nazor je ten, ze do takto maleho akvaria rybky v podstate nepatri... Kdyz tam date nejaky substrat, potom rostlinky a samozrejme ho nemate plne az po okraj, tak se tam vlastne poradne nevejde ani neonka... Vrele doporucuji krevetky
no tak sem si sem dal nádrž té 2L ae fotku zatím nemám :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Raider
;-) tak vidíš...Uvidíš že to bude dobrý X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Utahraptor – Re: RockMetal
No to fakt nevíme, páč tu nemáš prezentaci žádné nádrže a dotazy máš jak tydýt :)
simváš ani nevíte jak mám zarostlé 80 L a ještě mám hafo kytek v mém kytkovém avkárku 2 L
Já nevím co ještě řešíte...má i vzduchování ;-) ...Dej si tam jednu bojovnici a 3 Paví oka...myslím že to bude dobrý...a samozdřejmě nějaké rostlinky
já mám filtraci od Atmana přímo do té nádrže a pak mám ještě vzduchovací motorek a vzduchovací kámen
já nejsem machr...jen říkám pravdu ;-) ...měl jsem je asi 1.5roku :-) ...Měl jsem rudě červenýho frajera love
ne!!3 samičky a 1 samec nebo může být(to už je moc velký počet)6 ryb z toho 4 samičky 2 samci
šneka můžeš, ale rozmnoží se ti že budeš mít pak šneků přes1000
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Utahraptor – Re: Raider
A jak dlouho, machře? :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kikuška – Re: Raider
fakt?takže mohu mít v 25 l 3 betty
to je bud a nebo - bud 1 bettu (samecka nejlepe) a nebo tu skupinku gupek, ale ty jsou pekna prasatka zaneradi to tam, potrebuji vzduchovani a filtraci.
takže já bych to udělal takhle: 4 paví očka ( 2x samec + 2x samice ) , 1x bojovnice , 1x šnek mini může to tak bejt ?
bettu ne..a když jo tak jednu která se chudák mačká jako sardinka v oleji
jsour různé rybky dobré jsou třeba 4 paví oka.
Vhodná konbinace je také krunýřovci.
O založení je v radách.Než ryby vypustíš nech je chvíli v sáčku kterém byly převáženy
a ponoř ho i s rybka mi do vody za půl hodiny je vypusť.
má někdo ještě jiný názor než tenhle chlapík ? :)
NE smich
For Utahraptor: To by tam asi Ozzák mambu spláchl :-D hele ale bavme se o tom 11L jako můžu tam dát ty rybky co sem říkal ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kristian – Re: RockMetal
Komu neni rady tomu neni pomoci, Pokud zvladnes precist tohle vlakno, musi ti byt jasne ze se snazis o krasne prerybnenou nadrz. V tak malem objemu jako je 11L se p5i tolika ryby4kach bude tezko udrzovat rovnovaha. Nech si poradit. Pokud vsi silou chces mit v 11L rybu tak doopravy 1x beta samec ale i to uz je male akva. Jenom je podminka teplota dostatecna. Beta potrebuje dost tepla.
jak bych ti to jenom... hele, to je jako bys Ozzáka, Tony Paciho, Ivu, mambu, Sašu a Lexu vecpal na hajzlík u Pacovských a čekal že tam budou pár let žít :)
Já myslela že apríl byl už ve středu :)
Hele, do takového pidikotlíčku tak maximálně 1 jedinou Bettu NEBO pár krevetek o velikosti Red Cherry. Víc nic.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PT – Re: RockMetal
kdyz to seskrtas na 3 pavi ocka a to pouze stejneho pohlavi, at se nemnozi (kam das za mesic 20 rybek? do toho akva se nevejdou), tak kdyz se o to opravdu budes dukladne starat (zivorodky jsou docela usrane) tak tam prezijou. Nebo misto nich jednu betu. Opet, prezije to, budes mit okrasu v pokoji, ale otazka je, jak se bude darit rybe/rybam.
Na ancistruse zapomen, dorusta docela slusne velikosti (na tvoje akva). A velkym snekum se taky vyhni, jsou to rovnez "prasata". (okruzakum se ale asi nevyhnes, neni to moc vec chteni ).

Zkus poslouchat co ti vsichni radi - 11l je na ryby nedostacujici a je s tim vic prace, nez s vetsim akvarkem. Tech realnych 9l vody neodpusti chybu.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Dixon
anciky urcite nie!!! coze este jedna beta by tam mozno mohla byt ale len beta!nic ine,alebo by mohly byt 1 samec 1 samica pavich ok,to je moj nazor :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - juro127
Ak mate kusok rozumu tak ANI JEDNU
 Reagovat na tento příspěvek 0  - callito – Re: RockMetal
Já myslela spíš jednu bettu no...11l je docela malý pro něco víc :-D
you you you haha neviem kto tu o com nema ponatie daj si do toho krevetky, rybu asi tazko
RE: callito: Cozee ??? ty suhlasis dat betu do 11 litrov ?
Nechapem preco betty cpete do tak malych akva.
NIE NIE NIE NIE NIE NIE omg !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NIE
akoze chces akva hmmm tak si nieco precitaj, proste neznasam takychto
 Reagovat na tento příspěvek 0  - callito – Re: RockMetal
No,když tam dáš kytky,voda ti nepůjde pod 24 stupňů a bude mít místo nahladina k nadechnutí..tak by to šlo :)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 53

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 13237x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1551-velikost-akvaria?od=992