Velikost akvária
0 05.04.2006 13:54 Sonja – Bojovnice
Rve se jen jedna, seděla jsem u akvárka a chvíli pozorovala.
Agresivní samička nahání tu druhou, která se nakonec nacpe mezi kámen a rostlinu a nechce vyplouvat.
To jsem měla strach, že jim bude spíš ubližovat sameček, který byl od vánoc v akvárku sám a ten vypadá, že společnost spíš uvítal...
Myslíš ,že se nakonec srovnají?
díky
0 05.04.2006 13:39 neo – misto
anebo maji malo mista a rvou se
0 05.04.2006 13:39 neo – ..
No ja mam taky betty a nekde sem se dočetl ře když mas samecka a pridas k nemu casem samicku tak na ni bude samecek dorazet. ale ze tohle dela i samicka....
0 05.04.2006 13:35 Sonja – Bojovnice
Díky všem za odpovědi tak jsem si koupila 1 ancistruse.
Ted zase řeším tohle :koupila jsem si 2 samičky betty (k samečkovi) a nakonec řeším agresivitu samičky. Jedna je hrozně zlá okousala mi druhou samičku a Betták vypadá taky trošku okousaně. Myslíte, že se to časem uklidní a nebo mám agresivku oddělit?
0 02.04.2006 18:00 Jarda.Chladek – l
dej tam 1 a bude to ok
0 01.04.2006 15:00 neo – ancistrus
toho ancistruse určite doporučuju ale urcite ne dva do tak maleho akvarka
0 01.04.2006 14:55 neo – ancistrus
jestli budeš mít s ancistrusem i jine ryby bude požírat zbytky krmení a budevelkej až 12čísel
0 30.03.2006 17:20 F.L.Věk – ?
Já dávám rybky vždy hned do akva a nikdy jsem problém neměl.
0 28.03.2006 14:01 krtek – karanténa
Preventin nalej až případně když ancistruse budeš dávat k betám. Co se týče délky karantény tak se doporučuje 2-3 týdny. Nejideálnější je vytvořit v karanténě co nejpodobnější podmínky jako v hlavním akva
0 28.03.2006 12:24 Sonja – hmmm
Tak já vám teda nevím
Stále více se příkláním k tomu., že si jednoho ancistruse koupím.
Už jsem přečetla pár rad a myslím, že by mu moje akva nevadila stejně si poleze po stěnách a tak si s bettama nepolezou na nervy. A s krmením ho taky šidit nehodlám, když hodně povyroste, tak se mu juknu po novém bydlení.
šneka by mi asi betty postupně zlikvidovali.
a ještě mi poradte jak dlouho ho mám nechat v karanténce
a jestli tam mám na lít něco jako preventin.
Díky
0 28.03.2006 11:07 GAGAL – prostor
No, já svým rybám dávám to nej. A není to tak trošku týrání zvířat. Když Vám místo bytu 3+1 nabídnu nějaký kurník a budu vás tam chovat taky bude velcí jen metr a bude vám fajn že?
0 27.03.2006 23:50 digo – pravdu díž
já mam jednoho v 16l akvárko spolu s potěrem živorodek a dorostl poloviny velikosti co jeho brácha, kterýho sem přelovil do velkýho akvárka.
0 27.03.2006 22:45 Killer – ancistrus
jenže pokud je nebude překrmovat,tak jí narostou 6 cm jako mě v malym akva..
1 27.03.2006 20:52 GAGAL – akva.
Ancistruse neboli krunýřovce bych ti do takto malého akvária nedoporučoval. V dospělosti totiž dorůstá cca 12-15cm. Určitě by ve tvém případě byl lepší šnek. Jinak existují i menší druhy např.Otocinclus , který dorůstá cca 4-6 cm. Osobně bych ,ale nechal v 20 litrovém akva. pouze trio bojovnic.
0 27.03.2006 20:38 Killer – pozadí
já taky nemam na většině akvárek pozadí a vůbec to rybám nevadí.Tak to něčim zatemni za tim akváriem...nebo nech průhledné ať tam světlo svítí a dej tam nějakou kytku,ta pak poroste dobře..já měl 2 ancistrusy sp. v 9 l akvárku,který sem používal jako výtěrku pro bettu
0 27.03.2006 20:24 Sonja – světlo
A myslíš že ti ancistrusy bych tam mohla mít dva? Nechci aby se tam citili rybky nacpaně tak nevím...
Hlavně mě zajímá jak je to z jejichdospělou velikostí
Sluneční světlo mi svítí do akvárka ze všech stran. nemám ho totiž přímo u zdi a momentálně nemám ani pozadí. nevím jestli jestli to vadí nebo ne, ale to asi poznám podle toho, jak se mu bude celkově dařit, že?
0 27.03.2006 17:50 Killer – dotaz
tak toho ancistruse tam dát můžeš,plže moc nedoporučuju,snad jen ty malé zasrané okružáky,protože se tim betty přikrmují..to světlo sem trošku nepochopil,mě svítí do akvárka sluníčko ze 2 stran
0 27.03.2006 17:45 Sonja – Přesněji ancistrus sp.
Omlouvám se ale první dotaz se týká ancistrusů , díky.
0 27.03.2006 17:29 Sonja – Krunýřovci a 20l akvárko
Ahoj mám takový dotaz: chtěla jsem si koupit do svého akvárka krunýřovce. I přes info z netu jsem se zeptala do jaké velikosti dorůstají, abych nemusela později své malé akvárko zařídit pouze této potvůrce
Dostalo se mi odpovědi, že to záleží na velikosti akvárka a to je to co mi nejde do hlavy. Řekli mi to už ve dvou obchodech a v tom druhém dodali, že malý zůstane, když ho nebudu překrmovat, protože mu stači jenom ta řasa... Pravda nebo mýtus? A proto by mě zajímalo jaké kdo máte "velikostně" zkušenosti s krunýřovcem.
Potom by mě zajímalo: akvárko zařizuju jenom jako bettarium a chtěla bych tam 2 - 3 samičky a jednoho samce a pak bych chtěla nějakou "čistící policii" přemýšlela jsem právě o krunýřovci a nebo nějakém plži.
A taky prosím o radu jak naaranžovat tapetu na akvárko. Můj sameček bojovnice se v něm vidí a je z toho tak hotovej že přestal žrát a musela jsem to sundat. Nevím jestli je dobré mít akvárko ze všech stran na plném světle.
Možná jsou to divné dotazy, ale v mém okolí se nikdo rybkama nezabývá a tak nemám koho se ptát na tyto "problémy". Díky za odpovědi.
Starší reakce
0 17.03.2006 19:23 Tonda – 30l
Neboj já vím a myslím že už tam mam těch rybek dost.
0 17.03.2006 16:38 B.L. – Skalár
Hlavně skaláry potřebují vysoké akvárium....
0 17.03.2006 15:44 Kamčatka – eště jednou skalary
JJ ale když už toho tam máš tolik tak to už bych skaláry nedoporučovala
0 17.03.2006 15:43 Kamčatka – Skalary
0 16.03.2006 20:52 Tonda – 30l akvárium
Tak nakonec jsem udělal tu největší blbost co jsem mohl. Koupil jsem si sumečka dlouhovousého a teď abych ho v tom akváriu hledal.(ikdyž má S jen 30l
Starší reakce
0 12.03.2006 11:41 Tonda – oživení
Díky za rady moc ste mi pomohli.Asi to skusím s kytkama, přidám nějakej ten kmen a tapetu.
0 11.03.2006 23:34 Marqeette – oživení
já bych tam už nic moc nedávala a oživila to spíš kameny a kytkami, aby to nevylo přerybený.nějakou malou rybičku, co by mohla být i praktická, nějakou na dno, ale ten struzák potřebuje podle mne větší akvárko..
0 09.03.2006 19:43 B.L. – -
No tak zrovna krunýřovce bych tam nedávala.Oni vypadaj male ,ale nevíte jakých až rozměrů mohou narůst.Měla jsem obyčejnýho krunýřovce v 50l akvariu a musela jsem ho přendat.Narostl bez mála 25 cm.
0 09.03.2006 17:50 Tonda – tetry,bety
ano tetry (všechny druhy) se mi velice líbí. Ve zvěrymexu mi poradily bety tedy bojovnice pestré tak skusím štěstí s nimy díky za rady a klidně pište dál.
0 09.03.2006 11:25 GEORGE – 30l
Doporučil bych jen jeden druh(spol. akv. nad 100l)a to TETRU NEONOVOU-8ks
0 08.03.2006 11:18 Tonda – oživení
tak přerybněný určitě ne kdybyste to viděli tak byste tam div nehledali rybičky jasou malí(i když dospělí)a místa je hafec. Díky za rady ty pancéřníky skusim
0 08.03.2006 07:54 krtek – oživení
Můžeš tam dát pro byrvu třeba albína panceřníčka skvrnitého. Ale ty chtěj být alespoň po 3-5ks a nevím jestli by to už nebylo přerybněný
0 07.03.2006 21:04 Mouse – smůla
já myslim že tam toho víc nenacpeš...mozná leda náký hodně malý živorodky
ty krunýřovce bych doporučila oni to oživěj docela hodně hlavně tím využiješ všech vrstev akvária
0 07.03.2006 20:45 Tonda – 30l akvarium+barvy
JO dík
, ale já potřebuju nějaké barvy(chtěl jsems kalary amazonské protože jsou hezky zbarvený ale je problem s velikostí akvarka) a jsem začátečník!
0 07.03.2006 19:52 rybicka – ...
chceš to oživit a učelně?tak krunyrovce nebo pancerycky(např.:panceřýček Štěrbův)
0 07.03.2006 19:41 Tonda – 30l akvarium
Ahoj,prosím vás poraďte mi co mám dát do 30l akvarka(když už tam mam dvě tetry černé,2 dania pruhovaná a asi 3 paví očka)potřebuji to oživit.Děkuji předem
Starší reakce
0 28.02.2006 21:35 Vlado – 40 l akvárium
40 l akvárium je dosť malá nádrž na udržanie biologickej a chemickej rovnováhy. Ja by som radšej pouvažoval o nádrži 100 litrov a viac, jednak sa dá krajšie zariadiť a prostredie nádrže je vo väčšej rovnováhe. Prajem veľa úspechov pri zakladaní akvária.
0 28.02.2006 21:10 corban – ryby
jasně dím moc za rady přečetl jsem několik knížek o akvaristice tak něco vím
Starší reakce
0 19.02.2006 19:23 Killer – malé akva
Jelikož si začátečník,tak bych raději doporučil si něco přečíst a pak bych tam dal živorodky (platy,mečovky PAVÍ OKA) nezapomeň na nějaký ancistruse
0 19.02.2006 19:17 Killer – nové akva
Musim nesouhlasit s těma,co tvrdí že je lepší malý akva.To je blbost,velký akva se o sebe skoro postará samo,stačí mu jen trochu pomoc...tvý akva je podle mě ideálně rozvržené...s výškou 60cm bych klidně souhlasil,nevidim na tom nic zlého.Další názor co se týká skalárek a neonek,že je skalary sežerou musim taky popřít.Mam 6 docela velkejch skalár,3 druhy tetrovitých ryb,mezi nimiž jsou i neonky červené.Zrovna tak sem četl že skaláry žerou i paví oka...ty mam v tom akvárku taky...schytaj to vždycky jen mláďata..tak to všechno zařiď a na zaběhnutí můžeš použít ty paví oka...nezapomeň na ancistrusy...jinak co se týká raka,tak kamarád ho má samootnýho v akvárku...sežral tam všecko u něj,dokonce i molitan z filtru.
0 19.02.2006 14:56 pierro – rak
Ja by som raka chcel čo najväčšieho, ale len na tanieri a s oblohou !!
..neviem, proste nemám rád v akvárku raky, žabky a podobnú háveď. Podľa mňa do akva patria ryby, rastliny, nejaký ten slimák, prípadne krevetky (aj keď s tými by moje skaláre urobili rýchly proces)
Samozrejme ti neberem možnosť slobodne sa rozhodnúť.
Zakladáš akva od nuly, tak sprav to, čo väčšina akvaristov nerobí - koncept. Až keď budeš presne vedieť aký typ akva chceš (biotop, amazonka, Malawi, Holandské,...) až potom začni.
1 19.02.2006 14:28 Jana – čichavci
Pokud se mohu přimluvit tak do 40l akvária nedávej čichavce perleťové, je to pro ně malé. Jestli chceš jsou i čichavci zakrslí.
0 19.02.2006 11:38 Svatka13 – rak
Jo a ještě něco pokud máš v akváriu nějaký slabý hadičky od vzduchování nebo jiné tak ti je může přefiknout.Možná třeba přefikne i rostliny tak si to nejdřív rozmysli.
0 19.02.2006 11:20 Thom@s – Velikost akvária
Tak vám všem moc děkuji... nechám si ho teda udělat těch 50 na výšku. S akvaristikou už nějaké zkušenosti mám (měl jsem malé akvárko a několikrát se mi povedlo rozmnožit paví očka
) Jaký máte názor na raky v akváriu? A jaký jsou tak nejlepší(aby mi nežrali rybičky a rostlinky)
0 19.02.2006 09:00 Sarka001 – rybicky
Nejlepší budou paví oka, platy,neonky,čichavci.Lépe je si koupit páreček jakýchkoli mírumilovných čichavců a knim pár neonek pár pavých oček a hezké jsou taky black molly.Můžeš si vybrat.Já čichavce mám (čichavec perleťový) jsou trochu plaší asle hezcí.Vůbec nejsou nároční a jsou pro začátečníky.
0 18.02.2006 21:23 Haňulka – 40 l
Ahojky.Jestliže seš začátečník bude nejlepší,když si pořídíš živorodky,jsou nejmíň náročný.a kolik?Počítá se 1 cm DOSPĚLÉ rybky na 1 litr akva.
0 18.02.2006 17:56 Xara – pardoon-překlep
Jee,teď sem zjistila,že sem se trochu přepsala:souhlasim s výběrem VELIKOSTI aqua,ale s výškou bych to spíš viděla na těch 50cm,jak ti tu radili ostatní..
1 18.02.2006 17:51 Xara – malý aqua-blbost!!!
Ahoj,jak ti tu někdo radil,abys radši začal s menším aqua,tak to je naprostá blbost!!!Čim větší aqua tim líp a pro začátečníky to platí dvojnásob!!Větší aqua má oproti menšímu nespočet výhod od čištění,celkový údržby až po lepší regulaci parametrů vody.Menší potřebuje mnohem intenzivnější péči,hromadí se v něm dusitany,atd,atd..Ale nezapomeň,že čim větší aqua,tim silnější
filr,vzduchování,topítko...a to znamená víc peněz.Takže si nejdřív rozmysli,kolik si ochotnej investovat a taky počítej s tim,že to stojí i dost času.Jinak výběr výšky tvýho akvária je myslim úplně ideální
Takže přeju hodně štěstí v začátcích a uvidíš,že to za ty peníze stojí
0 18.02.2006 15:52 B-eruš – akvárko
Ahoj, ta výška je opravdu moc, já mam 60 - 70, teď přesně nevim ... ale mam dost problémy s osvětlením, nedosáhne až na dno a kytky mi nejdou, nebo jdou jen nějaký ... doporučená výška je těch 50 cm ...
Přidat reakci
1 ...... ...... [52] 53
Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 13215x