Velikost akvária
Ptal se, jestli se mu prenese rasa. a ta se mu prenese urcite. Problem v tom ale nevidim, rasy byly jsou a jeste dlouho budou.
Lávove kameny se tam nedávájí, raději nějaké valouny z řeky. No klikni si zde na webu na položku nádrže, tam zvol Kategorie: Biotop Malawi/Tanganyika a prohlédni si nádrže, které se ti líbí a napiš těm co je vytvořili a určitě získáš plno rad.
0 12.05.2009 17:30 lopen – nováček v tanganice
Ahoj lidi chci si založit tanganiku moc jse mně tenhle styl aq začína líbit.Ale mám pár otazek písek mám tak 30kg na 300l velikost 1mm. pozadí vlastní výroby ale nevím jaké kameny, je možné to udělat jen z lávovych kamenů nebo mám někde nasbírat nějaké u potoka.A jěště něco někdo do vody přidává jedlou sůla sodu a někdo ne na co ta sůl má ve vodě vliv? to víte lajk jako se radši zeptá.Nebo je možno někde sehnat podrobný návod a rady na založení aq.Tanganika. Děkuji
Co máte pořád s tím přenosem řas ? Vždyť řasy máme v akváriu všichni a všichni tam máme sinice. Jde spíše o to kdo pro ně má podmínky a kdo ne, čili u koho porostou a u koho nebudou téměř vidět.
Jestli dno dukladne propere a vodu necha stejnou, rasa se stejne prenese do noveho akva. Takze proprat jen zlehka, vodu s filtrem prenest do noveho akva a mas nove a zabehle akvarium. Ostatni ti muzou rychlost zabehnuti jen tise zavidet!
S rasama bych se snazil bojovat jen prirozenou cestou, zadna chemie
Nejak mi ta chemie nejde dohromady s vytvorenim prirozeneho a zdraveho prostedi pro nase "milacky".
At se ti to povede co nejlepe.
Souhlas, máte pravdu! Jen s tou řasou si nejsem jistý, že se zničí...
Pros napsal: MOJE DYLEMA: co se dnem jen vyprat v akvarijní vodě abych nezabyl bakterie nebo pořádně vyprat a vyvařit abych se co nejvíce zbavil štětičkové řasy.
Já osobně bych dno pořádně propral, je dost možné že to část řasy zničí. A co se týká těch bakterií tak když použijete stejnou vodu a zaběhlý filtr, tak by to neměl byýt zas takový problém. Ale je to jen můj názor.
Podle mého názoru, se řasy sice vyvařením nezbavíte, ale prodlouží se doba zajíždění nového akva. Řasa Vám bude růst v případě, že k tomu bude mít podmínky. Já bych dno pouze lehce propral a použil znovu. Uplně jako nejspodnější vrstvu bych použil Florapol (JBL), je to takové hnojivo do dna, jsem s ním spokojen, ale je celkem drahé (cca 150Kč). Toť můj názor...
Zdravím všechny akvaristy, když jsem začínal s akvaristikou (asi rok) tak jsem koupil 300 litrové starší akvárium znáte to sem tam škrábanec. Akvaristika mě docela chytla (výborná relaxace), něco jsem našetřil a ve Sklorexu mají zrovna akci (nechci dělat reklamu)tak jsem pořídli 360l. Mám dilema ve starém akváriu bojuji se štětičkovou a zelenou řasou už to není tak hrozné (u zelené oškrábu jednou za 14 dní skla u štětičkové vysbírám porostlé kameně a vyvařím kořeň). MOJE DYLEMA: co se dnem jen vyprat v akvarijní vodě abych nezabyl bakterie nebo pořádně vyprat a vyvařit abych se co nejvíce zbavil štětičkové řasy. S rostlinami toho moc neudělám co pude manuálně odstraním. Nějak jsem se moc rozepsal tak doufám že mi aspoň někdo odpoví, předem dík .
Starší reakce
Zkus to změřit
to je práce na minutku a pak vypočítej objem,třeba tě to příjemě překvapí...
0 18.04.2009 00:15 PájaSP Jak jsi přišel k údaji 11 litrů? Jaké má tvé akva rozměry (délka,šířka,výška) ? Podle fotek bych typnul trochu víc,ale může to zkreslovat.
Moje zkušenost s beťákem a pavím očkem je dobrá. Ale určitě záleží na povaze jednotlivých beťáků, prostě někteří jsou více a někteří méně agresivní
bettu nedávej,mě pavího očáka ožrali skaláry(a to jsou vcelku mírumilovné),v takhle malém prostoru se na ně (s největší pravděpodobností) vrhne... myslím,že 3 očka do 11l bohatě stačí...
Ale ta beta je tvé rozhodnutí a tvé riziko. Já bych ji tam nedával ani teď ani později.
S tak malým akváriom by som ani nezačínala.Prečo tak malé?
Pokud už je máš koupeny, tak je tam určitě pusť. Stejně je asi nemáš ve vhodnějším prostředí. Lepší by bylo ovšem vpustit 1-2 rybky a pak zbytek. (Tu betu bych také už nedoporučoval)
0 16.04.2009 16:48 Tomas4343 – Re: !KiREL!
To nejdřív koupíš ryby a pak se zeptáš, jestli je tam máš dát? Nečetl si náhodou v tomto foru něco o 4-5 týdnech? To je trochu rozdíl od 4 dnů, nemyslíš? A takovejch ryb, panejo.
0 16.04.2009 16:05 !KiREL! lidi chtěl bych jenom ráznou odpověď. VPUSTIT PAVÍ OČKA ? zatím betta nekoupena. ale paví očka jo
0 16.04.2009 16:03 MaPa – Re: !KiREL!
Možná už jo viděl jsem rybky velké max 2.5 cm. Ty by se tam hodily
0 16.04.2009 15:36 !KiREL! tak mě to neva když nebudou malé
Co myslíte ? Už to akviško mám skoro 4 dny a filtr s vzduchovacím kamínkem jedou nonstop a všechno už je od začátku připravené. Můžu vpustit první paví očko ?
0 16.04.2009 06:07 Mrakoplash – Re: !KiREL!
To akva je moc malé na všechny ty ryby co chceš a ještě navíc nevhodná kombinace.
to by si asi nestihol ich odlovit,beta sa one postara....
0 15.04.2009 19:54 HaZetka Přijde mi to moc... Já jsem taky měla očka v desítce a byly v poho, ale jak se tam cítí doopravdy se jich zeptat nemůžeš. No, bylo mi 8 když jsem ho zakládala a máma mi větší nedovolila... Přijde mi to tak nanejvýš pro 1 bettu...
Jinak na začátku píšeš že chceš mladý... S bettou s nimi moc nepočítej(v tak malém prostoru)
0 15.04.2009 19:15 !KiREL! ahoj tak akva tu mám prezentaci a už ho mám 3 dny a od začátku mám tam šneka a vede se mu oK a už je to celkem v poho. teplota 24°C
Filtruju a vzduchuju od začátku
Mohl bych tam už pomalu vpouštět ryby ? chci tam dát dohromady: 1x Betta Samec , 1x paví očko samec , 2x paví očko samice.
Mohl ? Díky za rady ! Jedná se o nádrž 11L to je ta má prezentace
Starší reakce
Ještě jednou, vidíte-li toto téma a to které RockMetal založil vedle
rybicky.net/forum/10559…, musíte také dojít k názoru že je buď dobrý provokatér a má srandu z toho kolik lidí věnuje čas málo smysluplným otázkám, nebo je ignorant.
Malawi ve 80 litrech ??
to rozhodně nepujde. Spíš bych se v 80tce pokusil udělat mini Tanganiku
0 03.04.2009 21:13 gošice [217] - Raci, krabi, krevetky A těch 10 dní jsi v té knize taky našla?
0 03.04.2009 20:49 !KiREL! zaběhnu a všechno udělám zítra dneska potřebuju nasbírat rady
Mluvite tu o zakladani akvaria, a uz chcete kupovat osazenstvo? Nechtelo by to nejdriv trochu nechat zabehnout? Obzvlaste u tak maleho akvaria jako je 11L?
je!!bouhžel
tak aspoň 2 paví očka
Já mám akvárko něco kolem 10l,ale používám jej jako karanténu či odchovnu a věř mi,že je stím tak 10x víc práce než s normálním...
Obden mucím měnit cca půl litru vody,používám filtr bublifuk-ten je na malé akva super,když přiškrtíš,v akvárku mám rostlinku a úkryt,také musíš často odkalovata co je hlavní držet teplotu neni to opravdu sranda...
Ohledně rybek: žádné živorodky tam nedávej! to se totiž zblázníš hned ze dvou důvodů:kvanta malých a ještě k tomu opravdu časté odkalování. živorodky vylučují opravdu mnoho! Vybírej z těch nejmenších rybek co najdeš v atlase,ale zase hejno neonek je na 11l trochu moc... musíš najít rybu která je hodně malá(a nevyroste) a chová se párově (např 2x samice 1x samec,nebo 1+1) stejně se ti jich tam víc nevejde... při výběru rybky dbej také na podmínky...
kdyžtak mrkni na:http://rybicky.net/nadrze/6498
Ne. Neonky nemají v takto malém akvárku co dělat.
A co budeš dělat s tou mini ampulárií, až vyroste? Na jednu dospělou má být 30 litrů vody ...
0 03.04.2009 19:30 !KiREL! koupím 1x bettu samičku a 4 neonky (2x samice a 2x samec) a dám si tam 1x šnek mini ampulárie
už je to oK ?
Pokud sis skutečně nastudoval ty Raviolčiny stránky, nemůžeš ten dotaz na neonky myslet vážně. (Ostatně jako většinu svých otázek v tomto vlákně).
0 03.04.2009 19:23 !KiREL! já myslel že neonky tam dát nemužu a můžu ? že bych jako koupil 1x samice beta a 1x samec betta a 4 neonky obecné ( 2x samec a 2x samice) co vy na to ?
Přidat reakci
1 ...... [20] ...... 53
Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 13215x