Přihlásit se RYBICKY.NET »

Velikost akvária

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií  

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Velikost akvária
 Reagovat na tento příspěvek 0  - !KiREL!
lidi chtěl bych jenom ráznou odpověď. VPUSTIT PAVÍ OČKA ? zatím betta nekoupena. ale paví očka jo
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MaPa – Re: !KiREL!
Možná už jo viděl jsem rybky velké max 2.5 cm. Ty by se tam hodily :-)
tak mě to neva když nebudou malé :)
Co myslíte ? Už to akviško mám skoro 4 dny a filtr s vzduchovacím kamínkem jedou nonstop a všechno už je od začátku připravené. Můžu vpustit první paví očko ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mrakoplash – Re: !KiREL!
To akva je moc malé na všechny ty ryby co chceš a ještě navíc nevhodná kombinace.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dixon – Re: !KiREL!
to by si asi nestihol ich odlovit,beta sa one postara....
kdyby byly mladé tak si je odchovám v jiný nádrži to není problém :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras
no já mám přesně takové složení ryb ve 13l a vše v poho, ale jak bylo psáno, ty mladé nepočítej ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - HaZetka
Přijde mi to moc... Já jsem taky měla očka v desítce a byly v poho, ale jak se tam cítí doopravdy se jich zeptat nemůžeš. No, bylo mi 8 když jsem ho zakládala a máma mi větší nedovolila... Přijde mi to tak nanejvýš pro 1 bettu...
Jinak na začátku píšeš že chceš mladý... S bettou s nimi moc nepočítej(v tak malém prostoru)
ahoj tak akva tu mám prezentaci a už ho mám 3 dny a od začátku mám tam šneka a vede se mu oK a už je to celkem v poho. teplota 24°C :)
Filtruju a vzduchuju od začátku :) Mohl bych tam už pomalu vpouštět ryby ? chci tam dát dohromady: 1x Betta Samec , 1x paví očko samec , 2x paví očko samice. :)

Mohl ? Díky za rady ! Jedná se o nádrž 11L to je ta má prezentace :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - kikuška
Nicméně děkuji za tip na zajímavé stránky
Vyzkoušejte
Aha se to taky bude záběhová osádka mají se tam vypouštět po částech.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: gošice
Ještě jednou, vidíte-li toto téma a to které RockMetal založil vedle rybicky.net/forum/10559…, musíte také dojít k názoru že je buď dobrý provokatér a má srandu z toho kolik lidí věnuje čas málo smysluplným otázkám, nebo je ignorant.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - BC/.Killer
Malawi ve 80 litrech ?? smich to rozhodně nepujde. Spíš bych se v 80tce pokusil udělat mini Tanganiku X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gošice
Já se řídím radou 4-5 týdnů. Zkus si přečíst tohle:
horacovoakvarium.cz/…
diky za rady vám všem ale raďte dál ! díky :)
Ano, mám to z knihy Akvárium - Peter Stadelmann (musela jsem se přesně na to kouknout)a tam je o zařízení akvária, že rybičky se mají pouštět 3-10 po zařízení akva, aby tam byly trochu chytlé ty kytky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gošice – Re: kikuška
A těch 10 dní jsi v té knize taky našla?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Hatomi – Re: RockMetal
že by 0 ...
No ale nejdřív se ta nádrž musí nechat zaběhnout - dát štěrk, písek nebo kameny na dno, vybrat dekorace, osvětlení, filtr a taky kytky a pak tak aspoň 10dní nechat zaběhnout. Pokud tvé dotazy nejsou vtip, tak si kup nebo puč knihu a tam je to napsaný.Když tam ty rybu-y dáš hned tak pojdou.
zaběhnu a všechno udělám zítra dneska potřebuju nasbírat rady
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kristian – Re: RockMetal
Mluvite tu o zakladani akvaria, a uz chcete kupovat osazenstvo? Nechtelo by to nejdriv trochu nechat zabehnout? Obzvlaste u tak maleho akvaria jako je 11L?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kikuška – Re: RockMetal
je!!bouhžel :-O
tak aspoň 2 paví očka
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gošice – Re: RockMetal
Tato debata patří do rybicky.net/forum/10591…

To co píšeš, je stejná blbost jako jsi psal tady: rybicky.net/forum/10559…

:-|
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Hatomi – zkušenost
Já mám akvárko něco kolem 10l,ale používám jej jako karanténu či odchovnu a věř mi,že je stím tak 10x víc práce než s normálním...
Obden mucím měnit cca půl litru vody,používám filtr bublifuk-ten je na malé akva super,když přiškrtíš,v akvárku mám rostlinku a úkryt,také musíš často odkalovata co je hlavní držet teplotu neni to opravdu sranda...

Ohledně rybek: žádné živorodky tam nedávej! to se totiž zblázníš hned ze dvou důvodů:kvanta malých a ještě k tomu opravdu časté odkalování. živorodky vylučují opravdu mnoho! Vybírej z těch nejmenších rybek co najdeš v atlase,ale zase hejno neonek je na 11l trochu moc... musíš najít rybu která je hodně malá(a nevyroste) a chová se párově (např 2x samice 1x samec,nebo 1+1) stejně se ti jich tam víc nevejde... při výběru rybky dbej také na podmínky...

kdyžtak mrkni na:http://rybicky.net/nadrze/6498
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Horác – Re: RockMetal
Ne. Neonky nemají v takto malém akvárku co dělat.
A co budeš dělat s tou mini ampulárií, až vyroste? Na jednu dospělou má být 30 litrů vody ...
koupím 1x bettu samičku a 4 neonky (2x samice a 2x samec) a dám si tam 1x šnek mini ampulárie :) už je to oK ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Horác – Re: RockMetal
Pokud sis skutečně nastudoval ty Raviolčiny stránky, nemůžeš ten dotaz na neonky myslet vážně. (Ostatně jako většinu svých otázek v tomto vlákně).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Horác
mary9 napsal: helle kup si 1*bettu samce a k nemu 2* samicku betty.. X-) jedine tak to bude oukej
Tohle do 12 litrů? Děláš si srandu? Betty jsem nikdy nechoval, navzdory tomu vím, že v tomhle se samice nemají šanci schovat ... a samec je zabije ...
já myslel že neonky tam dát nemužu a můžu ? že bych jako koupil 1x samice beta a 1x samec betta a 4 neonky obecné ( 2x samec a 2x samice) co vy na to ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mary9 – Re: RockMetal
ale s pavima okama bych to neriskovala!!!betta je dravec!!me uz okousala 3 pavitka!! sad helle kup si 1*bettu samce a k nemu 2* samicku betty.. X-) jedine tak to bude oukej(s tim ze jestli se ti budo mnozit,tak penove hnizdo,ktere bettaci staveji na jikry budes odstranovat :-O ju?? a preju hodne stesti(mimochodem moje rybky v mim 12 litrvim akvaci je:jedna betta splendens samec,5 neonek obecnejch
Vyzkoušejte
ae 4 gupky to není tak moc ne ? :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: gošice
Já myslel, že všichni postupně pochopili, že se jedná o provokaci, kterou RockMetal jen přiživuje. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gošice – Re: RockMetal
Ty odkazy jsem tedy dala zbytečně..nic jsi nepochopil...ještě jednu Bettu bych pochopila, ale další 4 paví očka??.. takhle jsi tomu dal koruna...no hlavně, že celý den čteš! :-O
Existují rybičky do miniakvárií...ten odkaz Ti měl pomoci, alespoň trochu které.

No nic dělej jak myslíš ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kikuška – Re: mary9
v příručce mé matky stálo černé na bílim 2 čichavci na 1 l :-D smich (takova plkotina)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mary9 – Re: juro127
protoze sou to bahenni ryby a vydrzej ti i v litru vody!!!ty si nikdy nevidel chovatelnu bett??? :-D :-P smich
4 paví oka (2x samec, 2x samice) ,1x Beta , 1x šnek mini
no super co si teda vybereš?
celej den sem četl všechno o tom. jsem připraven
Udělat mini, aby fungovalo není lehké, hlavně si přečti všechny podrobnosti o zakládání a vpuštění živočichů!
ty vogo to ani na tak malé akvárka nevypadá ae sou fakt dobré potlesk ale já chci taky takové a udělám si to akva ještě hezčí než jsou na tom webu :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tomasovic
Prominte, ze se micham do teto debaty, ale muj nazor je ten, ze do takto maleho akvaria rybky v podstate nepatri... Kdyz tam date nejaky substrat, potom rostlinky a samozrejme ho nemate plne az po okraj, tak se tam vlastne poradne nevejde ani neonka... Vrele doporucuji krevetky
no tak sem si sem dal nádrž té 2L ae fotku zatím nemám :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Raider
;-) tak vidíš...Uvidíš že to bude dobrý X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Utahraptor – Re: RockMetal
No to fakt nevíme, páč tu nemáš prezentaci žádné nádrže a dotazy máš jak tydýt :)
simváš ani nevíte jak mám zarostlé 80 L a ještě mám hafo kytek v mém kytkovém avkárku 2 L
Já nevím co ještě řešíte...má i vzduchování ;-) ...Dej si tam jednu bojovnici a 3 Paví oka...myslím že to bude dobrý...a samozdřejmě nějaké rostlinky
já mám filtraci od Atmana přímo do té nádrže a pak mám ještě vzduchovací motorek a vzduchovací kámen
já nejsem machr...jen říkám pravdu ;-) ...měl jsem je asi 1.5roku :-) ...Měl jsem rudě červenýho frajera love
ne!!3 samičky a 1 samec nebo může být(to už je moc velký počet)6 ryb z toho 4 samičky 2 samci
šneka můžeš, ale rozmnoží se ti že budeš mít pak šneků přes1000

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 53

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 13237x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1551-velikost-akvaria?od=972