Přihlásit se RYBICKY.NET »

Velikost akvária

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií  

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Velikost akvária
 Reagovat na tento příspěvek 0  - V – Re: GothicEMOtion
Rybky bych k němu nepřidával žádné. Možná by se dalo uvažovat o krevetkách, ale je nezanedbatelné riziko, že je Betta použije jako zpestření jídelníčku.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - GothicEMOtion
Začínám hodně uvažovat o tom že bych si teda nakonec pořídil těch 30l - odešla mi totiž televize a já nemám na co koukat :-D Co bych do takového objemu mohl přidat k tomu bojovníkovi? Chtělo by to něco teplomilného.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - metal – re.bob66
pokial nemas prerybnene a dostatok rastlin tak neni problem,tie rastliny prijimaju vykali ako hnojivo a spotrebuju to.mne sa gupky kotia ako dive nechavam ich tam okolo 20.ks co je naviac ide ako potrava tercovcom.prosperuju super mnozi sa to neuveritelne rychlo.20 gubiek v 100.litroch zas taky bordel nenaroby.zatial nemam ziadne problemi a gupky sa mnozia a mnozia.tercovcom menim vodu aj dva krat do tyzdna cim castejsie tym lepsie,ale gupka prezije vsetko.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - isota – re:
anciky nedam jsou to mi nejoblibenejsi ryby a uz je mam 6cm
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Bob66 – Re: metal
Nezáleží jaké jsou tam ryby, odkalovat se snad musí při všech, zvlášť u živorodek X-) Jinak si nedovedu představit jak to musí vypadat na dně ;-) Výměna vody by měla být samozřejmá u každého akva :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - metal – re.bob66
myslel som tym ked tam chovas gubky a mecunky ja som pri tychto rybach iba dolieval vodu,ale v akvarku bolo hodne rastlin ani filter som nepouzival .pri tercovcoch je to celkom ine.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kortezhugo
...ked uz sa tu "vymiena" voda... v akva cca 8-10L-itrvom - to je najmensi problem...ved to zabere par sekund...vymenit 2-3L-itre vody - nie??? ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bob66 – Re: metal
Podle mě to je hloupost že v akva nad 100 litrů nemusíš měnit vodu jen dolévat odpařenou X-) Tím si akorát koleduješ o problémy ;-) A navíc čerstvá voda dělá skoro zázraky :)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - metal – re.sid
mna osobne by nebavilo denne menit vodu a problem by bol ked odydes prec na tyzden kto bude menit vodu.v akvarku nad 100.lit.vodu menit rok nemusis staci dolievat ked sa odpari pri menej narocnych rybach.ja som zacinal s gulou tam som musel tyzdenne menit vodu,potom som z vysoval akva na 25.l 100.l. atd. tym nechcem nikoho odradit,ale vlastnymi skusenostami kazdy pride na to ze cim viac litrou tym menej starosti s udrzbou.ale aj male akva je mile.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Morath – Re: sux
A nebo tak, ale ja bych se svejch sumecku nevzdal ;)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sux
No já bych někomu daroval dva ancistruse a dal si tam okružáky a krevetky. palec
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Morath – Re: PentueR
Tak ancici jsou spodni vrstva, myslim ze obcas by se melo dbat na to kde ryba zije a ne jen kolik doporuceneho prostoru jedne rybe nalezi, nemyslim si ze nejaka parmicka, nebo par neonek si muze se sumeckem prekazet, maximalne pri vydobavani zradla, samozrejme nic se nesmi prehnat, ale jak rikam, je to uplne jina vrstva akvarka ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PentueR – Re: isota
Ono uz dva ancici jsou az moc pro takovou nadrzku...
 Reagovat na tento příspěvek 3  - isota – re:
neonka chce mekou vodu
 Reagovat na tento příspěvek 1  - avast – Re: isota
neonky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - isota – co dostupného dát do 36litru
chtel bych se zeptat co dát do 36litroveho akvaria za ryby kdyz nechci zivorodky a mam stredne tvrdou az tvrdou vodu a ph 8 ...dekuji za pripadne odpovedi hmm (akvarium uz obsahuje 2x ancistruse)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Semtex – Re: GothicEMOtion
Já jsem na tom podobně jako ty, ale neřeším to.
Protože u toho celej den nemůžu sedět a hlídat to.
Vzhledem k tomu že teplota akvárka přibližně kopíruje teplotu okolního vzduchu, je jen jedna rozumná možnost a to pořídit si klimatizaci. Zaplácneš tím minimálně 2 muchy jednou ranou.
Budeš mít v pokoji pěkně svěží vzduch a v akvárku ti teplota nepoleze tak vysoko.
Bohatě postačí jen ta mobilní.
Další věc která mě napadla je že bych mohl akvárko "zateplit" polystirenem - myslíte někdo že by mi to pomohlo udržet vodu chladnou?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - GothicEMOtion – Re: Sid
No musím zkoušet něco vymyslet než tam dám nějaké živočichy - dneska mi odpoledne teplota stoupla na šílených 31 stupňů - hold podkrovní pokoj. Zkusím tu výměnu vody a budu to sledovat. Vodu budu brát z kýblu s odstátou vodou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid – Re: GothicEMOtion
...tak mě napadlo že bych tou denní výměnou vody tu teplotu srážel...
To je správná přípomínka! Vodu používám zásadně "odraženou" = odstátou, vytemperovanou. :-)
Mírný rozdíl teplot nevadí, momentálně "dolů" spíš naopak. Ovšem nějaké 4 a více stupňů bych nezkoušel...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Semtex – Re: GothicEMOtion
Ja ve svem mini 1 měním vodu ob den - ob dva jak mi to vyjde....
ale pozor, na to srážení teploty čerstvou vodou, pokud bude rozdíl příliš velký, tak krevetkám se to nemusí líbit. no
 Reagovat na tento příspěvek 0  - GothicEMOtion – Re: Sid
No pokud vyměním obden nebo denně 1/2l vody tak tím snad nic nepokazím. Strach mám pouze z teploty. Lítá mi to 26 - 30 stupňů - tak mě napadlo že bych tou denní výměnou vody tu teplotu srážel.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid – Re: metal
Provozuji dlouhodobě 3 krevetky ve 2 l "skle" a jde to. "Velké" krevetkárium má objem 6 l, reálně 5 l vody. A funguje taky. :-) Chci tím říct, že když člověk neudělá nějakou zásadní hloupost, může provozovat fungující 8 l nádržku. I menší.
A co se týče výměny vody, ta se dá dělat i denně - v tom žádný problém nevidím.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - iblik – Re: metal
tak se koukni třeba na killera na tu 12l
 Reagovat na tento příspěvek 0  - metal
s 8litrovim akva budu iba problemi ,budes musiet kazde 2 tyzdne menit vodu pretoze sa bude kazit v tak malom sa neudrzi biotop.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Roman1
Hm??? Koukám 8 litrový akvarium. :-D Zejtra asi napustím nějakou duritku pak chcei vidět kdo mě překoná.
matlala napsal: Ve Zlíně? to je kousek ode mě, příští týden tam beztak pojedu, chceš nějaký rostliny, možná i krevetky, ale jsou to noname takový průhledný, ale množí se rychle

No to by bylo super - taky záleží co za to budeš chtít.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - datura – Re: GothicEMOtion
hlavně tam musí bejt nějakej živočich, aby obstarával "hnojení". vlastně v tom by ti cherry taky pomohly. a ještě jsou samozřejmě super na krocení zlých řas;-)
no, na tu sagitarii nebo limnophilu určitě narazíš. to jsou fakt asi jedny z nejběžnějších kytek.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala – Re: GothicEMOtion
Ve Zlíně? to je kousek ode mě, příští týden tam beztak pojedu, chceš nějaký rostliny, možná i krevetky, ale jsou to noname takový průhledný, ale množí se rychle
 Reagovat na tento příspěvek 0  - GothicEMOtion – Re: datura
Potíž je že ve zlíně moc akvaristik není. Ještě zkusím zajít do jednoho a uvidím co budou mít. Jinak jsem se rozhodl pro variantu že tam bude pouze bojovnice. Ono je to akvárko pěkný i bez rybky - betta bude taková třešnička na dortu - tu tam chci rozhodně.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - datura
jestli máš problém sehnat vhodné rostlinky, zkus Sagitarria subulata. je často v prodejnách absolutně nenáročná a moc hezká:-) nebo mám ještě v těch 9l Limnophila sessiflora, tak je taky bezproblémová a zastřihávání snáší bez problémů.
toho, že se ti přemnoží se neboj. on ty mláďata přece jenom trochu zredukuje.
Ještě dokoupím asi vodní trávu a nějakou další rostlinku. Akorát asi budu muset předělávat - mám tam jenom hrubý štěrk a rostlinky moc nedrží. Takže vyberu hrubý štěrk, nasypu jemný a dám vrstvu hrubýho - pak by to mělo být snad v pořádku ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - iblik – Re: pavliina
ale vše s mírou
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pavliina – Re: GothicEMOtion
Bojovnice snese teplotu do 30 st. ale pro rostlinky 30 st. není to pravé ořechové :-O Beťákovi stačí 25 - 26 st. A na začátek bych radila osázet co největší plochu akva, nebát se toho ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pavliina
Já mám taky u beťáka krevetky a beťák si jich nevšímá a krevetky se vesele množí. Hodně ale asi záleží na povaze ;-) A když už bych chtěla mít spolu s bojovnicí krevetky, určitě bych je přidávala raději současně. Když je beťák delší dobu sám v nádrži, hájí si své území a jiné obyvatele by asi hůře snášel a zvykal si. Z rostlinek do miniakvárií můžu doporučit Micranthemum micranthemoides nebo Micranthemum callitrichoides cuba, Hygrophila corymbosa var. minima, i Ludwigia repens mi krásně roste a větví se při zastřižení :-) a Růžkatec je taky dobrá rostlinka, roste sice rychle a je nutné ho častěji zasřihávat ale zato rychle spotřebovává živiny, je dobrým pomocníkem při boji s řasou.
Tak teplota v akvárii je v tuto chvíli 27 stupňů - budu dále sledovat teplotu v průběhu celého dne - jaká teplota je pro bettu maximum? Nerad bych ji uvařil. Teprve jsem začal svítit takže teplota možná ještě stoupne.
Rostlinky osázeny ale asi ještě 1 nebo 2 koupím - mám tam ještě nějaké prázdné místa. Mám přidat foto?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - GothicEMOtion – Re: datura
Tak krevetky mě lákají ale zase jich tam nechci moc. Nevím - hodně nad tím váhám. Jinak jsem byl na nákupu rostlinek - no nic z těch co jste mi tu radili jsem nesehnal tak jsem zatím koupil 2 co mi poradili v akvaristice - jedna z nich je rychlerostoucí. Takže je jdu proprat a zasadit.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - datura
já mám beťáka v 9l i s horou krevetek. nejenom, že mi je nežere, ale i se tam vesele množí, takže odsud pravidelně lovím prcky. nevěř tomu, že betty jsou tak žhavé na požírání krevetek, především jsou jako ryby děsně líné, takže na krevetky se ti časem stejně vybodne a nebude za nima lézt do kytek nebo pod kokosák. ničeho se neboj, za zkoušku nic nedáš X-)
těch 8l je pro 1 samce luxus. profi a poloprofi chovatelé ja mají v objemech daleko menších a to jsou výstavní jedinci! ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala – Re: Sid
ok ozvu se vzkazem, na příštím akvasrazu snad...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid – Re: matlala
Pro špeky zásadně do Hornbachu. :-) Kolik stála? Je to "No.4", takže jestli se nepletu 129,-(?) Kč.
Dostali jen jeden košík. Snad by ale neměl být problém si ji zamluvit nebo objednat.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kortezhugo – Re: matlala
ahoj aj ja ju chcem.... ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala – Re: Sid
hele Side kde si sehnal tu Staurogyne? V honbachu? U nás ji asi neseženu, ale nevíš jestli ji má AD nebo nějaký e-shop? A koli tě stála? Vypadá suprově.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kortezhugo – Re: Sid
Micranthemum micranthemoides - toto mi poslal - matlala ahoj len to bolo dlho na poste a neviem ci to
"rozdycha"
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid – Re: kortezhugo
Mám tuhle kytku krátce, tak nevím, jak se jí bude dařit. :-)
Ale jestli z ní člověk dokáže "vymáčknout", co se v ní skrývá za půvab, věřím, že si rychle najde své příznivce. Do miniakva - paráda! ;-) palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kortezhugo
Ta Staurogyne vyzera pekne... :-) ja tiez budem robit jednu 10L-itrovku...a spekulujem co tam "vsetko" dat...pred tim to bolo "karantenne aqua" tak ma napadlo ze je ho "skoda" a na karantenu staci aj plastove vedro palec
 Reagovat na tento příspěvek 2  - iblik – Re: iblik
a jestli ti můžu doporučit nákou rostlinku tak bych tam dal Eleocharis parvula
 Reagovat na tento příspěvek 1  - iblik – Re: GothicEMOtion
no bylo by to mnohem lepší a platí čím mín vody tim víc se zašpiní a ješte jsou ve fitlru bakterie akteří čistí vodu boilogicky a zavisijou na filtru jelikož potřebují kyslík. no a stím spánkem to dost dobře znám je mi jedno kdy du spat jestli vo 20-2hodiny stejnak usnu kolem 3...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - GothicEMOtion – Re: Snowy
No nejspíš budu dávat tak 2 + něco plavacího na hladinu - nechci to přehánět aby měly všechny rostlinky dostatek světla. To by se mi asi nevyplatilo objednávat.
Další dotaz - je nutné aby u tak malého akvárka s jednou rybou jela filtrace i v noci? Mám poruchu spánku (potíže s usínáním) a asi by mě hučení dost rušilo.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - callito – Re: GothicEMOtion
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Snowy – Re: GothicEMOtion
Sundat. Jinak pokud mohu poradit, akvaristiky jsou celkem předražené, já objednávala z AQUA-DAHO. Rostlinky přišly v moc pěkném stavu. Je tu ale otázka poštovného, asi se to vyplatí při větší objednávce než při 1 nebo 2 rostlinkách.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 53

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 13237x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1551-velikost-akvaria?od=822