Velikost akvária
mas nejake typy??? fotky??
Parádní tvar! V tom se bude dobře "modelovat"!

zdravim
stal som sa majitelom akva 100x60x40.... aj ke je trocha sirsie ako som chcel... za tu sumu (9 Euro) ...sa oplatilo...
hcel by som a spytat.. potrebujem stoj na akva.. rozmyslam o drevotrieske 18mm alebo mozno aj 16 mm..ale nie som si isty ci vydrzi tu vahu...
za dalsie.. akva ma priecku v ktorej je diera..zrejme na filtraciu ale netusim ako by to malo byt... ma niekto nejake foto alebo rady ako by to malo asi vyzert???
a ake rybky dt do akva ked je viac sirsie ako vyssie
Starší reakce
Najednou by to bylo opravdu moc. Z hejnových rybek pouze jedny, p. černopruhé raději jen 4, jsou z nich brzy příliš velké ryby i do 300. Začal bych těmi ancistrusy a p. očky a pak další druhy po týdnu.
Ja bych byl ve vyberu ryb stridmejsi, mene druhu, vic kusu. Treba neonky bych uplne za ty dania vymenil.
Souhlas, jen bych si dovolil doplnit, že by bylo vhodné pak přidávat rybky postupně, třeba po týdnu. Je to 300l a bude jich zřejmě více a pustit je tam najednou je říkání si o problém.
Vzhledem k tomu, ze nemas nijak zarybnene akva, nebal bych se tam zdrave vypadajici ryby dat hned. Karantena je nutna jen v pripade (podle meho nazoru) fungujicich akva, kde je jiz mnoho ryb, co by to mohly odnest. Ty mas jen tri mecovky, kdyz to reknu hodne drsne, "zadna skoda".
Karantena tri tydny je spolehliva. V Tvem pripade bych mozna volil max tyden, jestli se neobjevi krupicka. A v te karantene pravidelne (denne) menit vodu.
Hlavě fungující filtrace. A co se karantény týče doporučuje se 14 dní až tři týdny. Já sám nechávám 14 dní. Za tu dobu se většina případných problémů projeví.
Raději to udělejte opačně - nacpěte do akva kytek, co vám vleze

, a pak - s odstupem pár dní - postupně přidávejte rybky.

Vzduchovani co2 neubira, pokud ho nepridavas. Jestli se ti hodne libi, nech ho tam.
10ks rostlin je na 300l zoufale malo. Ale fotka by urcite napovedela vic (spolu s prezentaci)
Na sklo to položit rozhodně nedoporučuju. Výbojky mají velmi vysokou teplotu. Přímo na sklo by to šlo za předpokladu, že bys do takovýchto reflektorů použil třeba Philips Tornado High Lumen 65W. To jsou úsporky s poměrně velkým výkonem a slušným barevným podáním. Nevýhodou je velikost.
Zkus se ho zeptat treba vzkazem. Jiste rad odpovi

. Myslim si, ze by to nebylo vhodne, dost se to bude hrat...
Nejak takhle jsem si predstavoval, ze by to slo realizovat, kdyby si netrval na krytu.
0
02.12.09 06:09 hatreder Nemyslim si, ze by to stacilo. Dal bych 15cm dna po cele plose. A nejakym zpusobem poskladat zarivky.
Zkus se podivat na trigony mistnich nadrzi

. Urcite to stoji za to...
Co zkusit 2 vybojky, ktere by se povesily nad akvarko. Neni to nejlevnejsi reseni, ale za uvahu stoji

. Jeste bych dal vysoke dno, tech 70cm na vysku mne prijde hodne.
0
01.12.09 15:45 hatreder Momentálně řeším osvětlení v akváriu. Jak jsem psal, mám rohové 300l. Výška akvária je 70 cm, základnu má pětihran. Rohové stěny jsou dlouhé 70 cm. s nimi svírají pravý úhel stěny o délce 25cm a zbylá přední strana má 63cm. Stejný tvar má i skleněný přesazený kryt, natřený načerno. V něm je pouze 8w zářivka z kuchyňské linky a je zakrytovaná skleněnou formou. Kolem této formy bych potřeboval umístit ještě 2 zářivky, ale ty už se nedají zakrytovat a jejich délka může být pouze 60cm. Nevíte něko, jak bych mohl toto osvětlení vyřešit? Napadlo mě použít toto:
www.exo-eko.cz/…
Ty úchyty nějak přilepit na spodek krytu, ale obrázek má tak mizernou kvalit, že není poznat, na čem se to vlastně přichytává.Myslíte, že by to bylo možné?
V elektrice nejsem moc zběhlej a tak montování zářivek a předřadníků by pro mě bylo obtížné, navíc bych muse ještě všechno chránit proti vlhkosti a to už by bylo asi moc.
Díky za radu.
Starší reakce
Tak já tedy také svoji reakci upravím. Záleží na tom jaké obyvatele v nádrži máš. Kapišto?
jak se tady divam na akvarka o stejny velikosti jako mam ja,tak ma asi 95 procent lidi rozmery 80-40-35,ale ja mam rozmery 80-30-45..tak sem se chtel zeptat jestli to vadi,nebo na tom vubec nezalezi...PRO Yirka!!!
jj tak to mam udelany

ja mam 80*30*20, pro krevety je to idealni,
ale jine ryby nez co ziji u dna bych tam asi nedaval
Jen tak. Aby řeč nestála...

Tak oco tady jde

V tom případě nechápu tvůj dotaz nebo jeho důvod...
Pokud máš takový rozměr,tak zkus to akva(popř. i se stolkem) otočit tak,aby ta 80 cm strana byla otočená na tebe
ja to akva uz mam skoro rok

...a nepripada ze to rybam vadi...
Především záleží na tom co do něj chceš dát.
To je uz dost divny rozmer...
To je OK. Istý užívateľ na inom fóre mal akva 50x20x50 d*š*v. Taká foto nádržka.
mám podobné rozměry a vše o.k., pokud se ti líbí tak bych to neřešil

Jedno podobný už tu je, říkají mu Špagetka.
mam ho velke 80-30-45 cm...
Pokud je vysoké 60 cm, tak je to trošku divné. Pokud třeba 40, tak ani ne.=)
vadi ze mam akva siroke jen 30 cm??
Já bych nějaké rostlinky měl i javský mech.O víkendu zase proberu akvárkaJá to vyhazuji u nás to nikdo v obchodě nechce
Něco bych tam dal, protože akvárium bez jakýchkoliv obyvatel se prakticky nezabíhá.
No a odkud jsi? Neni nekdo z akvaristu pobliz
rybicky.net/inzeraty/prebytky/…?
Pripadne se zkusit zeptat i ostatnich mistnich registrovanych, ne kazdy to ze rozdava kytky inzeruje, ale casto je vyhazuje, kvuli obcas obtizne domluve s temi, co chteji (na domluvene schuzky nechodi, neprijedou si ..).
Přidat reakci
1 ...... 53
Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 13237x