Velikost akvária
Příteli já ti asi neporadím. Švihnul bych přes žárovku krytku z plexiskla a utěsnil

no jo ale řeším problém se světlem...budu si do krytu(viz foto) dávat usporku...jak zajistit proti vlhkosti??
Na schaneni krevetek mas spoustu casu, nejdriv zaloz to akvarko a cekej, jak se bude darit

hej fak sorry že nechci přizakládání udělat chybu!!!udělal jsem spoustu chyb a tohle akva chci aby bylo prpracované tak sorry že nechci týrat zvířata

aha... nemá někdo krevety??v inzerátech jsem nic nenašel..

No vidíš, ale nikde to nevidím napsaný ??

já vím ja to četl už desetkrát mám akva 54 a 112..
Eleocharis parvula, Utricularia graminifolia a Singapore moss (Vesicularia dubyana)
čau budu zalážet nové akvárium...chtěl bych to takhle
faao.kicks-ass.net/… co jsou to tam za rostliny ???a nemá někdo volné krevety??
0
25.02.10 13:55 Tata/a/Syn hmm mohla by byť aj rastlinka Utricularia Graminifolia ak budete davkovať CO2 tak bude rasť rýchlejšie :o) ak nie tak pomalšie :o) ;)
zatím byl malinký, časem sem ctěl větší akva, nebo až by porostl.. Ale fakt nevím co se mu stalo.. No dobře tak mám zkušenost pro příště..
Čemu se divíš?
Celou dobu ti tady radíme, že tam nepatří a měl by jít do většího.
Kdyby mohl, měl by ti dát facku. Pro příště dej na rady zkušenným.
Zdechl mi ten malý ancík. nevím proč. ráno jsem ho našel břichem nahoru ležet na dně..

Sedni na hajzlík a vydrž tam tejden a vem sebou 5 lidí...tak se budou ryby cejtit

Problém je, že to člověka začne zajímat až to má teprv doma
Z diskuzi tohohle typu je mi docela smutno, lidi se porad dokola ptaji na to samy. koupi si mini akvarko, narvou tam hafo ryb a pak se ptaji, jestli je to v poradku. nechapu, co je tak slozityho na tom nejdriv se zeptat, neco si precist a pak teprve nakupovat.
Ještě škorpióny tam narvi
Ale jako nápad taky dobrej

Takové pidi akva se hodí pro nano akvárka...japonské bonsaje ala akvárko...piplačka a vytunit a hlavně udržet je pro někoho kdo má s tímto zkušenosti..čím míň vody tím víc starostí... osobně bych tam dal ten písek, kamínky a i klidně mušle a postavil doprostřed kaktus a písek navlhčil..postavil na okno nebo klidně do stínu s rozsvícenou lampou a užiješ taky spoustu srandy..a když něco živého pak nějací ti červi nebo brouci tuhle velikost akva pochválí...ale možná, že se pletu..mám prostě úchylku na velké vany...
Dovolim si oponovat: cistych 18 litru, usporka presne 7w Osram 840, 420lm vmontovana do upraveneho reflektoru Juwel (o 100% vice svetla blabla...) polozeno na krycim skle a naprosta pohoda! Egeria bubla jak o zivot! Ted mam dennerle 9W/860/600lm kvuli dizajnu, ale to je asi tak vse co jsem ziskal... Aneb cisla jsou jenom cisla, jde o to, jak efektivne se vyzareny vykon vyuzije
@Honza H.: zkus to, verim, ze ti to svetlo bude stacit pokud mas reflektor a bude vsechno mirit na spravna mista v akvariu. Ten ancik ti tam bude slouzit jen chvili. Taky jednoho mam, tak 3.5cm, ale pocitam, ze brzy pujde k nekomu do vetsiho, jelikoz mu to bude fakt male
a nebo hynout

A já zas nevidím důvod cpát ancistruse do pouhých 13ti litrů. Navíc k dalším pěti dospělým rybám které se budou patrně dále množit.
Protože je to nedostatečné, proč asi. Šmarjá, jak se na tohle může někdo ptát, po tom co je tady takových témat o osvětlování akvária...
Nemůže!
Ancík, a ještě Očka

...Rozdíl v životnosti tedy tu cenu zase srovná...

DZ zářivka bez "speciální dobře proti vlhkosti těsnící patice zn. Dennerle" mi nad jedním krevetkáriem (bez krycích skel) svítí minimálně 2 roky. Samozřejmě, že nedoporučuji nikomu, aby mě následoval!
No a zatím co Dennerleho "speciální DZ 11W Amazon Day zářivka" přijde na nějakých +- 350,- Kč, tatáž zářivka (denní bílá) od Osramu stojí +- 70,- Kč...
O "změřitelném" rozdílu v životnosti obou zářivek pochybuji, o rozdílu v životnosti těles spekulovat nechci.
Sid napsal: Navíc - do toho "vašeho" klipového světla koupíte náhradní zářivku (relativně) za pár korun, což se o Dennerleho světýlku říct nedá - tam se při koupi nového zdroje docela "prohnete". (Atypická patice.)
Také jsem zastáncem levnějších řešení, ale Dennerle má proti Resunu dobře chráněnou patici proti vlhkosti. Rozdíl v životnosti tedy tu cenu zase srovná. Jestli jde momentálně nejnižší investici, v modro-žlutém obchoďáku se určitě sežene něco podobného do stovky.

A ještě mě limituje druhá věc a to jsou peníze. Jen za krevetky kolem 500 a při mých studijích si moc dovolit nemohu...

No to osvětlení zvažuji 5 nebo 8w tu osram úsporku. ten filtr klidně oželím a bublifuk zamaskuji za kytky, plánuji celkem zarostlé mini akva s velkým počtem skulin pro ty krevetky. Jakou barvu dna bych měl dát k těm crystal red? jaká barva jim bude vyhovovat? černá?
Navíc - do toho "vašeho" klipového světla koupíte náhradní zářivku (relativně) za pár korun, což se o Dennerleho světýlku říct nedá - tam se při koupi nového zdroje docela "prohnete". (Atypická patice.)
ostatní nevím ale co se týka světla tak 11w mám polohovací lampičku za 280 a výjde to na stejno nebo když už tak clipové světlo
www.nasezahrady.cz/… taky výjde levněji a má stejnou funkci
Jen ze zvědavosti, cože byste dal na dno? (Ten první odkaz nesedí.) Díky.

Pravda, na to jsem nepomyslel.

Přidat reakci
1 ...... 53
Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 13237x