Velikost akvária
Tak já už ti to tady nechám, jedu se projet ven! ;)
0
[3950] 06.04.07 17:24 Horác bok tak 40x40 nebo 50x50, ale to už by mělo 250 litrů... ale to nevadí!

Chci si pořídít velkjé akva-150litrů-dlouhé 100cm a vysoké-to bych chtěla jaké ideální míry by mělo mít???

Starší reakce
A to zas Marfi je....skromná, slušná...skoro až zakřiknutá

j_j

..konecne spolu muzeme v necem souhlasit

Hele holka,neber si to zle ale můj příspěvek patřil k RYBIČKY.NET
Nicméně,myslím si to samé co on/a.Ale opakuji,neber si to zle.

Side, děkuji, už jsem si začínala připadat jako Herodes

.
0
31.03.07 15:12 Sidonius Neřeš to, Katunko!
Byla otázka času, kdy Gupka se stylem, se kterým sem vlétla, narazí...
Narozdíl od tohoto "případu" mne mrzí, že Gupce podobní -náctiletí odtud před časem vyhnali "zvědavého invalidu Karáska"...
Od toho jsme se všichni mohli dovědět hodně zajímavého...
Kéruju čím? Anebo jsou tady třináctiletí nějak hájení? Nesmí se upozornit na to, že jejich názor a gramatika je špatná? Pokud vím tak jsem Gupce napsala jen dva příspěvky...jeden se týkal rostlin u závojnatek a druhý je v tomto tématu. A pokud třináctiletí neunesou kritiku, mám se jim já omlouvat...to je poněkud kontraproduktivní, nemyslíš?
j_j: vyhnat? čím? upozorněním na češtinářskou nesmyslnost? A kde jsem já a kde bude za 13 let Gupka? To jsem nějak nepochopila...BTW na té fotce je Mrakoplash, Marfi a Martin76...vadí ti na tom něco?

Bojovnicu do malého guľatého akva pls. nedávajte

PANEBOŽE!!! to už je po desatý!!!!!!!!!!!! tohle jsem našla na:
www.sera.cz !!! no a tam si myslym už něco vědí!!!!!!!!!!!!!! nejsou to blbosti!!! jo a eště něco!!! rušim svojí registraci a mýstim se jinam!! tady mi totiž každej nadává a přitom mám jen svůj malinký názor! který můžete všichni ignorovat!!!
Dík za podporu: j_j a Orionce!!!
Vy my nevěříte???? ne??? tak nevěřte ale je to pravda!!!
Ja také miniakvárko (12 l) bez filtra, bez topení, so stolnou lampičkou, hodne zarastené mám, je aj tu prezentované. Mám v ňom aj tie krevetky, bez problémov. Lenže do miniakvária patria minirybky, nie platy alebo iné bežné živorodky, tým je to proste malé! V každom prípade si o tom niečo prečítaj, prv než to začneš zariaďovať a držím palce....

Chtěla bych si do akvárka něco přes 20l pořídit několik čichavců zakrslých. Přežili by podmínky menšího akvárka? Kolik byste jich doporučovali? Mám je raději nakombinovat s jiným druhem rybek?
Děkuji
Chtěla bych si do akvárka něco přes 20l pořídit několik čichavců zakrslých. Přežili by podmínky menšího akvárka? Kolik byste jich doporučovali? Mám je raději nakombinovat s jiným druhem rybek?
Děkuji

v kazdym ´zverimexu´ koupis takovy maly novy akva do dvou stovek.
Děvče už mi nebavíš,ať si otevřu jakékoli tema,tak všude radíš a ještě k tomu blbosti.Sama máš akva pár měsíců,tak zatim víš kulový.Nech rady těm zkušenějším!
jak: sem tam vyměnit vodu??? a doporučovala bych pořídit si tak 25 l akvárko

když už tak malý akva
NEDÁVEJ ZLATOU RYBKU DO KULATÝHO KAVÁRKA!: V žádném případě nesmějí být zlaté rybky chovány v kulatých akváriích nebo nádobách!! - pohyb ryb vyvolává ve vodě vybrace, které jsou od klenutých stěn odráženy zpět. Přes citlivou nervovou soustavu tak rybka neustále přijímá své vlastní ,,ECHO". To vyvolává trvalý stres a oslabuje obranyschopnost. Kromě toho existuje více důvodů, pro které je chov okrasných ryb v kulatých nádobách zakázán.
NE!!!!!!!! KUP SI RADĚJI NORMÁLNÍ AKVÁRKO!!!!!
VÍM, ŽE JE TO TROCHU OPOŽDĚNÝ ALE ZÁVOJNATKA BÝT V KOULI NESMÍ!!!!!!!!!!!!: V žádném případě nesmějí být zlaté rybky chovány v kulatých akváriích nebo nádobách!! - pohyb ryb vyvolává ve vodě vybrace, které jsou od klenutých stěn odráženy zpět. Přes citlivou nervovou soustavu tak rybka neustále přijímá své vlastní ,,ECHO". To vyvolává trvalý stres a oslabuje obranyschopnost. Kromě toho existuje více důvodů, pro které je chov okrasných ryb v kulatých nádobách zakázán.
TAK SI TO ZAPAMATUJ A HNED JÍ VYNDEJ!!!
Starší reakce
tak jak to myslel? Africkej biotop?
Ahoj,nevim jestli jsem si spatne precetla predchozi prispevky nebo jen nechapu, proc by to nemel rok vubec cistit??
Sem začátečník, ale zajímá mě jestli ti to bude fungovat. To to jako vůbec nebudeš čistit? Nebo tak jednou za rok?
Starší reakce
Tý jo s te blázni?? 40l?? Takový velký akva? Tam můžeš mít klidně 3 malawi
ja mam 12l (30x20x20cm)je to fakt pidi, na stul uplne v poho, do koulicky dej treba ten kaktus, nebo i nejakou vodni kyticku a postav to klido k tomu pidi akva. bude to hezky.

Kdyby tam dala šneka(pokud by se tam vešel) udělala by blbost!! Do 2l?? Dyť třeba na jednu ampulárii má být 20l. A neritinky nebo okružáky??? Ty taky vyrostou!!
hnojivo listy - moc nehnojím, měl jsem na mysli živiny
mno, to jako že by rostliny zapomněli jak dýchat, nebo přijímat hnojivo listy? Nad tím jsem nepřemýšlel, ale ty emerzní listy z pěstíren to stejně nezvládnou a uhnijou a čím víc a dřív se vytvoří submerzní, tím líp. To bude nějaká pseudoteorie, moje praktické zkušenosti jsou jednoznačně pro. Ovšem používám pouze při zakládání nového akva, že bych to rval do štěrku po pár měsících znovu, to by mě ani nenapadlo.
A rozhodně nejsem ovlivněný panem Ratajem(ani jedním). mám o něm nepříliš uznalé mínění(difenbachie,voděnka,nevzduchovat atd.), ovšem nemůžu tvrdit rataj=špatné postupy, to by byla hrozná hloupost.
Možná je někdy lepší se o to akvárko starat míň. Strejda má stejný akva a má tam jeden molitanovej filtr, topení a světlo. Nic jiného a je to nádhera. Vše mu roste a kvete. Opravdu není nic lehčího než se o akva nestarat

Dvakrát denně nakrmit ryby a nic

A nestane se náhodou, že když má rostlina dostatek živin u kořenů, nesnaží se tak moc dostávat je z vody? Ale tohle nechceme, že?
Nojo, chce to taky dát na svůj cit a rozum, a neposlouchat slepě pány Rataje a další. Václav je zarytý "ratajovec" a mám dojem, že to škodí. Člověk by se měl trochu snažit o objektivitu.
ahoj lidi, dodám ještě pár informací. ty zářivky jsou 38w 120 cm délka akva 150 cm a výška 50 cm. memůžu naměřit žádné hnojivo v akvárku,přídávám u výměny vody , změřím a nic chtěl jsem dodat,že rybky mám asi 10 let,tak takové ty zásady znám,samozřejmě jsem začínal u 40l a pak až 200l mě naplno nakopla pro tohoto koníka (200 byla vždy bez problém) Vím co se stalo,že to teď nejde... MOC DO TOHO ŠTOURÁM A DĚLÁM TO PODLE KNÍŽEK dřív jsem dal šterk jaký se mi líbil co do velikosti dnes podle knižky 1-4mm a mám derit na dně pořád odsávám. dřív jsem svítil obyč zářivkou dnes měním teplou za extra teplou dám čtyři trubice (152 w na 375l),které nakonec uberu na dvě,protože se mi to zdá lepší. samé hnojivo přitom dříve nic, samozřejmě jsem zkoušel i CO2,ale objevila se taková černá kluzká ale pevná řasa a tak byl konec s co2. ps: dnes ráno jsem přišel k akvárku a koukám,že se něco děje asi se třeli tetry krvavé (sice jsem jíkry a mlíčí neviděl,ale rybky se pořad honili pak hupky do stolísku,samec se celej třepal a tak malá radost

oni po ních,ale hrozně šli skaláry tak to možná sezobli,než jsem něco spozoroval.pak samozřejmě zjištění, že pancéřníčky co jsem si přinesl v pátek mohu

vím namítnete něco o karanténě,ale věřte i bez té mi to minulosti šlo. zatím ahoj a udělám fotky a ukážu vám to mé trápení
Ano, to si myslí spousta lidí. Ovšem já si rád všechno vyzkouším a tak jsem jednu půlku akvária hnojil a druhou ne

Teda skoro, zkoušel jsem tytéž rostliny s kuličkou bivoj od rataje a bez kuličky a přírůstky pohnojených jsou více než dvojnásobné, navíc u echinodorů (isthmicus, bleheri později tricolor) a valisnerie (spiralis) už po týdnu začali vyrážet nové rostliny. Takže kuličky do dna při zakládání nového akvária použiju zase.
Ano ano, až na to, že někteří jiní si myslí, že dávat hnojivo do dna je zbytečné.
Přidat reakci
1 ...... 53
Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 13237x