Přihlásit se RYBICKY.NET »

Velikost akvária

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií  

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Velikost akvária
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Mrakoplash
Mam tady krecka, potkana, 2 vzduchovaci motorky a nemam problem se vyspat. Ste moc rozmazleny v tom to je :-P
 Reagovat na tento příspěvek 0  - isamik
black.jacker no to doporucujes jen honic vody, kterej ma obsah filtracni hmoty 0000 nic. Me ten motorek honi 5l filtr a kulovym kohout mam zatazeny skoro nadoraz, jinak je to uragan!!!!!!

Jinak v pokoji mam 2 vzduchovaci motorky a da se to nastavit tak aby nebyl skoro slyset.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - black.jacker – filtr
Fotka k příspěvku filtr -Elite mini- by byl do tvé nádržky vhodný je levný a má vzduchování a když ho šikovně nastavíš nejde šlyšet

P.S. vlastní skušenost mam ho doma.... palec ahoj

Reagovat na tento příspěvek 0  - ToGi84
Nechtěl bych být tvůj brácha, mám akva už snad 15 let a u bublajícího filtru bych usnul tak jenom po velké opici. Tzn.každy den se vypíná filtr i vzduchování a žádny problémy s tím nemám.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Radka – .
Tak max.jednu bojovnici.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sidonius
"...nepotrebuju okyslicovac..."
Taky fór... Ale ne moc dobrý! tone
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Vrubouš
Metal,vtipky po ranu nezaskodi,jen co je pravda...
Na dospelou Mecovku se pocita minimalne z 5 az 7 litry vody,protoze produkuji mnoho odpadnich latek.Takze ZADNE Zivorodky bych tam nedaval ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - metal
daj tam zivorodky mecune gupky nepotrebuju okyslicovac
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Vrubouš
Normalne,dej tam Tercovce....Srolovani vypadaji nadherne ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nexion – ...
Není náhodou nejmenší Čichavec Medový? :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nik
Nejmenší labyrintky jsou tak čichavci zakrslí, ale ti do tak malého akva vhodní určitě nejsou no
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nexion – ...
Krevetky už mám :-) Nezná někde nějáký mini labyrintky? Nebo malý rybičky co vydřží bez vzduchování, ale nadrž bude pěkně zarostlá, kytek teď mám dost. Napadli mě Elderky, nebo micro razborky, ale ty bude problém sehnat. A čichavci :-) by byli chudáci
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PT
nebo do toho dat krevetky?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - petrys
a co tohle www.akvarko.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - freeman
bejt tebou zabiju bratra, ale u krabika sou spatny kytky pac je serere ale pokud by si mel vic kytek a par malych zivorodek tak by jim to snad nevadiko a nebo ty labyrintovky to je dobry napat ale urcite naky kytky a rybky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nexion – Co 12l?
Přemýšlím že bych si pořídil další v pořadě 3 akvárium, a to do pokoje a to akvárium tak do max 15 litrů, ale viděl jsem levnou 12l. Jenže to má problém. A to je můj brácha nesnese zvuk bublající vody a motůrek vzduchování, hlavně v noci. "Zmetek jeden" tone . Takže na normální rybičky můžu zapomenout: takže jedině samé kytky, nebo rybičky, které mají ve své výbavě labyrint, nebo krabíka :-) Co mi poradíte? Hlavně ne zabít svého bratra. :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - xxsharkxx
v ideálním případě je možnost najít chovatele co už moře má a poptat se co vše to obnáší.Jinak udělat moře v takovém kompletu ne nesmysl.Pro začátečníka v moři jisté fiasko a pro živočichy jistá smrt.Chce to hodně nastudovat X-) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pivka
Tak jo uz je to OK
 Reagovat na tento příspěvek 0  - oldkiwinka
pivko, to se ti povedlo, rozplakat Horáce:-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Horác – Pivka
Nebreč ... já potom brečím taky ... sad sad sad
Tak sorry no. sad
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nik
Hehe, to je tak když se člověk nepodívá na datum :-D. Du se picnout.
Rozhodne to nebylo mysleno zle Pavle, spis takove jiste pobaveni (Pivka nereagovala sama :-) ).
Rozvirit diskuzi o tom, ze mladi nectou rozhodne nehodlam :-).
Drzim Pivce palce ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dorianna
Jee, já si toho data taky nevšimla...viděla jsem odpověď přede mnou, tak jsem zareagovala...stydím se :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Norton – ;-)
Pánové, pamatujete na Závojgupi? Jen s tím rozdílem, že Pivka se v jiném tématu podělila se svou špatnou zkušeností (lépe řečeno chybou), což je jistě její veliké +. Jasně, můžeme opět rozvířit diskusi ohledně "chuti studovat" u dnešních mladých, ale na druhou stranu dlužno podotknout, že Pivka si dala tu práci pročítat i starší diskuse. Věřím že se náležitě poučila, zkusme ji spíš pomct, než ji hned znechutit. ;-) Mimochodem, není jediná, kdo "nasekal" školácké chyby... ano
Horaci nejsi sam kdo to nepochopil :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Horác – Pivka
Proč odpovídaš na třičvrtě roku starý dotazy? coze
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nik – Čichavce zakrslé ROZHODNĚ NE!!!
ČICHAVCE ZAKRSLÉ DO TAKHLE MALÉHO AKVÁRIA A JEŠTĚ NOVĚ ZALOŽENÉHO ROZHODNĚ NEDÁVEJ!!! Já je tam sice mám, to jo, ale akvárku už běží aspoň půl roku, bedlivě je sleduju a v záloze mám 180 litrové akvárko, kam je můžu kdykoliv přelovit. Jsou to citlivé rybky. A i když ti každý doporučuje živorodky, tak jak jedna kolegyně psala - jsou to čuňátka a množí se nechutně. Pak to nebudeš mít kam dávat. V malém akváriu jsou pěkné malé ryby a jemnolisté rostliny - opticky jej zvětší, takže Rasbory, jedno max dva ancistrusy a nějaké šneky. Toť můj názor.
To by to akvarko musela zakladat opravdu velmi pomalu smich smich
Spis by se clovek mohl zeptat co si nakonec vybrala ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dorianna – Ulik
Tu kouli vyhazovat nemusíš. Jakožto dárek to může být vhoná dekorace - dej do ní takové ty voňavé lístečky, bonbony pro dětskou návštěvu nebo onen zmiňovaný kaktus. Na bojovnici ale opravdu kup větší akvárko. Jestli je u tebe v okolí někde otevřená akvaristika v sobotu, mazej tam. Menší akvárko moc nestojí a na stůl vedle monitoru se ti určitě vejde.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - oldkiwinka
já dostala k narozeninám křečka. akvárko také, ale pořádné, které mám do teď a je mu už 7 let.tomu akvárku, ne křečkovi.a ryby k vánocům, ale spíš jen to akvárko.
chudera rybka, v kouli. pořádný kvádr, 20-vic litru a bude rada, samozřejmě živé květinky, a to, že se nechcete stát velkou akvaristkou, nic nemění na tom, že té rybce byste neměla pořídit větší akva.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dorianna
Já bych tam paví očka nedávala. Jsou velice čilé co se týče reprodukce a baštění, takže za chvilku budeš mít akva plné hovínek a rybek. Navíc jsou citlivé na kvalitu vody (dusičnany nebo tany...nikdy nevím co z toho je nebezpečné).
Jsem pro razborky nebo nějaké tetřičky.
ja nevim ale v kouli pry rybičky blbnou. Mě ji nedoporočovali.
Dej si tam paví očka ty jsou fajn ja s nimi taky začínala. A doporučuji taky nějakýho pancéřníčka.Bude ti čistit dno. potlesk
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala
já měl zelenou řasu ve svém 49l akva (čistý objem 30-33l) a řešil nakonec nasadil živorodky a neritiny a bylo po ní jsou tam jen v malé míře a malinkaté
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Horác
Marfi asi jsi ji řešila špatně ... anebo jsi víc hřešila, než řešila ... smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Marfi – to NICK
dlouhou zelenou řasu jsem ve své 112 řešila skoro půl roku. Pak jsem ji přestala "řešit" a řasa zmizela.. čím to asi bylo? hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nik – Horác - malé akva vs. velké akva
Před skoro třemi týdny jsem založil 160 litrové akvárium, přičemž přes půl roku mám i 26 litrové akváriu. Zatím u té 160 tky řeším problémy, které mé malé akvárium nikdy nepostihly (dlouhé zelené řasy). A rovněž udržba malého akvária, je opravdu snadnějí (v něm si namočím ruku tak po loket a ne až po rameno jako u toho velkého :-D). Druhá věc je, že malé akvárium rozhodí i malá výměna vody za neodstátou, kdežto to velké má prostě velkou setrvačnost. A ještě jedna věc: než jsem se pustil do malého akvária, tak jsem měsíc předem opravdu soustavně pročítal internet a dával si věci do souvislosti.
odkazy na má akvária: www.aquapage.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nik – Betty
Dej si tam páreček Bojovnic a oni se ti tam budou množit taky:-D. Ale v tom případě tam musí být co se týče rostlinek opravdu husto, aby měla samička nějakou šanci se schovat před samečkem. Do tak malého akvária bych živorodky v žádném případě necpal, protože všichni snad známe spojitost mezi živorodkama a jejich trávením a vylučováním (a pokud ne tak: živorodky mají velmi rychlé a tudíž i nekvalitní trávení. Z toho důvodu vyžadují častější krmení a produkují mnohem více odpadu, než třeba výše zmiňované betty. Z toho plyne mnohem rychleji se kazící voda v akváriu a častější údržba). O krevatkách ti neřeknu nic, bo o nich nic nevím.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Raviolka
Ahojte, divně mi pískalo v uších, tak jsem hledala... a našla :)

Už jste to tu probrali ze všech stran - já bych jen chtěla zdůraznit, že to tématicky zaměřené 3. číslo Akvária nebylo myšlené jako propagace miniakváriu ve stylu je to pěkné, tak hurá na to :-O Chtěla jsem jednak trochu "poučit" ty akvaristy, kteří si miniakvárium zakládají, že se to dá udělat i tak, aby tam ty ryby netrpěly, případně ještě líp s krevetkama a bez ryb, jestli je to akvárko opravdu malinkaté. Druhým motivem bylo uklidnit ty kritiky, kteří miniakvária nesnášejí (pozor, ne ti, co je rozmlouvají, já to dělám totiž taky ;-) ) - pokud chce někdo chovat trpasličí rybičky, tak takové 20 l je pro ně akorát a to je ověřené praxí. Neplatí to samozřejmě automaticky... takže ne že malá ryba -> šup s ní do miniakvária. Když ale má někdo před sebou z různých důvodů to miniakvárium, tak tam patří jen minirybky.

Když se lidi podívají na fungující miniakvária, ať už moje nebo někoho jiného, a pak si tam stejně dají ty svoje neónky nebo gupky, tak je mi z toho dost smutno a mám výčitky svědomí :-O Myslím, že odrazovat od miniakvárií má určitě smysl a je to férový přístup, lepší, než hledat skulinky, jak by se co dalo ošidit a jaké je to maximum.

Ale je zbytečné něco dodávat, pěkně jste to tady rozebrali ano
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Dorianna – Delfinku
Hlavně tam dej hodně rostlinek, až se to bude zdát rodičům přeplácané, tak ještě třikrát tolik...já osobně jsem spíš pro ty mikrorazborky nebo mužské paví očka než bettu. Jdna rybička tě po čase začne nudit a budeš mít tendence tam rvát další...
Horáci...strašně ti fandím, mám ráda tvoji stránku i tvoje akvárko ale...nemůžeš předpokládat, že všichni, co si chcou pořídit miniakva a jsou teenageři, tak činí proto, že si nemůžou pořídit větší. U Delfinka tomu možná tak je, ale věřím, že někde existuje někdo, kdo si chce miniakva založit a přečetl si o tom aspoň článek z akva.sk
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mája
Já tady budu souhlasit i nesouhlasit...Norton má pravdu, přeci ryby plavou horizontálně, skrátka dopředu a ne nahoru. Betta sice se "chodí" nadechovat a málo plave, ale přeci protože se chodí nadechovat nahoru a je pomalá, potřebuje nižší vodní sloupec. Vodní sloupec pro Bettu je lepší, když je nižší než délka nádrže, a mě se tak trochu zdá, že tahleta nádrž má spíš výšku než délku.
Horáci, tys napsal dobře, že je potřeba hledat optimální počet a ne maximální palec
Ale zase k druhé věci, já si myslím, že malá akvária nejsou na škodu a někteří se k nim i vracejí, a že tady byla řeč o Bettách, tak ji ještě vzpomenu...Betta moc není do 200stovky a když chce někdo Bettu(ve společenskym akva), tak si jí má dát do tý 200stovky, aby nedoplavala pro žrádlo?( :-D )
No tak u začátečníků je výhoda, že když si pořídí Bettu, pořídí si ji většinou do mininádrže a tam, pokud se o ni dobře starají, je jí dobře.
A z vlastní zkušenosti bych nezatracovala malá akva, podle mě na objemu nezáleží, pokud má akvárium tu správnou "péči" a jsou do něj vybrány vhodné ryby.

Delfínku, tak tedy tu Bojovnici tam můžeš dát, kolik to má na výšku?(předpokládám, že moc ne)
A možná na dno bych dala třeba 3 pancéřníčky trpasličí.
Krunýřovec-tedy pokud myslíš skvrnitý-je dost veliký na 20tku, možná nějaký menší druh.
ahoj ahoj :-)
krevetky a pancíci=dobrý nepožerou se
krevetky a betty=špatný požerou se, teda betty krevetky
krevetky a gupky=dobrý nepožerou se
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Delfínek
A můžu tam dát krevetky,když tam bude krunýřovec????? a bud ta bojovnice nebo paví očka.... ano ne ;-) :-) :-O
já bych radši tu bojovnici, paví očka se budou množit (pokud budou obě pohlaví
Ale já mám ještě 70lakva,tohleto akva jsem dostala,protože rodiče nic jinýho nenapadlo hmm no :-) ano
A můžu tam teda dát bojovnici nebo raději paví očka????? :-| tone hop hmm ne :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Horác – dvin
Ano - přesně tak :o) ... "při dodržování určitých pravidel" ... Jenomže začátečníci tyhle pravidla neznaj (a nebo je znaj, ale prděj na ně) (nevím, co je horší :o) ... a proto jsem si dovolil tvrdit, že pro ně není malé akvárko vhodné ... Toť vše :o)
P.S. Nedělám si iluze. Svět nezměním. Začátečníci asi pořád budou začínat s pidiakvárkama. Na zkoušku. Navzdory všem příručkám. Navzdory všem internetovým diskusím. Navzdory všem, kteří je od toho budou odrazovat. Ale když už nic jiného, ... škoda těch pochcípaných rybek ...
Dvine rad bych ty pravidla rad slysel, povidej :-). Ikdyz me by bohate stacilo, kdyby si mi prozradil jak dostat sinici z akvarka :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dvin – pro Horáce
Horáci já netvrdím že MENŠÍ JE LEPŠÍ a ani si to nemyslím. Jen chci říct, že při dodržování určitých pravidel lze mít i malé akvárium celkem bez problémů, toť vše. :-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 53

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 13237x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1551-velikost-akvaria?od=1822