Velikost akvária
Mám od fy. Farda 37 nádrží, s kvalitou jsem spokojen. Cena skutečně nebývá nijak přemrštěná. Dávají i nějakou záruku na případnou škodu...
Pokud máš možnost mít nádrž ještě větší než pustí futra, tak je lepší si objednat firmu přímo domů na lepení.ostatně od 2m se to dělá běžně.Co se týče fa. farao-tak ti lepili kompletně nádrže v mořském světě-Pha-Holešovice.takže problémy nejsou žádné.A o slepení nádrže přímo doma na podstavec,bych v Tvém případě docela uvažoval.tedy pokud máš splněné statické předpoklady.Jinak vě většuně měst se najdou sklenáří, kteří nádrže lepí.

Spletl jsem se!!! Je od fy FARDA. Omlouvám se nějak se mi to popletlo.
Zekia? Farao? Já jse si koupil akvárium od Zekie a přivezlo mi ho auto, které mělo na plachtě nápis FARAO, tak vlastně ani nevím co je co.

co třeba Farao nebo Zekia?
Ahoj všichni...plánuji koupi nového akvária o rozměrech 200x70x60cm (cca 840l). Vím ze to není zrovna žádnej drobeček a taky to není zrovna levná záležitost...Proto se ptám, jaké máte zkušenosti s nákupem akvárií..? Myslím tím firmu, u které je cena nejpříznivější...Osobně se přikláním ke Sklorexu (nejsou sice nejlevnější ale věřím v jejich profesionálně odvedenou práci). Jakého výrobce byste mi doporučili...?
Díky za reakce
Jasně, ať se daří. Napiš tady inzerát a třeba se ti někdo ozve. Většina chovatelů se jich nemůže zbavit.

Akary jsou z nejlevnějších (mladé), není o ně moc velký zájem. Nekupoval jsem je, ale tipnul bych zhruba jako mečovka. kolem 20,-
Špatně to není, ale málokdy se podaří takto sestavit pár. On ten samec si do toho moc nenechá kecat se kterou se bude pářit. Je to jako u lidí. Je lepší více samic, on si vybere a pak dát zbytek pryč. Domluv se třeba v akvaristice, mě tam přebytky berou od všeho. Dokonce i tlamovce.
Nevím jak kdo, ale nejlepší zkušenosti mám s Akarama modrýma a hnědýma. Jsou klidné a nelikvidují rostliny. Mám zkušenosti ale jen po páru od každých. Více párů nevím, ale samci se můžou napadat (si myslím).
Jen se pochlubte Side

. Moc rád se podívám

Mám čerpadlo Eheim Powerbal, nebo jak + kostku akvacitu (a akva cca 120 l čistého objemu), čerpadlo stálo asi 550 a molitan kolem 100, určitě jsou levnější a celkem tichá čerpadla a nebál bych se ani bublifuku, kdybych měl kde vzduch. motůrek umístit nad akvárkem. To, co zde radí ostřílení akvaristé je určitě pravda, filtry s menším objemem fitračních náplní zřejmě nějak fungují, ale já chtěl do akva řešení, které bude fungovat dobře a nebudu se muset prát každý týden s čištěním. Toť názor vlastně čerstvého akvaristy

.
Kdybych něco takového doma měl, vrazil bych doprostřed dominantní kámen a kolem osázel monokulturou Hemianthus callitrichoides.
Něco takového v kulatém provedení mám.

Uprostřed kámen, dokola Hemianthus callitrichoides a Micranthemum micranthemoides, okružáků více než 4 a k tomu krevetky Red Cherry a Crystal Red.

udělej s toho mini filtr

Těch 12ml je jen na to naaranžovat a vyfotit. Nevěřím že něco tak malého muže fungovat. Ale těch zmiňovaných 4l pokud je dost zkušeností klidně fungovat mohou

. Můj názor

Kdybych něco takového doma měl, vrazil bych doprostřed dominantní kámen a kolem osázel monokulturou Hemianthus callitrichoides . Nasadil 4 okružáky jako likvodační četu pro řasu a mohlo by to fungovat.

já mám lupenitky v 5l sklenici a už je to pro ně malý protože rostou opravdu dost

..."mám to a to, co bych tak mohl pěstovat či chovat" je pro mne nový
...
a proc ne, alespon tady ziska inspiraci, existuje spousta zajimavych zvirat a mnohe "zaliby" clovek ziska az vyzkousenim. U zvirat typu psu a tak to pak konci bohuzel utulkem, ale ruku na srdce, treba k hmyzu si clovek moc vztah neudela, jsou spis takove pozoruhodne pokoukanicko, nezije tak dlouho a pripadne "predcasne ukonceni" taky neni drama (

). (ne ze bych to nekdy praktikoval

Jinak kamarad mel zlutocerne zlatohlavky, docela pekni brouci.
0
[3950] 07.12.07 17:48 Horác Co bys chtěl 4l. Tam je těsno i okurkám

Člověk se pořád učí. Vždycky jsem si myslel, že když někdo něco chce chovat či pěstovat, že se jedná o věc, o které má znalosti a je mu to nějak blízké. A že se postupuje způsobem "chci to a to a tak potřebuji to a ono". Způsob "mám to a to, co bych tak mohl pěstovat či chovat" je pro mne nový
Kobylky, masožravka? Nebo že bych se dal na pavouky? Nebo začnu s Betou? Nebo s kaktusy?

Ja bych souhlasil s masožravkama nebo s krevetkama a nebo nějaký hmyz jestli se toho neštítíš třeba pakobylky ja osobně bych tam nedaval pavouky protože je nemam rad ale to záleží na tobě nebo bys mohla skusit potápníka vroubeného je to pěkný brouk který se u nás hojně vyskytuje a z těch pavoukú by si mohla zkusit Vodoucha Stříbřitého je to zajímavý pavouk který žije pod vodou

Kaktusy neeee! Ty nesnáší vlhko. Na masožravky je to super.
Sí´´tku???

já bych tam prdnul masožravky, když chceš něco pěstovat

urcite bych volil krevetky

no muzes tam mit samce bojovnice a jake sou rozmery
Jsem pro čerpadlo + kostku akvacitu. U mě to s cichlidama funguje bez problemů(zatím).
Pak fluval 104 , pokud ho ještě seženete

. Mám ho a spokojenost

...do 500,-...
Čerpadlo (nebo vzduchovací motorek) a kostka akvacitu.

Přidat reakci
1 ...... 53
Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 13237x