Velikost akvária
vodu máš pro normální chov v pohodě, ale jesli chceš můžeš pčidat destilky nebo dešťovku, rybám to jistě prospěje. pokud máš malý rozpočet, kup vnitřní filtr. bude ti stačit čerpadlo a velká kostka molitanu.
bakterie, které vyrábějí CO2- máš v tom docela zmatek. s bakteriemi si zatím nelam hlavu.
kytky si vem od souseda, uvidíš co ti poroste a pak třeba dokoupíš další.
postup: píšeš, že už jedno akva máš. kup filtr a nech ho 14dní zajet v prvním akva(nebo popros souseda). po těch 14 dnech zařiď druhé akvárko, nasázej kytky a dej do něj několik gupek na zaběhnutí a sledování jestli vše dobře funguje. po čase můžeš přidat další ryby. doporučoval bych dokoupit stávající druhy(neonky a tetry červené) na 10-15ks, aby tvořily hejna.
Nechapu proč zakladaš aquarko,když vlastně nemaš představu co by si v něm chtěl mit.Jinak jak bylo psano všechno tu najdeš v odkazech např.rostliny - maš tam napsano jake naroky jednotliva rostlinka ma....atd

Takže tu vodu budu prostě mixovat s destilovanou a je to...
Jinak prosím poraďte mi nějaké druhy rostlinek:
(tvrdost 10 - 14 GH, pH 7, 0,5w/litr osvětlení, 26 stupnů C )
něco dozadu k zadnímu sklu a dopředu k čelnímu sklu v čem by se mohli rybky také ukrývat
děkujuuu za pomoc. moc se v tom ještě nevyznám

spletl jsem se ta tvrdost je ne 14 ale 20
Takže udělal jsem měření naší vody z vodovodu (Prostějovská voda) a vyšlo mi:
pH 7,4
GH tady celková tvrdost 14
KH nemůžu určit přesně ten papírekse zbarvil barvou, která na té stupnici vůbec není :(, ale nejvíce se to blíží číslu 22
znamená to že mám nepoužitelnou vodu ??
OK pak je tu ještě další otázečka a to vnitřní, nebo vnější filtrace? jak je to cenově?
A slyšel jsem o bakterijích které se usazují ve filtru a produkují CO2 je to pravda? existují? a zabydlí se i ve vnitřním filtru s obyčejnou filtrací pomocí molitanu?
Delas si to moc jednoduche, o tomhle vsem tady byly popsane stohy "papiru". Tak nejprve se prokousavej, pak se zeptej na neco konkretniho, s cim lze snadno poradit. Takhle ti kazdy muze napsat dve stranky, pokazde jine, kazdy bude mit pravdu, protoze nevi, jake akva zamyslis, a budes mit gulas jeste vetsi.
Zdar všem akvaristům!
Zakládám nové akvárium, ale nějak nemám představu o tom co bude v něm.
Do teď jsem choval Gubky platy a tetra červené a těhle rybek mám už dost, takže bych vás chtěl poprosit o trochu vašeho času a pomohli mi s výběrem vhodných:
1)Ryb
2)Rostlinstva
3)Substrátu na zem
4)Filtračního systému, topítka a jiné výbavy
bohužel jsem limitován tím že na to nemám moc peněz :( akvárium už mám,nějaké rostliny mi může věnovat soused
Mám 4x gupky,4x neonky 2x tetry červené.jaké jiné druhy ryb by se k nim hodili? nejradši bych choval skaláry ale ty se k nim nehodí? popřípadě mi doporučte jiné druhy ryb
Pak mám taky dost guláš z toho co jsem se dočetl na této stránce:
sweb.cz/…
Takže prosím i o radu co se týče chemie.
děkuji mnohokrát za váš čas
Starší reakce
Starší reakce
no, takze bol daky pokus s rastlinkami ale asi neviem ako na to... mala som tam javsky mech,a dake mladatka anubiasu... voda bola po kratokom case hnusna. netusim ako casto menit kedze tam nezilo nic zive, alebo ci osvetlovat.. no tak je zasa prazdne. asi by som potrebovala navod od A po Z

naozaj to s malimi akva neni tak jednoduche ako sa zda...ale dakujem za vsetky napady co ste mi napisali, budem sa tomu snad venovat viac po skuskach a dam vediet ked sa mi podari nieco pekne

hanka se neptala jaký si má koupit akva, ale co s 4 litrovým.....v minulým tématu by jsi do něj narvala beťáka i se samicí-co že změna na gupky?mimo to že jsou to prasátka a tak je pro ně malá nádržka nevhodná jsou to taky živý zvířata co si zaslouží prostor.
Hani co takhle rostlinečky?

Kup si aspon 10 litrové akvárko a v něm měj gupky(paví očka)...Aspon 2 holky a 1 kluka... to jsou super rybičky,které se rychle množí a tak to nalé akvárium může sloužit k odchovu!!!Protože to jsou živorodky což znamená že rodí plně vyvinutá mláčata...
Tam maji silene postovne(min 140 kc), ale pokud nikdo nezna nic jineho, asi mi nic jineho ani nezbyde..
podla mna 14 dni je uplne minimum ja by som dal aspon 3 tyzdne
Nevite, kde by se dala sehnat fujizuna?
Dobry postreh

Nejdřív si něco přečti a pak se ptej. Záleží, co tam chceš mít za ryby, co za kytky a spoustu dalšího. Podle toho pak vybereš písek a další věci. Nejdřív ale čti

o zrnitosti tam je taky rec, jenom cti

na dno mám použít pouze křemičitý písek( jakou zrnitost ) nebo může být i ten barevný.
zakoupil jsem akvárium 180 l a potřeboval bych poradit a jeho založením.Díky za rady
Tak nevím!Je to pravda nebo ne?
Stačí do vody přidat huminy a jejich agresivita je velmi malá.

0
16.01.08 18:30 rolandmynar MESTEK napsal: Ancistrusů mužeš mít v akvariu kolik chceš,ryba je maximálně nenáročná na místo. Stačí jí pár centimetrů - ale musíš mít hodně způsovů schovek na dně -....
S tímhle maximálně nesouhlasím. Ancistrus je velmi dobrý plavec, když se do toho vloží a navíc dost velký špinič vody a tudíž si dovolím příkře nesouhlasit
Ancistrus je moc klidná,hodná a zalézavá ryba.Ancistrusů mužeš mít v akvariu kolik chceš,ryba je maximálně nenáročná na místo. Stačí jí pár centimetrů - ale musíš mít hodně způsovů schovek na dně - já mám mimo jené placatý kámen postavený na výšku a opřený o sklo,na kterém si ancistrusové udělaly základnu.Mám 2x samice 6cm a samce 8 cm
bojovnice nemá své jméno jenom tak ze srandy. Pokud je víc bet (bez ohledu na pohlaví) v jedné nádrži, budou si vytvářet teritoria. Pokud je to malé akva, budou si to svoje bránit. super stránky o bettách:
www.splendenspower.czStarší reakce
No řekla bych, že byť jsou možná 3 měsíce přemrštěný údaj... Nechápu ty pochybnosti.
Skutečně nechápete? Ale cítíte, že "alespoň 3 měsíce" je poněkud ...ehm... dlouhá doba?
(A já nikde netvrdil, že se mají krevetky vpustit do nádrže s čerstvě napuštěnou vodou!)
O.K. - s ohledem na to, kdo všechno se orientuje podle toho, co se zde píše, beru zpět svůj výrok, zda má Magda nějaký argument pro své tvrzení.
Skutečně je vhodnější počkat s vysazením krevetek třeba i uvedené 3 měsíce, než něco uspěchat.
A souhlasím i s tím, že i ke krevetkám se má přistupovat nejméně se stejnou odpovědností, jako k rybkám.

A rostlinkám.

Určitě si zaslouží slušné zacházení!
0
[217] - Raci, krabi, krevetky 10.01.08 16:35 gošice Sidonius napsal: magda® – Re: Gallen
hlavně by se krevety neměly dávat do čerstvého akva, min. by mělo běžet aspoň 3 měsíce
Ublížit by to krevetkám nemělo, ale máte pro takový výrok nějaký argument?
No řekla bych, že byť jsou možná 3 měsíce přemrštěný údaj, tak osobně bych za minimálně měsíc přimlouvala. Ke krevetkám se má přistupovat minimálně jako k rybkám, a většinou se doporučuje, z pádných důvodů počkat minimálně 4 týdny. A pokud ke krevetkám budeme přistupovat jako k rybám tak bych řekla, že jsou to velmi náročné ryby, jak na obsah dusitanů, tak i dusičnanů. Nechápu ty pochybnosti.
Cerny vhodny substrat se shani dost blbe, docela dobrou zkusenost mam s fujizunou. Jeste nekdo dela neco, co se myslim jmenuje amazonia soil. V reale jsem nevidel. Cedicovou drt obcas zahlednu i jemnejsi, ale neni to s ni i tak nic moc.
(edit - link na amazonia soil:
www.aquaessentials.co.uk/… Tady jsem to nikdy nevidel, asi by to cena cinila takrka neprodejne)
Tak svetlo posileno, jen bych se rad zeptal, kde by se dal v praze sehnat ten cernej jemnejsi sterk, shanel sem kde se dalo, ale nic :o/
Zadna slava to svitidlo, taky sem ji chvili zkousel.
Uff... Tak tohle světýlko vyzkoušené nemám, ale vzhledem k tomu, že do 6 l koule svítím stolní lampou s 11W DZ zářivkou a světla je tak akorát, moc bych nevěřil, že to vaše "IKEA" usvítí...
Nějaká malá halogenka?

Třeba s ní má někdo nějakou zkušenost a ozve se...

Tady se stalo koníčkem zakládat opakovaný témata

No a?

Ano, mam spinaci hodiny
Tady je malej ale myslim ze vymluvnej obrazek:
images.ciao.com/… Momentík - já čekal odpověď, že přes víkend jste nesvítil...
Takže máte spínací hodiny?
A co za žárovku (zářivku) máte v té lampičce? Nějaký odkaz nebo fotka?
10 hodin denne, koupim klasickou velkou. Diky moc
Svítil jste přes víkend? Pokud ano, pak je vaše lampička z IKEI nedostačující. To hnědé bude řasa. Zbavíte se jí dostatečným osvětlením.
Tak jsem se vratil po vykendu do prace a cele akvarko je podivne zadelane. Hnede, vsude na kaminkach, stenach i kytkach hnede tupky. Jedna se o rasu? Co s ni delat, chemii pouzivat nechcu :o)
Přidat reakci
1 ...... 53
Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 13237x