Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Proč máš tento dotaz mezi živorodkama? No to je jedno. Ono to může být třeba uhnívající kousek rostliny. Ale jelikož je ještě teď tma a na rozhlednu, kterou používám k věštění pořádně nevidím, tak víc toho nevyplodímm.
ja vim -bohuzel to nijak jinak nemuzu vyfotit- ale je to proste jen takovej vacek.....
Je mi líto, ale na té "fotce" není možné rozpoznat nic. Snad se najde nějaká vědma kdo to rozluští.
0 27.09.2012 13:03 želvina – červy/mušky v želváriu
Dobrý den, prosím Vás o radu, máme vodí želvu, cca před měsícem se ve filtraci (filtrační bílá vata) objevily bílé larvy a následně malé černé mušky které se postupně objevují v celém bytě - především u vody - koupelna, kuchyň. Ač filtraci pravidelně čistím nemohu se jich zbavit. Ještě bych chtěla napsat že nejsem žádný velký akvarista, ale mám želvu pro radost. Poraďte prosím co by to mohlo být a jak se jich nejúčinněji zbavit? Děkuji
0 24.09.2012 19:45 Čapíno [32] Copak je to zač? Má to asi 1mm proto i ta nekvalitní fotka (výřez). Je to jako nezmar, ale zdá se mi, že to má nějak moc "nožiček"
Mám jich tam už mraky, převážně v místech kde je proud, což je vzhledem ke stavbě těla logické.
Ancistrus si s tím neporadí...
A tusim vzadu jsou jeste Startky
,jinak souhlas s Prasanem!!!
CO2 reaktor,atomizér a vecička na odsávanie napr.artémie
a ještě něco
dostal jsem výbavu po lidech co s akvaristikoui skončili a vůbec nevím viz foto
Starší reakce
jestli si našel jednu ploštěnku, tak jich tam určitě bude víc
Ty, asi teda hlístice, lezou po skle jenom vzadu, kde roste hodně řasy, a jinak lezou spíš v rohu akvária a kolem přísavky teploměru. Ploštěnka si to rejdila o předním skle. Jinak mám aktuálně problém s řasami, hlavně vláknitou. Svítím 6,5h/den.
No já znám hlístice u dna..na skle ploštěnky...nevím...možná ví někdo víc...
U krevetek je to estetický problém protože ty je nesežerou na rozdíl od ryb. Odkalujte častěji, nebo zkuste krmit něčím jiným.
Bez fotky nevím...ale mohou to být i ploštěnky a to zase tak bez následků být nemusí...Ale pravda je, že zvýšený výskyt obou živočichů souvisí především s množstvím nespotřebovaného krmiva...
Měním vodu 1x týdně skoro polovinu, 1x za 7-14 dnů odkaluji dno, krmím 1x za 14 dnů 2 listy kopřivy a filtr nevypínám. Tak co dělám špatně?
Jsou to neškodné hlístice ale signalizují že zanedbáváte údržbu nebo příliš krmíte.
Taky se mi to jednu dobu objevovalo v akvárku, ale nějak jsem nezjistil co to je. Několik dní jsem to pozoroval a pak to najednou někam zmizelo. Ryb nepřibylo ani neubylo.
Zdravím,
při čištění jsem v akva objevila tuto žlutou "kuličku". Na jikru krunýřovce to nevypadá (ale má to přibližně stejnou barvu a velikost), na omak je to docela tvrdé. Má to průměr cca 3-4mm. Nevíte někdo, co by to mohlo být?
Starší reakce
S rostlinami i možná ze sušeného krmení. Je neškodná, čistí sklo. Je to zajímavý šnek, vypadající spíše jako přílipka. Pokud ti vadí, prostě je rozmáčkni o sklo, se zbytky si ryby i třeba krevetky velmi rády poradí.
Jo vypada ze to je ono.A co s tim?Je to neskodne?Jak se to ke me mohlo dostat?
Ahoj.Uz par dni se mi stava ze v akvariu na prednim skle nachazim neco jako male musle.Je to velike asi 1-3 mm (vetsi sem zatim v akva nevidel)
Je to bile a pricucle ke sklu.Co by to mohlo byt.Zkousel sem to i fotit ale byl z toho jen rozmazany flek.Nevite nekdo co by to mohlo bejt, jak se to ke mne dostalo a jak se toho zbavit?
Diky
Starší reakce
Pokud tady nedáš fotku, tak ti asi nikdo nepomůže.
To je nějaký divný
Bez fotky o bude nekonečnej příběh a tipovačka bez konce, si myslím.
Proto se ptám, protože si nějak nedovedu představit, že by vajíčka na někom parazitovala
.
Jen otázečka. Které parazity těmi malými bílými kuličkami máš na mysli?
Existuje nějaký druh krevetky nebo jiného živočicha, který by se živil akvarijními parazity? Myslim male bile kulicky v akva.
Starší reakce
0 15.08.2012 19:47 Brzac asi ano, děkuju
Zkus hledat výraz "lasturnatka" . To je to co hledaš.
Martin Honzejk
0 15.08.2012 19:12 Brzac řekl bych že ne, ale co já vím
0 15.08.2012 18:58 Brzac – Asi parazit
Ahoj, jednoho dne jsem si všiml něčeho podivného v akváriu. Jsou to asi milimetr veliké tečky a když je zmáčknu tak křupnou. Přikládám i jednu mizenou fotku. Pokud by někdo věděl co to je, budu vděčný.
Ano je
Ahoj lidi, prosím vás, je tohle ploštěnka? Včera jsem to našla v kyblíku po odkalení.
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [50] ...... 86 87
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 58680x