Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Jak dlouho je nádrž založena? Mám tušení že čerstvě a toto je pak vcelku normální jev.
0 07.01.2011 13:08 Willdas – Re: Ivoš
Nejsem si jistej jestli by to dali dohromady s terčovcema teda
Přidej si do akvárka párek rájovců (nebo jen jednoho, pokud máš přerybněno) a nech ryby týden o hladu. Rájovec by to měl vyluxovat.
0 06.01.2011 23:11 Willdas – Bílé čárky v akváriu
Zdravím, v mém 180l akvárku se mi již dávno vytvořili jakýsi bílý jemný pomalu se hejbající čárky,převážně na skle, myslím ale, že to nejsou nálevníci,nejvíce se však vytvoří po výměně vody a nejsou k vyhubení, délka do 5mm, z metru a půl nejsou vidět,ale při přiblížení k akváriu je jich spousta... děkuji za všechny rady, jak se toho zbavit
Starší reakce
Lasturnatka je poměrne velká a je vidět, že má tvar jako škeblička, při pootevření vysouvá nějaké nožky nebo brvičky, pomocí kterých se rychle pohybuje podobně jako potápník. To asi nebude ono...
Tipuju to na ploštěnku nebo hlístici... zkus se podívat na fórum, žlutý oddíl-paraziti, je tam toho spousta, určitě tam najdeš i ty "svoje".
jak jsem napsal, jsou bílí, tyčkovitý tvar, ale jsou tak malí že je vidno jen zblízka,umí i plavat a přesouvat se .
Musíš to zkusit trochu líp popsat, jaký to má tvar, jak se to pohybuje, fotku asi nemáš, že? Leze to jen po skle, nebo to i plave? Má to nějaké nožky?
Mám je v akvárku, jsou bílí 1 mm malí.jdou za potravou,hodně jich je na skle a dekoracích kde se pohybují.Mám osázenou 50 litrovou nádrž.Všechno vypadá normálně až na ně.Mělo by se s nimi zatočit, mohli by třeba posloužit jako krmení malým rakům které jsem vysadil?.Vůbec nevim.Hledal jsem to ale nenašel.
Starší reakce
0 28.11.2010 13:37 Hando88 Nejspis to budou ty hlistice jak sem se zde docet.Fotku nemam pokusim se pozdeji.
Tipuji hlístice
možná jsou to řasy, nemáš fotku?
0 28.11.2010 13:18 Těhňajs – Re: Hando88
vyfoť to
0 28.11.2010 13:17 Hando88 – Nevim co to je !! :-(
Prosim vas lidi.Nevite co to muze byt? mam to na sklech akvaria jsou to tak 1-3mm dlouhe takove nitky male.Prosim nevite co to muze byt a jak se toho zbavit a jestli to vadi memu akvariu??Diky!
Starší reakce
Ze tří elips se toho pozná málo, ale tipuju na buchanku. S tou si nemusíš lámat hlavu.
Ty hlístice budou pravděpodobně ploštěnky. Jestli je to akva čistě rostlinné, pak ti taky vadit nebudou a při nedostatku potravy běžně podávané živočichům v akva časem ustoupí. Nebo se dají zlikvidovat přípravky Flubenol nebo No-Planaria.
0 16.11.2010 19:58 Palo Tak jeden nezmar somuznasiel suto Nálevníci a ten druhy vyzera podobne jak sem nakreslil.
Jak se teho zbavim???
-1 16.11.2010 19:25 Palo – Co to je????
Mam rastline akvarium zalozene asi tak 2mnesice a ted sem spozoroval na stene akvaria niecostrasne malemato tvar jednej vecsej elipsy a dalsie dve sumensie vela nej je to mensi nez milimetr a dalsi vec co jsem spozoroval su biele hlisty co to je???? jakse toho zbavim dekuji za rady
Starší reakce
Vypadá to na ruduchu - "jelení paroh".
Taky bych tipla řasu. Jinak tady je docela dobrý popis, vem to pod lupu a uvidíš.
cs.wikipedia.org/… 0 30.10.2010 20:45 Daveedek Ještě jeden objekt bych tu měl k identifikaci:
Doufam ze to je rasa a ne nezmar...
0 30.10.2010 19:28 Usine – Re: Housie
ahoj po několika dnech založení aqa se mi tam objevili háďátka velká cca 1-3 cm. snažil jsem je lovit ale to opravdu nejde. Teď se mi tam objevila až 6cm dlouhá, můžu s tím nějak bojovat? a můžu si tam dát ryby?
Starší reakce
Je to na 99% pijavka, řešením je zabít. Nemusí to být parazit, může jít o dravý druh, v každém případě bych ji v akváriu nenechával.
Pokud je to opravdu pijavice tak bych ji v nádrži nenechával. Je to parazit.
Haimdol napsal: Vypadá to jako pijavka.
A to je co? Do akva jsem to asi přinesl s kytkama, ale může to tam zůstat?
P.S. Nalezeno v krevetáriu
Nevíte co je to za potvoru? Vypadá to jako žížala.
Starší reakce
3 08.10.2010 07:54 xx – Re: jirka.p
To není tak hrozné, to se dá.
Tu rostlinu by to chtělo pořádně propláchnout a jen pro jistotu ji nechat ještě jeden den v čisté vodě, jestli se na ní nějaká živá pijavice neobjeví. Moužou být schované ve středu rostliny, dole u listů a podobně.
Rostliny by to poškodit nemělo. A když to tak spočítám že jsem použil 2 ml z té lahvičky, tak to vyšlo na 20 Kč. Kdybych to nezkusil a rostliny vyhodil, bylo by to dražší o pořízení jiných.
Jestli to je nebo není chobotnatka kachní nevím. Také proto jsem rád že je to mrtvé. Pijavek je vícero druhů a bál bych se že to ublíží osazenstvu v akváriu.
Jirka
0 08.10.2010 06:21 xx – Re: jirka.p
Pokud to tu rostlinu nepoškodí a přežije to, tak to po té "odblešovací" proceduře bude jedna z nejdražších rostlinek v akváriu.
Jestli to je nebo není chobotnatka kachní to z fotky poznat nedokážu. Podobných pijavic je spousta a nemusí to být ani naše domácí, ale nějaký zavlečený druh, co se k prodejci dostal jako bonus s dovozovými kytkami.
Ano. Je to pravděpodobně ono. Ono - chobotnatka kachní. Děkuji za informace. Vypadá to že už jsou mrtvé. Ale pro jistotu jsem tam ještě pár kapek dal. (Pár znamená že jsem do těch 5 litrů dal celkem dávku na 200 l akva).
0 07.10.2010 21:50 xx – Re: jirka.p
tož tak tam hoď ten hypermangan!
Johan napsal: Oni takhle prostě jenom lezou. Ale je to navás co uděláte. Když je necháte, aspoň nebudete mít "problém" se šneky...=D
Problém se šneky nemám - tedy v akvárku kam jsem chtěl rostliny. Šneků mám hodně u krevetek.
Měl jsem v rezervě 5 l akva. Napustil jsem ho teď jen pro ty rostlinky
a pijavice.
a největší pijavice se začala "množit" - jak leze (leze stylem že se přichytí oběma konci k podkladu a natáhne se na 3-4 cm a zase se přichytí) a neví kudy kam, tak po ní zůstavají další malé pijavice. Oni takhle prostě jenom lezou.
Ale je to navás co uděláte. Když je necháte, aspoň nebudete mít "problém" se šneky...=D
akva je prázdné? Nově založené (v nejbližších dnech)?
Pijavici vyhoď. Hm. To se řekne. Ono je jich tam X. Napustil jsem vodu do 5 l akvárka a dal tam rostlinky. Za chvíli bylo vidět na stěnách akvárka X mini pijavic. Před chvilkou jsem tam přidal eSHa Gastrobac (dříve Gastropex). Má to hubit šneky. Ta největší pijavice se začala "množit" - jak leze (leze stylem že se přichytí oběma konci k podkladu a natáhne se na 3-4 cm a zase se přichytí) a neví kudy kam, tak po ní zůstavají další malé pijavice.
Prostě pijavici vyhoď a rostlinu tam dej. Jestli se bojíš, tak tu kytku nedávej do akvária s krevetami, ale jinam. Takovejch "potvor" se v pěstírnách vyskytuje...
ale prdlajz, nic nevyhazuj. Skoda peněz, vymáchej ji v hypermanganu nebo roztoku sava
Děkuji. V akváriu ještě není. Všiml jsem si toho když jsem chtěl rostlinu vyndat z košíčku. Půjde to do koše. Nechci nic riskovat.
0 07.10.2010 19:26 xx – Re: jirka.p
Jestli je jen na rostlině, která ještě není v akváriu, tak nemá smysl si kvůli nové rostlině do akvária zatáhnout pijavice.
Rostlinu buď od pijavic ober, pokud to půjde, nebo ji vyhoď.
Nejdemi editace příspěvku.
To prohnutí vypadá spíše jako tady:
www.biolib.cz/… Měří 1.5 cm. Tedy poud se to nenatáhne. Někdy se to prohne a na podklad se to jakoby přisaje oběma konci.
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [65] ...... 86 87
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 58680x