Nazdar. Neviem ci si sa uz toho zbavil alebo nie, ale pokial si nezalozil akva na novo, tak asi este s tym bojujes. Ja som tu dlho hladal nejaku radu ktora by mi pomohla sa tej potvory Glossiphonii zbavit, ale nic som tu neobjavil. Objavil som to po prvy krat pred pol rokom, ked mi pri cisteni akva jedna ta pijavica zostala na spodu vedra. Akva cistim (mam 200L) raz za cca3-4 tyzdne a vzdy som ich vysal z akva viac a viac. Posledne to bolo uz priblizne 13kusov, vacsie i malinke kusy. 2 som dokonca nasiel az na termostate. Robil som aj pokusy so solou. Vacsie mnozstvo neprezili ale to by neprezili asi ani rybky

Mal som testovacie gubky a mensie kusy dokazali zhltnut.(test v 10L nadrzke)Ale velke tam zostali i ked tam nebolo ziadne dno.Glossiphonie mi rybky nenapadali, vo velkom prezili aj male rybky pri nich a dorastli, zivia sa vraj detritom, nezozranym krmimov a slimakmi. Na poslednej akva burze vo Zvolene som trosku pokecal s predajcami. U jedneho som mal myslim ze stastie. Jemu vraj jeden chovatel poradil rakov. Tak som si hned kupil 4 kusy. Lepsie ako dake liecivo, co mi takmer zlikviduje aj akvarium. Jednalo sa o raka zakrsleho-mexickeho CPO. Za kus som dal 3eura. rybky mi nenapadaju(len raz som videl ako ten rak skocil po velkej black molly ked mu chcela ukradnut zvanec)a taktiez sa vraj znesu s krevetkami. Krevetky nemam ale ze on ich osadil do akva s krevetkami,kde mal tiez tieto Glossiphonie.Pred 2dnami som cistil akvarium. Vymenil som polku vody z akva a nenasiel som vo vedre ziadnu Glossiphoniu. Mozno to teda zabralo a hned spavam lepsie

Snad som teda niekomu pomohol. Ale po vyse 6tich mesiacoch co som vzdy vycucol daku Glossiphoniu som po prvy raz od pritomnosti CPO nevylovil z akva ziadnu.
Co sa tyka este toho raka, docital som sa ze mu tiez chutia vraj slimaky(kotulky). Tiez som videl zopar krat ako si ich tocil ale ked sa mu slimak schoval do ulity, tak ho rak nechal napokoji. Ale prazdnu ulitu som ho uz videl zrat. Ak by mi aj obcas dakeho slimaka zozrali, vzdy lepsie akoby mi ich hufne kynozili pijavice-Glossiphonie.