Ty vrtule/listy mají vertikální orientaci, takže na první pohled nemusí být vidět, zvlášť u tak malého jedince. Koukni se na foto jednoho z mých úlovků (stejný jedinec, délka cca 2 cm). Na prvním snímku pohled z vrchu = pouze "anténky". Na druhém snímku je larva pod úhlem = viditelné "vrtule". Zkus larvu zkontrolovat ze strany, nebo rozplavat - tak to taky bývá viditelné. Myslím si, že je to šidélko.

Pěkný večer,
Ahoj,
Ahojte, nevíte, co může být tohle? Vytáhla jsem to při odkalování, červ byl zkroucen do klubíčka a schovával se v "horácomatce" zahrabané ve štěrku. Délka cca 10-12 cm...nevím, jak dlouho tam byl, ve dne se při úklidu rýpu každý týden celkem dost...(foto červa v kýblu s detritem...)Já bych řekla, že je to žížalice...asi...celkem nepříjemné překvápko...netuším, kde se tam vzal...
Ježiši marjá a kde se tam zase vzala?! 
Můžete mi prosím pomoct s identifikací tohoto tvora, volně plaval ve sloupci, je dlouhý cca 1cm a bílý. Do prezentace nahraju video z mikroskopu. Díky
Děkuji, přesně něco takového jsem hledala (i googlila, ale asi špatná hesla) 
Vážka nebo jepice, můj malý squater už bručí v zavařovačce Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 60233x