Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Prašan napsal: To určite nechcel počuť....
Proč...něco tam žije a je to z těch dvou variant ta výrazně lepší...si myslím
To určite nechcel počuť....
Ploskulica (Planaria, ploštěnka).
Ahoj, nejsem si jistý identifikací parazita, kterého jsem vylovil ze substrátu u na skle.
Bohužel je velmi malý a lozí závratnou rychlostí nebo se srazí do tvaru disku, tak fotky nejsou kvalitní...
Je to Chobotnatka nebo Ploštěnka?
Díky
Starší reakce
Tak si je tam nechej, jsou to pěkné breberky...Chanám vadit nebudou. Nebo tam dej nějaká pávčata (jen doplníš potravní řetězec)
Taky se mi teď nějaká tahle drobotina objevila ve třicítce, zatím nevím, co to je, jsou mrňaví a plavou spíš plynule než trhavě.
No vypadá to ze jsou to buchanky. Jak je ale zlikvidovat. Nejpřirozenější by bylo tam dát pár teter případně jiné menší ryby....ale jak je tam dám tak do pár dnu budou pryc. Dravé channy se o ně postarají.
Starší reakce
Super, to je přesně ona. Co tak koukám tak nijak neškodí, tak sem aspoň klidnej
díky
Jelikož to už nikde nemůžu najít, tak se musím zeptat znovu
co je to prosím za živočicha? Měl jsem jich pár v zakládaném akvárku bez ryb, teď je tam mám znovu a je jich už docela dost a už se mi to nějak nelíbí
když mi uhynul zakrslý rak, tak byl těmahle hnusákama celej obsypanej
www.youtube.com/…
Chlapi moc díky. Asi po třiceti letech jsem se vrátil k akvaristice a nestačím se divit. Ještě jednou díky a ať se daří.
Však se ti taky nerozmnoží (viz atlas)...
Jejda, mám šest kousků Neritin. Ale ty se prý rozmnožují jen ve slané vodě?
Ano taky to momentalne mam vazne to vypada jak vajicka
jsou celkem tvrda nejdou skoro vubec odlepid od dekorace A kdyuˇz je utrhnes rozpadnou se s zbyde jen krouzek na dekoraci
Vajíčka Neritiny řekl bych
Nehýbe se to a máš v akváriu šneka neritinu? Potom to můžou být vajíčka.
0 21.11.2018 21:35 vlka – Co to může být?
Může to být neškodný "červík" Rhabdocoela:
www.youtube.com/… , mám ho v akváriu na skle taky skoro od začátku. Ty vlásky nevím, co můžou být.
Mohlo by se jednat o hlístice.
0 20.11.2018 18:05 Marek – Červi
Zlikviduj jí co nejdříve, jak se rozmnoží, už se jí jen tak nezbavíš. Přisává se na ryby, menší potěr rychle zahubí, když se jich přisaje víc, tak časem vyčerpá i dospělou rybu, která později chcípne (na oslabení či následné nemoci).
Mně takhle zlikvidovaly téměř všechny paví očka a kdybych nenasadil ráčky, tak by zlikvidovali úplně všechny.
Šneky redukuj sběrem a třeba někomu daruj. Když šneka rozmáčkneš a necháš v akváriu, tak si na něm paví očka ráda smlsnou. Šneci se přemnožují díky překrmování, i u špatně čištěných nádrží, kde je na dně spousta bordelu (detritu).
Všude čtu, že hlístice se lidem kroutí, nebo lezou, tohle se jen volně vznáší v prostoru a vůbec se to nepohybuje.
Zkus pohledat pojem hlístice.
Ahoj, dnes jsem v akvárku našel tyto malé vetřelce. Jsou to uzoučké čárky, cca 2mm dlouhé, plavou vždy jen svisle, unáší je proud a vůbec se nekroutí. Nehýbou se ani když do nich šťourám špejlí a dají se snadno rozmáčknout o sklo. Vlastně ani nevím, jestli jsou to živočichové, nebo nějaký bordel, ale bylo by divné, kdyby tam těch bordelů bylo třeba 20 stejných. Viděli jste to někdy? Mám trochu podezření, že moje Beta nemá ideální trávení, někdy plive tvrdší krmivo (což dřív nedělala) a někdy má podezřelé bobky, tak mě napadlo, jestli to s tím nemůže být spojené
Měl jsem štěstí v akváriu jsem měl jen jednu. Tu jsem vyhodil a byl klid. Ono vytloukat klín klínem se nemusí vyplatit. Pokud se přemnožuji šneci, budou se přemnožovat i chobotnatky. Spíš bych omezil krmení, chobotnatku bych vyhodil. Těch potvor se pak těžko zbavuje. Jestli to je nebezpečné pro ryby, tak to nevím já ji měl v akváriu s krevetkama a moc dlouho se u mě neohřála.
Klaním se, to je přesně ono
Nicméně, co s tím? Dočetla jsem se, že se živí šneky, v tom případě ji na nějakou dobu budu chtít nechat, protože máme přemnožené šneky, ale neublíží to rybám? Máme v akváriu paví očka, razbory, pancernicky.
Vygoogli si třeba Alboglossiphonia heteroclita a uvidíš, že to chobotnatka je.
úzká je podle toho jak se zrovna natáhne.
Určitě? Když se pídí, tak je cca 2cm dlouhá, úzká a souká se jak žižala.
0 18.11.2018 12:19 Katka – Ploštěnka, nebo ne?
Hezký den,
Chci se zeptat, je možné, že je tohle ploštěnka? V akváriu jsme na to narazili, jak se to jako píďalka pídí po skle.
Díky za odpovědi
ok, idem to prestudovat a urobit nejaku prezentaciu
Tak piš po přihlášení, je to přehlednější...
Na ploštěnky funguje nepřekrmovat a jsou na ně pasti. Vyhledej a pročti příslušné vlákno
rybicky.net/forum/12011 .
Jde to i chemií, ale u mě výrazně zabralo výše uvedené...
Dik moc, takze pokial sa ich nezbavim, tak jedine zalozit nove akva.
No máš tam krevetky a ty z této společnosti nebudou nadšené.
A čo sa s tým dá robiť? Alebo to je neškodné v akva?
Myslim že je to ploštěnka...
0 17.11.2018 20:25 okmak – Biela húsenica
Starší reakce
diky,budu dale pozorovat a skusim to dat nekde pod mikroskop...
Vodní plankton, většinou jsou to buchanky nebo malé dafnie. Těch možností je ale více.
Co to může být? Všiml jsem si malych breberek pohybující se ve vodě. Občas si sedne na sklo či cokoliv jiného. Je to velké tak čtvrt milimetrů. Plave to trhane jako motýl. Hrot pipety má cca v průměru 2,5mm
Starší reakce
Jo, to by mohlo být takové plazivé natahovací "nic", co mi poslední dobou v akvárku bez ryb semtam leze po předním skle. Má to tak nejvýš 2 mm.
Nebo z tímhle.
kmen Ciliophora Doflein, 1901 emend. - nálevníci
podkmen Postciliodesmatophora Gerassimova & Seravin, 1976
třída Heterotrichea Stein, 1859
řád Heterotrichida Stein, 1859 - různobrví
čeleď Spirostomidae Stein, 1867
rod Spirostomum Ehrenberg, 1833 - plazivenka
druh Spirostomum ambiguum (Müller, 1786) Ehrenberg, [1834] - plazivenka obecná
0 04.11.2018 12:06 Andaska –
Re: Maq Pokud chovas krevetky, tak pro ne ploštěnky neškodné nejsou
Vadí jim ten jejich sliz, když po nich lezou, prý je to stipe.
www.krevetkus.cz/… vaclav napsal: Moc tě nepotěším ale jsou to asi ploštěnky.
Já jsem žil v představě, že ploštěnky jsou neškodné. Něco jsem přehlédl?
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [18] ...... 86 87
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 58680x