Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Filtrace

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 24 Přejít na další stránku   1  
Filtrace
Přesunu debatu sem: https://rybicky.net/forum/9043
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 22:16 Muž replikant33 [110] - krevetky, rostliny, ryby u mě nehledejte .Re: cezarmilan
mezi FIAP Pond Active 8000 a Eheim 2076 neni žadny rozdil mimo tech provedení čerpaní vody

a to zda je filtr 5cm pod hladinou nebo 150cm pod hladinou není problém čerpadla ale spiš těsnení.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 22:11 Muž Surdo [35] Re: replikant33
aký rozdiel? ja tam až taký podstatný rozdiel nevidím
jazierkovy www.jazierka-eshop.sk/… Objem filtra 5 l a Cena: 230,92 €
akvarijny www.akvaobchod.sk/… Objem filtra 5.9 l a Cena: 240.00€

prví ma síce +UV lampu ale zase treba dokupit čerpadlo a hadice
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 22:09 Muž O.Tom [439] Re: Surdo
Neříkám že všechny, ale většina těch filtrů to nezvládne a je třeba na to při výběru myslet a dobře vybírat. A taky je rozdíl vtom, jestli má filtr snést tlak vodního sloupce, tj hlavně těsnění mezi nádobou a hlavou a nebo má výtlak třeba i 3m na fontánu, kde je tlak jen v části od hlavy filtru/čerpadla výš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 21:59 Muž replikant33 [110] - krevetky, rostliny, ryby u mě nehledejte .Re: Surdo
a co ten rozdil v kapacitě nadrže ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 21:56 Jonáš Re: romant
Dekuji. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 21:56 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: O.Tom
Jazierková filtrácia vo väčšine prípadov má k filtru samostatné čerpadlo a vo väčšine prípadov je čerpadlo v rybníku a to tlačí vodu do filtra. Voda z filtra sa vracia späť samospádom. Také filtre mám dva a ani jeden by som pri akváriu nevyužil. Okrem iného tieto filtre už sú vybavené UV lampou, no nemusia. Povedal by som, že je to o niečom inom. Akvarjné filtre sa umiestňujú pod akváriom a jazierkové sú buď zároveň na úrovni hladiny, alebo kúsok pod ňou.
Mám aj filter ktorého čerpadlo vodu nasáva, ale tam sa už bavíme o min 100W, opakujem minimálne.
Berte to len ako moju skúsenosť s filtrami určenými pre jazierka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 21:54 Muž Surdo [35] Re: O.Tom
jazierkovy filter vlastním a musím povedať že tesný prečo by nemal a stym výtlakom by nebol problém vedšina ma cez 1,5m
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 21:50 Muž O.Tom [439] Re: replikant33
U těch jezírkových to možná nebude až tak jednoduché.
S někým jsem si tu psal, že jezírkový filtr používal a musel ho dát pryč, protože mu nezvládal teplotu pro terčovce a vypínalo se čerpadlo kvůli přehřátí.

Další věc je, jak dobře venkovní jezírkový filtr těsní a jaký tlak vodního sloupce zvládne... Ono bude asi velmi málo jezírkových filtrů, které jsou dimenzovány na to, aby jejich dno bylo +- 1,5 metru pod hladinou jezírka :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 21:43 Muž replikant33 [110] - krevetky, rostliny, ryby u mě nehledejte .Re: rastrot
nevim proto jsem se ptal. jsou to externí filtrace to co filtrují bude asi jedno, cena je +- stejná, objem filtru taky. ale kde se bere ten rozdil v oběmu nadrže ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 21:35 rastrot Re: replikant33
děkuji za odpoved pises neco o jezirkove filtraci to muze byt i v akvariu?asi cenove narocnejsi a splni to ten samy ucel jako kavrijni filtr?dekuji
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 21:32 R Muž romant [28001] Re: Jonáš
Dá se to zregulovat a nabízí luxusní objem filtračních hmot a o to jde v africe především, o ten filtrační objem kde se zpracovává bordel(ten neviditelnej, N látky). Dál jsem to jako jednu z možností.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 21:28 Muž replikant33 [110] - krevetky, rostliny, ryby u mě nehledejte .Re: romant
ja nikomu nic vžadnem připadě nedoporučoval ! pouze jsem se ptal a pokud někomu přijde..."taky bych mněl dotaz" nebo "no mně oprvdu zajima zda je v tom rozdil ? " jako doporučení tak se VELICE OMLOUVÁM.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 21:26 Jonáš Re: romant
Ten fluval x 5,6 se zdá bejt trochu velkej,neni to moc?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   29.01.2014 21:18 R Muž romant [28001] Re: replikant33
A proč se na to ptáš mě? Nejsem vševěd. Když někomu něco doporučuješ, tak by jsi měl mít alespoň základní povědomost a ideál je nějakou zkušenost s danou věcí. Právě z odpovědí a doporučení, jak jsi teď předvedl, vznikají nedorozumění a šíří se tak neúplný informace typu "jedna paní povídala", to raději mlčet.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 21:15 Muž replikant33 [110] - krevetky, rostliny, ryby u mě nehledejte .Re: romant
no mně oprvdu zajima zda je v tom rozdil ? mimo to čerpadlo, které je do akvaria si nevhodne, trochu nechapu tu uvaděnou kapacitu kdy akvarijni Eheim 2076 uvadí do 450L a třeba ten FIAP Pond Active 8000 při relat.stejném oběmu filtračního materialu 4000L , když pominu cenu tak kde je rozdíl ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 21:07 R Muž romant [28001] Re: replikant33
Já bych kolegu nechal v klidu rozkoukat, vím že to nemyslíš špatně, ale řekl bych že do začátku to nebude ta správná volba. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 21:06 Muž replikant33 [110] - krevetky, rostliny, ryby u mě nehledejte .Re: Jonáš
tohle jsem jen tak namatkou vyhrabnul www.nishikigoi.cz/…

romant jistě osvětlí ja fakt nevim coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 21:06 Muž Surdo [35] Re: replikant33
jazierkové sú zvedša na vedši objem skôr nájdeš do vedšieho akva ako malého jazierka ale použiteľne by to určite bolo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 21:05 R Muž romant [28001] Re: Jonáš
Tak to co máš v hledáčku, to zní velmi dobře. Hlavně se mě líbí, to že uvažuješ o kombinaci, vono náhoda je blbec. Prostě do akva čerpací hlavu s kostkou biomolitanu a pod akvo kanystrovej filtr. Ještě se mrkni na Fluval FX5,6.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 21:01 Jonáš Re: replikant33
O tom nic netuším.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 20:59 Jonáš Re: romant
nádrž mám 130x60x60,a chci do ní afriku-malawi. Přečetl jsem již spoustu názorů na filtrace. Rozhoduji mezi JBL 1501 nebo Eheim 2076, možná i Atman cf 1200 ? Uvažuji i o pořízení vnitřního filtu, hlavně jako náhradní možnosti při poruše. díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 20:53 Muž replikant33 [110] - krevetky, rostliny, ryby u mě nehledejte .Re: Jonáš
taky bych mněl dotaz když už se ptaš není vyhodnější si koupit pro tak velké akvarko už jezirkovou filtraci ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 20:49 R Muž romant [28001] Re: Jonáš
Trošku návodný dotaz a i odpovědi pro tebe můžou být od kolegy rastrota z dnešního dne, jste na to tak trochu podobně, mrkni na to, jsou to možný varianty a trochu zamýšlenou nádrž popiš, osádku, zaměření, rostliny atd. Nemusí to bejt slohovka. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 20:44 Jonáš – filtrace - co za filtr
Mám akvárium cca 400l. Řeším otázku fitrace? vnější nebo vnitří? a pokud vnější, jaký? rád si přečtu vaše zkušenosti. Začínám, žádné nemám. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 19:27 R Muž romant [28001] Re: rastrot
Trošku jsem nabyl dojmu, že to tlačíš hodně na cenu a tudíž ten můj návrh. ;-) To co navrhuje kolega sasula, to je jasně komfortnější řešení a jako alternativu k jeho doporučení bych uvedl třeba www.akva-exo.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 18:27 rastrot Re: sasula
diky něco zkusím a přemýšlím i o tom zda nemám vydržet a pořídit si venkovní filtr asi jsem si měl pořídit levnější akvárium třeba nějaký set než akvárium na zakázku sice vypadá krásně je i se skřinkou ale ted si říkam zda mělo 350 litrů vůbec smysl kor když si uvědomím kolik ještě do toho budu muset investovat možná bylo lepší třeba poloviční i s vybavením jako mají třeba v Hornbachu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 17:13 Muž sasula [274] Re: rastrot
neboj se predimenzovani... v 350L mi jede filtr papirovejch 3500L/h a klidne bych i pridal... dulezitejsi nez mnozstvy vody je objem te filtrace, proto je lepsi exterak tim ze to nezabira misto v akvarku... na 350L spolecenskeho akva bych dal tak 12l filtracniho materialu neco jako ma TetraTec Ex1200. pokud bude prerybnene akva treba Malawi, tak 2x tolik... klidne dva ty filtry...
pokud jen malo ryb, hodne rostlin tak klidne i slabsi. ale cim vetsi bude mit objem tim lepe...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 16:41 R Muž romant [28001] Re: rastrot
Aby byl odpovídající výkon, proudění vody a dostatek filtračního materiálu k osídlení pro nitrifikační bakterie v podobě těch dvou kostek biomolitanu. Naddimenzovaná filtrace, ve svém účinnosti se vždycky hodí, čímž ovšem neříkám, že to bude naddimenzovaný. Mrkni se do vlákna "Roztřikovací rampa" a vodu z těch čerpadel si klidně napoj do té rampy umístěný po dýlce akvária a máš pořešenou filtraci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 16:21 rastrot Re: romant
díky a proč dvakrát?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 16:17 R Muž romant [28001] Re: rastrot
Pokud nebudeš trvat na tom kanistru, tak třeba 2x www.akva-exo.cz/… a k tomu 2x www.akva-exo.cz/… a máš to za pár pěněz pořešený.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 15:33 rastrot Re: romant
Díky za radu tak že jsem tam kde jsem byl nevíš ty o nějakém levnějším filtru pro tak velké avárium?děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 15:14 R Muž romant [28001] Re: rastrot
Ten výkon si vyděl dvěma a dostaneš se na cca výkon po zašpinění a teprve s tímto číslem pracuj. Do 350 litrovýho akva bych to nedával.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 15:11 rastrot Re: KarlosS
píší tam ale že je vhodný pro akvária do 200 litrů myslíš že stačí pro 350litrové?prý by to mělo nádrž přefiltrovat 5krát za hodinu ale to se píše nechám si poradit za ty peníze bych do toho šel pokud by to na 350litrůstačilo co myslíš?děkuji moc za radu a odpověd
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 14:38 rastrot Re: KarlosS
Děkuji moc a stačí pro 350litrové akvárium?a co se týče bezpečnosti myslím ventilu nemusím se bát že mi to všechno vyteče?Děkuji jestli píšeš že je dobrý tak do něj půjdu nepíšou tam na kolik litrů je pokud by stačil tak ho koupím myslíš že stačí?děkuju
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 14:22 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: seic
no nejdřív než ho budeš vyndavat z akva, navleč přes něj igelit. pytlík. Ten usazenej bordel se ti nerozvíří po celým aq.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 14:20 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: rastrot
Na aukru máš filtr za necelou tisícovku a až budeš potřebovat náhradní díly, hledej pod "filtr Druid". Je to to samý, akorát že nestojí dvaapůl.-)
Už ho zdražili, bejval za 800:
aukro.cz/…
Má to i skimmer a je i tichej.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 11:51 Muž seic [238] - Raci, krabi, krevetkyRe: rastrot
- jak vycistit molitan ?! mno odpustis do vedra vodu z AQ a v tom kyblu ho properes/vymachas/vymackas, dokud nebude cisty podle tvych predstav
- je to urcite mnohem jednodussi nez cisteni ext. filtru :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 11:48 rastrot Re: KarlosS
Tak že bys doporučil spíš našetřit a koupit externí?nevíš náhodou o nějakém dobrém a cenově dostupném?S tím molitanem to asi není nejlepší nápad nehledě na to jak takový molitan čistit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 11:34 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: rastrot
já bych koupil ten největší co se ti na výšku akvária vejde. díra tam je s plastovým náhubkem. Když to koupíš všechno třeba od Atmana, tak ti to sedět bude.

Stejnou službu to neudělá. V externím si můžeš volit filtrační materiály (uhlí, rašelina, vata, molitan, zeolit, atp.), tady máš jen ten molitan.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 11:25 rastrot Re: KarlosS
Děkuji za radu a udělá mi to podobnou službu jako drahé externí filtry?Jen nevím jak nasadit mám udělat do toho molitanu díru? a jak velký molitan by byl potřeba a kde ho koupit?děkuji za radu a omlouvá se že se tak hloupě ptám
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 11:13 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: rastrot
kup si nějakého atmana 201, 202, ... a na výšku akvária hranol z bioakvacitu. Ten nasadíš na toho atmana zespodu. je to čerpací hlava se sáním dole. Někdy je to potřeba přispůsobit, aby to sedělo.
Třeba:
www.akva-exo.cz/…
www.akva-exo.cz/…
nebo
www.akva-exo.cz/…
hledej pod "bioakvacit"
tady maj v akci:
www.akvarista.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 11:12 Muž Legioix [574] Re: rastrot
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 11:01 rastrot – prosím o radu jaký filtr pro 350 litrové akvárium
Dobrý den může mi někdo poradit nějakou levnější variantu jak filtrovat 350 litrové akvárium?V akvaristikách nabízejí a doporučují jen drahé externí filtry ale na ty ted?bohužel nemám poradí nějaký zkušený akvarista?Někdo kdo má zkušenost jak filtrovat větší akvárium?slyšel jsem že by stačilo nějaké čerpadlo a nasadit na molitanovou kostku.Ovšem já jako technický antitalent vůbec nevím jak jestli jen nasadit do molitanu prostě nevím.Budu moc rád za vaši radu děkuji moc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 09:32 JirkaD Re: georg
Když dáš trochu níže pod hladinu ten fitr, tak to není tak silné jako na tom video z youtube. Jak vidíme na tom video, tak tak to bejt nemůže. Chudáci ryby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 09:04 JirkaD Re: seic
Pro zruba 32L. Chovám tam bettu, gold molly a živorodku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 06:50 Muž seic [238] - Raci, krabi, krevetkyRe: georg
- diky te rampe to pujde zregulovat z "kolotoce" na normalni AQ ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2014 22:19 Muž georg [112] - AfrikaRe: seic
:-) nemám sice žádnou zkušenost s tím filtrem,ale co jsem se díval na to video co sem dal Designer, tak si nejsem jist, zda půjde ten průtok zredukovat natolik, aby to v tom malém akvariu nebylo jak ve vířivce,ale třeba se pletu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2014 22:02 Muž seic [238] - Raci, krabi, krevetkyRe: georg
- nereg. JirkaD nenapsal to nejdulezitejsi - pro jake Aq ten filtr ma
- pro male neprerybnene - napr. Krevetarium s nenarocnymi rcherry muze ten zregukovany filtr nacpany jemnym molitanem udelat nejakou sluzbu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2014 19:52 Muž sasula [274] Re: JirkaD
může i pár mm.. tak aby se ti cerila hladina a nestrikalo to nad ni...

proste kdyz to bude s hladinou tak vodorovne, pokud 3cm tak cca 45 stupnu k hladine
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2014 19:34 JirkaD Re: Legioix
A kolik cm to má bejt pod hladinou?
Přesunu debatu sem: https://rybicky.net/forum/9043

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [24] ...... 33 34

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 43052x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/380-filtrace?od=1151