Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Živorodky - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 4 Přejít na další stránku   1  
Živorodky - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2020 11:09 Muž Ševča [0] Re: LM
Živorodky se mi taky množí jak o závod, musí se pravidelně rozdávat dál smich Až se uzdraví (pokud se podaří) Tak si nech jeden a až dva páry a zbytek rozdej.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2020 21:03 R Muž Guppy [2280] - Rostliny, paví očka, malé cichlidyRe: LM
A ještě bych dodal, v nádrži je málo rostlin...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.03.2020 16:44 Muž Kawasaki [2840] - AmerikaRe: LM
Stručně řečeno zlepšit životní podmínky. To je přesně důsledek prerybněné nádrže. Ucx to popsal dostatečně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   30.03.2020 16:19 Muž _ucx_ [1406] - Symphysodon + CorydorasRe: LM
Proč na dusitany? Akutní otrava dusitany by postihla víceméně všechny ryby najednou a daleko rychleji. Nitratace tam asi probíhat bude, takže bude lepší se zaměřit na dusičnany. Těch tam patrně bude >100 mg/l, což zapříčiňuje právě to, že rybám jde do háje imunita a dostanou je přemnožení střevní paraziti nebo nějaké bakterie. Takže to nejlepší, co můžeš udělat, je začít intenzivně měnit vodu. Dneska 50 %, zítra 50 %, pozítří 50 % a pak denně tak po deseti až patnácti litrech. Léčiva tam vůbec nelej, když nevíš, co přesně chceš léčit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2020 15:48 LM Re: LM
Fotka k příspěvku Mám 50 litrové akvárko, v něm paví očka, šneky a lorikárii red. Rybiček je v akvárku víc než je správné, hodně se mi množily, stejně tak šneci. :( Měla jsem problém s čistotou vody, ale teď odsávám kaly a vzduchuji, voda vypadá čistě, testy jsem ale nezkoušela (zítra test na dusitany). Ostatní rybičky vypadají dobře, nezdá se, že by byly nemocné. Jsou čilé a žravé. Jen teď v posledních 2 týdnech vždy některá začne hubnout, má propadlé břicho, drží se u hladiny, postupně má problém s plaváním a k hladině se nedostane a časem umře. Už mi umřelo cca 5 rybiček. Myslela jsem, že by to mohla být hlístice (některé mají takový bílý povlak u výkalů). Zítra by mělo dojít léčivo. U jedné rybky se dnes objevily krvavé skvrny (viz dřívější foto). U dříve zemřelých rybek to ale nebylo. Přendala jsem ji raději do sklenice, jinak jsou rybicky v akváriu. Pokroucená není, to spíš zkresluje ta sklenice, jen hrozně hubená.
Možná má i červenější žábry, ale to nedokážu na 100 %říct, jsem začátečník a úplně to nepoznám.
Jaké další informace bych měla uvést, aby to pomohlo?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2020 14:26 Muž Markusenka [89] Re: LM
Ahoj.
Velice se to podobá fotkám rybiček z webů co měli tuberkulózu. Je nejen hubená, ale i podivně pokroucená.
Mára
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2020 13:16 Muž _ucx_ [1406] - Symphysodon + CorydorasRe: LM
Afc má pravdu, takhle se toho mnoho říci nedá, snad jen, že žijí-li v té sklenici, co je na fotce, tak se není čemu divit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2020 13:07 LM – Paví očko - co je to za nemoc?
Fotka k příspěvku Dobrý den, prosím poraďte s určením nemoci. Rybičky hubnou, drží se u hladiny, oddělují se od ostatních a postupně umírají. U jedné z nich se objevily i krvavé skvrny na tělo (viz foto). Co je to za nemoc? Jak ji léčit?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2020 18:55 Muž RAP [1553] Re: Zahradník
Tak ti nevím, nemají živorodky raději vyšší pH a tvrdost?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2020 15:12 Muž Zahradník [0] Re: Markusenka
tak musím říct že ryby jsou nyní po třetí dávce esha 2000 v pohodě, předtím lítaly jak splašený po celém akva a teď jsou úplně v klídku. takže to asi něco prostě vylepšilo - nebo jsou v tom nějaké oblbovadla :-ú . to otírání o listy teď nepozoruji, jedna mola s tím břichem je tada dost nervní a odhání všechny ryby tak asi bude rodit ? nebo chce v klidu sama umřít :-ú. každopádně jsem zároveň zvýšil dávnkování CO2 a kleslo i PH tak jestli jim to více svědčí...začínám přemýšlet o reverzní osmóze když už jdu cestou té vyšší techniky..
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2020 13:13 Muž Markusenka [89] Re: Zahradník
Ahoj.
Tak jest-li jsou to ryby s velkým břichem, tak budou asi plné mladých, s tím se jim šponuje kůže a třeba sem tam zasvědí, tak se otře o rostlinku, mohou být i nervozní z blížicího se porodu.
Řekl bych, že ty Mollyny mají během dne jistá období, kdy jsou v klidu, která se střídají s časem pro naprosto šílené plavání po akváriu, které je trhavých pohybů plné, čímž chci říct, že Mollyny sebou šijou normálně, nehledě na to, že jak uvidějí něco, co lze považovat za potravu, tak je nezastaví nic.
Po podání krmiva, tablety pro ryby žijící u dna, mám rázem v akváriu žluté dno a ryby, kterým je to papání určeno jen koukaj.

Dej vědět jak se léčba projevila.

Mára
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2020 12:29 Muž vlka [3444] Re: Zahradník
Čauky, mrkni sem, otírání může mít na svědomí i Kožovec.
rybicky.wity.cz/…
www.akvarijni.cz/…
www.sera.de/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2020 08:20 Muž Zahradník [0] Re: Markusenka
to zbarvení možná příznak není ale ty škubavé pohyby a otírání se o rostliny u některých (všiml jsem si toho u dvou) rybek je podivné, tyto mají i mnohem větší břicha než jiné.
pro jistotu jsem aplikoval esha 2000 kde je v popisu že něco takobého můžou způsobovat různí paraziti, takže už je to v nádrži a maximálně to bylo zbytečné. pokud ne tak stejně nic lepšího jim dát nemůžu. každopádně díky za rady většina rybek asi v pořádku bude.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2020 22:45 Králík Re: Zahradník
Také bych řekl, že jim nic není. Souhlasím s Markusenkou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2020 22:17 Muž Markusenka [89] Re: Zahradník
Ahoj.

Podle mého názoru rybám nic není. Mám taky tyhle nenažrané Mollyny a některá to má, některá ne. Nějaká je taková lesklá celá, jiná je zase pro změnu jakoby světlejší až mléčná. Některý samec má zase vůbec výrazně kreslené šupiny, jako kapr, ale nijak zježené. Co2 pouštím také, ale ryby tak vypadaly ještě než jsem s ním začal.
Řekl bych, že je to mix ze šlechtění.

Mára
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2020 19:28 Muž _ucx_ [1406] - Symphysodon + CorydorasRe: Zahradník
Koukám, že Ti k tomu zatím nikdo znalý nic neřekl. Já se v chorobách živorodek moc nevyznám, u cichlid by ale něco takového ukazovalo s největší pravděpodobností na žábrohlísty. Tak nevím, možná Ti i tohle pomůže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2020 16:22 Muž Zahradník [0] dalsi foto
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku tady je to mozna nekde videt lepe
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2020 15:59 Muž Zahradník [0] – asi nemoc?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku ahoj lidi, mám divný pocit že mám rybky nemocné. akvárium viz prezentace, živorodky asi snad všechny vykazují řekl bych podivné lesklé šupiny okolo žaber / tlamy a u některých i porůznu na těle.hlavně moly zlaté na těch je to vidět dobře na těle.. některé ryby se občas trhavě otřou o nějaké rostliny...nějak to nedokážu rozpoznat / určit a vyfotit ty ryby tj děs se furt hemží.. žerou normálně, plavou a vypadají vitálně. mám doma nějaká léčiva od esha...jen nevím jestli to tam dát nebo nedát.
testy mám doma pouze na ph tj někde kolem 7.5, přidávám co2, checker je aktuálně tmavě zelený. odkaluji pravidelně každý týden, někdy 2x. ... ?na fotkách je to trochu vidět ale fakt blbě se to fotí. nedávno se tam narodilo několik pavích oček, ty tam v pohodě plavají v trávě dole..občas se je někdo snaží ulovit.. coze
díky lidi za nápady.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2020 13:55 Muž krkolomnypad [1] – Black gold molly - ostrotlamá
Dobrý den. Vzhledem k tomu že nejsem úplně zkušený a dlouholetý akvarista, tak bych rád za informaci k této rybce. Do dnešního dne byly rybky ok a ještě stále jsou. Jen co mi vrtá hlavou proč některé molly začaly se jako by třít šupinami o hladinu nebo o listy rostlin? video mám v prezentaci pod názvem "čištění". Kdyby někdo věděl, díky za info.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2019 19:24 MiloSlávka – Krupička
V těchto případech neváhám a kapu esha2000 a exit v kombinaci. Dále sleduji ploutve zejména prsní. Pokud se rybě začnou svírat, začínám vodu solit.
Za cca 5-8 dnů bývá ryba ok. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.12.2019 21:36 Králík Re: lacewings
Ne není, je z "60l", psal jsem to v prvním příspěvku a děkuji za radu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2019 21:18 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Králík
- dostatečné
- na počáteční stadium krupice nezvyklé místo počátečního stadia, nelze tedy vyloučit
- můžete zkusit odlovit, mokrou vatovou tyčinku lehce šetřit z ocasní ploutve, pokud to půjde a následně ošetřit roztokem eSHa 2000, nebo roztok hypermanganu ;-)
- to je ryba z šestihranu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2019 21:08 Králík Re: lacewings
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku O lepší foto se pokusím, ale je to těžké když tam neustále plave.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2019 20:58 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Králík
- nic na těch fotkách nevidím, označte tu skvrnu, nebo lepší foto, což by bylo nejlepší možné řešení ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2019 20:36 Králík
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, v mém akváriu "60l" se mi u jedné z živorodek duhových objevila jedna bílá skvrna na ploutvi. Samice se chová zcela normálně. Není to krupička nebo nějaká jiná nemoc? Děkuji.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2019 22:37 MrMovie Re: vlka
Vodu týdně cca 25 %. Myslím, že nepřekrmuji, krmím spíš nepravidelně 1 - 2x denně, jednou za čas den půst (jednou za 7 - 14 dní). Odkalování lehce vždy při výměně vody, nijak do hloubky. Filtr čistím tak jednou za 3 měsíce.
Hnojení ano, ale poslední změna mi přinesla řasy, tak tam se mi toho moc měnit nechce :)
Vzduchování přes filtr (žádné kamínky apod.)

Vzpomněl jsem si ještě, že jsem před 14 dny u mollyn zrovna léčil krupičku, může to mít ještě souvislost? Zrovna tady tato ryba snad ani nebyla nakažená, měly to ty starší a větší kusy a nebylo to nic drastického.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2019 22:28 Muž vlka [3444] Re: MrMovie
Měníš pravidelně vodu? Na střídačku odkaluješ a čistíš filtr? Pokud hnojíš, zkus přestat hnojit, nebo omezit na minimum. Prostě prubni změnu. Nepřekrmuješ? Vzduchuješ? Dej více informací, snad někdo poradí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   23.10.2019 22:06 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidy
- silnější igeliťák a silou práštit o zem, hotovo, nalejt trochu Sava , zauzlovat a vyhodit do popelnice
- oddělit hlavu řezem a následný postup likvidace se Savem ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2019 20:59 MrMovie Re: vlka
No to se asi stane, ale příčina mně nenapadá, ostatní osádka zdá se OK. Ani si nejsem jistý, co to je za problém... Jestli něco s plynovým měchýřem..? hmm Žádné příznaky nemoci jsem nepozoroval. Obecně v akva vše bylo OK, až v neděli jedno vyboulené oko u jedné parmičky. a pak tohle.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2019 20:47 MrMovie – Gold Molly neplave
Fotka k příspěvku Ahoj,

Nevíte prosím někdo co s ní je? Našel jsem ji dnes břichem vzhůru na dně. Když do ní šťouchnu, tak se začne mrskat a mávat ploutvemi, ale pořád břichem vzhůru a točí se do vrtule. youtu.be/…

Díky.
 
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2019 10:43 Muž Markusenka [89] Re: lacewings
Zdravíčko!

Ten horší sameček to nedal, je +. Rybičky hlídám když jsem doma několikrát denně, zatím je vše OK, tři velké samice, samec a osm odchovaných. Po dovolené, jak měli rybičky menší přísun potravin, tak se krásně vyčistila voda, ale lehce stoupla hodnota NO3 a tvrdosti vody. Vyřešil jsem to výměnou 1/2 vody a odkalením dna, přičemž jsem ještě našel zahnívající zbytky kořínků od jedné rostlinky. Vše šlo ven.
Také kyselost se po týdnu bez zásahu snížila k 6,5, když před dovolenou byla na 6,8.
Je možné, že začal naplno fungovat Matrix.

Také po návratu z dovolené asi jako vedlejší efekt použití ESHY jsem našel veliké množství malích šnečku, kteří z nějakého důvodu vylezli ven z vody na hranu akvária.
Větší šnečci a obě Heleny zůstali naživu normálně na dně a na rostlinách.
Děkuji za projevenou pomoc.

Mára
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2019 21:37 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Markusenka
-pěkně velká bradavička dle fota
-pokud je to pouze u těch dvou jedinců, tak bych to řešil utracením
-je však třeba dále hlídat ryby, zda nebyly infikovány obsahem již prasklého vředu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2019 11:28 Muž Markusenka [89] Re: lacewings
Zdravím!

Vrátili jsme se z dovolené. Rybky jsou na živu. Dominantní samec je super, boule je pryč, je pracovitý, samice si neodpočinou :). Na těle je při bližším zkoumání patrná jakoby vytažená kůže v místě kde byla bulka, ale nikoliv jak se uvádí po některém onemocnění kráter. Prohlubeň tam není. Při pohledu ze zhora, je souměrný.
Hůř na tom je druhý samec, který to asi nedá. Zůstal na živu, ale přestože se mu bulka zmenšila, patrná je stále, navíc má v podkoží jakoby temně tmavou barvu. k tomu už má problém s udržením balancu a často se přetáčí, nebo je rovnou obráceně. Dýchá pomalu, ale pro potravu si přijde. Rovnou jsem ho odlovil.

Celkově to vypadá na uspěšnost 50:50.

U dalších ryb se nic neprojevilo, ani u malých, ani u velkých samic.

Mára

Ps: nejlépe samotnou bulku popsat, jako takovou bradavičku.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2019 21:04 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Markusenka
-eSHa 2000 je v klasické dávce pro tento druh živorodky neúčinná
-popište podrobněji vznikající útvar
-krátce ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2019 10:05 Muž Markusenka [89] Re: Markusenka
Po dalších dvou dnech zádná změna, snad jen, že na dominantním samci se bulka zaoblila a na druhém trošku zvětšila, takže jsou teď oba jako by na stejno. Stále jsou vitální, pohlavně aktivní, baští, nevyhledávají samotu.
Šupinky nezježené, jen v místě vrcholu bulky jsem si všimnul na žlutém těle rybky narůžovělé linie, asi jak je napínaná pokožka.
Ryby se nesnaží bulkou otírat o kameny, rostliny, nebo tak, takže je to asi nesvědí, jako napedení některým z parazitů.
No dočetl jsem se, že Molly a jejich varianty jsou dost náchylné na mutace a shluky buněk v důsledku šlechtění, tak mě napadá, zda to není ono, či ztučnění jater.

V noci jsem si všimnul, že některá z nich spí schovaná v kytkách, jiná leží břichem na kameni, nebo dnu. A jak tam rejdí v noci pancéřníci, tak občas zkusí ohlodat i Mollynu a té docela trvá než na oblizování zareaguje a dá pancéřníkovi na vědomí, že tohle tada ne. Nemůžou být ti samci i pokousaní?

A čistě spekulace, když dochází k přeměně pohlaví rybky, je to na ní poznat i navenek, když probíhá? Předpokládám, že to také neproběhne ze dne na den a uspořádání orgánů v těle se mění. Nemůže to být také ono? Vše co se doposud narodilo jsou samice, co teda můžu rozpoznat, nemají orgán na víc :)

Každopádně samice to nemají, ani náznakem.

Na eshu 2000 to nereaguje

Mára
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2019 10:40 Muž Markusenka [89]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Jedeme v pátek.
Ryba je téměr nevyfotitelná. Snad něco bude vidět.
Na bulce nejsou patrné zježené šupiny.
Ješťe doplním, že poslední změna v akváriu byla cca před měsicem, přidáním plovoucích kytek a řasové koule. Po dvou dnech jsem našel v akváriu nezvaného hosta, ploštěnku. Vše bylo od Rataje.
Esha 2000 byla použita jako pojistka před infekcí, preventivně.
Mára
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2019 10:25 R Muž Anthrax [4762] Re: Markusenka
Chtělo by to foto. Ale jestli už jsi na dovolené, tak toho stejně moc nepohřešíš. ;-) Každopádně nasadit léčbu, když nevíš proč a máš jistotu, že léčebnou proceduru nedotáhneš dokonce určitě není dobře.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2019 10:05 Muž Markusenka [89] – Bulka na samcích Gold Molly
Ahoj!
Krátce před odjezdem na dovolenou, jak jinak, jsem objevil na dvou samcích Gold Molly poměrně velkou bulku v podkoží. V akváriu jsou pouze tito dva samci, zbytek jsou samice. Je zajímavé, že samci mají oba bulku na stejném místě, na levém boku, kousek za prsní ploutví, směrem k ocasu má na pohled ostré okraje.
Samci jsou stále velmi aktivní, okupují samice jak se dá, baští, navzájem se honí po akváriu, výkal je normální, nic dlouhého za sebou netahají.
Bulka musela vyrůst max za tři dny a stále roste. Voda je měněna, minulej týden odkaleno, podle rozboru vody vše v zeleném políčku - v pořádku.
Krmím pouze sušeným, občas přidám sušenou larvu komára od Tetry. Ryby jsou jinak vitální.
Zvedl jsem teplotu vody na 28 a použil co mám doma esha 2000.

Nějaké nápady?

Díky, Mára

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2019 09:05 R Muž afc1886 [14681] Re: Camillus
Podle mě to chce zlepšit podmínky v akváriu. Na čtvrté fotce bych si tipl nějakou další rybu ( z telefonu bych si tipl čichavec) a o té není ani zmínka. Na fotkách nevidím ani moc rostlinek, tak by bylo nejlepší se zde zaregistrovat a založit prezentaci akvária, nebo alespoň sem dej fotku celého akva. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2019 08:06 Žena lenkalor [580] Re: Camillus
Jaký máš poměr samci - samice ? Neprohání ji jiná ryba ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2019 08:04 R Muž Anthrax [4762] Re: Camillus
Takže na filtr se nesahalo? Jak často měníš vodu? Co krmivo?
Vodu bych měnil pravidelně (klidně i často) v menších objemech.
Konkrétně tyhle platy jsem neměl. Ale atlas říká, že se těm šlechtěným daří lépe při vyšších teplotách....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2019 01:37 Camillus Re: Anthrax
Akvarium je staré asi 5 měsíců. Ryba je je v něm asi 3 měsíce. Teplota vody 23 stupňů, regulována topítkem. Čištěním myslím odkalení dna a výměna cca 1/2 vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2019 19:53 R Muž Anthrax [4762] Re: Camillus
Jak je v akva dlouho? Popřípadě jak je staré akvárko? Co teplota v akváriu? Co myslíš čištěním akvária? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2019 09:52 Camillus – Nemoc: Plata skvrnita Blue - stažené ploutve, nižší aktivita
Hezký den,rád bych poprosil o radu. Jedna plata má stažené ploutve, je méně aktivní, často je jen někde u dne schovaná a nejde příliš za potravou. Pokud ale plave, vypadají loutve vpořádku a dokáže je roztáhnout. Podobně to šlo s jednou platou před nedávnem, která mi nakonec "odešla". Nedokázal by někdo poradit, co to může být a jak ji uzdravit? Děkuji.

Akvarium 50 L
Přípravky Dajana StartPlus, Dajana Biofilter
Včera a jednou předtím jsem přidal ještě Tetra FilterActiv Bacteria (asi chybně, protože si všímám, že účinek je stejný jako u biofiltru)
Včera jsem čistil a vyměnil cca polovinu vody.
kamilcervinka.eu/…
kamilcervinka.eu/…
kamilcervinka.eu/…
kamilcervinka.eu/…
kamilcervinka.eu/…

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2019 18:18 Vojtaa – Prořídlá ploutev
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj,

hned u nákupu jsem si všiml, že jedna Black molla má prořídlý konec ocasní ploutve, ale jen kousek. Poslední dobou se mi zdá, jako by se to rozšiřovalo. Prosím poraďte co to je za nemoc, čím to může být a zda to jde vyléčit, nebo naopak zda neohrožuje zdraví ostatních rybek. Rybka jinak nevykazuje žádné známky nemoci či jiného hendikepu.

Děkuji za odpověď :-)

ps. omlouvám se za přetočené fotky
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2019 07:04 Králík Re: Majka4444
Já bych řekl nějaká plíseň.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2019 00:25 Majka4444
Fotka k příspěvku Dobrý večer, mám dotaz, u jednoho paviho očka se mi objevila toto - bílá tlamicka. Nevíte prosím co by to mohlo být?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2019 22:18 - Re: silviebaris
Ano súhlas.No bez tej tablety to aj napriek problémom dokázali baktérie zvládať.Mohol prísť vysoký amoniak,dusíky.....zbieralo sa mu na pohromu.No čo bolo spúšťačom?Ako by reagovalo akvárium a osádka, ak by miesto tablety zakŕmil napríklad živím cyklópom?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   12.02.2019 22:11 Silviebaris Re: Prašan
nene,ty problémy byli už před vložením té slavné tablety...už dříve měl problémy,navíc od začátku krmil tetra min baby,přečti si komplet jeho komunikaci...No nevím,ale mít v 19 litrech 2 ancistrusy,krevetky,taky se zminuje o bettě a ještě živorodky...to je masakr
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2019 22:04 - Re: silviebaris
Pri správnej starostlivosti /ktorú by mu tu kamaráti mohli odprezentovať/ sa dajú i bordelári ako je ancistrus bez problému chovať i odchovávať v menšej nádrži ako je všade doporučované.Ide o to že nemusel mať ideálne podmienky, no spúšťačom kalamity bolo pridanie hlavne krmiva ktoré sa rýchlo rozpadá.Ryby ho nestihnú skonzumovať,ono zababralo vodu,na čo sa následne zvíšili NO látky.....atď.Ano tém o tom je tu hodne ,no než sa nimi prelúska,tak mu pokape celá osádka.Ak by tu nespamovali takto vlákno,tak ho minimálne rýchlejšie postrčia k tomu aby zmenil akvárium,prístup,daroval rybky či inak reagoval na situáciu ktorá u ňeho nastala.
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [4] ...... 35

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 19571x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3338?od=151