Živorodky - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
na fotce je on,je divný už když jsme ho přinesly z burzy byl divný.Lítá pořád sem a tam cukavými pohyby potom třeba lehne na zem a nebo spadne hlavou do kytky a jiné věci...také jsem vsi všimla že má k tomu bakteriální rozpad plotví,nebo jinou nemoc
tak nevím co s ním je no uznejte podle fotky co s nim mam dělat
Starší reakce
těžko říct co se ji stalo.Je to jak u lidí .Může to být mrtvička,mohla se přežrat.Cokoliv.
...kdyz (mečovka) spala u dna tak si snek spestril jidelnicek...
To musela být, chuderka, hodně unavená, že ji zdolal šelma-šnek.
0 15.02.2009 19:12 Aquasky Ja bych mecovky oznacil za nejtrvanlivejsi rybicky teda u me
je jim fajn ani si nestezujou,jo nahlej uhyn,stres uraz(dyz vypadne z akvarka)nebo kdyz spala u dna tak si snek spestril jidelnicek,ale dyz byla zdrava tezko rict,dal neco spatnyho nebo velkyho sezere-moucha,nebo kdyz samice rodi muze ji jina ryba napadnout,nemyslim ze by to byl dlouhodobejsi faktor nebo spatna voda pokud byla cila,nejlepci je pokec s nakym chovatelem mecovky
Starší reakce
0 01.02.2009 17:52 petra Vypadá to že bude mít mladé, ale ostatní mečovky jsou na ni mírumilovné.
0 01.02.2009 17:52 petra Vypadá to že bude mít mladé, ale ostatní mečovky jsou na ni mírumilovné.
0 01.02.2009 17:51 fap mě se tam skovaval čichavec a za pár dnu umřel a nevypadal nemocně
V podstatě čtyři možnosti:
1/ líbí se jí tam - málo pravděpodobné
2/ před něčím - někým se schovává - pravděpodobné
3/ je nemocná - musíš posoudit sám
4/ něco není v pořádku s nádrží - změř vodu
taky se me to stavalo kdys se bala a honila ju druha mecovka tak tam zaplavala a sekla se tam tak sem tam udelal vic schovek filtr sem dal dál od steny a uz stim nemam problemy
0 01.02.2009 17:42 petra – mečovka za filtrem
Jedna mečovka se stále schovává za filtrem a je hlavou namířena na horu.
Jeden sameček a dvě samičky je snad ta nejlepší kombinace.
jak rika sid male akva!ja bych tam nechal 2 smicky a 1 samca
Se stává.
tak snad se ti bude i nadále dařit.
0 01.02.2009 11:20 honza moje stresovaná mečovka dnseka ráno umřela nedočkala se nového většího akvárka
0 01.02.2009 10:40 stoki Ja tam mam 2samečky a 3samičky ve 112l. Už tam nejsou, ale mi připadalo divné, že všechny byly na jednom místě u dna.
0 31.01.2009 21:49 honza Pro dva samečky dost malé akviško. Jarik bude mít pravdu!
0 31.01.2009 20:47 honza – Jarik
mám 2 páry a dělá mi to sameček
velikost akvária je 54l
a kolik jich mas ?? a vkolikati litrovim akva??me to tak delala jedna protoze se bala a protoze ju prohanela dalsi mecovka!!
Jestli má velké bříško a tmavé tak budeš mít bzy potomky.
podle me se boji me se taky schovavali kdys sem jim tam dal novy koren
0 31.01.2009 14:44 honza mám taky jeden problém s mečovkou vždycky si vybere nějáký roh a a plave jemom v tom rohu směrem na horu, myslím si že má aji pomalejší refleksi. nevíte so sní je????????
No jestli jsi tam dával nové pozádí, tak jsi je pravděpodobně vyplašil a teď jsou schovany než se trochu sklidní... Ryby mají rády svůj klid..
0 31.01.2009 12:01 stoki Včera jsem tam ale dával 3D pozadí. Není to tím?
0 31.01.2009 12:00 stoki Mám je tam už od října. Pak tam mám pancéřníčka kropenatého, kominíčky, ancitruse a tetry červenohlavé.
0 31.01.2009 09:11 stoki – mečovky na jednom místě
Prosím poraďte. Všechny mečovky se mi nahrnuly na jedno místo pod pařez. Co s němi je?
Starší reakce
0 27.01.2009 14:29 mujmedvidek – Re: Hanča
Jak dlouho tam tu mečovku máš? Mě se stalo něco podobného. Přivezla jsem ji, 2 dny plavala v pohodě a žrala a třetí den než sem se vrátila z práce bylo po ní. Ráno jsem si všimla, že byla taková nafouklejší. Prý se to občas stává, když si dovezeš nový rybky. Ostatní ryby jsou naprosto v pohodě včetně mečovek.
jak dlouho bylo založené a zaběhnuté akviško?
Zamysli se zda je těch živých rostlinek dostatek, zda máš dostatečně výkonný filtr, zda provádíš pravidelně údržbu nádrže, jaké máš parametry vody.
moje rybicka ted kaka bile pruhlede vykali ...je to divne ..a na zadnich ploutvy ma takovej cervenej flek .a na jednu stranu ma boli jak kdyby byla telotna ...tak nevim .poradte ?
0 25.01.2009 08:59 houserka – Molly plave těsně u dna
Chci se zeptat,jestli někdo má zkušenost s chovem Gold Molly,začala nám plavat těsně dole u dna a otírá se o dno.Co by s ní mohlo být?
No jo. Byla to blbost a rybka by se z toho měla dostat.
JJ jak říká filipsi, taky jsem viděl takle "křížené" Molly...
Videl jsem black molly s takovymi cervenymi teckami (o velikosti nekolika supin), a myslel jsem proste, ze to je dusledek krizeni. Nezkoumal jsem to podrobne. Ovsem pokud to mizi a objevuje se ... tak to netusim.
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
Přidat reakci
1 ...... [30] ...... 35 36
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 19786x