Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Živorodky - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 24 Přejít na další stránku   1  
Živorodky - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2010 07:41 Stistko – re: ustavprochore
Díky za reakci...no taky jsem si to myslel, že by to mohlo být tím..jen tam je hladina víceméně klidná, takže se tam nejspíš něco takovýho tvořit bude :-)

Právě jsem si říkal, že kdyby měli nedostatek kyslíku, tak by nahoru na hladinu lítaly všechny, ale to dělají jen ty mečovky a občas Black Mollka :-)

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 23:18 Žena ustavprochore [567] – Re: Stistko
Asi bych se tím nijak neznepokojovala, ony občas plavou k hladině a dlabou tam "povlaky" (či co to je, neumím to lépe nazvat). Netvoří se v tom místě mezi rostlinkami něco takového?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 17:47 Stistko – mečovka plave k hladině
Ahoj všem, samička mečovky začala občas plavat k hladině, kde jakoby lapá po dechu. Vždycky na to samé místo mezi rostlinky na hladině. Ostatní rybky vůbec k hladině neplavou. Měřil jsem NO2 (v pořádku). Sem tam se k ní přidá samička Black Molly. Voda má teplotu 24 stupňů. Vzduchování přes vnitřní filtr (lehce čeří hladinu), rostlinek asi 17 kusů (akva 63 l). Potravu přijímá normálně, jen má na hřbetě volné jedno takové světlejší místo (vypadá to jako, že ji chybí jedna šupinka). To se objevilo potom, co u nás pár dní přebýval Beťák a útočil na všechno, co se hýbalo :-(

Díky za info.

Kuba
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2010 07:24 Muž arnošt [37] - Rostliny
myslel jsem světlé dno - ne pozadí... sorry
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2010 22:18 Muž arnošt [37] - Rostliny – Re: Nerina
jak máš rybky dlouho v akváriu? nekupovala si v poslední době nějaké nové nebo nějaké rostliny - můžeš si klidně přitáhnout nějakou nemoc i zvenčí. jinak si myslím, že dost negativně na rybky může působit i to tvé světlé pozadí - je to pro ryby velký stres a potom i hůře čelí případným chorobám...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2010 19:32 Žena Nerina [7] – Hrbatá plata
Dobrý večer. Včera jsem tu řešila, že mi polehává plata na dně...schovaná za kořenem, na boku s hlavou zvednutou :-( ...jinak vypadala úplně normálně...vodu měním,NO2 žádné... Ráno tam takhle ležela plata a blackmolla, tak jsem jim to trápení zkrátila sad , a čekám co se bude dít dál. Další plata se mi taky moc nelíbí, schovává se, ale nepolehává na dně. Nicméně se jí jakoby na zádech udělal hrb, otok, netuším, prostě bříško má normální, ale záda má velmi klenutá, ocas stažený, vypadá chudák jak mutant....zkoušela jsem jí vylovit, ale akva je členité a rybka přesto všechno velmi rychlá, vybarvená normálně, něco malá sežrala. Netušíte, co to může být? Ostatní ryby, pancíci, skaláři, parmičky jsou v pohodě, žerou, plavou si. V akva se kromě výměny vody dlouho nic nedělo, akorát jsem zásadně protrhala džungli egerií, takže je tam teď trochu víc světla, živým ani mraženým nekrmím, vůbec netuším, čím to může být. Vyměnila jsem včera večer preventivně asi 30% vody, ale žádná změna. Napdá vás někoho něco? Včera padl tip na vodnatelnost, ale šupiny i oči má normální... :-( Díky moc.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2010 14:55 Trabant
No jestli je to jen mečovka,tak to snad ani nestojí za to jí léčit.Zkuste přidat trochu metylénové modři.S těma kytkama asi neporadím.Na to nejsem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2010 10:48 jankaskodka – lenivá rybka
mám problém s rybkou - mečovkou červenou, zdá sa mi stále menšia a menšia a keď sa kŕmi je čulá, ale stále polihuje na kameňoch, a sama....má chorobu alebo je len lenivá, už ju tak pozorujem asi 2 týždne...a ďalšia vec na hygrophile mám čierne okraje listov, na konci sa ťahajú také vlásky, myslela som že to má asi nejaké jemné korene, ale rastlinka nikdy nemá korene z listov...a nenašla som tu taký druh riasy...akva mám zabehnuté viac ako pol roka ...pomôžte ahoj

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2010 12:55 blotchen – Re: Tereza
je to mozne, protoze nedavno jsem koupil smes ruznych mrazenych cerviku :-) radsi vsechno jeste proplachuji ve varici vode ...mam je tim tedy prestat krmit ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2010 12:46 Tereza
a nekrmíš koretrama? Může to být jen tím.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2010 12:33 blotchen – Re: Inky
jak postupovat při léčbě ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2010 12:21 JagerMaister
majú asi črevné parazity :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2010 12:10 blotchen – Black Molly mají průhledné dlouhé výkaly
Ahoj, dvě Black Molly asi 14 dní mají pořád dlouhé průhledné výkaly, akvárium pravidělně odkaluji a měním vodu ...Krmím pouze sušenou nebo mraženou potravou, ostatní rybičkou jsou v pořádku. Nemou mít rybičky hlísnice ? nerad bych do akvária cpal zbytečne chemii ( Sera nematol )
děkuji za každou radu ... :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2010 19:38 Lussy
No asi co to je ne? kdyby se to stalo někdy i jiné rybce... potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2010 16:34 Žena Linduš [166] – Re: Lussy
copak bys chtěla za radu, když to má rok? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2010 16:19 Lussy
Fotka k příspěvku tady je.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2010 16:17 Lussy – Oprava
Omlouvám se špatá fotka hned vložím správnou....:-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2010 16:14 Lussy – Nemocná mečovka zelená
Fotka k příspěvku Chtěla bych s zeptat co má tahle mečovka za problém??,:) Myslím, že je to něco s měchýřem, ale má to už asi rok a pořád je čila, žere a vybadá spokojeně až na to že je trochu zkroucená. Tak se chci zeptat jestli se jí dá nějak pomoct nebo to mám nechat dál na přírodě.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2010 15:05 Žena Jitule [27] – Re: Megin
Vypadá to opravdu jen na zbarvení šupin. Mám doma malé Black Mollí mimi od kamárada a má stejné zbarvení. Skřížili se u kamaráda sourozenci a malinký má takovéhle zbarvení. Krupička vystupuje a jsou to opradu malinké kulaté chomáčky na těle, takhle to ale nevypadá. Neboj, jen nebude černá jako uhel. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2010 09:32 Žena katterinecka [2146] - Rostliny – Re: Megin
vypada to na jine zbarveni, kdyby mela krupicku, mela by bile tecky po celem tele, tak ju muzes hlidat ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2010 09:28 Muž Megin [0] – problem? mozno...
Fotka k příspěvku U jednej Black Molly pozorujem uz nejaky cas svetle skvrny. Je chora alebo je to krizenec s Gold Molly? Sprava sa normalne ako aj dve daslie.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2010 17:18 Muž Sewer [99] – Re: Mystka
Já bych to udělal. Problém může být kdekoliv...tímhle alespoň trochu určíš, kde je jeho původ (rod - špatná generace; neco ve vodě; ...). Vezmi jeden páreček, který již má patrné příznaky, ale ještě není "na umření". Snaž se teplotu držet 24 - 25°C, ale důležitý je, aby nepřišli do styku s čímkoliv z tvých akvárek!
Jestli nemáš k dispozici elementku, můžeš použít i tu velikou láhev od okurek (kolik má? 5 litrů tuším?). Nezapoměň jemně vzduchovat a nějakou rostlinku, ať se moc nestresujou.

Přeju ti hodně štěstí v tomto boji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2010 17:14 Mystka – Re: Sewer
Dik za radu..asi to skusim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2010 17:06 Muž Sewer [99]
Ti povidám - vem dvě nemocný rybky a dej je do nádržky, kde nemůžou přijít do styku s případnou nemocí (nová voda, nové rostliny, nové dno). Jen tak ob den je trošku nakrm, měň jim vodu třeba 2x týdně a můžeš přidat trochu preventinu. Jestli se z toho začnou dostávat, tak je to jasné. A když ne, tak aspoň budeš vědět, že je problém jinde...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2010 16:53 Mystka
koikapor: Co to znamena lepsia hygiena? V 142 l akvarku vymena vody 1 x tyzdenne 30 l - odstata, v malom 1 x tyzdenne 8 l - odstata. Pri kazdej vymene odkalenie dna. Krmim vlockami (3 druhy), spirulinove tabletky, larvy pakomara, JBL Novo Vert, donedavna aj mrazeny cyklop. Filtre idu nonstop. Hodoty NO2 na nule...Rybky som dokupila aj nove, aby sa nekrizili iba medzi sebou. Naposledy aj samicky aj samcekov vo februari. Rybky som uz aj mala v karantenke, kde som skusobne liecila ESHOU, bactopurom aj costapurom. Nie jednu a tu istu rybku, aby ste ma nepochopili nespravne.Ale kedze mi postupne odchadza viac rybiek . A nic nepomohlo......Dospeli samcekovia su OK, aj cca. rocna nadherna a velka samicka je OK...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2010 16:17 Muž Sewer [99] – pokus
Já osobně bych v případě, že nikdo nenajde lepší řešení udělal takovej pokus.
Založil bych nějakou elementku s nějakou nově koupenou rostlinkou (karanténku) (říkám "založil", aby do ní nepřišla voda či rostlina z postiženého akvária) nechal alespoň 3 dny zabíhat. A na zkoušku tam dal 2 nemocné rybičky. Jestli by se u nich začali projevovat náznaky zlepšení, je pak jasné, že je problém v akváriu a bylo by na místě ho třeba znovu založit. Což ale může někdy vyvolat zase jiné potíže.

Proto to prosím ber jen jako můj nápad, jak bych se já zachoval v krajním případě. Když nikdo neporadí, jak léčit, nebudu se přeci jen tak koukat, jak mi rybičky trpěj a umíraj a něco zkusím sám. Třeba to nevyjde...třeba jo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2010 16:12 Muž voko [9] - Živorodky – Re: Mystka
A nemáš ty rybky už degenerované ? Kolik generací se mezi sebou množí ? Zkus proprat písek a vyčistit akvárium - úplně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2010 15:52 koikapor – ................
lepsia hygiena a pestre krmivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2010 11:37 Muž Sewer [99]
Potom neporadím... nemám zkušenost :-( . Přeju ti ať se podaří vše vyléčit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2010 11:35 Mystka – Re: Sewer
Momentalne malo 7 + nejaky poter cca. 5 kusov. Tam je teraz klud, problem je v 142 l. Tam tie rybky ale poratane nemam..Snazim sa neprerybnovat. Ked som mala iba male akvarko, male rybky som pravidelne davala prec (darovala som).
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2010 10:56 Muž Sewer [99]
Kolik jich v těch 38 litrech máš?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2010 10:28 Mystka – Re: provokater
Ale prave hygiena je dostatocna..vymena vody, nonstop filter, dost rastlin, NO2, NO3, NH3/NH4 v norme... tone ako ju este zvysit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2010 09:08 provokater – Re: gaume
Většinou je to bakteriálního původu, takže hygiena je to nejsprávnější řešení:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2010 08:27 Žena gaume [26] - Živorodky – Re: Mystka
ja jsem mela podobny problem, nakonec pomohlo kompletni vycisteni akvaria (vcetne dna) a mensi hustota rybek. Od te doby mam pokoj. Ten bily povlak jsem teda nemela, je to plisen nebo neco jineho?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.07.2010 22:29 Mystka – endlerky - biely povlak, problem s poterom
Uz dlhsie mam problem so svojimi endlerkami. Problem sa najskor vyskytol u poteru - spicate chvostiky, aj u mierne odrastenejsich samcekov, akonahle sa trosku vyfarbia zacnu chradnut, zblednu, resp. sa na nich vytvori taky belsi povlak a stiahnu plutvy. Vzdy sa to konci uhynom. Skusala som ich uz aj liecit v karantenke (bactopur, eSHa). Potom som u dospelych rybiek zacala pozorovat potobne problemy vyblednutie, prip. take belave flaky po celom tele (akoby povlak), stiahnute plutvy a uhyn. Problem som mala v oboch akvarkach aj 142 l aj 38 l. Momentalne uz len v tom vacsom. V oboch akvarkach poctivo menim vodu, v malom 8 l, 1-2 x tyzdenne, vo velkom cca 30 l, 1 x za tyzden. Dno je v oboch stare dno od Rataja a nove dno od Rataja, vo velkom mam na starom dne cierny strk. Rastlin je dost. Filtre idu v oboch nonstop. V malom je vnutorny a vo velkom je externy. Krmenie pestre, prednedavnom som krmila aj mrazenym cyklopom,uz asi mesiac nekrmim cyklopom, skusam, ci chyba nebola tam. Hodnoty vody v 38 l:
pH – 8
KH – 9 °dkH
teplota: 25-26 °C
NO2 – 0
NH3/NH4 – 0
NO3 – medzi 12,5 a 25 mg/l
V 142 l: predpokladam podobne hodnoty, iba teplota vody zvykne byt cez den aj 27 °C.

Tento problem som uz riesila s viacerymi, pridala som som sol, celkom dost vela, kedze endlerkam nevadi.

Mate nejaky napad v com moze byt problem? Dakujem

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2010 21:08 Muž Sewer [99] – Re: masulik
To nevíme, protože nevíme, jak to vypadá hmm

Zkus to lépe popsat (jako u starších příspěvků) a nebo ještě lépe - vyfoť to ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2010 14:43 masulik – bílé fleky u black molly
Dobrý den,z ničeho nic se na mojí black molle udělaly bílé fleky nevíte co by to mohlo být?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2010 00:07 Muž roper [10] - Cichlidy
teda ta čeština hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2010 23:46 Muž karelpavel [18] – Re: Vexlak
Třeba ti poradí, co vyléčí za 1 den :-) máš pravdu ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2010 23:42 Vexlak
to sice jo, ale z příspěvku sem pochopil, že léčí jeden den... chtěl bych vlastnit cokoliv, do by dokazálo krupici zlikvidovat za jeden den. Naštěstí ji už nemám :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2010 23:23 Muž karelpavel [18] – Re: Vexlak
Samozřejmě podle toho čím to léčí ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2010 23:18 Vexlak – Re: sajfrdík
nejpíš proto, že léčba neni nikdy ukončena, zkusil bych tam přidávat přípravek 2 dny navíc tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2010 19:10 Muž RadioactiWe [192] - Labyrintky
Myslím že keby mala aj odstávajúce šupiny, tak to mohla byť vodnateľnosť hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2010 17:13 avirila1 – Re: avirila1
tak za par hodin umřela jen kdyby někdo věděl proč budu ráda za kazdou odpověd pište mně prosím na vzkazíky dík sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2010 16:17 Žena Verča.D [3] – Re: petra
Není to náhodou samec, že by se schovával před konkurentem ? Já už takový případ měla . . .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2010 15:58 Muž sajfrdík [14]
to už neni možný.jedna mečovka mi furt chytá krupičku.nechytí to žádná jiná ryba.když jim tam dam ten lék do druhýho dne to zmizí a další den jí má zas.jakto?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2010 13:28 Muž Sid [6629] - Rostliny – Re: karelpavel
Samice by se takto neschovávala. :)
I když i mezi nimi nezřídka panuje vnitrodruhová agresivita, tato není "tak intenzivní", aby se musela podřízená samice neustále schovávat...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2010 13:14 Muž karelpavel [18] – Re: Sid
Side, jak víte že je to samec ? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2010 13:12 Muž Sid [6629] - Rostliny – Re: karelpavel
On ani tento nemusí vydržet dlouho; je otázkou času, kdy ho ten druhý utluče... :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2010 13:07 Muž karelpavel [18]
U mě, vždy když nějaká takhle stagnovala, tak vždy za nějaký čas umřela - a žádné jiné příznaky, než jsou tu uvedené neměla ahoj
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [24] ...... 35

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 19570x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3338?od=1151