Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Zákal vody

 

NápovědaFórum » Řasy » Zákaly vody 

Přejít na předchozí stránku 3 Přejít na další stránku   1  
Zákal vody
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2021 14:15 Silviebaris Re: Anthrax, Káca
Tak nevím,odkaloval 6.6. voda se zakalila přes dnešní noc,což je asi blbost,mě se občas stávalo,že se zakalila do rána,ale né až za dva dny..Okurka dokáže divy,mě akva zkalilo i 5mm kolečko..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2021 13:55 R Muž Anthrax [4773] Re: Johnny
Nevím jaké kvality ta voda je, já bych dal spíš čerstvou. Vlastně je to dobrá zpráva, že ti akvárko funguje i bez filtrace. Ale musíš tím spíš dávat pozor na tak výrazné zásahy, jako je odkalení. Neodkaluj např. celé dno naráz, ale dělej to postupně, na etapy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2021 12:28 Johnny Re: patka
Filtr mam vzduchovy, pres noc vypinam aby byl klid.
Jedine tam muzu dat z druheho akva (s cerpadlem) .

Z posledniho cisteni (kdyz jsem odkaloval) mam jeste par litru vody (dal jsem si stranou protoze budu prevazet par kytek).
Ma smysl tam trochu te vody vracet?

Diky vsem za rychle reakce palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.06.2021 12:10 Muž Káca [62] Re: Johnny
Jen doplním: zeleninou ani ovocem celkového mléčného zákalu nedosáhneš. To bys tam musel nasypat půl kýble :-) S ovocem je třeba byt opatrnější, čím zralejší=měkčí, tím více vodu kazící. Oboje dávám pravidelně a v pohodě. Opravdu to taky vidím na rozhozené parametry odkalováním, v kombinaci s nevhodným filtrem a hlavně jeho vypínáním. Stojatá voda se zkazí rychle. Takže několikrát vyměň aspoň třetinu nádrže a nevypínej filtr. Neboj, to se srovná ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   09.06.2021 10:18 R Muž Anthrax [4773] Re: Johnny
Ahoj. Podle mě souhra více věcí. Filtr tam prakticky nemáš, pokud ho pravidelně vypínáš. Takže tím odkalením dna, na kterém stála velká část biologické rovnováhy, jsi akvárko dost rozhodil.
Hodnota 1 mg/l NO2 rozhodně špatná je. Tahle hodnota má být na 0. Být tebou, tak měním vodu (klidně nějaký čas 1/3 objemu denně), pár dní nekrmím a filtr už nevypínám. Jestli máš vzduchování nebo přivzdušňování, tak ho zaveď dokud zákal nezmizí. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2021 08:03 Žena patka [112] Re: Johnny
Ta okurka dokáže pěkně akva zkalit,mohlo by to být tím..
Zapnul jsi filtr,to ho jinak vypínáš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2021 07:24 Johnny – Mlecny zakal, osadka se drzi prevazne u hladiny
Ahoj,

Ted jsem se probudil a s hruzou zjistil ze v akva neni skoro videt skrz.

Voda je zakalena do bela.

Pred par dny jsem odkaloval dno, filtru jsem se nedotkl. Az do vcera do vecera byla pruzracna a zakalila se doslova pres noc.

Zmeril jsem vodu a hodnoty snad nejsou spatny, o par desetinek vyssi Ph, jinak zadna velka zmena.
Mereni mam v prezentaci..

Divne mi je, ze se krevetky drzi v listech u hladiny, nektere skoro venku z vody.
Vcera dostali varenou mrkev a par kolecek okurky.
Okurku uz predtim jednou dostali a nic z ni nebylo tak nevim jestli je to i tenhle pripad. Vcera jsme krevetkam zkusili dat i kousek hrusky..z te zbyla jen slupka tak si taky nemyslim ze by to zpusobila (kdyz ji celkem rychle zkonzumovali) .

Pletu se? Cim to mohlo byt a co s tim?
Zatim jsem odstavil svetlo a zapnul filtr (driv nez podle casovace).
Diky

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2021 15:42 Muž petromi [1] – Zákal vody po peroxidu
Ahoj, dneska jsem se odhodlal k použití peroxidu vodíku v mém akváriu k potlačení řas... ale po několika hodinách jsem si všiml růžového zabarvení vody... mám se obávat něčeho nežádoucího? Má někdo zkušenosti? ... nastříkal jsem přímo na dekorace 20 ml 3% peroxidu. Může být, že peroxid rozkládá kromě řas i něco jiného? Mám lávové kameny a lávový substrát... možná je to ono? Zabarvení by sedělo.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2020 20:17 Katt Re: Bartex
Nene ja nemám sliz,ani breberky ale ve vodě jako by drobne pevne částice. Nalevnik to neni mam to zjištěné. Jako by prach. Rano rozsvitim je toho vic, během dne se to zlepší. Tak nevim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2020 18:10 Muž Bartex [159] Re: Katt
Fotka k příspěvku Já tady řešil něco podobného asi 2 týdny zpět. Můj kouř se nehýbal ( a nehýbe), protože nemám proudění vody. Ale jinak popisuješ dost podobný úkaz, který vlastním. Uvnitř kouře jsou malé bílé breberky, které se docela chaoticky pohybují. Ty moje jdou za světlem. Stále čekám, až znizí, ale neustále se množí. Jediný rozdíl je, že já nemám nikdy mléčnou vodu. Jen kouř a breberky v čiré vodě. Myslím si, vzhledem k tomu, že kouř se vyskytne až po delší době, že ten hlen jsou jejich odpadní látky, když jsou delší dobu ve větším počtu na jednom místě...
Plus breberky na videu...
youtu.be/…
 
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2020 17:49 Katt Re: Katt
Hodnoty vody:Tvrdost vody 7,Gh take v poho,NO2 0,NO3 10-15.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2020 16:59 Katt – Zákal
Tak jsem vyzkoušel proti zakalu vše. Nálevník to neni. Připadá mi jako by to byl kouř který se vlivem proudění filtru točí pod hladinou. Slepou hladinu nemám. Napadá me jedna možnost zda nemám špatné dno a neni tam moc minerálů. Nebo opravdu uz nevim.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.03.2020 14:29 R Muž Anthrax [4773] Re: Katt
To spíš bude nálevník. :-)
Edit: Máš tam neakvarijní puškvorec.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2020 09:08 Katt – Prospěšné bakterie
Fotka k příspěvku Je možné aby se přemnožili prospěšné bakterie? Tvoří take zakal? Foceno z boku pri zhasnutí akvaria a třetí den po výměně.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.03.2020 12:47 Muž vlka [3444] Re: Jiří
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Vyzkoušej nic nedělat, ono to s největší pravděpodobností zmizí samo. I nálevníci, pokud jsou to oni.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2020 12:31 R Muž afc1886 [14682] Re: Jiří
Jako první zkus test na nálevníky.
Nejdřív naber trochu vody z akvária a dej tuto skleničku proti nějakýmu tmavýmu pozadí, posviť do ní baterkou a pozoruj pohyb.
Jako druhé se zaregistruj a vytvoř prezentaci akvária, aby šlo vidět věci trochu pohromadě.
A za třetí bych na tvém místě nevyhazoval peníze za zázračné vodičky. Čas je lepší pomocník.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2020 12:11 Jiří – Zákal
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Mohl by mi někdo prosím poradit s tímto zakalem, 5tydnu po založení, při výměně den krásně čistá voda,druhy den jako mléko. Písek ručně přeprany kořen také. Nasazují vždy bakterie Stability seachen po výměně a Prime seachen. Filtr juwel vnitřní, od vrchu dána hrubá, jemná, vata,akt.uhli,vata,cirax jemná houba. Rybam se daří rostlinám také, rostou perfektně. Štěrk 2-4mm přírodní křemičitý. Voda výměna jednou týdně 1/3. Po čtyřech dnech je to zakalené hrozně. Děkuji za odpovědi.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   29.12.2019 21:51 Žena KaGaOri [89] Re: Cvilda
Na Aqua Safe bych se vykašlala. Jediné co dlouhodobě pomůže na zákal je mikrobiální stabilita v nádrži. Pokud něco přidávat, existují násady užitečných bakterií (např. www.sklorex-akvarium.cz/…). Zasázejte moře rychle rostoucích rostlin. Povlak na kořenech je ze začátku také normální. Pomůžou s ním šneci (např. levatky, okružáci). Ty tam můžete dát hned, na ryby je pár týdnů čas. A nezapomeňte měnit vodu. Stará poučka říká měnit 1/3 až 1/2 tolikátý den kolik týdnů je akvárko v provozu, tj. 1. týden každý den, 2. týden obden, atd. Ryby nejdříve 3. - 4. týden, pokud rostou rostliny, ve vodě nelítá "bílý bordel" a nádrž vypadá celkově OK. Na NO2 a NO3 jsou v akvaristice k dostání testy - pokud chcete mít jistotu, že se otrava rybek nebude opakovat, můžete proměřit (např. www.sklorex-akvarium.cz/… a www.sklorex-akvarium.cz/…). Chtěla jsem napsat, že otestovat tím vodu zvládne i dítě, ale tomu dvouletému bych to přece jen asi ještě nepůjčovala :-D .
Mrkněte na odkazy v záhlaví této diskuse: rybicky.net/forum/15-zacatecnik
Hodně zdaru :-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2019 20:58 Muž _ucx_ [1406] - Symphysodon + CorydorasRe: Cvilda
No ryby jsi tam právě dávat neměl. Až tak za tři týdny. Otrava amoniakem jak vyšitá. :-( Rostliny nech, ono se to usadí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2019 20:42 Cvilda Re: _ucx_
Prave nemam skusenost... doufam ze to bude casem ok... dostal sem 5 neonek a ty to nedali tak 12 hodin vyjeli pak na hladinu a do 15 min bylo po nich... zklamalo to 2 rocniho syna
EDIT- Snad to ustane... nalil sem uz po 2 aguasafe... je to o kousek lepsi... voda i lehce zapacha
Edit 2: I na listech a korenech se me usazuje jakoze sliz... prosim poradte...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2019 23:17 Muž _ucx_ [1406] - Symphysodon + CorydorasRe: Cvilda
Namnožily se ti tam nějaké bakterie nebo jiná havěť (nejspíš nálevníci). Běžný stav po založení, za den či dva jim dojdou živiny a bídně zhynou. Jejich uhynulé pozůstatky zase budou krmivem pro jiné organismy, zejména pak pro nitrifikační bakterie a ty potřebuješ, takže se nemusíš plašit :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2019 22:28 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Cvilda
Den po nemusí nic znamenat. Když to bude i o dva dny, napiš. Pokud bys viděl nějaký další problém, napiš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2019 22:17 Cvilda – Kvalita vody
Jsu zacatecnik... chci se zeptat proc den po napusteni me voda udelal silnej kal bilo sedej?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2019 19:58 Muž zervajs [334] - RostlinyRe: Socrates
odtud jsem jej kupoval, skutečně nerozpustný v alkalických vodách (zásaditých)
akvarijni-hnojivo.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2019 19:11 Muž Socrates [298] - Raci, krabi, krevetkyRe: Maq
Co to může znamenat? Z chemie jsem na gymplu skoro propadal a je to třicet let zpět hmm :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.05.2019 17:57 Maq Re: Socrates
Určitě nějaká reakce CaCO3.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2019 17:09 Muž Socrates [298] - Raci, krabi, krevetkyRe: ctibum
Moc se to nedalo zachytit. Ale je to jednoduchý si představit, opravdu "kouř ve vodě" stydim

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2019 00:31 Muž Planorbella [643] Re: Socrates
Možná nálevníci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2019 23:20 R Muž ctibum [6910] Re: Socrates
Fotka by nebyla…?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2019 08:43 Muž Socrates [298] - Raci, krabi, krevetky – "Kouř"
Ahoj.
Včera po výměně vody ve větším akváriu jsem si všiml zajímavého (pro mě) "úkazu". Nevím, jak to správně nazvat, ale nejvhodnější bude asi popsat to jako slabý bílý šlem nebo (a to to vizuálně vystihuje spíš) kouř ve vodě.
Mám pocit, jako by stoupal z rostlin (Cabomba), ale jistý si nejsem. Kouř vypadal přesně jako dým z cigarety, než ho rozprášil proud z rozstřikovací rampy.
Vodu mám jinak čistou, bez zákalu, rostliny ale moc neprosperují, jsou jak "zamrzlé".
Setkal jste se s tím už někdo?
Předem díky za konzultaci.
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2019 17:21 Muž Miroslav [35] Re: Smetany
Zdar,vápenec nemám v akva,je po něm tvrdá voda,která je vhodná spíš pro tanganica akva.
Mam písek 2-3mm křemen. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2019 17:18 Muž Miroslav [35] Re: romant
Fotka k příspěvku Ahoj,nikdy mi to nepřeteklo,mam dvě petlahve s manometrem.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2019 17:14 Muž Miroslav [35] Re: silviebaris
Čus,to bude spíš ten drát co na něm je okurka,ale už není.Včera vyndáno a dobrý,kal zmizel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2019 08:54 Muž Smetany [1226] Re: Miroslav
Já bych jako další možnost navrhoval dno pokud je v něm vápenec tak se rozpadá vlivem CO2 na takové mikro částice které se v něm usazují a pokud si dno nechtěně zvířil (stačí málo) tak už se neusadí. Normální filtrační média si s tím neporadí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2019 07:41 R Muž romant [27987] Re: Miroslav
Jako další možnost nabízím to CO2 hnojení, ono někdy burčák dovede nadělat trošku neplechu, když v nestřeženém okamžiku klidně přeteče i do akva. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.03.2019 22:36 Silviebaris Re: Miroslav
To bude ta okurka... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2019 22:15 Muž Miroslav [35] – voda
Ahoj lidi, poradte,akva běží od 10.9.2018 do ted´.Vše v poho,voda,filtr,nepřekrmuju,nic nehnije,vše zelené.Ale najednou se mi voda mírně zakalila,jako by zmléčněla toršku.Dávám na drát salátokurku pro anciky,nemůže to být z toho drátu? :-(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.03.2019 17:06 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: mildestory
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2019 10:50 mildestory Re: Smetany
Co je OT.. A mam zmerane hodnoty pred a ted.. NO3, NO2, GH, pH zostalo rovnako akurat KH je o trochu zmenene z hodnoty 12 na 6..a to mevim ci teda ma vplyv.. Nebo co este mam merat a cim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2019 21:03 Muž Smetany [1226] Re: mildestory
Zkus se zeptat ve vlákně hnojení tady to bude OT ale doporučuji něco přečíst. Obecně nejjednodušší je až bude akvárium fungovat změřit hodnoty prvků po týdnu zopakovat a podle toho kolik ubylo dodávat toto množství týdně. Ale to předpokládá fungující akvárium a prosperují rostliny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2019 20:57 mildestory Re: Smetany
Jz skusim mene svitit.. A to existuke nejaky vzorec mnozstvo hnojiva na pocet rostlin.. Nebo podla ceho sa to urcuje kolko a jak casto hmojit sem zaciatocnik.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.03.2019 20:37 Muž Smetany [1226] Re: mildestory
Sviť max 8 hodin a hojit bych doporučil až po té co budeš vědět kolik máš čeho v akváriu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2019 20:20 mildestory Re: Smetany
Svitim od 8mej do 21 hod led viz prezentace a hnojim jednou tydne viz hnojivo prezentace.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   08.03.2019 20:16 Muž Smetany [1226] Re: mildestory
Zelený zákal většinou způsobí moc živin ve vodě + hodně světla. Začal bych častou výměnou vody a zkrátil případně o něco utlumil světlo. Víc se bez prezentace asi nedozvíš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2019 20:12 mildestory Re: NHKG
Tak to chapem ze sa to tazko urcuje tych duvodu tam je dost... A ake su zakladne principi kdyz toto zakaleni nastane. Ma prezentace není najlepsi a podrobná. Tak prosim o radu nebo muzu odpovedet co konkretne je sve strany vedet?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   08.03.2019 19:53 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: mildestory
mildestory napsal: Muze to byt s duvodu velkeho mnozstva rastlin nebo zla biorovnovaha?
Velké množství rostlin? coze Máš málo rostlin, takže asi skutečně je akvárium rozhozené. Pořádná prezentace akvária by pomohla, bez toho těžko radit co s tím dělat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2019 19:40 mildestory – Zakalena voda
Fotka k příspěvku Dobry den, prosim o radu jak se zbavit zakalene vody? Pred mesicem byla voda cista. Z niceho nic se voda po par dni zakalila. Muze to byt s duvodu velkeho mnozstva rastlin nebo zla biorovnovaha?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2019 20:04 Muž Smetany [1226] Re: PanCumak
Určitě tím účinek nezrušíš ale asi není třeba ty výměny tak časté klidně stačí 1-2x týdně 1/3
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2019 19:21 PanCumak Re: PanCumak
Můžu ještě poprosit o radu? Koupil jsem to lepší aktivní uhlí a mám tedy teď pokračovat v těch výměnách vody nebo bych tím akorát rušil účinek toho aktivního uhlí ve filtru?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2019 09:08 PanCumak Re: Smetany
koukám, že jste ještě rozpoutali diskuzi. Já tam tedy po té výměně 1/2 vody včera tu houbu nebo alespoň tu trochu co šlo, vyždímal. Je to tak o 25% lepší, ale to může být jen tou výměnou vody.

Ještě by mě ale zajímalo, když jsem to měl 2 týdny zpět tak o 90% lepší, začaly mi růst na sklech hodně řasy. Po tom, co se mi to zase zhoršilo, řasy samy zmizely. Čím to? Nižší intenzita osvětlení (to se mi moc nezdá, jak je ten zákal bílý, tak jako by to světlo ani netlumil, subjektivně) přes ten zákal nebo tam je ještě nějaká vazba řasy/bakterie?

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [3] ...... 36

Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 19314x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15415?od=101