Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Zákal vody

 

NápovědaFórum » Řasy » Zákaly vody 

Přejít na předchozí stránku 23 Přejít na další stránku   1  
Zákal vody
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2011 09:57 Muž ondra [168] - ŽivorodkyRe: masvers
Platí všechno co psali ostatní, jen bych se ještě podíval na umístění akvária. Nesvítí na něj náhodou slunce?
Jinak za ty peníze co stojí UV lampa můžeš mít nádherné akvárko, které bude fungovat samo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.04.2011 19:32 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: masvers
Pokud ti de o rychlé zbavení se zákalu, přestaň svítit, krm jenom v minimálním množství a maximálně ob den a celou nádrž zatemni například dekou dokud zákal nezmizí.
Z dlouhodobého hlediska: Věnuj někomu do jezírka závojnatky, omez krmení ryb a každý týden vyměň 30% vody, nasaď živé nenáročné kvítka jako je třeba Růžkatec (až zákal zmizí) a zákal už neuvidíš. Až se kvítka rozrostou, tak můžeš dokoupit ryby. A pokud ti budou Ancitrusi kvítka žrát, budeš je muset taky dát pryč.
Pokud chceš podrobnější radu, tak dopiš pořádné informace ke své nádrži - o technice, údržbě i krmení!
UV lampa sice zničí okamžitě zákal, ale problémy s akváriem neodstraní, jenom potlačí. To akvárium je očividně špatné a je potřeba to řešit a né jenom potlačovat jednotliví symptomy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   06.04.2011 19:03 R Muž romant [27987] Re: masvers
Hodně živin, více světla, žádný živý rostliny, no to by bylo aby to zelený nebylo. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2011 19:03 Muž Johan [4945] - RostlinyRe: masvers
Akvarium je bez živych rostlin bez písku jen keramické skrýše umělé rostliny,Pokud chcete mít normální akvárium, tak toto je špatně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2011 19:00 masvers
Fotka k příspěvku dobrý den, muže te mě říct co přesně mám v akvariu za řasu(ten zelený kal).K akvaristice se vracím po pěti letech .Minulé léto 2010 jsem znovu naplnil akvarium a už poněkolikáté se mě objevil zákal nechapu proč ?Nikdy jsem s tím před pěti lety neměl problém ani před deseti lety co je špatně?Začínám mět pocit že bych to měl všechno zrušit a bavit se s něčím jinym :-(.Akvarium je bez živych rostlin bez písku jen keramické skrýše umělé rostliny,zářivkové světlo žádné přímé sluneční.Neuvažuji o žádných živých rostlinách ale přemyšlím že za investuji do uv lampy.Muže te mě poradit jestli je ta investice do lampy chytrá nebo mám ty živé rostliny a jake vložit do akvarka?Měl jsem vždycky nádherné akvarium ale nějak se mě nedaří poslední dva roky nechapu co se mohlo změnit s vodou na sídlišti nebo co je špatně?S pozdravem Martin z Uherského Hradiště
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2011 08:47 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Koubadjj
To se obcas stane, ze na nekterych materialech neco rado vyroste. Takhle jsem byl prekvapeny, kdyz jsem dal male topitko do karantenky a na vsech jeho gumovych castech (tedy plastovych, v konzistenci gumy, hlavne prisavkach) se objevil jakysi sliz. Voda byla cista, topitko poradne umyte, a pritom tohle vypadalo jako nejaka plisen. Nektere veci, ac se to nezda, a ani neni na prvni pohled zrejmy duvod, asi musi timhle zpusobem pracovat, nez nakonec sednou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   30.03.2011 21:43 R Muž romant [27987] Re: Koubadjj
Odpovím Ti stejně jako včera. Dej tomu ještě čas, rozhodně je lepší si pár dní počkat, než bagrovat pozadí ven z nádrže. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2011 21:35 Muž Koubadjj [0] – :-(
nikdy se mi to ještě nestalo zavadne to asi neni ale je to škarede :-( tedka to zkusim ručně odstranit z pozadi a uvidime jestli se to vytvoři znovu pokud ano pozadi asi musi ven :-( a to se mi opravdu nechce :-( ach jo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2011 16:47 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: Designer
Tak třeba časem uvěříte i na jiné postupy a risknete nějaký ten experiment. ;-)
Když to dobře dopadne, (a to vám ze srdce přeji :-)), zjistíte, že se dají věci dělat i "jinak". Ale jak píšete - nutné to není. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2011 12:28 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Sid
Echinodory dostaly JBL kulicky, Ludwigia repens - dostali jsme ji plnou igelitku jako prebytky, pro zacatek a v tom mnozstvi moc prima - roste i bez dna, a to dalsi "smeti" casem bud zacalo rust, nebo odeslo, a neco take zacalo rust az pozdeji, kdyz to nejaky cas jen prezivalo, plus neco ohledne rostlin jsem pochopitelne jeste casem pridal.

Jiste ze by to slo lepe, ale ja sel tak nejak na jistotu, pac kdyz ma clovek jen jedno vetsi akvarium, na nejake experimenty zase neni az tak moc zvedavy, a radeji udela to, cemu sam veri. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2011 12:11 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: Designer
...Proto ma akvaristika zacina na samem zacatku sterilnim prostredim, jak jen jsem toho schopen...
hmm Hmmm..., co se dá dělat?... :)
Možná byste se mohl někdy překonat a zkusit zakládat akva s výživným substrátem na dně. Rostliny by vám určitě nespílaly. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2011 11:53 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Sid
Ja uz to Guuuglil driv, uz to zde slo, a myslim ze take od Vas.

Nicmene, ja jsem "maly domaci patlal", moc veci nevim, v mnoha potrebnych oborech mam katastrofalni mezery, v mnohem mozna verim dlouho tradovanym poveram, a pres to vsechno bych rad, aby mi akvarium fungovalo.

Proto si nedovolim to, co si muze dovolit nejaky superprofik, a poctive vsechno vydezinfikuji bez rozliseni, co by bez toho hnilo zcela spravne a opravnene, a co by hnilo jinak :) . Kdyz to udelam nejprve docista docista, a dam tam co tam dat mam, fungovat to bude. Kdyz udelam dokonalou spinu a vim z pohledu profika houbeles, mohu povazujic Drchnicku rolni za Mandragoru nadelat tak fatalni hovadiny, ze v tom akvariu nepreziji ani Pavi oka ve skafandru.

Proto ma akvaristika zacina na samem zacatku sterilnim prostredim, jak jen jsem toho schopen ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2011 11:30 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: Designer
A jsou akvaristé, kteří začínají zakládat akva s tím, že spodní vrstvu dna tvoří obyčejná hlína. :) A přesto taková akvária mohou fungovat bez problémů celá léta... :-)
(Progúglujte si "Diana Walstad".)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2011 08:20 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Lukša
ta teplota zrychli metabolismus, takze se celej proces urychli, uvidis po dalsi vymene vody
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2011 06:50 Muž Lukša [18] Re: Moucha
Teplotu jsem zesílil na 30°C a už se to pomalu lepší (ten zákal), dno jsem před použitím propral. Krmím jen vločkovým krmením od Dajanapet. Akvárko je zaběhlé cca 1,5 měsíce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2011 23:31 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: katterinecka
Akvaristiku delam snad nekdy od roku 1980 a akvarek jsem par uz zakladal, s casem s ruznymi zkusenostmi a vysledky ;-) . Jsem jen konickar, bavim se tim, a mel jsem take ohledne akvaristiky par let pauzu, takze po dlouhe dobe jen to jedno z prezentace, a par let pred tim 2x 150l, kdy uz jsem mel tolik rozumu, abych to udelal tak jako ted. Drive to nedokazu zodpovedne rict, jestli jsem dezinfikoval a cim, ale asi ano, clovek se tak moc nemeni.

Ciste logicky, tahat si do akvaria jakykoli svincik, ktery nemusim, je "technologicky" naprosto nezodpovedne :) . Mozna ze jsou maliri, zacinajici zamatlanym platnem a pomichanymi barvami, ja mam radeji ciste.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2011 20:52 R Muž romant [27987] Re: katterinecka
To je samozřejmě pravda, ale proč? Když k tomu nemám důvod a to co posléze pro zdárný vývoj akva potřebuji nechám vzniknout a rozvinout přirozeným způsobem, bez žádných turbo metod. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2011 20:48 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: romant
stačí tam nalít vodičku z lahvičky a máš "čistých" bakterií habaděj stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2011 20:46 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Designer
je zajímavé že já písek jenom tak trochu properu od toho nejhoršího a rostliny jsem nikdy nedesinfikovala a mám úplně stejné zkušenosti se zákalem jako ty, nikdy žádný. A to už jsem (od doby co se víc věnuju akvaristice) zakládala už asi 8 nádrží. Nemám ani problémy s žádnými zatáhlými brouky nebo kdoví čím.
Kolikrát už si to dělal tímhle způsobem, že můžeš tvrdit, že taková hygiena pomůže, stejně tak bych to mohla tvrdit i já že je to zbytečné :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2011 20:46 R Muž romant [27987] Re: Designer
Tak já jsem nikdy při zakládání akvárií hypermangan nepoužil, ale tím naprosto nic nemám proti hygieně, ale kladu si otázku, zdali je to opravdu tak nezbytně nutné. Kdy jindy než v začátcích akvária, kdy tam ještě nejsou ryby se může odehrát živelná přeměna škodlivých dusíkatých látek na ty neutrální a později zužitkované. Neříkám, že štěrk neperu, ale rozhodně ho nikterak nedezinfikuji a to co v něm zůstane nechávám tzv. vyhnít a použít jako potravu pro vznikající nitrifikační bakterie. X-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2011 20:38 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: romant
Kdyz jsem zakladal akvarium z prezentace, dno jsem pral v kyblu az to bylo ciste, pak pridal hypermangan, nechal odstat, a pak zase pral az to nebarvilo vodu. Kazdy kybl pisku, a jiste ze to trvalo vyprat, hral jsem si s tim zakladanim cely den. Rostliny take prosly dezinfekci, zase hypermangan. Pod Echinodory jsem dal JBL kulicky. Prikladam tomu to, ze se zadny mlecny zakal nekonal, bylo to temer tak, jako kdyz se napusti voda do hole nadrze, nekali se, nema proc (malilinko se to zakalilo hned po napusteni, uplne 100% od drobonkych castecek se to dno vyprat neda, ale sedlo to velice rychle). Kdyz tam pak prisly ryby, zadny problem nebyl. Jen se mi diky moc svetlu na samem zacatku zazelenal i pisek, ale nebyl to vetsi problem, zase to po case samo zmizelo, chtelo to proste jen uplne na zacatku mene svitit.

Chci tim rict, ze kdyz se na samem pocatku nepodceni hygiena, clovek si muze usetrit dost problemu. Je zbytecne si do akvaria zatahnout kde co, a ze v pisku se pred pranim daji najit kousky vetvicek, listecky, ledacos, prvni proprani je barvou spis podobne michani malty, takze co v tom vsechno zije, nelze ani predpokladat, mikroorganismu je tam jiste dost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2011 18:39 R Muž romant [27987] Re: Koubadjj
To akvárko je čerstvě založený, takže bych to přisuzoval počátečním nezdobám, který se v nově založených akváriích objevují. Dal bych tomu čas a normálně bych měnil vodu a nechal tu nádrž, ať se stím vypořádá sama. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2011 18:35 Muž Koubadjj [0]
pozadi je nově dělane ale neni tam nic z čeho by to mohlo se dit normalně na tom pozadi se děla takovy bily povlak voda zavadna asi neni mam tam jednu rybu a nic s ni neni je ok normalně žere vše v pohodě akorat to děla ten povlak cos tim sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2011 08:20 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Lukša
propral jsi poradne to dno? co zvednout teplotu? jak dlouho to mas zabehli? cim krmis?
ja tedka taky bojuju, se slepou hladinou, ale mam podezreji ze to je z mrazeny moiny, ona se krmi nejakou rasou a asi zustaly nejaky zbytky, nastesti to jde stahnout kapesnikem....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2011 06:50 Muž Lukša [18] Re: Sid
Mám problém s novým akvárkem jde o to 63 litrové. Přestěhoval jsem se a to 38 litrové jsem nechal bráchovi. Pořídil jsem si tu 63 a vybavil ji např. osvětlením 2x24 a 1x14 W (2x865,1x840), CO2 z 2 kg láhve, stůl na zakázku, protože za akvárkem mám 4 komorový filtr a na běžně vyráběné stolky by se mi nevlezl. Dno je tam černé z flexiobkladů. Krevetky Red Cherry a Red Crystal, rybky jsou pár pavých ok. Rostliny jsem si objednal od Rataje. Platil jsem za ně něco přes 700 Kč a bylo tam asi 13 druhů. Nedávno jse mřešil problé se vstupní vodou měl jsem v ním vysoké NO2. Vyřešil jsem to tak, že vodu vozím z Olomouce z vodovodního řádu. Ze začátku jsem vodu měnil často abych se zbavil NO2. To už je v pořádku a teď už měním jednou za týden. Když nastal mléčný zákal výměnu vody jsem prodloužil na cca 10 dní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2011 22:13 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: Designer
Aha! Tak to mi trochu uteklo... Lukšova akviška tak trochu znám, (z dřívějších řešení nějakých potíží), tak jsem si je automaticky vybavil... :)
(Taky jsem se mohl podívat do prezentace... Třeba bych si všiml, že už se některých "zbavil"... hmm :-D)
Aktuálně řeším podobný problém v jedné nádržce; po několika týdnech(!) testování všech možných opatření to konečně vypadá na posun k lepšímu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2011 22:03 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Designer
no dalo by se to jeste popohnat - zvednout teplotu na 30°C, ale stejne se mi to zda divny... jinak u toho 38L ma u par fotek napsano - prodano
kdyby bydlel bliz tak bych mu tam nalifroval poter a po par tejdnech by bylo po zakalu a ja mel nadherny galaxky....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2011 21:50 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Sid
Dival, a protoze zde pise o 63l akvariu a v prezentaci je 38l, predpokladam, ze jde o nejake nove zalozene, avsak uz s rybami, protoze psal o krmeni, tedy ne o to z prezentace. Nevime jak je stare, nevime toho moc, muzeme tedy psat jen dosti obecne. Kdybychom vedeli presneji o co jde...

A kdyz pisu, ze bych toho koupani v Savu ryby usetril, je to jen tim, ze krevetky nechovam a neprijde mi to hned na mysl, takze se musim opravit, nemachal bych v tomto pripade v Savu ohledne zivocichu nic, na cem mi zalezi. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2011 21:40 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: Designer
Podíval jste se na Lukšovu prezentaci? Asi ne, že?... hmm
Nevím, nevím, jak by se líbilo krevetkám koupání v Savu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2011 21:29 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Sid
Ale jiste :) . Bud je spatne vyprane dno, nebo je v akvariu dost sajrajtu z neceho jineho, neco se v te vode kazi, proste jsou tam mikroorganismy v poradnem mnozstvi a maji z ceho zit. Dalo by se to jiste mene prirodne, zalit Savem (mnozstvim pro dezinfekci vody), ale ryby bych toho v kazdem pripade usetril. A pochopitelne po Savu zase musi prijit znovuvysazeni nitrifikacnich bakterii. Voda se po samotnem Savu menit nemusi, jenze sajrajt v ni zustane, takze nejaka ta vymena pak stejne prijde.

Vzdycky existuji vice prirodni zpusoby (nejprirodnejsi je pockat az to prejde) a vice umele (vyvrazdit a osadit cim chci).
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2011 21:18 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: Designer
Řekl bych, že něco je špatně už teď. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2011 21:02 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Designer
no a me by se takovy planktonovy zakal zrovna hodil.... pro poter...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2011 09:18 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Lukša
Zkusil bych jeden den vymenit tretinu vody, a druhy den tou samou dobou prilit Sera Bio Nitrivec, davkovani dle navodu na obalu. Idealne nalit na vnitrni filtr, pochopitelne bezici. Kdyz to nepomuze, urcite to neuskodi. CO2 bych zatim odstavil.

Jeste bych mel dodat, pak nechat na pokoji, uz tu vodu dal nemenit. A ryby nekrmit, tu vodu dale zbytecne nezatezovat. Nejpozdeji do tydne bude voda O.K., alespon si to myslim, a muze se pak normalne menit. Pokud by zakal nezmizel, neco je spatne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2011 06:47 Muž Lukša [18] Re: Sid
Vodu jsem mezi tím pár krát měnil, protože 3 týdny ji neměnit to by špatně dopadlo. Akvárko má čistý objem 63 litrů. Měním zhruba tak 20 litrů odkalováním.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2011 19:39 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: Lukša
Zkusil jste naopak vodu měnit? Pokud ano, jaký objem?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2011 19:30 Muž Lukša [18]
Dobrý den,
potřeboval bych poradit, jak se mám zbavit mléčného zákalu. Zkoušel jsem nekrmit, neměnit vodu, vzduchovat, filtrovat více i méně, vypnout i zapnout CO2 a pořád se mi nedaří zákalu zbavit. Problém už řeším 3 týdny. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2011 13:02 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Koubadjj
a pozadí máš domácí výroby nebo kupovaný? Už si ho měl v akvárku dřív nebo je nový? Asi by to chtělo fotku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2011 10:33 Muž Koubadjj [0] – dalši problem
zdravim lidi zase to neni ok hmm hmm akva už je sice pěkně čire ale na pozadi se mi děla uplně takovy bily povlak :-( přidal jsem tam UV lampu a ještě jeden filtr a je to pořad na tom pozadi co s tim ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2011 10:42 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: mskmchl
pro krevetky bych tam přidala víc kytek, ještě nějaké rychlorostoucí (nějaké vyšší až skoro k hladině) a mechy. Kdybys tam dal ty krevetky dřív, třeba po týdnu tak jim častěji měň vodu, 2x týdně nebo třeba každej druhej den. Nebo si pořídit ty testy a měň podle toho
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2011 10:27 R Muž romant [27987] Re: mskmchl
Tím, že jsi vyměnil to dno, tak jsi to akvárko znovu založil a bude teď třeba s vpuštěním živočichů počkat do doby až budou hodnoty NO2 na nule.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2011 10:17 Muž mskmchl [0] - Raci, krabi, krevetky
daku prosimta co mam zatial robit s krevetkymi, ci ich tam mam dat alebo zatial nechat v karantene ? ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2011 10:10 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: mskmchl
nech puštěnej filtr a čekej, mělo by to zmizet samo během pár dní
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2011 10:03 Muž mskmchl [0] - Raci, krabi, krevetky
Fotka k příspěvku tu je aktualna fotka viem ze to tam nieje bohuvie ako vidiet ale v skutocnosti je to stale kalne ... rozzureny :-| sad
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2011 10:01 Muž mskmchl [0] - Raci, krabi, krevetky – novy strk - neodstranitelny kal
Fotka k příspěvku dobry den, neviem co mam robit 4x som vymenil vsetku vodu v mojom akva a stale ho mam zakalene ... sad mam podozrenie ze je to v tom novom strku so som kupil ... stydim no neviem je to drvena lava 2-3mm , ked som ju preplachoval tak zozaciatku bola odporna no na konci bola voda v jednej miske s nou krystalovo cista .
tak ja uz neviem co by to mohlo byt ...
aj som tomu nechal cas nechadne kal ale po dni a pol ustupuje stale len velmi malo som zufaly prosim poradte ... sad sad
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2011 20:19 Muž Koubadjj [0]
jj to je jasny :) počkam raději ještě tyden rybky to vydrži a ja budu mit jistotu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.03.2011 20:12 R Muž romant [27987] Re: Koubadjj
S těma rybkama ještě počkej, jak se zachová to pozadí(s největší pravděpodobností tím zdrojem zákalu). Pokud se ten zákal zítra neukáže, tak tomu budeš moci věřit, že jsi nad ním zvítězil. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2011 20:05 Muž Koubadjj [0]
diky snad to už bude ok jsem z toho už celkem na nervy no ale už se těšim na vpuštěni rybek :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2011 20:03 HaDaS Re: Koubadjj
Držím Ti palce. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2011 19:41 Muž Koubadjj [0]
tak lidi akva se dostalo do takoveho stadia že se nedalo dělat nic jineho než vyměna cele vody vyčištěni filtrace pročištěni pisku kameni pozadi skel prostě cele sad dělal jsem to asi 4 hodinky stalo mě to dalšich 300 litru vody ale akva vypada po 3 dnech v pohodě snad už to neuděla znova přijde mi že se něco uvolnilo snad z toho pozadi nebo ja nevim ve filtraci co byla vody uplně šileně smrděla a kameny byly takove uplně hladke jako by na nich něco bylo ale nešlo to vidět ja jen doufam že to bude už ok kdyby ne tak se zase ozvu :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2011 11:26 Muž teebee [0]
diki... ale zakal zmizol sam od seba...a rybka sa nasla...sice s otrhanym chvostom..ale predsa

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [23] ...... 36

Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 19314x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15415?od=1101